Машина за хляб-35 част

• 113 685
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
jinachi тези нарези отгоре върху хляба кога ги правиш?

Като втаса тестото, преди да почне да се пече, с ножа който ми е в комплекта на машината, той е специално за това.

Днес направих твоя хляб, и разрезите даже успях да измайсторя с един нож за филетиране, стана супер Hug Рецептата е много точчна, аз само добавих тиквени семки за разкош.

# 406
Здравейте  Hug
Вече два- три пъти правих от хлебчето с айрян на поли и стана разкошно...първият път малко по препечо, но др два пъти пИрИфектно. Днес направих и козуначе от рецептичките ви...за сега само ухае приятно...след малко и ще бъде дегустирано с кефф. Обаче имам лек проблем и ще ви помоля за съвет. Едната ми бъркалка яко се е заклещила и не мога да я вадя....а хляба не излиза лесно когато го опека с бъркалките и ...това ми е питанката...как вадите хляба когато е печен с бъркалките...има ли някакъв спешъл трик?  newsm78

# 407
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
тя и маята от известно време се зацикли и не мога да я вадя стои си в контейнера.Незнам да я оставя 24часа във вода ли и аз незнам не че е фатално

# 408
  • Бургас
Когато забравя бъркалката и изпека хляба с нея и не иска да излиза, леко завъртам оста под контейнера няколко пъти наляво и надясно - така се освобождава хляба и излиза лесно. А при "заклещване" - накисване с вряла вода му е майката и после опити, докато е още топла Peace

# 409
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
благодаря трябва да го направя.

# 410
Отдавна не съм пускала нищо,защото правя едни и същи неща,но ви следя постоянно.Ето малко снимки и от мен:
Хляб на бързата програма,намазан с жълтък и посипан със семена:
,

Тутманик,печен във формата за хляб:
,

Погача"Гербер"на lina kaz:
,

Питки на Xavier Barriga:
,

# 411
Не знам дали тук е мястото ,но да попитам някой пробвал ли е хлебопекарната (която пуснаха в ПЛЮСА  И ДОВОЛЕН ЛИ Е ?

# 412
Може ли някой да ми даде рецепта за черно (диетично) хлебче.И ако е възможно в рецептата да няма бяло брашно ( не трябва да консумирам такова)..

Благодаря предварително!!!

# 413
  • София
Може ли някой да ми даде рецепта за черно (диетично) хлебче.И ако е възможно в рецептата да няма бяло брашно ( не трябва да консумирам такова)..

Благодаря предварително!!!
Виж в темата Рецепти на 1-ва страница има линк. Там има доста рецепти за пълнозърнести, ръжени и типови хлебчета без бяло брашно.

# 414
  • Географският център на България-Габрово
Не знам дали тук е мястото ,но да попитам някой пробвал ли е хлебопекарната (която пуснаха в ПЛЮСА  И ДОВОЛЕН ЛИ Е ?

Не всеки ходи в тези магазини.Така,че нямаме  информация каква  е тази хлебопекарна.Няма ли някакъв каталог от който да ни покажеш каква марка е машинката.

# 415
Сега седя и се чудя...
Прекрасния 100% ръжен хляб на Ердинч... дали може да стане на една пица? Някой пробвал ли е?
Ердинч, ако направя съшата рецепта с пълнозърнесто брашно ще го бъде ли?  Rolling Eyes

# 416
  • USA
Ердинч, пробвах рецептата, само че вместо 275гр. течност, сложих 200 гр. кисело мляко и 75 вода. Естествено се наложи да добавя още вода, стана на две големи топки и край-не мърдаха. Бяха едни твърди и машината не можеше да го меси. Реших да добавя още течност и стана още по-зле. Та извода ми е , че 100% ръжен хляб си е трудна история, супер лепкаво става и нито на ръка, нито в машината става. Като и да е , оставих го такова, даже като помолих моя мъж да ми извади хляба , ме попита да не тока да е спирал или машината да се е развалила, ужасно изглеждаше, но на вкус си беше супер. Язък за хубавата рецепта, но с това брашно не става. Аз преди да си купя хлебопекарната си правех чист ръжен хляб, но той не се месеше, а се слагаше в тава и се замазваше с шпатула и пак беше лепкава работа.
Да се похваля, купих се дигитална везничка http://www.amazon.com/gp/product/B001N0D7GA/ref=oss_product , дано с нея правя още по-хубави хлябове  chef.

# 417
И аз си мислля да пробвам ръжения хляб, но смятам да го пусна на програма тесто и да го оставя още час-два да втасва и после да включа печене за да го изпека.Дано да стане, че обожавам ръжения хляб newsm78

# 418
танита 3 страхотни неща си ни показала

от мен хляб с айрян на Полина ,много интересна форма ми се получи

козунака на бащата

# 419
На всички хлябове ,които пека ,ми се получава този гребен отгоре като на FRESA хляба  Rolling Eyes .
После като режем филии това отгоре се отчупва и филията не е хубава .
Защо така става  Thinking ?

Общи условия

Активация на акаунт