Идеи за бизнес - 9

• 79 436
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • На дивана, под юргана
zombau, пробвала ли си да намериш агент, който да ти продава работите извън страната?

# 631
  • софия
ОООО, вярвай ми, от година се боря и ефекта е:
1. Щатите - по принцип там работят с месната фауна, защото не задържат произведения при тях. Процента е 60+годишна такса, която не мога да си позволя. И Тандоори (тук от форума) потвърди наблюденията ми.
2. България - галеристи с връзки и работещи с арт шопи в чужбина предпочитат да работят с керамика и пращат в повечето случаи керамика, не ме питай защо, нямам идея, а другите са само с проверени автори. Отгоре на всичко понеже произведението ти минава поне през 3 ръце се опитват максимум да ти смъкнат от цената, унизително.
3. Куратори - българи ... те работят само с хора които са им "препоръчани" и продаваеми - вариантите са от обида право в очите до презрително свиване на устни.
4. Европа - де що можах пращах мейли със СВ-та и единствените които ми отговориха са 2-3 сайта и каталози, които искаха такса за включване от порядъка 35 евро на месец Simple Smile

В артшопите и галериите  тук ти взимат от 30 до 40 %, като процента за 30 е делиш на 0,7 и за 40 е делиш на 0,6.

# 632
По- напред.... не съм мислила много обстойно по въпроса, но ще кажа нещата които правят първо впечатление - автопарка е....много лъскав, но улиците са разбити Simple Smile Улица на центъра на града, която е основна търговска улица (може би като Витошка) през събота и неделя е затворена и НИКОЙ не минава от там, а е основна артерия. Когато създадат закони, хората спазват голяма част от тях... Децата им ходят с униформи на училище,които униформи се продават в магазин и има избор....сега да не си помислите, че е много прекрасна Украйна  Joy не е така,просто виждам хубави неща.
Виждала съм на няколко места хотдог,но точно в количка не съм виждала. За момента немога да тръгна сама с количката да продавам, защото руския ми е лош, а украинския едвам го разбирам. Просто ми се иска да направя нещо което го няма, а виждам че харесват дюнери -в един мол правят подобие на дюнер. Мислих за палачинки и прочие,но тук обичат да хапват месце доста, та мисля че дюнера е по-добре.Идеята ми е да направя нещо в което наистина ще се вложат повече пари, но наистина ще мога да го развия (ако не ме гръмнат до тогава),пък ако след няколко години ще се местим винаги може да се продаде например...
Кактоказах още се оглеждаме. Все пак туристопотока идва пролетта.

# 633
Преди няколко страници,някой беше попитал за магазина на Маргало,видях,че помещението е празно,най-вероятно е затворила  Confused,а може и да се е преместила,дано се включи да каже Peace

# 634
  • Пловдив
zombau, а пробвала ли си да продаваш творбите си не само в галерии, а и в магазини където се продават подобни неща. Например можеш да направиш следното след като нямаш време и да твориш и да продаваш: Седни и на един лист си набележи градовете, в които би опитала да  предложиш творбите си. След това разгледай профилите на повечето съфорумци и набележи такива от съответните градове. После се свържи с тях и помоли за контакти на подобни магазини в техния град (все някои ще се отзоват да ти свършат подобна услуга) аз лично в Пловдив знам някои магазини от този вид и ако решиш, че ти е нужно ще открия кординати (просто при мен ще е по бавно, че вече съм тежкотоварна  Embarassed). Ако решиш пиши на ЛС с удоволствие ще опитам да помогна  Peace

# 635
  • софия
zombau, а пробвала ли си да продаваш творбите си не само в галерии, а и в магазини където се продават подобни неща. Например можеш да направиш следното след като нямаш време и да твориш и да продаваш: Седни и на един лист си набележи градовете, в които би опитала да  предложиш творбите си. След това разгледай профилите на повечето съфорумци и набележи такива от съответните градове. После се свържи с тях и помоли за контакти на подобни магазини в техния град (все някои ще се отзоват да ти свършат подобна услуга) аз лично в Пловдив знам някои магазини от този вид и ако решиш, че ти е нужно ще открия кординати (просто при мен ще е по бавно, че вече съм тежкотоварна  Embarassed). Ако решиш пиши на ЛС с удоволствие ще опитам да помогна  Peace
Безкрайно ти благодаря за предложението !

# 636
  • LOST
Преди няколко страници,някой беше попитал за магазина на Маргало,видях,че помещението е празно,най-вероятно е затворила  Confused,а може и да се е преместила,дано се включи да каже Peace
Да аз бях,много жалко ако е така. Беше много активна във форума сега явно не и е дописане Cry

# 637
  • LOST
Може би някой трябва да пусне тема: "Защо бизнеса ми не потръгна" или "Как да спася бизнеса си"  за да може да се поучим от грешките или опита на изпатилите. Незнам как ви се струва,но мисля че би било полезно.

# 638
Аз съм ЗА !!

# 639
  • Пловдив
Може би някой трябва да пусне тема: "Защо бизнеса ми не потръгна" или "Как да спася бизнеса си"  за да може да се поучим от грешките или опита на изпатилите. Незнам как ви се струва,но мисля че би било полезно.

Ако някой отвори подобна тема да пише, ще бъде полезно да я следим.

# 640
  • LOST
То май не всеки можеше да започва тема....незнам как беше по правилата на форума?

# 641
Всеки регистриран , може . Peace

# 642
Айде, отворете, пък аз ще пиша що не сте успели, що не е "потръгнал" и защо не става със спасяване Wink

# 643
Айде, отворете, пък аз ще пиша що не сте успели, що не е "потръгнал" и защо не става със спасяване Wink
Айде да ни кажеш Дедо . Wink

# 644
Тази тук е Идеи за бизнес. Ако го кажа, ще е не по темата. Ще се изпоядосат момите търсещите идеи, ще ми се накарат и ще закрием бон-тона.
Ако има с подходящ нюанс, за неуспехите думам - ще се обадя.

Общи условия

Активация на акаунт