Машина за хляб-35 част

  • 113 564
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ами няма вадене.  ooooh! Чудя се кое е по-добре - да го оставя така както се е допрял до капака или да го преместя с ваничката във фурната. Но кое ще е по-малкото зло не знам. Rolling Eyes Пък и на колко градуса да го преместя във фурната....  Rolling Eyes


Директно във фурната(с контейнерчето),предварително загрята на 180 градуса.

Сега прочетох,че става въпрос за козунак.Мисля,че на 160 градуса ще е достатъчно да е загрята фурната.

# 556
  • Мнения: 383
newsm78 Айрянът все пак е по-гъстичък (е, зависи кой как го обича и прави) от водата и затова ми се струва, че при него процентното съдържание е допустимо да е над горната граница на Ердинч Rolling Eyes А пък заради масълцето се получават и леки конци ако брашното е бяло Wink

напълно съгласен, ако е гъст айрана ОК, и аз съм правил едно време хляба на полин, много успешна рецепта, не си спомням как бяха продуктите в оригинала  newsm78, но бг момък беше писал че не е следвал дословно количествата в рецептата

също така, големината на яйцата играят важна роля в общото количество на течностите,(в случая 60г х 2бр големи яйца = 120г, около 30-40г вповече), затова требе да се внимава много,

Цитат
Ердинч, и аз напоследък правя само твоя селски хляб, дето няма и 1 сл олио, ма мнооого хубав става.

да ви е сладко , недейте слага и него, заменете олиото със сл прясно мляко/айран/кисело млеко/вода  bouquet

Ами няма вадене.  ooooh! Чудя се кое е по-добре - да го оставя така както се е допрял до капака или да го преместя с ваничката във фурната. Но кое ще е по-малкото зло не знам. Rolling Eyes Пък и на колко градуса да го преместя във фурната....  Rolling Eyes

ако се е залепил направо в капака веднага за фурната е , но въпроса е ка ше го извадиш надутия козунак  newsm78 трябват ти специални кукички от стоманена тел

ако не се е залепил още за капака, и също така ако е в началото на стадий печене може да го оставиш още в хлебопекарната около до средата на печенето и след това да го вадиш за фурната

решавай бързо  newsm78

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 18:03 от Ердинч

# 557
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
Те хората затова са измислили машината за хляб.Аз не бая.Аз като ще го вардя постоянно е каква ми е ползата?

# 558
  • София
  • Мнения: 1 552
Козунакът се допича във фурната вече. Добре, че я бях пуснала да се загрява докато се чудя дали да го вадя или не, но реших да послушам вашия съвет.   bouquet Първо го сложих на 180 печене отгоре и отдолу, но много бързо се запече отгоре и пуснах само печене отдолу и конвекция. Ще го оставя още 5 мин. и ще го вадя, защото наистина много се запече отгоре. Дано и отвътре да се е изпекъл. Ще ви покажа после резултатът.  Laughing

Ердинч - Аз го дебнах и малко преди да стигне капака го намазах с яйцето и олиото. И съответно като стигна до капака се беше полепило тесто само на едно място и можах лесно да го махна заедно с ваничката.

Благодаря за помощта.   bouquet

# 559
  • Мнения: 383
Козунакът се допича във фурната вече. Добре, че я бях пуснала да се загрява докато се чудя дали да го вадя или не, но реших да послушам вашия съвет.   bouquet Първо го сложих на 180 печене отгоре и отдолу, но много бързо се запече отгоре и пуснах само печене отдолу и конвекция. Ще го оставя още 5 мин. и ще го вадя, защото наистина много се запече отгоре. Дано и отвътре да се е изпекъл. Ще ви покажа после резултатът.  Laughing

Ердинч - Аз го дебнах и малко преди да стигне капака го намазах с яйцето и олиото. И съответно като стигна до капака се беше полепило тесто само на едно място и можах лесно да го махна заедно с ваничката.

Благодаря за помощта.   bouquet

веднага покрий със фолио отгоре, смъкни на най долен етаж. на долен реотан, без конвекция  и проверявай със клечка вътрешноста, ако не залепва изваждай

и давай снимки

# 560
  • София
  • Мнения: 1 552
Ето го и козунакът.  Crazy

http://media.snimka.bg/7524/021303186.jpg
http://media.snimka.bg/7524/021303188.jpg
Доста препечен, но мисля, че го спасихме, защото бъркалките останаха във ваничката и доколкото виждам по това, което е останало по тях - от вътре също се е изпекъл добре.  Peace

Забравих да кажа, че малко модифицирах рецептата. Свърши ми бялото брашно и трябваше да сложа около 80гр. пълнозърнесто, също така добавих и орехи (и бадемите ми бяха свършили ooooh!). Ще видим какво ще излезе.

Но определено днес не е щастливият ми ден, защото докато се опитвах да извадя козунакът от ваничката и  залепих ваничката за китката си, съответно се изгорих много сериозно.  Confused

С две думи - друг път без импровизации от моя страна.  Laughing

# 561
  • Кърджали
  • Мнения: 298
А някой знае ли дали мога да си намеря и от къде кукичка за изкарване на бъркалките, че моята я няма хвърлила съм я или аз или детето и мн. ме е яд.

# 562
  • Мнения: 3 428
Kато стана дума за бъркалките искам да попита мога ли да ги вадя преди да почне да втасва? После имам два пъти заглаждане за по 1 минута и се чудя дали това че няма бъркалки, ще пречи нещо?

# 563
  • Мнения: 7 779
А някой знае ли дали мога да си намеря и от къде кукичка за изкарване на бъркалките, че моята я няма хвърлила съм я или аз или детето и мн. ме е яд.
накарай  мъжа ти да ти свие една кука от неръждаема тел или електрод   bouquet

# 564
  • Мнения: 7 779
Kато стана дума за бъркалките искам да попита мога ли да ги вадя преди да почне да втасва? После имам два пъти заглаждане за по 1 минута и се чудя дали това че няма бъркалки, ще пречи нещо?
вади ги смело  Grinning
когато ги извадиш оформи и заглади ти тестото.   bouquet

# 565
  • Den Haag
  • Мнения: 1 968
Здравейте  Hug
Имам хлебопекарна от ТСМ - "ФИФ", моля ако някой има превода на програмите да ми ги прати на ЛС или да ми дадете линк,където мога да ги видя .
Благодаря предварително   bouquet  bouquet  bouquet

# 566
  • Мнения: 945
Здавейте!
Днес си купух машина за хляб и официално се записвам в темата ви Mr. Green
Всичко ми се вижда много сложно и сега съм я курдисала на една маса и я наблюдавам отдалече Rolling Eyes
Ще ви бъда много благодарна, ако ми посочите къде мога да прочета основни инструкции, някои тънкости при работа и др.
Имам книжка, която е на анлийски(живея в чужбина), но друго си е да получиш инфо от професоиналисти Peace
Благодаря ви Hug

# 567
  • Мнения: 383
Здавейте!
Днес си купух машина за хляб и официално се записвам в темата ви Mr. Green

Izma link честита придобивка и добре дошла,   Hug

Цитат
Всичко ми се вижда много сложно и сега съм я курдисала на една маса и я наблюдавам отдалече Rolling Eyes
Ще ви бъда много благодарна, ако ми посочите къде мога да прочета основни инструкции, някои тънкости при работа и др.Имам книжка, която е на анлийски(живея в чужбина)

 Stop изобщо немаш нужда от книжка, разгледай много добре тука в 1ва страница и си   chef

също така разгледай и останалите линкове на 1ва страница

  bouquet

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 06:57 от Ердинч

# 568
  • Мнения: X
Здавейте!
Днес си купух машина за хляб и официално се записвам в темата ви Mr. Green

Честито! А каква марка е машината?

# 569
  • Мнения: 945
Ердинч, благодаря Hug Като се прибера днес, сядам да чета Grinning
alys, машинката е Black&Decker.

Общи условия

Активация на акаунт