Машина за хляб-35 част

• 113 493
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
..... Дали на някоя програма за хляб няма да стане?....

Едва ли. Програмата за мармалад почти постоянно бърка сместа. Такава програма за хляб няма.

Брадатке, с теб съм Hug
Не бих си сложила името на марката пекарна в подписа. Не е нещо супер важно за мен, та да го афиширам. По-скоро на първа страница може да се направи списък на списващите тук. Дядо хаджия изготвя новите теми и с по едно ЛС може да му се отчетем.

# 676
  • Разград
pepitta_84,би ли ми казала какво точно й имаше на машината ти?Стана ми интересно,че за първи път чета за проблем с Мулинекс 3000.Може и друг да се е оплакал,но да не съм видяла.Ако искаш на лични,че да не товарим темата.

# 677
  • Бургас
За документа в Гугъл Докс имах предвид това --> https://spreadsheets.google.com/ccc?key=t3KWjTnLXbmMtyEu57N4f0A& … ey=CKHXmbAM#gid=0 Има ли някой проблем при влизането и писането тук? Ако не - може да се ползва от желаещите Peace

# 678
  • София
... Дядо хаджия изготвя новите теми и с по едно ЛС може да му се отчетем.

Никъде няма да ми се отчитате. Влизате ЕТО ТУК и като към коментар качвате информацията във вида, както съм го описал в публикацията.

После ако искате да разберете кой каква хлебопекарна има просто прочитате коментарите и си намирате дружката.

След време само тази публикация ще я кача като линк в първия пост на всяка нова част на темата.

Да приемем, че въпросът е приключен. Ако пък искате пробвайте варианта на брадата - лично на мен ми е все едно.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 14:48 от дядо хаджия

# 679
Имам един въпрос-кога и с какво правите нарезите на багети, питчици, хлябове и прочие?
  Аз пробвах преди да втаса и ми се размиха-не са красиви.

# 680
Първо да ви питам искам да си направя багетки само , че нали нямам тава за багети към машината мисля да си ги направя в обикновена тава и да ползвам машинката само за бъркане и втасване.Моля ви да ми дадете съвет как да ги направя и имат ли по особена рецепта и да станат с добър външен вид така че да не ми се "разлеят" в тавата и да не придобият добър вид.Или продават ли се големи тави за багети които да станат за обикновена фурна.Малко дълъг ми стана поста , но моля да ме извините.

Аз правя багети по тази рецепта .. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.msg9445992#msg9445992
Уникални са! Имам към машината за хляб приставки за багети, но така и не съм ги ползвала...голяма играчка е. Затова предпочитам да си ги изпека във фурната  Laughing

Да ви се оплача , че машината ми сдава багажа...от едната бъркалка тече масло и ми цапа тестото. Толкова пари, за нищо! Още не е направила година и се почна. Експлоатирам я всеки ден, дори по два пъти, но в крайна сметка за това я взех  Crazy Машинката ми е Мулинекс 5000.

Дядо Хаджия, знам, че твоята е същата. Имал ли си подобен проблем?

Що се отнася до това, да се знае, кой с каква машина е - не виждам голям смисъл  Peace

# 681
Аз имам моята фурна за хляб от поне 7 години. На периоди се зарибявам и почвам да пека всеки ден хляб. Сега пак стои зарязана, но прочетох рецепта за лютеница в хлебопекарна. Проблемът ми е, че нямам програма "мармалад" или "сладко" (или нещо подобно). Това сигурно е, защото ми е стар моделът и изобщо пекарната. Дали на някоя програма за хляб няма да стане? Много ми се ще да пробвам, но не и да оплескам всичко и само да поразя продуктите.

Не съм пробвал, но по упътване програмата, с която се прави лютеница (мармалада/сладко) представлява 5 минути бъркане, 10 почиване (не знам през това време дали нагрява) и 50 печене. Пускаш си програма за хляб и я спираш след 5 минути, чакаш 10 минути и пускаш програма за печене(ако имаш такава-не знам каква ти е машината). Пак казвам, не съм пробвал програмата за лютеница и се водя само по упътването. Който е правил, да ме поправи, ако греша.Успех Peace

# 682
  • София
...
Да ви се оплача , че машината ми сдава багажа...от едната бъркалка тече масло и ми цапа тестото. Толкова пари, за нищо! Още не е направила година и се почна. Експлоатирам я всеки ден, дори по два пъти, но в крайна сметка за това я взех  Crazy Машинката ми е Мулинекс 5000.

Що се отнася до това, да се знае, кой с каква машина е - не виждам голям смисъл  Peace

Ами по едно време едната пуска, после сама си спря и така и не разбрах какво и беше и как се оправи. Сега нямам проблеми, ама аз моята машина напоследък я ползвам само за месене и втасване.

# 683
Shada, моята е същия модел 5000, но няма приставка за багети, а чета че твоята има. Иначе имаше по едно време леко зацапване от масло, но спря от само себе си след едно месене. Аз моята я използвам 2 до 3 пъти седмично, защото хляба го ядем за толкова време в нас. Дано се оправи машинката, ако не носи я в сервиз, докато е гаранционна. Peace

# 684
За документа в Гугъл Докс имах предвид това --> https://spreadsheets.google.com/ccc?key=t3KWjTnLXbmMtyEu57N4f0A& … ey=CKHXmbAM#gid=0 Има ли някой проблем при влизането и писането тук? Ако не - може да се ползва от желаещите Peace
Брадата ето това имах предвид да дадеш по-добро предложение, след като отхърляш другото.

Идеята за шернат документ в нет ми допада мн. БРАВО!
Вкл'чвам се и аз в списъка

# 685
...

Ами по едно време едната пуска, после сама си спря и така и не разбрах какво и беше и как се оправи. Сега нямам проблеми, ама аз моята машина напоследък я ползвам само за месене и втасване.

И аз така я ползвам моята ... мнооооооого рядко пускам за пълна програма.
Сега я пуснах, да тествам дали пак ще тече масло, а тя скърца  Crazy

# 686
  • София
...

И аз така я ползвам моята ... мнооооооого рядко пускам за пълна програма.
Сега я пуснах, да тествам дали пак ще тече масло, а тя скърца  Crazy

Я си огледай там разни уплътнители това онова да не е попаднало нещо в механизмите. Всъщност трябва да се заслушам моята дали скърца - че вибрира там докато меси това съм го забелязал вече.

# 687
  • Добрич
Опитах се да направя един козунак с рецепта от книжката,но стана едно паве...
Чудя се къде сбърках...програмата я сложих за козунак която е,брашното на Софиямел,всички съставки със точен грамаж.
 http://meristar1.snimka.bg/hobby/neuspeshen-opit.548428

# 688
Чудя се къде сбърках...програмата я сложих за козунак която е,брашното на Софиямел,всички съставки със точен грамаж.
Козунак не се прави на програмата за сладък хляб. Мащинката ти има ли ръчна настроика?

Послепис:с този козунак може да убие човек и то с 1 удар Simple Smile

# 689
Пипи, каквато и рецепта за козунак да ползваш, продуктите трябва да са топли, маята предварително шупната. Ако продуктите изстинат, докато се сложат в машината, се включва за 1 минута програма печене и тогава се пуска да меси и втасва. Която и програма да избереш, не можеш да не го наглеждаш, ако искаш да ядеш козунак. При последното втасване трябва да внимаваш най-много и ако не е втасал достатъчно, пак се пуска машината на печене за 1 минута, след това се изключва и се изчаква да си удвои или утрои обема тестото. След това си пускаш на печене и след 30 минути преценяваш дали е готов козунакът или трябва да се пече още малко. Ако човек е много сръчен и успее да сложи топли продуктите в машината, при рецепта с малко захар (под 100 г), козунакът може да се направи на програмата за сладък хляб. Пропуснах момента на вадене на тестото, сплитане, мазане и т.н., но за всичко това доста е изписано в рецептите за козунак.

Общи условия

Активация на акаунт