Отново за гърнето на годинка

• 6 756
  • 145
  •   1
Отговори
# 120
Ей,то голямо спорене падна коя майка е най добрата...Майките  късно махнали памперса са чувствителни  дали децата им се развиват с правилен темп , колко са мързеливи или да не са сбъркали с чакането.Майките ,които са махнали памперса рано комбинират доволството си с идеята,че само трябва да поискаш по-упорито и ще стане.А някои вероятно са положили толкова труд и някак не им е приятно да им се каже,че не са прави.
Ама това са просто моите впечатления от темата.Ако бъркам извинявайте.
Ще споделя моя опит,дано помогне на някого.
Бях добре подкована за памперси,гърнета и подобни,но лапето не си сядаше на дупето и за секунда.Поне за мен бе ясно,че преди година е немислимо да стане.То не разбираше нищичко и ако успея да постигна нещо щеше да  е дресировка.Така че след година и няколко месеца се пробвах.Без нерви .Не се получи.Прецених както тук казвате,че не е „узряло“.След  като стана на 1,5 години почнах периодично да опитвам.Говорех,предлагах го,водех я с мен с кукуто в тоалетната,чаках знаци и нишани-нищо.Ама нищичко.
Притеснявам си се ,но какво да сторя?Насила не стават тези неща и се страхувах да не тръгнат в друга посока нещата-стискане и инат.
Стана на 2 години и взех сериозно да си мисля,че ще ползва памперс до 4.Малко преди да стане на 2,5 реших да подхвана нещата сериозно.Говорих,приказвах,показвах,молих се(бях усъвършенствала приказките яко).Една седмица детето седя без памперс.Помагах си с лопатка и четка да премахна поразиите.Бях като бригада за бързо реагиране.И един ден си говорим с таткото,че вдигам ръце и не знам какво още да сторя.На следващия лапето идва и ме дърпа нещо,води ме при кукуто.Не мога да повярвам,но грабнах шанса и докато обездрешавам не спирам да говоря и хваля.Като в захлас.Доста скоро махнах и нощния памперс-давам си сметка,че съм го държала само защото не вярвах,че ще е толкова лесно,а не е имало нужда.От тогава се е напикавала 2-3 пъти и то през нощта.Става и почва в унес да се чуди как да излезе от леглото.Аз докато надигна мощи и светна минават ценни 1-2 минути(то и аз съм тежка на ставане).Та леко се подмокря,но както се казва с мед да го намажеш.
  Струва ми се сега като гледам назад,че наистина около 2 година е можело да бъде махнат памперса,но не и по-рано.
Всичко опира до детето-„слушайте“ го и няма за какво да се притеснявате.

пп И аз смятам,че за много майки цената на памперса е важната причина,но не признават.Не упреквам никого,дори напротив.Хич не са ефтини пущините-2-3 пакета за месец по 20-30 лева не е малко перо и  отиват право в коша за боклук.

# 121
И аз имам проблем с гърнето/WC-то, може и да ми се смеете, но моето дете не е ходило повече от 3 пъти в гърне и то случайно- пробвала съм всякак(в отчаянието си)дори със заплаха ....после се зачетох по книгите и навсякъде пише, че е често срещано явление и много често към 2 годинки сами поискват да ходят.... купихме му и седалка за т. чиния , но много му беше страшно на нея(педито каза, че е нормално), водя го с мен в тоалетната и от няколко дни сам поисква да сяда- за сега с гащи, но се радва вече и мисля и по-скоро се надявам това да е прехода и следващия път като поискам да седне без памперс да се съгласи....аз лично смятам, че това е моя грешка, въпреки, че моето парче  е много своенравно и не иска нещата да се правят пряко волята му и разни интервенции особенно хич не ги понася, но аз чак на почти 9 м. го сложих на гърне и беше късно вече не искаше хииич да стои на него.....надявам се така като игра и забавление да си започне да ходи направо на т. чинич
Успех на всички в моята ситуация!!

# 122
Моето дете го слагам на гърнето от шестия месец.От 100 пъти когато ака-95 са в гърнето,а 5 в памперса.Той разбирасе не казва,че му се ака,но аз го слагам като стане от сън или като се нахрани и явно хващам момента.Последно време даже и пишка като го сложа на гърнето.Надявам се лятото,когато детето е на година и половина да махнем памперса,но това е желанието ми,а детето може да не е съгласно с мен.Ако той не казва и не е готов не бих правила драми,а бих изчакала без да го насилвам и тормозя.

# 123
На сина ми махнах памперса мног лесно на 1 годинка(започнах да го слагам от 6 месеца)
Дъщеря ми започнах да я слагам на 7 месеца, на 9 вече си акаше само на гърне, но възникна проблем че не иска да пиша навън, а само на гърнето и за разходките започнах да слагам памперс и в един момент започна и в къщи да си се напикава ooooh! та така до 2 г. когато вече успяхме да махнем памперса Grinning Та мисълта ми е че си е до детето, еднакво подходих(доколкото е възможно) а едното вдяна по-бързо от другото.

# 124
  • Norway
Още не съм я учила, но не мисля и да бързам  Rolling Eyes

# 125
Когато малката навърши 1 година реших пробно да я слагам сутрин на гърнето.На нея и беше интересно какво се случва там,в гърнето  Laughing.Като не искаше я махах.Не съм я насилвала,нито съм издивявала да я слагам през 30 мин.с налудничавото "Пиш,пиш?"Исках да свикне първо с гърнето и да разбира какво става.Лятото почнах по-често да я слагам на гърне (тогава вече беше 1.5,6 месеца),разредихме пишкането на през около час и половина,а ако се задържахме по-дълго на вън и слагах памперс,а тя до последно стискаше ,докато не и кажех че може да се изпишка в него.Не е акала в памперс не помня от кога,но не искаше да пишка на ръце или да я държа над тоалетна и това създаваше проблем като сме на вън(затова памперс).Сега вече пишка всякак и ака само в гърненце.Обаче не съм я научила да казва,когато и се пишка,просто я слагам през около 2;30 мин.-3 часа на гърнето.От вчера си взима сама гърнето като и се пишка и ака  Mr. Green,ще видим как е за напред.Сега вече е на 1г.и почти 11 месеца и като цяло слагаме памперс само вечерно време.По обяд ако трябва да бъда честна и слагам също като ляга,но никога не пишка в него(застраховам се).Та според мен трябва всичко да стане плавно без да насилваме нещата.Имам позната,която се побърка с това пишкане.И детето издивя и тя.Дъщеря и е с един месец по-малка от моята и все още не ака в гърне и пиша в гащите.

# 126
1г 1м по моето скромно мнение е твърде рано за махане на памперса, особено есента/зимата. Дъщеря ми също е с гърне от 9,5месечна възраст, но все още редовно си пишка в пампата, номер 2 също се случва понякога. Моята логика е следната - слагам си я на гърне колкото мога, за да продължава с навика. Но ще махна пампата когато детето умствено разбира като обяснявам що е то памперс, за какво служи и че вече може и без него. За всяко дете този момент идва различно. Детето ти само ще покаже. Не бих го насилвала, има време за всичко!  Peace

# 127
Здравейте,мили мами.Малкият ни калпазанин е на 1 г. и 1м. и си ака на гърнето,естествено не може да си каже и все още има моменти,когато ака в памперса,но е нормално..  smile3504.С чуркането няма да стане скоро май  Joy,защото даже и вечер се налага да му сменяме памперса,че да не е мокричък сутринта..дали е нормално вечер да чурка толкова ? newsm12

# 128
Не насилвам-всичко с времето си Peace

# 129
  • София
Започнах и аз да слагам отвреме на време, но все още понякога забравям и изпускаме момента Grinning. Това само за акането, за пишкането май скоро няма да се получи....

# 130
  • София
Моят малчо въобще не иска да сяда на гърнето. Като го сложа и почва да трепери като лист. Имам чувството че ще му стане нещо и бързо го махам от там. Въобще не мисля да го насилвам. Живот и здраве през лятото ще се пробваме.

# 131
Ако не съм такава мързелка, детето ми от мнотго време вече да се е развело с памперсите. Тя е готова, а аз не желая да натоварвам излишно майка ми, която се грижи за нея сега.

# 132
Дъщеря ми не иска да седне дори на гърнето  ooooh! ,но това не ме притеснява изобщо.Като тръгне на ясла ще се научи.Не съм от амбициозните майки,които държат на всяка цена да се разделят с памперса.

# 133
  • София
Да откажеш детето си от памперса не е амбиция.
Амбиция е да искаш да направиш нещо невъзможно.

# 134
Ами преди всичко трябва да изглежда като игра,за да не се травмира и детето.Малката по едно време я взимах в мен като сядах на гърнето(на тоалетната чиния),разкрачвах се и тя пред мен със свалени гащи я научих да пишка.Или пък като влезем под душа клякам с нея и се правя,че пишкам и тя кляка с мен и чурка.Така я научихме всякак да ходи до тоалетна.

Общи условия

Активация на акаунт