Машина за хляб-35 част

  • 113 465
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 69
Имам една молба към вас. Praynig На моята "Зелмер" 10 програма е "тесто за гевреци". В книжката нямам такава рецепта,а и при рецептите за хлебопекарна не открих и затова ако някой може да ми напише ще съм му благодарна.
 Следващата ми питанка може би ще трябва да отправя към Ердинч,но ако и някой друг знае да пише. Искам да направя ливански питки/като тези които са за дюнерите/. Моля и за рецепта естествено. Praynig Те дали ще могат да се замесят в машината или се меси на ръка?
  Благодаря предварително.  bouquet

Редактирам си поста. Намерих това:http://www.receptite.com/recepta.php?r=4191
Това ли е рецептата за ливанските питки или има и друга с мая?

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 00:06 от bolqrka64

# 46
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
а каква е тази френска мая, да направя експеримент и с нея и аз

saf-instant  Simple Smile

благодаря, ще пробвам и ще споделя

# 47
  • USA
  • Мнения: 675
И аз да се отчета за соления кекс, и този с яйцата стана тиклав  Sad, но пък е много вкусен Heart Eyes. Не знам от какво става така, на 2 ч. брашно 1 1/2 ч. сирене според мен е нормално да е такъв или пък нещо в печенето да е проблема newsm78. Нищо, аз си го харесвам Simple Smile.

# 48
  • Мнения: 3 428
Момичета, някоя от вас има ли машинка Северин, търся мнение за нея, и ми е важно да знам дали изпича добре отгоре, че прозорчето ми се стори големичко?

# 49
  • Мнения: 7 779
Момичета, някоя от вас има ли машинка Северин, търся мнение за нея, и ми е важно да знам дали изпича добре отгоре, че прозорчето ми се стори големичко?
аз имам , ама не съм момиче  hahaha

# 50
  • Мнения: 1 461
Обогатен хляб на Пина

# 51
  • Мнения: 62
Момичета, някоя от вас има ли машинка Северин, търся мнение за нея, и ми е важно да знам дали изпича добре отгоре, че прозорчето ми се стори големичко?

Аз също имам Северин - модела с две бъркалки. Аз лично съм много доволна. Единственото, което не ми допада е, че няма програма за хляб без предварително подгряване на продуктите, което ти удължава времето на приготвяне.

Относно изпичането според мен е ОК. Налагало ми се е да допичам единствено кекс и то ако съм прекалила с добавките /шоколади, стафиди и т.н./

# 52
  • Мнения: 3 428
С много ли се удължава програмата за хляб? А това предварително подгряване не е ли добре?

# 53
  • Мнения: 7 779
Аз също имам Северин - модела с две бъркалки. Аз лично съм много доволна. Единственото, което не ми допада е, че няма програма за хляб без предварително подгряване на продуктите, което ти удължава времето на приготвяне.
не съм съгласен напълно с теб.
ако сравниш времената на програмите при Северин и други марки ще се види ,че почти нямат
разлика. почти при всички основната програма е около 3.20-3.30 ч , френската е около 3.40-3.50  и т.н.
друг плюс (според мен) е , че целогодишно температурата в машината при първоначалното
замесване е еднаква - около 35 градуса. така продуктите се чувстват "комфортно" независимо
дали се прави хляб през зимата или през лятото.
също така не се притесняваш, че си сложила хладка чешмяна вода или хладно  пр.мляко през зимата без да го подгряваш предварително в микровълновата. въобще свиква се с това. Naughty

# 54
  • USA
  • Мнения: 675
Аз имам друга марка машина, но това загряване може да се изключи, при "Северин" не може ли newsm78?
Иначе аз само като бързам го изключвам, но по принцип е добре да зе загреят продуктите предварително Peace.

# 55
  • София
  • Мнения: 1 600
Записвам се да следя за рецепти и полезни идеи  Hug

# 56
  • Мнения: 2
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=8448821
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=8448822
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=8448823
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=8448824
Това са снимките на направения от мен и моята машинка царевичен хляб.Послушах съветите и сложих само 100г царевично брашно - сухо,500г бяло брашно,325 мл вода, 2ч.л. сол,1 с.л.захар ,2 с.л.сухо мляко и 1,5 ч.л. мая.Това е основния хляб на моя "Мулинекс".Тъй като ми се видя малко сухо тестото,добавих при месенето една по една 2 с.л.вода.След сигнала сложих по 1 лъжица слънчогледови семки и сусам.Получи се  хляб с вкус на царевичен,много приятен.Само мисля,че не втаса равномерно.Сякаш в долната част стана по-плътен.Но беше веднага унищожен,добре че успях да го снимам още топъл.

# 57
  • Мнения: X
Сякаш в долната част стана по-плътен

Ако му добавиш още малко вода, дали няма да се измеси по-добре, а оттам и да втаса равномерно?
Вчера правих черен хляб, като сложих 100 г ръжено брашно (с ленено семе), 65 г общо ленено брашно, пшеничен зародиш, пшенични и овесени трици, а бялото брашно беше 525 г, сложих 400 мл вода и сол, захар, олио, мая. Нямах възможност да го наблюдавам, но уж беше станала хубава топка, пък после отгоре изглеждаше като превтасал (или пък му е било трудно да се измеси - беше един такъв накъдрен, не беше гладък отгоре). Иначе го пекох на основната програма (1- ва при Мулинекс) и се изпече много добре. Следващия път трябва да го наблюдавам и може би да сложа по-малко мая (сложих 1 1/5 ч.л. суха и добавих съвсем малко прясна). Приемам идеи. Simple Smile

# 58
  • Мнения: 2
моля ,някой да ми предложи сполучлива рецепта за типов хляб

# 59
  • Мнения: 0
Нека и аз да си кажа мъката. Купихме хлебопекарна Делонги. Направихме около 10 хляба и задавахме различни степени на препичане но всеки път излиза един вид като недоопекан. Занесох я на сервиз тук в Хасково, а те я препратили в Пловдив. След месец чакане ми я връщат с мнението че проблема бил в рецептата. А рецептата я гледам по книжката която си вървеше с хлебопекарната и сме спазвали абсолютно всичко. Четох в друг форум че доста хора се оплакват от същия проблем и даже съветват върху прозрачния капак да се залепи алуминиево фолио. Вие какво ще ме посъветвате ? Мерси предварително

Общи условия

Активация на акаунт