На градина или у дома, АПРИЛчето лудува и преоткрива света!

• 35 692
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Хриси, моите съболезнования. Пожелавам ви искрено да сте излезли вече от тежкия период  Hug

Ние сме в усилено търсене на апартамент за покупка по неочаквани стечения на обстоятелствата, обикаляне по банки за кредити и подобни разправии. Толквоа съм изморена, чакам с нетърпение почивката следващата седмица.
Само Борис да е здрав, че нощес пак беше с 41 градуса температура, какво е това нещо с това дете, не знам Sad

Хубави летни месеци пожелавам на всичко.

# 676
Хриска, моите искрени съболезнования!  Hug Много са тежки тези моменти.
Кати, мила, успех с търсенето на жилище и безпроблемно отпускане на кредита  Peace И ние скоро минахме тази одисея. Сега съм изтощена от ремонта и обзавеждането. Нещо края не му се вижда  Sad
Разбрахте ли от какво е температурата на Бобчо? Пожелавам ви пълноценна и освежаваща почивка без болести и проблеми  Hug

# 677
  • София
Хриска, моите искрени съболезнования!  Hug Много са тежки тези моменти.
Кати, мила, успех с търсенето на жилище и безпроблемно отпускане на кредита  Peace И ние скоро минахме тази одисея. Сега съм изтощена от ремонта и обзавеждането. Нещо края не му се вижда  Sad
Разбрахте ли от какво е температурата на Бобчо? Пожелавам ви пълноценна и освежаваща почивка без болести и проблеми  Hug

Не сме разбрали още, вчера са пуснали ПКК и ЦРП в лабораторията на поликлиниката, ама нещо неим вярвам, та сутринта ходихм до Боимед пак да дадем кръв и чакам да видя резултатите. Следобед сме при личната. Страх ме е, че сме на море в понеделник...

Ох, за ремонта не ми се и мисли, няма да имаме много пари, ще действаме икономично, мъж ми като майстор ще отговаря за нещата Simple Smile Само да стигнем до ремонта.

# 678
Ели, ще се радвате и на дъщеричкато много , просто съм убедена в това Hug
Аз почти спрях да повръщам, само като пътувам, или като ям нещо "странно" тоест 3-4 пъти седмично, но е много по-добре.
И ние се стягаме за море и ми е страхотна еуфория в главата, а докато сме там , ще бъда кума на най-скъпата ми приятелка! Та ще има много емоции.
На Монко днес му беше последен ден на градина, започва ваканциятааааа! Първо моренце, после на Елена за няколко дни и накрая на село до септември.
Кати Вие къде ще сте на море? Предполагам стерилна урина сте пуснали? Монко е със запушен нос, но до сега здрави не сме тръгвали за морето...там минава всичко Wink
Хриси Съжалявам, че сте минали през толкова тежки изпитания. Горе главата и смело напред, радвам се, че хомеопатията е помогнала както и при Патето!
Успех в борбата с килцата, ама че е трудна тая битка, като се сетя в какви размери ме очаква да се боря неравно с пустите му кила...

Иначе сега уж повече внимавам от 2 седмици съм на разделно хранене, до колкото съм усвоила принципите де, боря се , мъча се , че последния месец, м-у 6 и 7 мес съм качила 4
 Embarassed и док ме нахока.
Иска ми се този път да родя нормално, но има време докторите ще помагат с мнения.

И малко спам
Има ли мами с успех в ЕБХ с априлчетата или с новите бебета?
Прегръщам ви мили априлки и вас сладки , щури априлчета Hug Hug Hug

# 679
Хриси - много съжалявам , много тъжно е това което сте изживяли ! Искренно съжалявам !

Честито на всички нови бебенца !

Много отдавна не съм влизала, но скоро май ще ми се налага по често  Wink

# 680
Kler, да не би да има щъркелова вест?  Hug

# 681
Дааа, още е много рано , но да !

# 682
Честитооооооо !!!! preggo newsm30

# 683
Венииии, честито! Много се радвам! Поздравления за добрата новина!

# 684
  • гр.Варна
Ето едно прекрасно събитие,което раздвижва темичката ни:)
Честито,Вени:)Лека и безпроблемна бременност:)Представям кака Даная колко се вълнува:)!

# 685
Мерси момичета, още е твърде рано , но се надявам всичко да мине добре !

Даная е при баба си и още не знае, че ако разбере ще научат абсолютно всички , но ще и кажем скоро !

# 686
  • Чехия
Привет банда.

Много е хубаво, че има нови очакващи мами, и бебенца.

Клер... Честито  Hug Hug тихичко.

Пате дай някоя снимка на Дани.

Крис, ти си много слънчев човек и ми мъчно, че така са са получили при вас нещата.

Неци, за ЕБХ с какво бих могла да съм ти от помощ. Ние вече приключихме с тоалетното обучение на Дари, стана по бързо от колкото с Верето дори, ама дребната от шестмесечна е в гащи. Въобще вече не се старая за нея, сега само й помагам да се качва на детската дъска на вц-то.

Исках да ви пиша за нещо което ми направи впечатление в детската градина на Верето. Често се случва децата да имат някакви проекти, да измайсторят нещо от нищо или природни материали... но много ме впечатлява, че имат тимова работа всяка седмица. Примерно тема Пирати, и всички деца заедно рисуват на огромни листа по метър и нещо кораб, но само един.  Имаха проект за страшилище и пак така всички участват без индивидуални прояви, само обща работа върху зададената тема. Интересно ми е дали и в българските градини сте виждали такива проекти.

Споделете какво правят децата ви там. Нашата ваканция и за деца и ученици почва от  15.07... а училището от 01.09..по кратичка е.

Напоследък все повече се замислям че искам Вяра да учи в България. Тук всичко е Ок, но не мога да си представя да бъде възпитаничка на чешко училище.

Споделете мнение по въпроса.

Бягам банда, че искам да готвя и да пека едни кошнички от бутер тесто и вече стана време рекиено.

# 687
Ех, Иве, толкова обичам да те чета  Heart Eyes Винаги ми става едно такова романтично и спокойно  Hug

За градината - какво да ти кажа....Рядко имат някакви групови прови.Сега лятото всъщност нямат почти никакви занимания.Сборни групи са и играят по цял ден.През учебната година майсторят разни неща.Работят и с природни материали - листа, камъчета, но сякаш по-рядко, отколкото ми се иска.Иначе си имат един комплект учебници и по него работят.

Дани, все е надран милия и все забравям да го снимам.Голям срам.  Blush

Неци, тази ЕБХ ми се струва толкова сложно нещо.Цялото събуване, обуване.С Дани сме с многократни, но в жегите го оставях голичък и го подканях няколко пъти и той си свършваше работата за голямо мое учудване.

Иве, защо искаш Верето да учи в Бг? Какво не ти харесва в чешките?

# 688
  • Beyond the Frontiers
Клер, честито! Лека и безаварийна.

Неци, как си ти? Още ли повръщаш?

# 689
  • Чехия
Пете, има много причини една от тях е че училището тук е съвсем различно. Сутрин децата идват събличат се на входа и се събуват също оставят нещата си и в домашни пантофи се движат в ареала на училището вътре имам в предвид.
 Confused Така и при лекарите, влизаш и се събуваш. Винаги много ме е дразнело. Особено в моята сфера лятото представи си бос и перкаш по плочките където преди минута някой е повърнал или като са взимали кръв е покапало. Това мислене почва от училище... аз лично не събувам на разни такива места, нося си кълцуни... но детето ми ще го научат.

После чешкия като цяло е красив език но има нещо в него лековато и някак неизписано.

Като се започне от писмената форма и начина по който децата я учат... значи самите букви ги изписват слято, цялата дума е навързана дори  понякога връзват предлозите за съществителното... всяка буква се връзва с друга винаги в с определено ченгелче примерно А със С е еди-кво си криво ченгелче но А с Z  e друго ... сложно е не знам дали добре го обяснявам... много грешки стават и да не кажа че голяма част от чехите са меко казано неграмотни. Едно на ръка че имат четири вида И-та - меко, твърдо, кратко и дълго... поредната глупост и всичко това ще виждам как го набиват е главата на детето ми. Верето вече знае че има звук И, иди и обясни че може да има разлика... със сигурност с времето ще го научи... но усещам аз ще имам проблем с това.  Като че с нас назрява идеята, че най-правилно е тя да учи в България.

Една след друга много мънички неща са... също едно от тях е че тук е мъничко училище, в един миг ставаш с мъничките си другарчета... с мъничките си проблеми и ставаш мъничък човек. И остава решение да се местим към голям град, но честно казано ако ще се местя някъде ще се върна в София... моя свят там преди време го загубих сега имам мъничък тук на село, ако и това загубя заради Прага, Бърно или Храдец кралове по-добре да тръгвам за родината.

newsm78

Общи условия

Активация на акаунт