Машина за хляб-35 част

• 113 610
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Олиото няма как да направи проблем. Много сол, що така? newsm78

# 436
  • Разград
На тази рецепта спокойно може да се прибави цялото пакетче мая.Ама,вярно,че солта е множко.

# 437
Да, опитай с цяло пакетче, а ако пак не стане, значи машината ти върти номера. Смени програмата.

# 438
  • London, baby
Ами в оригинал е 3 с.л. захар, на 2с.л. сол, но става много сладък. Предният път я направих 1:2 (захар:сол) и стана супер, ама тоя път...
До сега все на тази програма съм го правила, ама не съм обърквала (както сега, да сложа 1 1/2 с.л. олио, вместо 4с.л.).
Гледам го, че се разцепи тук таме, но пак стои двойно по-малък.

# 439
Смени програмата, или степента на изпичане. Моята машина вече сдава багажа и някои програми ми правят номера.

# 440
  • София
Солта освен като овкусител се слага и за регулатор (задържане) на втасването на маята.

В България вече времето захладнява, става по влажно и не очаквайте маята и брашното (особено последното) да реагират по един и същи начин.

# 441
Солта освен като овкусител се слага и за регулатор (задържане) на втасването на маята.

В България вече времето захладнява, става по влажно и не очаквайте маята и брашното (особено последното) да реагират по един и същи начин.

newsm10  много точно казано

захарта е "камшик'а" (стартер), а солта е "юлар'а" (стопер) за маята
за да е успешен цикъла втасване, количеството им спрямо брашното е много важно
също така  за да осигурим нужната околна среда за маята, през зимата по топла а през лятото по хладна вода требе

в момента аз водата я слагам направо от kettle (не можах му намеря точното название на Бг, но топлината е нещо между топла и гореща ), след като я долея в казанчето и сложа другите продукти тя направо се охлажда, целта ми е резултат между 25 и 35 градуса на сместа

горната рецепта според процентите за обикновен хляб:

течности 60% (ок) трябва да варира между 56 и 60%
захар       2% (много е) трябва да варира между  1 и 1,5%
сол           6% (много е) трябва да варира между 1и1,5%    
Масленност 6% (много е) трябва да варира между 1 и 2%
Мая          0,75% (недостатъчна) трябва да варира между  1 и 1,5%

Hug

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 05:59 от Ердинч

# 442
Здравейте, вчера взех от приятели машина за хляб optimumCH9000 ,  но са изгубили мерителната чаша. Ако може да ми кажете нейната вместимост , защото не мога да преценя количеството на необходимите продукти.

# 443
Здравей mishlence73,
Не мога да ти кажа точно колко е била тази чашка, но пък има мноого рецепти в чаени чаши/мг/мл. Харесай си някоя от тук например :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722
  bouquet

# 444
  • София
Здравейте, вчера взех от приятели машина за хляб optimumCH9000 ,  но са изгубили мерителната чаша. Ако може да ми кажете нейната вместимост , защото не мога да преценя количеството на необходимите продукти.
Според мерителната чаша на моята машина 1 ч.ч. (cup) = 240 мл

# 445
Благодаря за информацията!

# 446
  • Paris
Смятам да правя лучник с праз, но не мога да избера добра рецепта за вкусно тесто. Моля за предложения Hug

# 447
  • София
Смятам да правя лучник с праз, но не мога да избера добра рецепта за вкусно тесто. Моля за предложения Hug

В хлепокерната ли ще го правите или там ще си месите тестото само. И какво точно предвиждате - тип баница, хляб или тутманик.

# 448
  • Paris

В хлепокерната ли ще го правите или там ще си месите тестото само. И какво точно предвиждате - тип баница, хляб или тутманик.
В машина.
Лучникът е с праз и сирене и плънката се поставя по средата. Ще ми се коричката да не е толкова дебела.  Peace

# 449
  • София

В машина.
Лучникът е с праз и сирене и плънката се поставя по средата. Ще ми се коричката да не е толкова дебела.  Peace

Ми тестото ще го уредим някак си ама дебелината на кората вече не знам.

Иначе пробвайте с тестото на тутманика на бащата на Ердинч, обаче май ще трябва преди второто втасване да извадите тестото и на наредите ред тесто, ред лук и така и да го оставите да втаса втори път и да го изпечете.

Общи условия

Активация на акаунт