Машина за хляб-35 част

  • 113 559
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • Добрич
  • Мнения: 797
Благодаря за разясненията:няма да ползвам програмата за сладък хляб за козунак,иначе има ръчна настройка; а и не затоплих продуктите и не шупнах предварително маята,обема се удвои все пак от първоначалния,и сложих повече от 100гр. захар.
Следващия път ще го направя по-прецизно.

# 691
  • Мнения: X
Благодаря за разясненията:няма да ползвам програмата за сладък хляб за козунак,иначе има ръчна настройка; а и не затоплих продуктите и не шупнах предварително маята,обема се удвои все пак от първоначалния,и сложих повече от 100гр. захар.
Следващия път ще го направя по-прецизно.
Прочети за ръчните настройки (в рецептите, мисля) и следвай инструкциите. Сигурно продуктите се топлят в машината  newsm78. Моята машина няма ръчни настройки и затова спирам и пускам. При тебе ще е по-лесно. Успех и да се похвалиш! Ако обичаш сладък козунак, много сполучлив вариант е да се ползва фруктоза, вместо захар (От рецептата на Ердинч го научих).

# 692
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
ПИПИТУ  давам ти една изпитана р-та от форума я взех но не помня точно никнейма на този козунак го правя през ден става лек и въздушен по принцип машинката ми е за 900г  а р-тата е за 1кг аз правя 2/3 от нея защото като я правих първия път стигна до капака и се мъчеше да излиза според мен първо опитай да печеш в машинката а вече втория път си играй да плетеш и прочие -92мл прясно мляко,26мл олио,2яйца,80г захар,335г брашно,едно пакетче мая на Доктора 7г и печеш на най светла много държа да опиташ р-тата и после да си кажеш мнението аз по принцип леко затоплям прясното мляко и като го прибавя към яйцата и захарта и по този начин захарта се разтваря иначе няма как да се разтвори а забравих слагаш 1/2 ампула лимонова есенция това че го слагаш на най-светла коричка не се притеснявай препича се аз ползвам най-дългата програма която е 3 часа и 50 минути

# 693
  • Мнения: 4 358
Тук, във форума разбрах, че може да се закупи семеринг за металната ос, която държи лопатката в контейнера. Било съвсем евтино (още не съм отделила време да отида). Има магазин "Хубата" за семеринги на ул. "Охрид" №27 в София, а номерът на семеринга е 19-18-6 (сега не съм си на моя комп, че сме в ремонт, но мисля, че така беше). Става дума за Мулинекс 5003 и подобни.
На какво казвате семеринг newsm78 - това оранжевото гуменено уплътнение в казанчето около бъркалките вътре в казанчето или пък това е някаква шайба отвън на казанчето където се закача за мотора.
Видях ,че доста хора имат този проблем с протичащо масло.При мен се получава същото и ми цапа тестото.Страх ме е да ям такова тесто още повече заради кърменето.И затова реших да сменя целия казан.
Я мъжете в темата   Praynigобяснете по подробно от де може да е тоя проблем.При мен едната ос трудно върти и май от там пуска масло.
Iva.a не съм във Варна ,но нищо дай подробно инфо на ЛС ако не те затруднявам.То май централния им сервиз на Мулинекса беше във Варна или бъркам.

# 694
  • София
  • Мнения: 8 503
Тука техника ни е Бонго чакайте го да се появи и да отговори.

# 695
  • Мнения: X
Семеринг е уплътнение, но как точно изглежда, не знам. Важното е, че можело да се смени. Едно момиче тук каза, че са й го сменили. Като отида на място, вероятно ще мога да дам повече инфо. Иначе проблемът е в самата конструкция, според мене. След като казах в сервиза, че оста от казанчето ми е изпаднала, веднага попитаха дали онези врътки, които държат казанчето на дъното на машината, се въртят. Взеха и самата машина за ремонт. Повтарям се, писах вече за това в темата.

# 696
  • Добрич
  • Мнения: 797
много държа да опиташ р-тата и после да си кажеш мнението
Благодаря много за рецептата,ще я пробвам със сигурност-още в събота.
а забравих слагаш 1/2 ампула лимонова есенция
Тук сигурно ще пробвам с пресен лим. сок,надявам се да стане...?

# 697
  • Мнения: 7 779
На какво казвате семеринг newsm78 - това оранжевото гуменено уплътнение в казанчето около бъркалките вътре в казанчето или пък това е някаква шайба отвън на казанчето където се закача за мотора.
[/quote]
семеринг = уплътнение.
не е задължително да е оранжево ,но е за предпочитане да издържа на висока температура и
да е от силикон  bouquet

# 698
  • Бургас
  • Мнения: 1 428
Хайде и аз при вас с новата си придобивка.
В крайна сметка си взех 5003. Дори вече дояждаме първия ми хляб. Доволна съм, стана разкошен. Тепърва предстои да пробвам нови неща и да експерементирам. Но като за начало направих "основен хляб" от един от линковете на първа страница.
Изкушавам се да се запиша и в линка за марките машинки, като че ли имам какво да споделям като опит вече  Mr. Green

# 699
  • Мнения: 7 779
Тука техника ни е Бонго чакайте го да се появи и да отговори.
опааааа.... майсторе
не ми вдигай акциите  Embarassed

# 700
  • Мнения: 7 779
Хайде и аз при вас с новата си придобивка.
В крайна сметка си взех 5003. Дори вече дояждаме първия ми хляб. Доволна съм, стана разкошен.
е така се става 100 кила  Grinning
а честито !!!   bouquet

# 701
  • Бургас
  • Мнения: 1 428
Ooo, няма страшно. Ние сме семейство фини.  bowuu
Мерси, мерси!

# 702
  • Мнения: 9 785
Бъни, на мен ми се цапаше тестото, като започна да се изтрива контейнера под бъркалката. Започна да се трие метал в метал и затова. Реших си проблема с една "подложка", която не знам от какъв материал е, и цапането спря.
За трудното въртене провери да не би да ти протича контейнера оттам и да се спича тесто. Вътре около самата ос на бъркалката, но в самият контейнер в дупката /дано ме разбра/ има гумено уплътнение, което при моята бъркалка скоро падна и сега се движи съвсем свободно, протича ми и тесто, но пак ползвам машината. На умирачка е, но ще я експлоатирам до край Crazy.

# 703
  • Мнения: 1 934
Имам един въпрос-кога и с какво правите нарезите на багети, питчици, хлябове и прочие?
  Аз пробвах преди да втаса и ми се размиха-не са красиви.

Никой ли не може да ми отговори на въпроса?!?  Confused
   

# 704
  • Мнения: 9 785
Имам един въпрос-кога и с какво правите нарезите на багети, питчици, хлябове и прочие?
Аз пробвах преди да втаса и ми се размиха-не са красиви.
Никой ли не може да ми отговори на въпроса?!?  Confused

Гледала съм по клипчета - с ножица или много остър нож като скалпел, но в кой точно момент се реже? newsm78 Може би след втасването newsm78

Общи условия

Активация на акаунт