Идва златна есен, февруарски бебчета очакваме със песен-Тема 10

• 23 511
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • област Варна
За сънуването - и аз сънувам големи простотии, къде за бебето, къде за колата (незнам защо толкова я обичам тая кола и само кошмари сънувам за нея).
За килограмите - незнам от 55 кг. или 56 кг.  стартирах, сега съм 60 кг. Според мен си е нормално като за 3 месеца (първия не го броя, защото тогава не би трябвало да се наддава). Въпреки, че казват че първото тримесечие трябва да си наддал 2 кг. Ама аз като се замисля, когато се записвах на ЖК в 12 г.с. и 2 дена бях 57,5 кг. Другите 2,5 кг са ми от последния месец.

# 76
  • София
Бенджолина, на 26 години съм / на 19 октомври ставам на 27, но не казвайте на никого/, първа бременност, 19 седмица и 5 дни, живея в София. Доц. Томова каза вчера, че гащите са сини.

Започнах от 47 кг., последно ме премериха 51, но според мен вече отдавна съм ги задминала  Joy Имам вече парола за албумчето, ще се опитам тези дни да кача тумбаче /то си е цял търбух при мен/.

Момичета, до трети месец въобще не съм повръщала, а тази седмица вече ми се случи 4-5 пъти. Вече имам пълна непоносимост към возене в автомобили и автобуси, а вчера ми стана лошо и в метрото.

# 77
Честит рожден ден на Софи!   bouquet
Желая всичко най-хубаво.

И аз сънувам простотий, ама не обръщам внимание. Нощес например сънувах секс със собствения ми мъж, който си спеше кротко до мен  Embarassed

Качила съм около 3 кг. от началото, само на корема, ама аз в началото свалих от повръщането, та трябваше да компенсирам.

Слетобяд съм при доки, да видим дали ще ме боцкат за желязото. Ще пиша после какво са ми правили. Е, дано ми се размине де, че съм на границата.
Трябва да мерим и челната кост на беболино, че миналия път много се въртеше, дано си полегне да поспи към 4 часа  Simple Smile

Little Evil  welcome

# 78
welcome на Little Evil,леко бременеене заедно с нашата група!

За кг-те да кажа,че до миналата седмица,когато ходих на консултация бяха общо 3 кг от началото на бремеността.Според мен е много добре,но при положение,че моите на старта си бяха доста  Embarassed.

За сънищата и аз от известно време сънувам доста-за бебето,неща,които са ме впечатлили през деня,но кошмари или гадости засега не съм! 

# 79
  • Varna, Bulgaria
Аз признавам без бой, от началото до сега съм +5 килца Simple Smile, надявам се да не започна да качвам драстично, тъй като от първата бременност си имам за "спомен" разширени вени и спукани капилярчета по краката. Дано не се влошат сега.
Иначе за съня, аз спя неспокойно, много се въртя, но не сънувам нищо, само се въртя и то когато ми предстои работен ден. Когато си почивам на другия ден не се будя толкова много, явно психически се отпускам, че няма да ставам рано и да чакам да звънне алармата на телефона  ooooh!

# 80
 newsm59 на Софи! Много здраве и само положителни емоции през следващата година!   bouquet

Little Evil, добре дошла в нашите редици!  welcome

И аз ще си призная без бой, че от началото до сега съм качила 6 кг. (като миналата седмица докато бяхме на море съм качила 2 от тях). Не ми личат особено, но ги усещам и не ми е много комфортно и не знам какво ще става по натам.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 14:13 от Shine On You Crazy Diamond

# 81
Малеееее подхвана ли сте мойта болна тема за килограмите!Аз съм качила до момента 11  кг. и си знам че тепърва се почва но това е положението после живи и здрави ще се боря с тях.При първата ми бременност качих точно 30 кг. Shocked и си знам колко е тежко след това,но с повече усилия се свалят не е чак толкова страшо,важното е да сме живи и здрави.

# 82
  • София
Софи, честит рожден ден! Пожелавам ти прекрасно бебче на финала!

Момичета, благодаря ви на всички   bouquet! Нямате си идея какъв ентусиазъм ги обзе всички близки като научиха резултатите. А таткото изведнъж се сети, че трябва да почваме ремонта, искаше едва ли не от утре да боядисва, хич не го интересува, че във въпросния апартамент на родителите ми има много техни неща все още. Та покрай многото радост, успяхме и да се скараме  Joy. За килограмите - аз най-после съм качила 3 кг - толкова, колкото свалих от началото на бременността. Та като равносметка съм на нула в момента ама няма да е задълго - като се разбра, че хемоглобина ми е 102 и всичко живо ме кара да се тъпча.

# 83
  • София
Ехе докато се усетя и нива тема пък и сте изписали 6 страници, не е истина смилете се над работещите .
elena_e честито за резултатите .Почвайте ремонта че то време не остана много , ние сме до никъде пък и други неща захванахме и не знам до къде ще стигнем.
Добре дошла и на новата мама.
И поздравления за първата страница на новата тема.

# 84
  • София

Честит празник, Софи!!!
Много здраве, любов, топлина и сбъднати желания!!!

# 85
  • София
Софи, да си жива и здрава и само положителни емоции!!! Hug
Elena_e,  много хубава новина. Сега вече можеш да бъдеш по спокойна.  Hug А аз искам да те питам, ти защо прави амниоцентеза- в смисъл явно заради изчислен висок риск, , но той е бил висок заради повишени/понижени хормони или нещо друго. Питам, защото при мен на първото БХС имах повишен ЧХГ, на втория- ЧХГ-то беше в норма, но завишен беше Алфа-фетипротеина. Нямам идея как но риска, който изчисляват е нисък и ми казаха да гледам него, а не хормоните, ама ако е така, защо имат референтни граници????
Да дам отчет и аз за килограмите- качила съм 2 кг., но ми се карат и явно ще трябва повечко да хапвам.

# 86
  • Somewhere over the rainbow
Здравейте и от мен,
който ще ме приема във фейсбука да ме приема-Маги Иванова съм.
И аз сънувам много ,но нищо свързано с бебе, все са някакви странни -направо филми със сценарий.
А да питам получавате ли схващане на мускулите на краката докато спите т.нар крампове, защото аз почти през нощ се будя от такова схващане ,вече не смея да се протегна сутрин като се събудя защото и тогава ми се случва, а е болезнено.
И аз пия пренатал-всеки ден по едно хапче , но досега не съм напълнявала ,даже напротив бях тръгнала да отслабвам. Последните две седмици започнах да се разширявам ,допреди това все назад с кг.
Друго засега не се сещам , ще се върна доа дочета старата тема, че там "оттървахме коня" ,както се казва. лека вечер

# 87
  • Mostly in my mind

А да питам получавате ли схващане на мускулите на краката докато спите т.нар крампове

да. за около седмица всяка сутрин на прасците ми се схващаше. но скоро не са ми се схващали. някъде четох, че е заради липса на калций

# 88
  • София
andi83, при мен двата хормона бяха в референтни граници, но алфа-фетопротеинът беше почти на долната. Май се гледа съотношението. Възрастта ми също е изиграла роля - 32 г. Така се оказах с 1:230 риск за синдром на Даун при втория БХС. Явно обаче тези хормони доста варират и никой от тях сам за себе си не е надежден показател. Ти разговаря ли с генетичен консултант? Ако са ти казали, че няма риск вероятно е така, иначе се презастраховат. На мен примерно никой не посмя категорично да ми каже да не правя амнио, въпреки много добрия първи скрининг.

# 89
Този път рядко получавам крампи, но предната бременност имах почти непрекъснато и знам колко е неприятно. Мускулът трябва да се третира като при схващане при плуване.

Стискам палци на Тодорка и на всички, които имат нужда. Praynig

Анилеви, браво за килограмите, надяваме се занапред само хубави новини да споделяш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт