Машина за хляб-35 част

  • 113 463
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • Мнения: 2
Да не пропусна да се цопна и аз в новата тема wavey
Аз ползвам маята на д-р Йоткер, откакто имам хлебопекарната.И понеже съм доволна,не смея да я сменя с друга.Само козунака правя с жива мая.

# 32
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
и аз така като съм доволна от дадено нещо не смея да рискувам за да не се разочаровам/маята/ пробвах панетонето ли се казваше много ми изгоря и няма да повторя дали защото вътре имаше яйца и захар и по бързо се изпича не знам но съм разочарована

# 33
  • Мнения: X

Искам да Ви помоля за рецептите от машината Мулинекс, които са на диск. Не мога да ги открия никъде.

Здравейте в новата тема.

Red Velvet, виж дали това ти трябва  http://dump.ru/file/4809226.

И аз купих от маята в Кауфланд едно пакетче за проба. Като чета коментарите, явно не е хубава и ще си направя експеримент - ще я разтворя във вода и ще добавя брашно, сол и захар. Ако бухне, би трябвало да стане хляб (не се знае кое пакетче от коя партида е). От Дама става хляб и дори в къщи одобриха повече, защото не бухва много, но и аз си ползвам френската. За козунак определено не е добра. Опитвам всякакви видове мая, защото често френската я няма в магазина и трябва да имам резервни варианти.
Майка ми прави солен кекс, но на мене все не ми се получава и мисля, че е от това, че сиренето ми не е изцедено от водата. В машината би трябвало да стане, но обичайната доза може да не се изпече (лично мнение).

# 34
# 35
  • Мнения: 741
Маята, от която аз НЕ съм доволна е "Дама" - турска. Ядат се нещата с нея, но не са така бухнали, няма нищо общо с предишните резултати с тази на Йоткер.

И аз се разочаровах от тази мая ДАМА. Никак не ми бухна хляба, направо си беше глетав, а използвам все една и съща рецепта.

# 36
  • Мнения: 62
Запис и от мен.

# 37
  • USA
  • Мнения: 675
petia_tag, а ти по коя рецепта прави закваската, на мен първата с големите количества не ми се получи, но пък втората май е добре.

Вчера направих и първия си хляб. Направих грешка да го започна по никое време в 20:00 часа и го сложих да втасва общо за около 4 часа, бухна, но не достатъчно. Не ми се оставяше до сутринта, че щеше пък много време да стане, не ми се и стоеше до 3-4 часа сутринта и в 1 ч. вече беше готов и опечен. Освен това разучавах и машината, оказа се , че има само едно месенe, а на мен ми трябва още едно в началото. Но за следващия път ще ползвам две програми, ще увелича времето за втасване и така. Хляба обаче леко ми докарва на закваската newsm78. Кората не беше дебела и твърда, абе като за първи опит е добре. Ето снимки, пак казвам, че не е достатъчно бухнал.

# 38
  • Мнения: X

И аз купих от маята в Кауфланд едно пакетче за проба. Като чета коментарите, явно не е хубава и ще си направя експеримент - ще я разтворя във вода и ще добавя брашно, сол и захар. Ако бухне, би трябвало да стане хляб (не се знае кое пакетче от коя партида е).

След 5 минути почти не беше разбрала маята, че я чакам да втаса, но след още 5 вече се надигна. Обаче ако на нейно място беше френската, за същото време вече щеше да излезе от паничката и затова реших да добавя малко прясна мая (около 5 г). Хлябът се пече вече и от началото вече се е залепил за капака на машината. Но определено няма да си купувам вече от тази Vili.                                                                                                                              

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 23:15 от Анонимен

# 39
  • Мнения: 1 461
хляба на Пина  Grinning      bouquet   
 
 

# 40
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
аз до сега не съм ползвала много много маи, само на Йоткер и на Vili от Кауфланд, предимно тази от Кауфланд обаче - до сега не съм открила разлика с тази на Йоткер, но аз освен хляб и то предимно обикновен (в рецептите на моята хлебопекарна се води френски) и пълнозърнест, друго не правя в машината - веднъж и тесто за мекици с мая и стана много хубаво

а каква е тази френска мая, да направя експеримент и с нея и аз

иначе този френски хляб, от мойта книжка, го наричам обикновен, защото е само вода, брашно, лъжичка сол и две лъжички мая и съм супер доволна, че няма мазнина, захар и други неща, максимално изчистен така да се каже

# 41
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
Запис, за да не ви изгубя  Embarassed

# 42
  • Мнения: X
а каква е тази френска мая, да направя експеримент и с нея и аз

saf-instant  Simple Smile

# 43
  • София
  • Мнения: 2 649
petia_tag, а ти по коя рецепта прави закваската, на мен първата с големите количества не ми се получи, но пък втората май е добре.

Вчера направих и първия си хляб. Направих грешка да го започна по никое време в 20:00 часа и го сложих да втасва общо за около 4 часа, бухна, но не достатъчно. Не ми се оставяше до сутринта, че щеше пък много време да стане, не ми се и стоеше до 3-4 часа сутринта и в 1 ч. вече беше готов и опечен. Освен това разучавах и машината, оказа се , че има само едно месенe, а на мен ми трябва още едно в началото. Но за следващия път ще ползвам две програми, ще увелича времето за втасване и така. Хляба обаче леко ми докарва на закваската newsm78. Кората не беше дебела и твърда, абе като за първи опит е добре. Ето снимки, пак казвам, че не е достатъчно бухнал.
аз правих тази на мама цоцоланка от първа страница.

# 44
  • USA
  • Мнения: 675
petia_tag, и на мен точно тя не ми се получи. Пробвай тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.msg11674263#msg11674263 , поне е с малко количества. Не е с големи балони отгоре, а помежду се вижда в бурканчето.

Общи условия

Активация на акаунт