Машина за хляб-35 част

  • 113 470
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 931
Имам един въпрос-кога и с какво правите нарезите на багети, питчици, хлябове и прочие?
  Аз пробвах преди да втаса и ми се размиха-не са красиви.

Никой ли не може да ми отговори на въпроса?!?  Confused
   

Аз вчера след щателно ровене из нета да търся рецепти за багети установих че нарезите на багетките се правят след като са вече оформени и втасали преди печенето се нарязват поръсват по желание с нещо и тогава се пекат.Така че според мен мен е преди да се опекат.Айде пробвай и после да споделиш , и аз мисля през уикенда да забъркам едни ама да видим какво ще  се получи.

# 706
  • Мнения: 1 934
Благодаря ви за идеите   bouquet
   Значи сега ще пробвам след втасване-страх ме беше, че съвсем ще ги обезформя, ако пробвам да ги режа след като са втасали, но явно ще трябва да се пробват различни варианти  Peace
   Пепита, със сигурност се реже преди да се сложи във фурната  Wink
   Полина, и аз като теб съм гледала клипчета точно с ножица или нож и изглеждаше фасулска работа, ама на ... не ми се получи от първия път  :crazyт

# 707
  • Мнения: 383

Аз вчера след щателно ровене из нета да търся рецепти за багети установих че нарезите на багетките се правят след като са вече оформени и втасали преди печенето се нарязват поръсват по желание с нещо и тогава се пекат.Така че според мен мен е преди да се опекат.Айде пробвай и после да споделиш , и аз мисля през уикенда да забъркам едни ама да видим какво ще  се получи.

 Hug непосредствено след последното втасване и преди печенето

защо се правят нарези на хляба(цък)

-за да има контрол в пускането на насъбралия се газ в хляба и за по добър външен вид
- има два начина за нарез, първия непосредствено преди печенето,а другия след нареза да се изчака още около 10-15 мин(съобразено със целия стадий втасване)
- понеже хляба е вече в края на втасването трябва да се внимава много със нареза, защото има опасност да спихне тестото
-използва се много остър нож или направо със бръснарското ножче
- не се препоръчва нарез на пълнозърнести, а само за тесто от бяло брашно
- нареза трябва да е със един замах(на един път)
- дълбочината на нареза да не е повече от 5мм
- не трябва да има сбръчквания на тестото по линията на нареза
- качествен нарез може да направите само след мн дълги тренировки
- посипете малко с брашно тестото,  преди нареза



   



източник: http://www.ekmeksanati.com

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 16:38 от Ердинч

# 708
  • Бургас
  • Мнения: 290
здр.да се включа и аз и да попитам има ли раздел за кексове(за машина),че цяла сутрин се ровя и не откривам.днес за първи път ползвах машината за хляб с готов микс и стана разкош,сега искам да направя и кекс,но искам сигурна рецепта

# 709
  • Мнения: 931
Благодарности на Ердинч , за точното обяснение .

# 710
  • Мнения: 1 934
Ердинч , страхотни обяснения, много професионално   bouquet
   Особено ще ми помогне това с поръсването с брашно и май виждам на снимката, че е използвано бръснарско ножче, или се лъжа?!?

# 711
  • Мнения: 431
Ердинч ,и такива съвети безплатно ги даваш  ooooh!  Wink !

Като говорихте за козунаците ,някой спомена ,че не се прави на програма за козунак .
А коя програма се ползва тогава ?-сладък хляб ,кейк -коя ?

# 712
  • Мнения: 224
здр.да се включа и аз и да попитам има ли раздел за кексове(за машина),че цяла сутрин се ровя и не откривам.днес за първи път ползвах машината за хляб с готов микс и стана разкош,сега искам да направя и кекс,но искам сигурна рецепта
Снощи го правих този:
3 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л ванилова есенция.
2 1/2 ч.ч брашно
1с.л бакпулвер
1ч.л сода
1ч.ч захар
2 ч.л канела
и 3 меки смачкани банана

Изпитана е рецептата със забележката, че ако си с вертикален контейнер може да не се опече и е по-добре да направиш половин доза тогава.

Аз го правя на ръчни настойки може би и тази за френски става само че е според мен е добре да се пусне 1 доп. месене Примерно: 1-во месене, спиваш програмата и после я стартираш пак с начале

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 14:56 от Electra_

# 713
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
за козунак аз използвам най-дългата за хляб моята е 3часа и 50минути

# 714
  • Мнения: 3 803
Аз правих този,получи се супер,с вертикален контейнер ми е машината

500 гр.брашно
200 гр.захар
300 гр.кисело мляко
100 мл олио
3 яйца
60 гр.орехи /така е по рецепта,но аз не сложих/
1 бакпулвер
1 ванилия

# 715
  • Мнения: 945
Уго Чавес, на коя програма го прави козунака?

# 716
  • Мнения: 3 803
Рецептата е за кекс,не за козунак.

# 717
  • Бургас
  • Мнения: 290
Ще пробвам и двата кекса ,нали съм новак с мерак .Дано станат (контейнера ми е вертикален)

# 718
  • USA
  • Мнения: 675
Да питам нещо, машината ми прави хлябове от около 700 и около 900 гр.  и ги пече еднакво дълго, обаче искам да направя един малък около 450гр. Та как трябва да печа, по-малко ли ? Например за обикновен размер пече 62-67 мин., колко трчбва аз да печа малкия? Много благодаря!

# 719
  • Плевен
  • Мнения: 10
Хайде и аз тук  bye
Представям ви машнката си, която купихме от последната промоция в кауфланд за 80лв, ако снимките са големи извинете ме за пръв път ми е да качвам снимки във форум и малко трудно се справям сама

Впечатленията ми са следните:
- хляба се изпича добре и прави желаната коричка според настройките, които съм задала т.е. ако я искам тънка, тънка, ако я искам дебеличка и препечена, препечена
- дори и току що да е изваден от хлебопекарната мога да си отрежа идеално права и тънка филия от хляба
- има си всички екстри като 12 програми, отложен старт, тесто, печене, подгрява и т.н
- ако не вадя бъркалката преди печене коричката отгоре остава идеално гладка, а ако я извадя прави това характерно калпаче, за което често срещах другите да се чудят, когато четях темата назад
- това е четвъртият ми хляб и все така успешен като останалите, само първият беше мноооооого зле, понеже като новичка в бранша си купих готова смес за машината, четох стриктно упътването на опаковката и като не пишеше да се слага мая и аз не сложих от страх да няма вътре много набухватели и да залепя всичко още първия път на капака, а сега си ползвам брашното на софия мел, но и с обикновено стана пак
- ползвам 1/5 от кубче жива мая yuva или там каквото беше името на турската мая, кисело мляко, яйце, олио, сол, захар, вода (само нея сипвам топла от термоканата, всичко останало си вадя директно от хладилника) и 550 гр брашно
- хляба се вади лесно от казанчето му, и колкото по-високо се е надул, толкова повече съответно се опича отгоре коричката и обратното

Ха сега познайте какво стана с поредният топъл хляб като прибавихме и боба на фурна към него на вечеря  newsm64

дядо хаджи и ердинч  newsm10

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 21:53 от mm32

Общи условия

Активация на акаунт