Изцепки на мъжете относно децата... – 3

• 181 077
  • 662
  •   1
Отговори
# 480
  • София
За мен пък стойката е излишно перо в бюджета,тя докато се усетиш е излишна,а докато ти трябва и да си наведен няма как да те заболи кръста,защото къпането трае минута,минута и малко:)
Ние и двамата ги къпехме в спалнята,постилахме един наелон върху леглото ни,отгоре ваната,пляс пляс и айде аз го обличам от другата страна на леглото бебето,а таткото изнася ваната и готово.
Когато вече е по-стабилно в банята на земята си седи и иси играе и къпането трае по-дълго,тогава и няма как да се използва стойка,защото може да я обърне.
Да не говоря,че малката от 7 месечна си стъпваше на крачетата и си я къпех под душа,държа я с едната ръка,с другата я къпя,ама това си е и до бебе и майка/с второто съм доста по-смела/:)

И да не съм съвсем оф,нашия татко и при смяната на този сезон се диви как може от миналата зима на малката да не и стават дрехите  #Crazy
И да споделя,че страда,че като пита малката обичаш ли тати,тя казва нама бичи тати,а мен ме гушка през врата и казва бичиииии:))))

# 481
И да не съм съвсем оф,нашия татко и при смяната на този сезон се диви как може от миналата зима на малката да не и стават дрехите  #Crazy

Хахахах, и нашият така: Ама как не му стават маратонките от миналото лято?!? Те са толкова хубави....  Joy

# 482
  • София !
И да не съм съвсем оф,нашия татко и при смяната на този сезон се диви как може от миналата зима на малката да не и стават дрехите  #Crazy

Хахахах, и нашият така: Ама как не му стават маратонките от миналото лято?!? Те са толкова хубави....  Joy

И моя е, така  Laughing .
Онези ден подреждах дрешките и му викам, че ще трябва да по напазаруваме за зимата, че не са останали дрехи вече . И той отсече :
Е, как така ?  Shocked На тези от миналата година какво им е ?
Направо щях да падна  hahaha .

# 483
и аз малко off - моят бебо до близо 1г го къпах на мивката в банята Wink

А относно дрехите - като казах на таткото, че трябва да купуваме дрехи за малкия, реакцията беше "ама той нали си има от миналата зима" Grinning   bouquet

# 484
Off и от мен - никога не сме къпали детето на място различно от банята. До около една годиншна възраст в корито със стойка, след това права в душ кабината.

# 485
  • Sofia
Off и от мен - никога не сме къпали детето на място различно от банята. До около една годиншна възраст в корито със стойка, след това права в душ кабината.

И ние така, с тази разлика, че на стойка в корито го къпахме големия до по-късна възраст. Това е едно от най-полезните неща. За първи път чувам, че новородено не се къпе в банята, както и, че къпането е минута, минута и половина Joy

# 486
Хайде и аз малко офф - винаги сме къпали бебо коритото на пода в спалнята - за минута - две се издържа клекнал или на колене, страх ме е със стойка да не се обърне Simple Smile Иначе преди да се роди таткото сериозно обмисляше как ще стане къпането му в банята при положение, че освен всичко друго е супер тясна и няма как да се завъртиш Simple Smile

# 487
  • Шумен
Нашия тате може да се каже че вече свикна със смяната на дрехите всеки сезон, но и ние бяхме така отначало  Mr. Green

И нещо и от мен, връщат се в неделя от разходка баща им сърдито отваря хладилника и набутва две кутийки вътре. Обръща се към мен и най-сериозно ми заявява:
-Никога повече няма да ги водя на сладкарница, първо 2 часа се караха пред витрината коя каква торта да си вземе. Не искаха да си поделят един сок, а дори им остана от него. Тортите дори не ги опитаха а искаха да си ходим  Tired
При което аз избухвам с смях и му припомням че точно същите думи каза преди около месец, когато пак ги води в същата сладкарница. Забравил бил че са ходили на сладкарница  Joy

# 488
Говорим с комшийката,че децата са ПГ на тях какво им казали,кога е РС,
тя ми казва ,че нейния не знае всички букви,не може да пише числата..Таткото ни чака
и слуша.Като продължаваме той казва-Днешните деца гевезета,ама и толкова ли са
глупави ,че три години ще повтарят първи клас ...-Аз  :shock
Има предвид две години подготвителна група и после първи клас.

# 489
  • София

И ние така, с тази разлика, че на стойка в корито го къпахме големия до по-късна възраст. Това е едно от най-полезните неща. За първи път чувам, че новородено не се къпе в банята, както и, че къпането е минута, минута и половина Joy

Ама че колко да е?То събличането и после мазането и масажи и т.н. е трудното и дългото,да изкъпеш бебето е все едно да си насапунисаш и изплакнеш ръката,минута две.Все пак имам предвид в началото,докато е съвсем малко и не може да седи,после си го оставяш да си пошляпа,а е и по-голямо върти се има малко повече за миене  Laughing
Сори за офа,ама да си защитя позицията:)

# 490
Много съм се смяла с темичките, докато бях бременна Simple Smile мислех си, че нашият тати няма да има изцепки, че да го запиша. Обаче скоро се отчете  Mr. Green
Една вечер ще слага бебето да спи, аз бях в кухнята. После като си лягахме ми разказва как го е приспал.
Описанието беше нещо от рода на - "Казах му: "'Айде, заспивай" и го оставих."
И аз - Shocked
Той: "Ами той се успокоява и заспива. Значи действа."
Идеше ми да го ударя Grinning

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 20:22 от little afternoon

# 491
Преди 5 минути:
Малката хвърчи с проходилката, той тича след нея и й казва наляво тате, надясно - все едно разбира. Бебето се пуква от смях и продължава стига до масата грабва телефона му и право в стената /със смях/ Той  Shocked кво направи тате марш да го събереш, сега за наказание няма чип-чип ще си ходиш наакана. Малката го погледна и избухна в смях, в момента се гонят  Joy телефона така си седи разпилян  hahaha

# 492
Преди 5 минути:
Малката хвърчи с проходилката, той тича след нея и й казва наляво тате, надясно - все едно разбира. Бебето се пуква от смях и продължава стига до масата грабва телефона му и право в стената /със смях/ Той  Shocked кво направи тате марш да го събереш, сега за наказание няма чип-чип ще си ходиш наакана. Малката го погледна и избухна в смях, в момента се гонят  Joy телефона така си седи разпилян  hahaha

Joy Joy Joy
Като сцена от комедия  hahaha

# 493
  • Варна
Със сълзи съм се смяла на някои истории в тази тема! Simple Smile

Ето една и от мен - обяснявам на таткото, че вече трябва да вземаме по-голям размер памперси и той се учудва, че имат размери. Съответно обяснявам: първи от 2 до 5 кг, втори - от 3 до 6 кг и т.н. При което той сериозно ми задава въпроса: А! Ама защо първи размер не започва от 0 кг?

Simple Smile

# 494
  • Лутаща се
Много съм се смяла с темичките, докато бях бременна Simple Smile мислех си, че нашият тати няма да има изцепки, че да го запиша. Обаче скоро се отчете  Mr. Green
Една вечер ще слага бебето да спи, аз бях в кухнята. После като си лягахме ми разказва как го е приспал.
Описанието беше нещо от рода на - "Казах му: "'Айде, заспивай" и го оставих."
И аз - Shocked
Той: "Ами той се успокоява и заспива. Значи действа."
Идеше ми да го ударя Grinning

Аз мисля, че таткото постъпва правилно. По този начин, заспивайки само, детето се научава на самостоятелност. А и като се научи на теб ще ти е по-лесно. Няма да има нужда да стоиш при него докато заспи и да се минава през глезотии и мрънкане.

Дъщеря ми (която вече на 22 г.) почти от бебе си заспиваше сама. Слагах я в леглото й, целувах я , казвах й лека нощ и излизах от стаята, изгасяйки лампата. Оставях врата притворена. Така при нея се процеждаше светлина, а аз чувах какво става. Ако заплачеше отивах при нея и я успокоявах, но това беше съвсем в началото. После тя просто си заспиваше. И да уточня: всяка вечер я слагах да спи в един и същ час и тя си беше свикнала с този режим.

Общи условия

Активация на акаунт