В детската градина малки ЮЛЧЕТА пак има! (Тема 143)

• 36 563
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
# 151
Викам да пробвам и аз моято акъл, да видим ще вдене ли за какво става въпрос и гений ли е или не?  Laughing

Joy

# 152
  • София
Момичета, хайде помагайте : с едно приятелско семейство си търсим място за празнуване на Новата година - някъде извън София, където да има сняг и по възможност /първоначално/ искахме и вътрешен басейн. НОООО, всички хотелиери направо са се н- - - ли с надуването на цените  #Cussing out . Някакви пакети от по над 1000 лева за 3 дни, вечеря за децата от по 70 лева. ДА не говорим, че в Чифлика / но не в комплекс Чифлика/, а в друг 3-звезден хотел излиза по-скъпо от 5-звезден хотел в Банско, като в БАнско даже е вкл. и вечеря, а там само закуска. Абе ужас !
Вие къде ще празнувате. ДАйте някоя идея ! Или някъде примерно където сте празнували друга година и ви е харесало.
На всичкото отгоре някои вече нямат места, а други уж сега не са готови с цените, а след някой друг ден казват, че вече няма места.
Отдавна не говорим само за децата тук, така, че знам, че ще ми простите офтопика  Hug

# 153
Нинче, в пътническия форум има вече пусната тема по темата  Wink - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=526677.0

Това, което ми хрумва, но пак е доста надуто е новогодишната оферта в този хотел - http://rimskabania.com/bg/.

Катето от ден на ден почва все повече да се тръшка сутрин преди ясла. Хем ми е жал, хем почвам да се дразня, защото знам, че там се чувства добре, ма пусти инат. Измисля си, че й се прави какво ли не само да отложи момента.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 09:54 от Гнидка

# 154
Катето от ден на ден почва все повече да се тръшка сутрин преди ясла. Хем ми е жал, хем почвам да се дразня, защото знам, че там се чувства добре, ма пусти инат. Измисля си, че й се прави какво ли не само да отложи момента.

Наложи ритуал както преди имаше съвети за лягането. При нас е - ставане, чаша мляко (рядко пожелават нещо друго - закуската им се носи в градината), обличане и тръгване. Някъде между тия действия се вмъква ходенето до тоалетна  Crazy Знаят си, че сутрин няма време за играчки или книжки или друго размотаване. Аз пък си намалявам максимално сутрин действията, като приготвям дрехите и за двете от вечерта.

Обикновено гледам да се приготвя и себе си за излизане преди да ги вдигна, че да не се разсейват или да ме чакат докато аз се оправя.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 10:25 от Майра

# 155
Ние нова година ще караме у дома, нали сме новодомци и не съм се интересувала от оферти.

Анна днес отново влезе с много рев и тръшкане, а в колата беше много тъжна cry ПОседях малко, веднага спря да плаче Shocked Помолих една майка, която влезе след мен да я погледне, каза, че се е наредила за закуска Laughing Та леко си отдъхнах.

Вчера попаднах на една оферта в нета за масаж в някакъв спа център. Не му мислих много, взех ваучер за подарък и днес сутринта се срещнах с хомеопатката ни, за да й го дам. Нали миналата година имахме такава идея с някои от вас, но не успяхме да се организираме. Беше й неудобно да го вземе мисля, но в крайна сметка това е най-малкото, което можем да направим за нея, толкова е всеотдайна Heart Eyes
За среща я прилъгах, като й казах, че искам да й дам едни изследвания на децата, че не им разбирам много, а ме притесняват Mr. Green Аз наистина исках да я питам, но не мога да ги намеря, нали съм леко разсеяна Crazy

# 156

Дени, мерси за линка. Първо ще потърся дали няма във Варна, че Сакси спомена едни 6 лв. дето звучат по-добре от 12  Mr. Green  Hug

Симона днес е първи ден на ясла. Не я събудихме рано, изчакахме я сама да се събуди, следователно и закуси вкъщи. Мисля, че така е по добре в началото, поне да е наспана, че иначе е голямо мрънкало. Тръгнаха с тати с голям ентусиазъм, при децата, при лелките, "аз съм чичка (ученичка)", "имам аница (раница)" и като я взели лелките от тати и ревнала  Confused Казаха към 12:30 да си я вземем. Ще видим дали са успели да я успокоят.

# 157
 И аз ще потърся из Плевен, защото по нета и като сложиш и доставката става още по- хубаво....

Аз правя абс същото като Майра- вечер приготвям дрехи, евентуално накисвам ядки за закуска, ставам по- рано и се оправям и като я дигна само й правя тоалета и я храня и е пътник. Като влиза плаче, но чувам че веднага като влезе се успокоява. Само, че все още не яде и по- цял ден кара на филии хляб или ако има някаква тестена закуска. Вечер наваксвам с готвената храна.

Майра , винаги съм искала да те питам, пък ми е било неудобно- при вас в яслите и градините когато видят, че едно дете е със сополи връщат ли го или остава. Много ми е интересно при вас как стои въпроса с тези неизменни за нас ясленски сополи. Съществува ли такова нещо и в ДЕ или само тук си ги влачим ?   Tired

# 158
Майра, Симпатюхче, благодаря за съветите  Hug

Ами аз точно това правя - ставам преди нея и преди да я събудя вече съм готова. Само я измивам, обличам и излизаме, не се поддавам на провокации  Wink. Обаче още от събуждането се почва - "не искам при Мая", "искам Мики Маус", "искам да играя"... В колата вече е жалното "мама ще ме вземе след обяд" и така до истреясването на вратата  Rolling Eyes

# 159
Много ми е интересно при вас как стои въпроса с тези неизменни за нас ясленски сополи. Съществува ли такова нещо и в ДЕ или само тук си ги влачим ?   Tired

Разбира се, че съществуа и много лесно се решава - появява се една бележка пред групата - "Есен е пак, носовете ни текат - моля някой да ни донесе носни кърпички"  Mr. Green

Майтапа настрана - никога не са връщали дете със сопопли или дори с кашлица. Само при темп над 38.5 не е позволено да ходи, или ако вдигне детето там - съответно те викат да си го вземеш. При повръщане или разстройство - също ти се обаждат. Заразните болести като шарки, скарлатини и тн  са ясни - след тях трябва да се ходи дори с бележка от доктор, че е минал заразния период.

# 160
 Майра  Hug

# 161
  • София
Еее, Дуцкааа, много романтично  Heart Eyes Евала Peace

# 162
  • София
Хаха, Гнидка  Simple Smile Мислиш ли, че вече не съм я видяла темата  Wink То ако гледахме другите теми и не питахме тук, тя тази щеше да си остане празна  Peace Плюс това май в крайна сметка намерихме, ама сега пък няма да ти кажа къде  Mr. Green

Моя приятелка, живееща в Америка ми каза, че тя даже си носи антибиотика/лекарствата и казва на учителките кога да се дават на детето  Shocked.
При нас сутрин стои сестрата и проверява уж, но си мисля, че е само проформа тази процедура.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 14:14 от Ninche

# 163
Нинче, исках само та ти дам идеи, не те да те напътствам  Simple Smile Извинявай за което  Wink

На мен за сополите в яслата ми казаха, че всички минавали през това при постъпването. Да не се притеснявам, че ще мине. Иначе е забранено да се водят болни и да се вкарват лекарства.

# 164
Взех си госпожицата на обяд, веднага се разплака като ме видя. Всеки път като я питам хубаво ли беше при децата, казва да. Утре ще ходиш ли, пак с да отговаря. Е защо плачеш, Анна? Така! А кажете ми това какво е Crazy
Имаше една малка въшка на година и седем месеца, така тъжно плака, като видя майка си, че бях на косъм и аз да ревна Tired

Общи условия

Активация на акаунт