Машина за хляб-35 част

• 113 670
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Според мен малко трябва да понамалиш маята.

# 421
  • София
Може би въпросите ми са малко смешни,но нали съм начинаеща- може ли да се махат бъркалките, след като приключи месенето или отварянето ще наруши процеса и хляба няма да втаса добре?

# 422
  • София
Може би въпросите ми са малко смешни,но нали съм начинаеща- може ли да се махат бъркалките, след като приключи месенето или отварянето ще наруши процеса и хляба няма да втаса добре?
Аз махам бъркалката след последното кратко премесване, преди да започне последното втасване, даже тогава си оформям хлебчето, правя му нарези, връщам го в машината и след това то си довтасва и пече. Обаче, докато работя с тестото капакът на машината е затворен, за да не изстива.

# 423

Ердинч, ако направя съшата рецепта с пълнозърнесто брашно ще го бъде ли?  Rolling Eyes

естествено че да
само намалете малко маята(с 1/4чл)
и пак на програма за пълнозърнест
непременно следете за консистенцията на тестото и ок

==========================================
допълвам > беше поискан 100% ръжен хляб и рецептата напълно бе създадена от мене, но не е изпробвана още, без бяло брашно крайният резултат ще е /паве/ но пък ще е много вкусен

# 424
mama Tin, радвам се че ти се е получил хляба, найстина рецептата е много точна и аз си позволявам и да добавям разни неща, като яйце или заменям млякото с вода или 50/50, добавям разни семки, но винаги се получава.

На всички хлябове ,които пека ,ми се получава този гребен отгоре като на FRESA хляба  Rolling Eyes .
После като режем филии това отгоре се отчупва и филията не е хубава .
Защо така става  Thinking ?

clover_d на мен за да не ми се нацепва коричката отгоре я намазвам след като втаса преди да почне да се пече с една четка  потопена във вода, ама хубаво с четката намазвам и ако има издутени или някаде се е разцепило с четката заглаждам и ми става равномерна кората  и не се нацепва

# 425
На мен ми се рони хлябът....Sad някак си не става хомогенен, а го правя точно по рецептата - основната - и със суха мая.

Нямам кантар и меря чаша от 200 мл за 130 гр. брашно...дали не бъркам тук някъде....От няколко месеца не съм правила хляб...Cry

# 426

Ердинч, ако направя съшата рецепта с пълнозърнесто брашно ще го бъде ли?  Rolling Eyes

естествено че да
само намалете малко маята(с 1/4чл)
и пак на програма за пълнозърнест
непременно следете за консистенцията на тестото и ок

допълвам > беше поискан 100% ръжен хляб и рецептата напълно бе създадена от мене, но не е изпробвана още, без бяло брашно крайният резултат ще е /паве/ но пък ще е много вкусен

Абсолютно паве, да, но такъв вкууус  Heart Eyes

Благодаря, ще го пробвам след няколко дни като му дойде времето!  Hug

# 427
Напълно споделям мнението,че хляб само с ръжено брашно става абсолютна тухла.Но за сметка на това е страшно вкусен.
Изобщо забелязах,че когато сложа  дори само 100г ръжено брашно,вкусът се променя,някак си хляба става по-препечен,а ние го обичаме такъв.

# 428
Напълно споделям мнението,че хляб само с ръжено брашно става абсолютна тухла.Но за сметка на това е страшно вкусен.
Изобщо забелязах,че когато сложа  дори само 100г ръжено брашно,вкусът се променя,някак си хляба става по-препечен,а ние го обичаме такъв.

ето за това преоръчвам на всеки да опита хляба на бащата, невероятен е, ще останете предоволни

Hug

# 429
  • London, baby
Да попитам, проблем ли е, ако сложа всичката мая от пликчето (сухата на Йоткер), а не колкото е показано на рецептата?

# 430
  • Разград
Да попитам, проблем ли е, ако сложа всичката мая от пликчето (сухата на Йоткер), а не колкото е показано на рецептата?

Съветвам те да следваш рецептата.
Искаш да сложиш повече мая,резултатът може да е превтасване.

# 431
  • London, baby
Там е работата, че изобщо не бухна, а до сега не съм имала издънка с тази рецепта. От други места ме посъветваха, че е по-добре повече да сложа, отколкото по-малко. Издъних се, пак.

# 432

Зависи за какво. Аз си слагам винаги цялото пакетче мая за хляб, който правя с около 600-650г брашно.

Коя е рецептата?

# 433
  • Разград
Там е работата, че изобщо не бухна, а до сега не съм имала издънка с тази рецепта. От други места ме посъветваха, че е по-добре повече да сложа, отколкото по-малко. Издъних се, пак.

Може и да ти се получи.
В такъв случай бих шупнала маята предварително.

# 434
  • London, baby
Рецептата ми е за бял хляб:
за 2lb - Basic white bread
вода- 1 1/2 чаша
сухо мляко - 4 ч.л.
олио - 4 с.л.
захар - 1 с.л.
сол - 2 с.л
брашно - 4 чаши
мая- 1 1/4 ч.л.
setting - 1 basic

Вместо вода и сухо мляко, сложих 1 чаша мляко и 1/2 вода. Нещо ми се върти из главата, че май сложих на половина олио, възможноли е това да е причината. Иначе като по чудо този път направи хубава топка, точно като по снимките и клипчетата, които съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт