Машина за хляб-35 част

• 113 468
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Да питам нещо, машината ми прави хлябове от около 700 и около 900 гр.  и ги пече еднакво дълго, обаче искам да направя един малък около 450гр. Та как трябва да печа, по-малко ли ? Например за обикновен размер пече 62-67 мин., колко трчбва аз да печа малкия? Много благодаря!
направи настройката за малък грамаж хляб.
нищо не ти пречи да изключиш по-рано машината когато видиш ,че хляба се е изпекъл добре
според твоето разбиране. предполагам че няма да гледаш как хляба ще прегори  само за да изчакаш да завърши цикъла на програмата  Laughing

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 22:55 от bongo_2007

# 721
  • The QC to be!!!
Moля дайте изпитана рецепта за соден хляб в хлебопекарна, без никаква мая, и на каква програма като дължина  Praynig Колкото повече рецепти, толкова по щастлива ще е мама ми  Mr. Green Кекс със сода в хлебопекарната става тъмен, някакъв съвет  newsm78

# 722
  • Плевен
Baby* не знам дали ще успея да помогна, но по отношението на содата мога само да те насоча, че за да не променя цвета си тестеното изделие трябва да се внимава с какви съставки влиза във взаимодействие самата сода
преди години правех пандишпанов блат с малко сода вътре и после заливах с един компот и отгоре каквото ми хрумне, но по-важното е, че в зависимост от това какъв компот съм ползвала блата ми понякога и както установих по-късно от содата в него ставаше зеленикав на цвят там където беше се сиропирал добре, а там където не бях заляла по случайност си стоеше с естествен цвят
освен това защо не пробваш винаги, когато слагаш сода да прибавяш и малка щипка лимонтузу, което автоматично се превръща в домашно примесен бакпулвер, който е почти едно към едно с купешкия само дето ще му липсва ванилията вътре
смени содата нали има обикновена, амонячна, пък и тази на доктор йоткер е любимата на мъжа ми защото според него когато имаме киселини аз пиля хапче, а той нея понеже била много нежна към стомаха му  Stuck Out Tongue

# 723
  • USA
Бонго, благодаря ти  bouquet! Моята машина няма настройка за малък грамаж хляб, но пък наистина направих така, следих го и като ми се видя готов, изключих машината. За следващоя път ще знам да пека с 15 мин. по-малко Simple Smile.

# 724
  • The QC to be!!!
mm32 благодаря   bouquet ще пробвам да сложа лимонтузу или малко оцет/лимонов сок. А за соден хляб в хлебопекарна нямаш ли някоя рецепта  Flutter

# 725
  • Плевен
Baby* притежавам машинката от около седмица и още не съм експериментирала с нея да правя друго освен основен хляб, но изнамерих това и се надявам да става сполучливо:

Содена питка в машината
2 ч.ч. (една мерителна чаша и половина) кисело мляко
2 с.л. олио
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
550 гр. брашно (и още малко под ръка за добавяне в машината, ако е необходимо за да не маже тестото под бъркалката)
- ако пък обратното е нужно още течност добави малко хладка вода в процеса на месене

Първо сипи в машината олиото, след това млякото, содата, солта и накрая посипи с брашното. Тъй като на содената питка, в която изобщо не е прибавено дори и малко количество мая не е необходимо време да втасва, а напротив втасването даже ще обърка работата според мен използвай програмата си за месене на тесто. След като машината премеси за втори път тестото и започне да втасва вътре в нея (на моята машинка втасването след вторично премесване е за около час време) наблюдавай тестото да се надигне до 1/2 от първоначалният си обем и спри програмата за месене като изключиш машината за повече от десет минути направо от контакта. Накрая настрой програмата само за печене и наблюдавай хляба как се пече, за да не прегори много и ако се наложи ще трябва да спреш машината пак много преди да е изтекло времето на дисплея за печене, защото содената питка има по-различна структура от тази с мая и предполагам ще се пече по-малко време.
Пак повтарям не съм го пробвала, но ако желаеш действай смело с метода на проба грешка са достигнати много висоти  Grinning Успех !

# 726
  • Бургас
а рецепта за тутманик някой ще даде ли?   Да попитам нещо ,когато приключи печенето продължава подгряването,като мигат двете точици на циферблата. Как да изключа машината?Със бутона вкл. започва отново.Изключвам я директно от контакта.(мулинекс)

Последна редакция: сб, 13 ное 2010, 14:31 от татунка

# 727
  • София
татунка, дръж бутона "вкл" натиснат по-дълго време, машината ще се изключи и на дисплея ще се покаже основната ти програма.

# 728
  • Бургас
татунка, дръж бутона "вкл" натиснат по-дълго време, машината ще се изключи и на дисплея ще се покаже основната ти програма.
това го правих,след това направо от контакта ли?Няма ли начин да изгасне екрана,а машината да е включена в контакта?

# 729
  • Разград
това го правих,след това направо от контакта ли?Няма ли начин да изгасне екрана,а машината да е включена в контакта?

Изключваш директно от контакта и всичко приключва.
Няма начин да изгасне дисплея,все нещо ще показва.Хубаво е винаги,след приключване на работата с машината,да се изключва от контакта.

# 730
Искам да попитам, ръжения хляб ако му сложа повече мая, ще стане ли по-бухнал?
Правих по тази рецепта
225 бяло брашно
225 ръжено
280 мл айрян
1 и 1/2 чл суха мая
2 чл сол
3 сл мед, аз сложих кафява захар. 

# 731
  • Разград
Искам да попитам, ръжения хляб ако му сложа повече мая, ще стане ли по-бухнал?
Правих по тази рецепта
225 бяло брашно
225 ръжено
280 мл айрян
1 и 1/2 чл суха мая
2 чл сол
3 сл мед, аз сложих кафява захар. 

Така като гледам рецептата с още половин лъжичка можеш да увеличиш,т.е. на едно пакетче от 7 гр суха мая.

# 732
  • Бургас

Няма начин да изгасне дисплея,все нещо ще показва.Хубаво е винаги,след приключване на работата с машината,да се изключва от контакта.
да я изключвам ли докато е на нула(подгрява)или да излезе основната програма и тогава

# 733
 max-mama, мерси  Hug другия път ще е с цяло пакетче.

# 734

да я изключвам ли докато е на нула(подгрява)или да излезе основната програма и тогава

Както искаш. Сама си преценяваш. Peace

Общи условия

Активация на акаунт