В детската градина малки ЮЛЧЕТА пак има! (Тема 143)

• 36 553
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Джули, ЧРД! да си все така усмихната и позитивна и с чувство за хумор!   bouquet

Ками, надявам се да превъзмогнете скоро това положение.  Praynig

искам да ви питам,колко време важат изследванията за ясла?и акото,веднага ли трябва да се занесе?

Коментирахме преди и имаше различни давности за изследванията. Едни казаха седмица, други месец. Най-добре е твойта педи или в градината да ти кажат техните изисквания.
На нас в лабораторията ни казаха ако се изака вечер, да го сложим в хладилника и на сутринта да го занесем, а за пиш до час. Само кръвта я искаха сутринта на гладно и жадно до колкото може. Всичко останало когато дойде:)

Бърза адаптация на всички ясленчета!

# 106
Джули, честит рожден ден! Бъди все така усмихната и лъчезарна, умна и чаровна! Желая ти здраве, късмет във всички начинания и много незабравими моменти!

Дуци, много тъжна история  Sad

Аелия  Hug

# 107
Забравих да отговоря на въпроса за ухапването - малко я е одраскала само, Кари все още си е у нас, но напоследък в едно послушно куче се превърна в своенравно гаменче и не знам какво ще я правим. Може би е в кучешки пубертет Laughing

# 108
  • София
Юле, честит рожден ден! Присъединявам се към пожеланията на другите, защото не мога да измисля нещо по-умно  Mr. Green.

Купа, честита бременност, леко да мине и после леко раждане  Hug.

Яна е в някакъв такъв период, дето всеки ден заспива наобед с тръшкане и рев. Започва се още като види пижамата. Отпуска се като кашкавал, дърпа се и за мен е истинско изпитание да я преоблека и метна в кошарата. Метна си е съвсем точно казано. Буквално и държа единия крак, докато тя се мята напред назад, за да облека долнището, а после я стискам през кръста между краката си и борейки се намъквам горнището на пижамата. Следва рев, сополи, тръшкане и ритане в креватчето, докато се укроти, започне да хлипа тихо, съгласи се да я гушна и заспи точно за 5 мин.  Tired 
Колкото и ужасно да прозвучи нямам търпение да започне по цял ден да остава в яслата. Обещаха ми за края на другата седмица, пък да видим. Там се надявам да няма такива борби.

Хихи Сакси, честито  Laughing! Ние го минахме този период пролетта, само че при нас това се случваше вечерта. Само като чуеше за спане или като отидем в спалнята, изпадаше в истерия. Даже в най-критичната фаза (1-2 седмици) спрях да си правя труда да я къпя, обличам и заспиваше с дрехите на дивана в хола, след това я местех. И това всичко към 23-23.30, ние с блуждаещи погледи едвам гледаме, правим се на заспали, а тя място не може да си намери. Даже веднъж се въртя, въртя и накрая слезе от дивана, легна под масата и заспа  ooooh!. А да, една вечер пък реших да вкарвам ред и резултата беше, че дойде съседа да провери добре ли е детето и дали не е само Crazy. С две думи, дерзай, период е и ще мине, има и по-тежки случаи от вашия  Mr. Green.

# 109
....А да, една вечер пък реших да вкарвам ред и резултата беше, че дойде съседа да провери добре ли е детето и дали не е само Crazy. С две думи, дерзай, период е и ще мине, има и по-тежки случаи от вашия  Mr. Green.

Леле, имало и бдителни съседи, браво! Аз се чудя дали да вляза в тази роля по отношение на едно семейство в нашия вход - ще се избият, децата им изпадат в истерия от техните викове, викат по децата, а не един по друг. Всъщност бащата не съм му чула гласа и е тънък като вейка, да го духнеш, ще падне. Ама майката е с диагноза според мен и крещи като бясна, сигурно и пяна й излиза от устата Sad Едното им дете е 9ти клас, а другото е първолак. Карат се на деветокласника предимно. АМа е страшно - тряскане на врати, крясъци из стълбището на входа....Големи скандали...

та се чудя да се обаждам ли на някого и има ли смисъл  Rolling Eyes

# 110
  • София

Благодаря ви от сърце за всички честитки и за прекрасните пожелания, макар и със закъснение  Embarassed
Вчера не можах да седна на компютъра, чак днес успявам Simple Smile За работата се успокоих, понеже се оказа, че не е нещо тъпо, както си мислех първоначално. Даже много интересно се оказа, с кеф ще работя.
Последните дни от седмицата Дари започна да се замисля, като я водя при майка ми и стои в коридора и не бърза да влезе у тях  Confused Но пък после, влезе ли, се разтичва и без проблеми идва да си кажем "довиждане" и за целувка. Явно през деня наистина се чувства добре (аз и не очаквах друго, де), но все пак усеща раздялата с мен и я преживява. Компенсира си вечер - след като се приберем вкъщи, започваме да готвим, вечеряме, чистим, усети ли, че не й обръщаме подобаващото внимание, се започва диво търчане насам-натам, ако не й реагираме, започва сърдене и тръшкане.
Снощи отпразнувахме много весело с родителите ми, брат ми и семейството му. Много играха с племенницата ми, но вече преди лягане се разсърди за нещо си, изпадна в истерия и започна да се дере за НЕЩО СИ, което дори не разбрахме какво беше, въпреки опитите ни  Crazy Реве, реве, успокои се за момент, опитва се да общува с нас, след 1 минута пак започва да плаче неудържимо и да вика. Чак след банята се успокои повече и легнах на леглото до кошарата, докато заспи. Повече от половин час дишаше неравномерно, въпреки че лежеше кротко. По някое време с много тихичко гласче ми каза "лека нощ" и след това се унесе. Усещам я, че изживява раздялата, явно вътрешно го изживява много по-силно, отколкото може да го покаже. Дори си мисля, дали вечерното търчане и палуване не са вид проверка как й реагираме и дали не се страхува да не я изоставим. Но най-вероятно е твърде малка за последното предположение и просто аз го изживявам по-силно  Mr. Green

За събота-неделя ми се иска да я нагушкам и да я водя на интересни места  Heart Eyes

Евридика, не зная в тази ситуация доколко биха помогнали социалните - на кого би могло да се сигнализира  Confused Никак не съм наясно с такива ситуации. За полиция категорично няма смисъл - само ще намалят децибелите.

Дуци, ще намерите решение за Кари Simple Smile И Анна трябва да разбере да не закача, докато се храни, но и Кари трябва да знае, че е недопустимо и категорично й е забранено да хапе децата. Вярвам, че Милан правилно е реагирал, като веднага я е извел на двора, погрижете се просто Пепи и Анна да не я тормозят. Ще се наредят нещата, няма страшно. Кари сега наистина подраства и е доста палава и игрива и в комбинация с факта, че вече е голяма и тежка е... жив пубер  Joy

PS Ох, сега прочетох за болната майка. Включвам се и аз.

# 111
Купа, честито и от мен, прекрасна новина! Лека бременност и послушно бебче ти пожелавам.
julie.k , честит рожден ден, със закъснение! Мнооого любов ти пожелавам да има  навсякъде около теб!
........
  Но най-вероятно е твърде малка за последното предположение и просто аз го изживявам по-силно  Mr. Green
Не е малка.
Евридика, и аз много ти се възхищавам.
А относно сигнализирането за вашите комшии, се надявам че има смисъл поне да се опита. Вече започва да се гледа по сериозно на тези неща, такива са ми впечатленията.
Дуци, и ти си страхотна, голямо сърце имаш, фен съм ти Hug
Сакси, и Мартина го мина този период, и аз се бях отказала да я къпя Embarassed

И последно да споделя, разказвах на Мартина че ми е била в корема и т.н. и тя ме попита "а откъде съм влязла във корема?". Не бях подготвена да си призная, така че помагайте, майките с по големи деца? Книжки ?
Преди време ме пита и какво е смърт, от телевизията го чула newsm78.

# 112
Джули, приеми и моите закъснели, но сърдечни пожелания за рождения ти ден! Бъди все така позитивна, усмихната, щастлива и обичана!

Радвам се, че работата ти доставя удоволствие и Дари се чувства добре в компанията на баба си и Ния Hug

Евридика, според мен трябва да сигнализираш социалните. Дали те ще свършат някаква работа не знам, но поне ти да знаеш, че си направила каквото е зависело от теб. А аз доколкото знам, те посещават семейства при подадени сигнали. Поне тук във форума бях попадала на такива теми.

Аз го закъсах здравословно и сега съм пред сериозна дилема. За да се оправя, трябва минимум 20 дни да почивам вкъщи. Мога да взема болничен, но се чувствам страшно неудобно, при положение че съм назначена по заместване, точно на мястото на човек, излязъл болничен. Сега се чудя дали да взема болничен, дали да напусна или да стисна зъби и да продължа да работя, макар че лекарите твърдят че по този начин няма да ми мине и нещата ще се усложнят Thinking Tired

# 113
  • София
Танита ....аз ще ти помогна с част от едно разказче в темата "най -голяма муня "  Mr. Green...това го разказа мамата на която се е случило  Wink

Майка и дете влизат в книжарница. Майката казва на детето, че има 50лв, да и избере нещо за 25лв и тя ще си вземе за 25лв и така по равно да си купят книжки. Взима си майката книга и отива при детето , то взело една голяма енциклопедия за човешкото тяло за 50лв  Rolling Eyes...
Тя му казва , "маме, вземи тази по-малката за 20лв, да си купя и аз книжка, пък другия път ще ти купя тази"  Peace Детето-"Нееее, искам тазииии.."
Майката -"моля те не викай вземи малката, тя е същата, другия път ще вземем голямата  Rolling Eyes"
Детето- "Нее, не е същото тук пише от къде излизат бебетата"  Crazy
Майката-" Аз нали съм ти показала от къде излизат бебетата  Crossing Arms"
Детето-" Само цепчицата...и докато видя, си вдигна гащите  Mr. Green"
......Цялата книжарница се обръща към тях...... Embarassed ...майката се моли земята да се отвори и да потъне в нея от срам  ooooh! Embarassed ooooh!

П.п. Майката е показвала белега от секциото  Mr. Green
Разказвала съм го и друг път, много ми е любимо  hahaha

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЖУЛИ   bouquet  bouquet  bouquet

# 114
КетиJoy
Откъде излизат и аз мога да покажа, нали имам белег, ама откъде влизат?

# 115
Кети,  Joy Joy

Астарта, според мен здравето е по-важно. Можеш да говориш открито с шефката ти и обясни каква е ситуацията и вижте как ще действате - според мен винаги е по-добрия изход, отколкото просто да напуснеш.

Джули, честито и от мен на патерица!  bouquet

# 116
  • София
КетиJoy
Откъде излизат и аз мога да покажа, нали имам белег, ама откъде влизат?

Ами те са си в корема бе  Mr. Green И като мама и татко се оженят и започва да расте бебето  Joy Ей така изведнъж Mr. Green

# 117
И като мама и татко се оженят и започва да расте бебето  Joy Ей така изведнъж Mr. Green

Тя Танита май не беше женена, както и някои други тук  Whistling Ние какво да обясняваме тогава  Crazy

# 118
  • Варна
Ками,  Hug.
Джули, Мими твоята майка ли е  Crazy?
Танче, какви са тези въпроси от Марти  Crazy? Боби е още предимно на Ъъъъ и опити за говорене, които само аз разбирам. Мине се не мине се и ми се стори, че сме объркали отчетната с Бобъра  Laughing.
Астарта, дано намериш решение  Hug.

# 119
Майра, хубав съвет, благодаря  bouquet. Точно това ще направя понеделник, пък ще видим какво ще излезе.

Кети, разсмя ме с тази случка Simple Smile

Инка, и ние с Илия сме за ваш'та отчетна Mr. Green. Прави опити да говори, но е далеч от говоренето. Адски ми е смешен като се опитва да казва "р" и излиза някакъв звук "кхххх", но много набляга на него. Например "Франклин" е "кхханкхххин". Никой не би могъл да го разбере Joy
Вчера в първа група в детската градина доведоха детенце, родено 2008. Майката била с амбиции детето й да се учи, смятала, че е твърде умно за яслата, понеже там не ги учат на нищо, а само играят. Затова говорила с директорката и решили да пробват детето в първа група. Детенцето цял ден не обели и половин дума, дори звук не му излезе от устата. Като му говориш, то се обръща на другата страна, все едно не разбира, че говориш на него. С памперс е по цял ден, а на следобедния сън се беше наакало в него. Чудя се как някои родители си създават толкова погрешна представа за рожбите си и имат такива претенции.

Общи условия

Активация на акаунт