Отново за гърнето на годинка

• 6 751
  • 145
  •   1
Отговори
# 90
Хм... Единственият ми разход за втория ми син, като бебе бяха памперсите. Друго абсолютно нищо не ми се е налагало да купувам- дрехи, количка и т.н. си имаме от баткото, на кърма е, захранвам педагогически.... А обичам да купувам разни нещица на децата си. В този смисъл купуването на памперси дори ми беше приятно, понякога съм се щурала в магазина чудейки се просто какво да купя на децата...
Памперсите освен по изброените от Сова причини не ги харесвам и защото запарват и кожата на дупето вечно е зачервена, на детето му е влажно и неприятно, доказана е връзката между дългото носене на памперс и стерилитет при мъжете... Децата ми сами усетиха разликата и се съпротивляваха на слагането на памперс. Както и по-напред в темата писах големият ми син (който проговори много рано, за разлика от брат си Simple Smile ) още на година и 2 месеца казваше че не обича лигавник и памперс.
Освен другото ми е по-лесно и бързо да събуя гащи и панталонки и да изпишкам детето, вместо да сменям памперс и да мажа с крем. За голямата нужда пък да не говорим- освен че е по-неприятно да сменяш наакан памперс е и много по-бързо и лесно миенето когато е акало детето в леген/гърне и не се е залепило цялото дупе с аки.

Интересно че все се споменава "дебнене" и че едва ли не по цял ден трябва да мисля само за това за да успея.... Звучи наистина ужасно, но всъщност е съвсем различно Simple Smile Просто когато съм с детето си без да си гледам часовника и без да се замислям се сещам кога му се яде, кога му се спи, кога му е скучно и т.н. и по същия начин се сещам и кога да му предложа да пишка. Е, понеже не си давам зор и доста лежерно го карам и често пропускам момента Simple Smile Но дори всеки път да се напикава детето пак мисля че по гащи му е по-удобно и кожата му се чувства по-добре!

# 91
Да точно за това говоря. Понеже се пести от памперси доста често той е издут и мирише. Все едно да кажем, че една жена мирише по време на месечния си цикъл ако ползва дамски превръзки. Да мирише-ако не се сменяват редовно. Извинявам се за примера.
Ако памперса се сменява редовно повярвайте не мирише!!
И пак си идваме на думата. Цената на памперсите. И икономиите.
Сменявам памперса на сина ми веднага щом усетя, че се е напишкал или наакал. Не ходи със издут памперс. Сам по себе си сухият памперс не мирише.
Памперсите не тежат на месечния ми бюджет. Ползвам ги неограничено и не ги пестя. Не смятам и преждевременно да се отказвам от тях.

Ооох хвърлихте ме в размисли със стерилитета...
Може ли тогава някой да ми отговори на въпроса:

На какво се дължи стерилитета при днешните мъже, чието мъжко достойнство никога не е било запарявано с памперси?
/много държа да ми се отговори/

А за влажната и запарена кожа...за бога сменяйте ги по-често тези памперси!

Последно...ако със същото усърдие и постоянство, с което учите детето си на гърне, сменявате памперса му - то той никога няма да е издут, влажен, запарващ, миришещ и прочие...

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 20:10 от AnMary

# 92
Скокси, от памперси никога не съм пестила. Сменях ги веднага след като се напишкат децата, затова и изхабявах по много памперси. Слава богу нямяме финансови проблеми, дори ми се е искало да имам повече неща за купуване Simple SmileЯвно съм консуматор, колкото и да се старая Simple Smile
Наистина, напикания памперс държи доста по-влажно и горещо, но и съвсем сухия памперс също запарва.

Освен това, без това на всяко пишкане се занимавам да сменям памперса, разликата е само че реагирам СЛЕД като пишка, а в другия случай предлагам ПРЕДИ да пишка. Ако пък зе заговоря с приятелка просто вместо памперс сменям гащи и панталони- същия труд като смяната на памперс Simple Smile Като са с гащи или просто като им предлагам да се изпишкват децата стискат и пишкат по-рядко отколкото ако са с памперс и без да им редлагам. И пак излиза че моя вариант е по-лесен за майката Simple Smile Освен това ако детето е с памперс някак си по-лесно се разгащват дрехите- повече се хлъзгат, затова ако са с памперс децата все трябва да им слагам боди, което означава 2-3 копчета допълнително всеки път Simple Smile

За стерилитете на днешните мъже не мога да ти отговоря, но ако те интересуват изследванията за връзката между памперси и стерилитет- мога да потърся. Четох го отдавна и съм загубила източника. Помня само че беше на английски.

Споделих личния си опит, вече съм приключила с проблема, минах етапа с тоалетното обучение и с двете деца, мога само да пожелая на всички майки този процес да протече също толкова лесно, без усилия, нерви и с взаимно сътрудничество и лекота както и при нас Simple Smile Независимо дали на половин, 1, 2 или 3 години  Hug

Писах само за да знаете че има и такъв вариянт, далеч съм от идеята да порицавам някой за това че е избрал различен вариант Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 17:50 от yanast

# 93
Сигурна съм, че има безброй статии доказващи категорично връзката между памперса и стерилитета. Има и статии доказващи:
1. категорично, че плодовете и зеленчуците са бъкани от нитрати и други химии, водещи до куп страшни болести, вкл. стерилитет. Вижте например за полезните портокали:
http://www.btv.bg/news/bulgaria/obshtestvo/story/608625706-Alarm … s_pestitsidi.html

2. категорично, че месото и млякото бъкат от хормони, антибиотици и много други, също водещи до куп страшни болести. Вижте:
http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/zdrave/story/962925475-Yad … o_i_yaytsata.html

3. категорично, че съставките в козметиката са канцерогенни. Вижте:
http://healthzone.mymall.bg/pages/%D0%A2%D0%B5%D1%81%D1%82-%252d … %82%D0%B0%3F.html

И прочие, и прочие...
Да пусна линк доказващ, че дори и въздухът е адски вреден??

Така че да не се плашим с линкове.

Еми хайде задружно да спрем да ползваме памперси, да спрем да дишаме, да ядем плодове и зеленчуци, да се къпем и перем...за да живеем здрави 40 секунди...Или там колкото се издържа без въздух...  Grinning

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 20:11 от AnMary

# 94
За мен на годинка е рано да е без памперси навън.

# 95
Не мога да разбера,защо скачате и наричате едва ли не стиснати,майките,чийто деца рано са махнали памперса.
А памперса,колкото и да го сменяш никога няма да е по-сухо,удобно и хигиенично отколкото памучните гащички.
Още нещо,моето дете имаше страхотни разранявания,стигащи до кръв,на свивката на крачето,причинени от памперсите./а не съм пестила нито от памперси,нито от крем/

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 18:08 от Анонимен

# 96
Не съм искала да те "плаша" с линкове Simple Smile Наистина, не можем от всичко да ги опазим децата. Ако трябва да съм честна ще кажа, че за ранното махане на памперсите просто реших да опитам. Ако ми беше трудно или неприятно щях да спра и, въпреки прочетеното да използвам памперси дълго време.
Благодаря за предоставените линкове, всъщност съм ги чела и според възможностите си избягвам козметика, избирам източниците си на хранителни продукти Simple Smile И пак съм наясно че не можем да се предпазим от всичко  Hug

Отговорих ти какви са били мотивите ми, защото ти самата писа че не можеш да си представиш други мотиви.

Още веднъж- не смятам че моят начин е единственият правилен, нито смятам че децата по-късно свалили памперса са "ощетени" или че майките са "мързеливи"... Напротив, майките и децата са различни. Моите собствени деца дори са съвсем различни. Големият ми син на 1 г. 2 м. вече не се напикаваше изобщо, докато малкия е на 1 г. 7 м. и все още има фалове понякога. Няма универсални рецепти за родителски подход.
Затова и опитах да дискутирам с теб, за да видиш, че също както твоят подход е бил правилен за твоето дете има и друг подход, който може да е също толкова успешен.

# 97
Скокси.. явно не желаеш да раzбереш, ще обясня до колкото още мога (ако мога още иzобщо), въпреки, че с оня километричен пост мислех, че съм била достатъчно иzчерпателна.. Ок, пак  Tired
Начи.... не говоря zа мириzмата само на иzдут или наакан памперс, но съм категорична, памперса спарва и само по себе си мерише, както и има мириzма на спарено, която е по-силна и раzлична, когато детето попорасте. Точка. Ти ми обяснявай, че пестим от памперси, ок, щом каzваш  Wink

И не ме убеждавай, че понякога няма случаи, в които памперса просто няма как да бъде сменен светкавично и то след едно пишкане, моля те  Joy

И още нещо. Вие, които имате по едно дете, гледано с памперс до 2 и нагоре... ми просто нямате нямате баzа zа сравнение, какво zначи чисто дете, беz памперс на таzи въzраст. И просто си ви вижда напълно ок, може би.. Нищо лично и нищо против нямам това.. но май не е zа мен. Аz имам представа как е С и как БЕЗ и zатова съм така категорична. Ето, пробвах и едното и другото. Това, сегашното, не ми харесва. Ако имам трето, повече не бих се чудила.

Не убеждавам никой в нищо, обяснявам само собствените си виждания и мисли  Peace

# 98
  • София
Сова... хем уж са ти личните виждания и мисли, хем ни обясняваш как нямаме база за сравнение и само заради това явно така го приемаме...
и между другото не бих се съгласила, база за сравнение лесно се прави когато детео откаже памперса какво е било преди седмица с него и какво е без него....

Че не е за теб - ясно....ама това не значи, не е за другите....

То пък щото дете с опикани или наакани гащи е голямата чистота...аз лично памперса не го приемама като някаква мърсотия върхи детето ми....

# 99

Цитат
И не ме убеждавай, че понякога няма случаи, в които памперса просто няма как да бъде сменен светкавично и то след едно пишкане, моля те 

Да така е. Но не винаги когато детето каже ПИШ има наоколо тоалетна. Или как да обясним на дете на 1год и нещо да потърпи след 15 минути или 30 ще има тоалетна. Или ви се струва напълно нормална практиката на много майки пиш тук-пиш там, може и аки по треви и полянки, или встрани от детската площатка. За мен това е повече от не нормално. Гледката е неприятна ако си на съседната пейка и си хапваш блажено баничка. Миризмата е неприятна, когато пиш-ът на маминото детенце го напече слънцето.

Сова, какво правехте с твоето дете на година и нещо, когато наоколо нямаше тоалетна?? Въпросът е и към други майки свалили памперса на едногодишното си дете, намират се навън и наоколо няма тоалетна а детето настойчиво казва ПИШ?

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 18:33 от skoksi

# 100
  • la Città Eterna
Свалих памперса на дъщеря ми на 2-годишна възраст и съжалявам, считам, че е трябвало да го направя по-рано. Определено считам, че памперсите запарват, дори да са сухи. Вероятно е уместен някакъв смесен вариант, примерно - в къщи без, навън със... не съм пробвала....

# 101

Сова, какво правехте с твоето дете на година и нещо, когато наоколо нямаше тоалетна?? Въпросът е и към други майки свалили памперса на едногодишното си дете, намират се навън и наоколо няма тоалетна а детето настойчиво казва ПИШ?

Ще ти кажа,търся по-отдалечено място за да се изпишка,все пак детето ми не отделя 1 литър урина,че да мирише.
А за акото-нося си винаги сухи и мокри кърпички,събирам акото и търся кош за да го изхвърля.
Но досега само веднъж ми се е налагало,просто моето дете не иска да ака навън.

# 102
Дааа...в парка е пълно с отдалечени и затънтени местенца дето заслужават да бъдат опикавани и оаквани на воля. Все пак малките сладки храсчета са засадени точно с тази цел. Скриваш се зад тях и си облекчаваш физиологичните нужди. Воала!

Виждала съм майки да издържат детето си на всевъзможни места. Адски е неприятно. За това и детето е готово да е без памперс именно, когато се научи да контролира физиологичните си нужди, а не когато мама го е дресирала да казва ПИШ 5 минути преди да се напикае. И следва една доста припряна и стресова ситуация с едничката цел - да намерим тоалетна и да свалим гащите на детето си в следващите 60 секунди  Wink
До сега не съм ставала свидетел на ситуация, в която детето казва ПИШ и майка му с бавни, флегматични действия си отпива поредната глътка кафе, изчаква сервитьорката и я пита спокойно в коя посока е тоалетната, става лежерно от стола и спокойно се отправят с малкото и дете към тоалетната. Както е и нормално. Все пак никоя от нас не тича към тоалетната като дива, нали?? Ситуацията обикновено е такава-детето подскача, в миг се застопорява и казва ПИШ, майката скача като ожилена блъскайки всичко около себе си и тичат към тоалетната или някое "отдалечено място" събличайки детето в движение. Да тя знае-минута е много  Wink

# 103
  • София
интересно какво правиш с 2-3 годишно дете като му се допишка навън? щото са малко децата, които при 3-4 часова разходка няма да им се допишка...
иначе принципно има преносими гърнета за целта.
пък и смятам, че и като никой не се е погрижил на някое място да има чисти и нормални  тоалетни, не е престъпление да се препикае някое храстче настрани...(кво ли правиш на разходка/пикник/поход в планината бих се зачудила по същият начин)....

# 104
skoksi, а ти какво предлагаш? Да се държи детето с памперс, докато стане на въраст, в която може да стиска с часове и няма да му се случи да му се приходи до тоалетна навън? И коя е тази възраст? Понеже имам приятелка със седемгодишен син, която ми се оплакваше, че все му се прихождало като са на площадката. Явно още не са я достигнали.

Общи условия

Активация на акаунт