Машина за хляб-35 част

• 113 456
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
моля ,някой да ми предложи сполучлива рецепта за типов хляб

Аз правя типовия хляб по рецептата на белия-500 гр. вода, мая 1/3 кубче, сол, захар, оцет, олио и слагам типово брашно около 900 гр. Няма нищо специално  Peace
   Обаче не го правя на програма за хляб, а го замесвам с 13 програма, втасва с нея и после го оставям да си втаса почти до ръба на контейнера /по-бавно втасва от белия/. Едва тогава избирам 1.00 час на програмата за печене.

# 61
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=8448821
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=8448822
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=8448823
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=8448824
Това са снимките на направения от мен и моята машинка царевичен хляб.Послушах съветите и сложих само 100г царевично брашно - сухо,500г бяло брашно,325 мл вода, 2ч.л. сол,1 с.л.захар ,2 с.л.сухо мляко и 1,5 ч.л. мая.Това е основния хляб на моя "Мулинекс".Тъй като ми се видя малко сухо тестото,добавих при месенето една по една 2 с.л.вода.След сигнала сложих по 1 лъжица слънчогледови семки и сусам.Получи се  хляб с вкус на царевичен,много приятен.Само мисля,че не втаса равномерно.Сякаш в долната част стана по-плътен.Но беше веднага унищожен,добре че успях да го снимам още топъл.
Чудесен ми изглежда на мен. Скоро ще го пробвам, благодаря за рецептата!   bouquet

# 62
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ФРАНКОБАРЕЗИ  хич не го мисли ами се обърни къмЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ при условие че ползваш рецепта от КНИЖКАТА защо ще те вземат за мезе ти тези пари дето си ги дала за хлебопекарната да не ги намираш на улицата аз за нашата дето е най-простата се тръшнах 100лв а ДЕЛОНГИТО не вярвам да е по-евтино като подадеш жалба дори и да е по телефона не вярвам да не ти обърнат внимание ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ НЕ СИ ВИНОВНА НЕ СЕ ОСТАВЯЙ МАГАРЕТО В КАЛТА след като имат такъв проблем пекарните им да си ги изтеглят от пазара КОГАТО СИ ПРАВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪГЛАСЯВАШ СЪС ТЕЗИ ОТ СЕРВИЗА

# 63
Здравейте дами!
Вчера си взехме хлебопекарна и ми се иска да направя кекс,но нямам рецепта.Бихте ли ми дали някоя рецепта за кекс?

# 64
Здравейте дами!
Вчера си взехме хлебопекарна и ми се иска да направя кекс,но нямам рецепта.Бихте ли ми дали някоя рецепта за кекс?
на първа страница има рецепти (със син цвят са написани).
разгледай ги .   chef

# 65
Здравейте дами!

Заповядай - един от любимите ни, приготвен в хлебопекарната: Кекс с бадеми

# 66
От днес имам машина за хляб- ще чета темата и рецептите и мисля да се обуча добре. Обаче имам въпроси вече- в книжката към машината има рецепти и в тях пише напр.2л мая. Каква мая да слагам и ако е от сухата какво количество отговаря на 2л?
Някой имали машината за хляб от ТопШоп- впечатления? Моята е такава.

# 67
Здавейте,ние сме с хлебопекарна от около 2 месеца /не много любимата марка муллинекс Simple Smile / Налучкахме рецепта за хляба,бухваше добре,но в един момент със същото брашно /перса/ и мая /на д-р Йоткер/ взе нещо да не се получава,не втасва добре,тоест не бухва.Къде може да е причината?Вие каква мая ползвате,самнявам се,че нещо партидата им е калпава,макар,да купуваме от различни магазини,щ се радвам да споделите  Hug и помогнете отново да печем цял хляб,а не половин  ooooh!

# 68
Нека и аз да си кажа мъката. Купихме хлебопекарна Делонги. Направихме около 10 хляба и задавахме различни степени на препичане но всеки път излиза един вид като недоопекан. Занесох я на сервиз тук в Хасково, а те я препратили в Пловдив. След месец чакане ми я връщат с мнението че проблема бил в рецептата. А рецептата я гледам по книжката която си вървеше с хлебопекарната и сме спазвали абсолютно всичко. Четох в друг форум че доста хора се оплакват от същия проблем и даже съветват върху прозрачния капак да се залепи алуминиево фолио. Вие какво ще ме посъветвате ? Мерси предварително
Може ли да напишеш рецептата, която сте ползвали и времето на цялата програма. Интересно е колко вата е хлебопекарната и колко време пече хляба.

Каква мая да слагам и ако е от сухата какво количество отговаря на 2л?

На 2 ч.л. отговаря около 6-7 г суха мая.

Здавейте,ние сме с хлебопекарна от около 2 месеца /не много любимата марка муллинекс Simple Smile / Налучкахме рецепта за хляба,бухваше добре,но в един момент със същото брашно /перса/ и мая /на д-р Йоткер/ взе нещо да не се получава,не втасва добре,тоест не бухва.Къде може да е причината?Вие каква мая ползвате,самнявам се,че нещо партидата им е калпава,макар,да купуваме от различни магазини,щ се радвам да споделите  Hug и помогнете отново да печем цял хляб,а не половин  ooooh!

Брашното е на пакети от 1 кг, предполагам. Ако е чувал (т.е. сигурно е, че брашното е от една партида), то маята нещо не е качествена. Опитай с друго брашно и с друга мая (ти ще си прецениш дали и двете заедно ще смениш). Обаче досега не съм чула някой да се оплаква от продуктите на доктора.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 22:24 от Анонимен

# 69
alys пробвах и с други брашна и на пакет и в чувал,сам ос д-р Йоткер,но пак същият хляб.Друга мая не съм виждала в магазина,освен в Кауфланд на Радаком май беше.

# 70
Sun_Ladyy, направи си експеримент като мене със сухата мая на доктора - залей я с хладка вода, малко брашно, сол и захар, да стане с гъстотата на боза. Похлупи я за 10 мин. и ако се надигне, значи маята си е ОК.
Може нещо машинката да не работи както трябва.

П.П. Нямаш място за нови ЛС.

# 71
И аз да питам:) Кога се познава, че един хляб е превтасал? Харесват ми хлебчетата, които правя, но понякога отгоре не са гладки, а нацепени. Също така има разлика във вкуса. Усеща се повече мирисът на мая, отколкото при купения хляб. Нормално ли е това или превтасват?

# 72
  • Варна
Напуква се хляба, понеже маята ти е в повече или не му е стигнало времето за да втаса добре. По каква рецепта точно го правиш?
Когато хляба превтаса хлътва.

В първия пост има табличка и там е обяснено.

# 73
Правя ги по рецептите от книжката на муленкс 2000

# 74
Аз също имам Северин - модела с две бъркалки. Аз лично съм много доволна. Единственото, което не ми допада е, че няма програма за хляб без предварително подгряване на продуктите, което ти удължава времето на приготвяне.
не съм съгласен напълно с теб.
ако сравниш времената на програмите при Северин и други марки ще се види ,че почти нямат
разлика. почти при всички основната програма е около 3.20-3.30 ч , френската е около 3.40-3.50  и т.н.
друг плюс (според мен) е , че целогодишно температурата в машината при първоначалното
замесване е еднаква - около 35 градуса. така продуктите се чувстват "комфортно" независимо
дали се прави хляб през зимата или през лятото.
също така не се притесняваш, че си сложила хладка чешмяна вода или хладно  пр.мляко през зимата без да го подгряваш предварително в микровълновата. въобще свиква се с това. Naughty

О да това с подгряването принципно ти гарантира 100% успех точно защото не трябва да внимаваш с температурата на продуктите. Единственото, което ми липсва, е че няма вариант да го изключа ако по някаква причина ми се прииска Wink.

Общи условия

Активация на акаунт