Идеи за бизнес - 9

• 79 762
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Я, аз да пусна някоя идея като опит да сменим темата, за която спорим вече няколко страници пък не виждам никакъв смисъл да спорим за нещо, което не е " идея за бизнес " - не мислите ли? Hug

Какво мислите за дрехи и аксесоари за домашни любимци? Това може да е идея за хора, които се занимават с шев и кройка.

# 616
тук в Киев вървят много, щот всяка кифла има куче-играчка. Общо взето мисля че й в София не са малко. Това е ориентирано към мн специфичен кръг от хора. Но мисля, че не е лоша идея. Обаче.... мисля, че такива неща се продават в магазините за дом. любимци...идеята трябва да е или производство или интернет продажба, не знам. Не мисля, особено като за начало е доходоносно цял магазин да се отвори.

# 617
Все пак темата се казва "Идеи за бизнес", така че който иска - споделя, който не иска - само чете. Никой никого не насилва, доколкото виждам.
А ако някой смята, че идеите и съветите му са чисто злато, прави агенция за бизнес консултации, пише бизнес планове и печели от идеите си.
/Това последното е идея от мен, при това съвсем безплатна/ Wink

# 618
  • Пловдив
Писането на бизнес планове не се търси. Не знам, поне аз съм забелязала тенденцията стане ли въпрос всеки отваря Google и пише сам. А, ако може да печелим от идеите си щеше да е много хубаво, тъй като виждам, че повечето от пишещите тук осъществяват идеите си с творчество.  Simple Smile

# 619
Писането на бизнес планове не се търси. Не знам, поне аз съм забелязала тенденцията стане ли въпрос всеки отваря Google и пише сам. .....)

Много точно наблюдение, извънслужено пиша понякога БП, ФСА и проекти по ОП, но търсенето не е такова каквото беше преди 10г.

# 620
Попадна ми една статия с няколко варианта за лична заетост без голям капитал. Може на някой да му е полезно Simple Smile

Топ 25 на бизнес идеи базирани на работно място – в дома

Ако си мислите за стартиране на собствен бизнес от дома, опциите са много. Ето вижте нашите предложения, върху които можете да базирате вашите средства и да се развивате и печелите за в бъдеще:

Личен треньор
Ако сте фитнес ум, можете да стартирате собствен бизнес като личен треньор. Като посещавате клиентите си в техните домове.

Йога инструктор
Не ви е нужно студио. Точно като личен треньор ще водите занятията на клиентите си в домовете им.

Обучение – курсове

Можете да започнете да давате курсове – образователни на ученици, студенти по домовете им.

Бизнес съветник
Имате ли опит в управлението на някакъв бизнес или поне специализирани бизнес умения? Споделете го с другите, като станете бизнес треньор. И разбира се водите курсовете си по домовете им.

Консултации

Ако сте експерт в определена индустрия, като финанси, маркетинг или посредничество, помислете за началото на ваш собствен консултантски бизнес.

Медицинска и юридическа транскрипция
Просто разчитате медицински и юридически термини. Доста е разпространена този вид дейност в САЩ. Ако имате такива умения и необходимото оборудване, вие можете лесно да работите от дома си за най – различни компании.

Счетоводство
Има много възможности за дипломирани експерт – счетоводители. Една от който е работа от вкъщи.

Уеб дизайн
Ако можете да правите уеб сайтове, тогава това е за вас. Изкарайте си пари от хобито. И то от домът ви. Уеб дизайнерите винаги се търсят и никога не стигат.

Обслужване на възрастни хора
Броят им в последните 20 години прогресивно нарасна. И вие можете да ги обслужвате чрез заплащане от дома им – разходки, храна, чистене, медицинско обслужване и др.

Фотография
Ако я обичате, защо не я превърнете в професия. Направете собствен фотографски бизнес. Създайте малко студио в дома си и действайте.

Инспекция по домовете

Всяка страна има такава агенция. Поинтересувайте се и ще разберете всичко от нея.

Модератор
Ако обичате да дялкате фигурки от дърво или друг материал, намерете вашата пазарна ниша къде е и действайте.

Интериорен дизайн

Тази професия е изцяло свързана с работа по домовете на хората. Ако имате въображение и изискан усет за пространството – това е за вас.

Кетъринг или личен готвач

Помислете за стартиране на собствен кетъринг или личен готварски бизнес. Целевата ниша, която предоставя и специализирани услуги, като например ниско въглехидратни или вегетариански менюта.

Подаръчни пликове

Това е популярно и творческо начало на бизнес базиран от дома ви. Можете да продадете Вашите пликове онлайн.

Сватбен консултантът
Напоследък у нас стана все по известна и разпространена тази професия. Може да работите към агенция или да сте на самостоятелна практика. Организирате събитието изцяло.

Личен купувач
Ако обичате да пазарувате и имате наблюдения какво обичат хората, можете да си предложите услугите на тези, които нямат време за пазар.

Портиер
Ако искате да работите това тогава трябва да се обърнете към богати хора, които имат нужда от такива като вас.

Дизайнер на бижута

Ако обичате бижутата и рисуването – тази професия е за вас.

Компютърен специалист
Работа от вкъщи, просперираща, доходоносна и вечна.

Почистващи услуги
Ако сте добър в почистването, помислете, предложете услугите си на други хора. Офиси, жилищни кооперации и т.н.

Почистване и пране на килими

Вариант на по-горното. Този вид дейност е добре приспособима и от вкъщи.

Мобилен ван за хигиена на домашни животни
Ако обичате домашните животинки, тази работа е за вас. В оборудван ван да извършвате хигиената на животните – баня, обезпаразитяване, чесане и т.н. след като са ви се обадили по телефона отивате на място и го свършвате.

Детегледачки
В къщи сте си през целият ви работен ден. Трябва само да обичате децата.
от тук

# 621
  • София
zombau, и на мен много ми харесаха работите ти. Не знам до колко са паднали продажбите ти, но времената се менят, просто приеми, че сега е времето на по-спокойния живот. Нашият бизнес също е с по-слаби продажби, но пък имаме много повече време за себе си, детето, домовете и т.н.

А за селското стопанство, аз все повече се замислям, че там ще има някакви ниши. Аз си събирам инфо за странни сортове билки и култури, които са с висока изкупна цена или пък са много здравословни и могат да се продават самостоятелно. След някой и друга година ще експериментираме с първата, без големи инвестиции, колкото да се учим.

Друго интересно е производството на вино. Тази година за пръв път се замислихме как се прави вино /с купено грозде/ и изглежда много добре. Като нямам предвид да се прави в големи серии, но малко качествено вино. Доколкото си спомням, приеха наредбата за продажба на собствена продукция.

Не съм видяла да обсъждане и производството на мед, моят баща е любител пчелар, в някои години сериозно подпомагаше семейството, на много неща ни е научил. Мисля, че е перспективно занимание.

# 622
  • Пловдив
Ако сте тръгнали да гледате технически култури - рози, ама освен рози, има лавандула, салвия, здравец и т.н.  Проблем е, че изкупната цена всяка година е различна. Розовото масло от бели рози се различава от розово масло от розови рози, имайте го предвид.

# 623
  • София
От баща ми знам, че мед не се разваля. И меда държи една прилична цена, не е като друга култура непременно да трябва да я продадеш. Е, и мед не можеш да държиш с години, но по-плавно се продава. Бащата на една моя приятелка имаше 120 кошера, това вече си е малка ферма за пчели, той продаваше само на едро, но пак си държеше цената, каквато е определил. Някакви подобни неща изследвам.
Също мисля, че има няколко продукта, които хората ще започнат да ги предпочитат директно от производителите - ето мед от магазина почти никой не купува.

# 624
Някой да знае, виното акцизна стока ли е? newsm78
До колкото знам, над 20 градуса се облага.... Rolling Eyes

# 625
....И наистина не падат продажбите. Много е странно и нямам обяснение. Продукта е ...котешка храна.

Да, отглеждащите котки, повечето.... са луди.
Верно, Женя, луди сме! Laughing
Лолита, изобщо не е странно. Дори като спомена Кавен орбико, бях сигурна, че ще кажеш "котешка храна". Ето, аз обожавам шоколад, в частност Марс. Хубаво, ама мога и да не ям, или да мина и без дъвка. Но като се върна вкъщи и ме посрещнат два гладни котака, облещили ей такива очища, забрави да се прибера без консерва Уискас! Консервите от левче просто не се ядат и ги хвърлям. Излиза ми по-скъпо. Нямам време да готвя и на котките. И стигаме до Уискаса. Всеки ден. Като хлаба. Laughing

# 626
Е и аз имам котка. Но! Може уискас, може киткат, а ако съм в криза ще и заменя маджата и с по-ефтина. Не можеш да лишаваш детето си от шоколад, а за котето нещата да са били като преди.

# 627
Е и аз имам котка. Но! Може уискас, може киткат, а ако съм в криза ще и заменя маджата и с по-ефтина. Не можеш да лишаваш детето си от шоколад, а за котето нещата да са били като преди.
Е, то не може, но се случва.  Laughing
И мен много ме заинтригува това твърдение.

# 628
интересно е. и аз си храних кучето с най доброто, но като заминах за чужбината нашите не могат да си позволят винаги да му купуват най-скъпата храна. Мда наистина има храни които не ги ядат,то те не са храни. Животните са по-умни от нас в това отношение, но честно казано се намират и други начини. Еми не е приятно да готвиш на голямо куче, защото съгласете се яде повече от котката, но пък имам малка сестра, тя има нужди...

Та нека не се отклоняваме от темата Simple Smile
Аз живя в Киев (ако не е станало ясно) от половин година. Мъжа ми работи само. Тук в някой отношения са по-напред от нас в други светлинни години назад. Това което ми направи впечатление е, че няма много сандвичи по пътищата. Мъжа ми пътува често из страната и постоянно се оплаква, че освен Мак Доналдс няма какво да яде. Разхождайки се около един от националните паркове също ми направи впечатление че от към храна беше отврат. Имаше едни сергийки отвратителни на които продаваха едни закуски...останали от миналия месец..вафли, чипсове. Никъде не видях дюнер, хотдог...
та идеята ми е да направим дюнер тук, но за това трябват повечко пари, тук бюрокрацията е ужасна. За момента само се оглеждаме, понеже още не знаем до кога ще живеем тук.
Знам че в Бг е много лесно за дюнерите - доставят всичко- питки, месо....дърабъра...тук ще е малко по-трудоемко ми се струва. Но ако ще се живее още 2-3г тук си заслужава, все пак през 2012 ако не свърши света ще има Европейско, пък футболните фенове трявба да се хранят все пак

# 629
  • софия
TanyaMG Мед много ми е на сърце, ама ..аз имам алергия към ухапване от насекоми, за съжаление съм го предала и на децата. Без Ледум не оставаме, че е адски зор ако нещо ни ухапе. Но за билките го мислих, за съжаление свеки има само 2 декара място и то в населено място и ще е трудно за билки. Моите родители са градски и нямат нищо землесто.
А продажбите ми наистина са вече под допустимия минимум и се плаша, аз първа година изпадам до подобни нива, а аз наистина бачкам сериозно. 

lolilita_ и аз съм чувала, че има много неща с които в Украйна са доста по-назад, нещо като у нас през 90-те, а с какво са по-напред !? Не може ли вместо дюнер да е обикновена количка за хот-дог !?

Общи условия

Активация на акаунт