Вземи приятел- откъде?

• 25 512
  • 211
  •   1
Отговори
# 45
Темата е за приятел, приятел, а не за домашно животно с най-дълго родословие.

# 46
Темата е за приятел, приятел, а не за домашно животно с най-дълго родословие

Е, ясно де, какво се вживявате. Котката ще ви заобича с еднакъв интензитет, както и кучето, независимо дали сте го добили от шосето или от обява във вестника. Виж, за собственика вече ще е друго - в единия случай ще се радва на спонтанната Божия среща и на своята доброта, а в другия случай ще бъде просто един безсърдечен собственик на четирикрак аристократизъм.

Тежко и горко на онези, дето живеят в държавите без пукната бездомна твар - обречени са никога да нямат истински четириног приятел.  Mr. Green

# 47
  • след Околовръстното
Щях да го взема от приют, но съдбата ме изпревари.
Като се върнахме от почивка миналата година, в двора ни чакаше приятел, намерен и донесен от родителите ми пред селската поликлиника.

# 48
Все още няма такива държави, редовно гледам предаванията за зоополиция.
Щатския, британския или юарския зоосадизъм по нищо не отстъпват на нашенския.
Не е било някой да отиде в приют, и да му кажат - сори, в момента нямаме кучета.
Имаше един цирков дресьор, който работи само с помиярчета. И твърдеше, че са по-интелигентни. И е логично, да си си мърдал мозъка за оцеляване на улицата.

# 49
Не мисля, че когато човек търси и иска родословно животно, това е снобизъм или го обича по друг начин.
Да темата е за приятели, но и всеки от нас има различен критерии и по различен начин чувства връзката си с околните и приятелите си.
С някой хора сме приятели от малки (в зависимост къде сме родени и израстнали)- тука избора ни се ограничава от родители, местожителство...
С някои от училище, унивесритет- избора пак е сведен до това къде сме приети и до сходствата в развитието ни и интелектуалните си способности.
С някои от работа- сходни интереси, сходен стандарт на живот, среда.
Хубаво е да си мислим, че си избираме приятелите по химия и това дали се харесваме на пръв поглед, но не мисля, че е така.
Обикновенно се чувстваме добре сред приятели със сходен на нас статус, интереси и развитие.
Мисля, че решението за взимането на животински приятел взимаме по сходен начин.

Някои от нас искат домашен любимец, скойто да играят, за компания и разходки и който да обогати семейството по един различен уникален начин. Те не търсят определен характер и качества, осланят се на визия и чувство. За съжаление обаче кучетата по улицата доказват, че това не винаги е достатъчно, за да проработи приятелството (както и в живота се случва). За разлика обаче от хората, с които в такъв момент просто поемаме по различни пътища, за животинския ни приятел ние носим отговорност. Отговорност, за която трябва да сме готови.

Хората, които търсят приятел със определени качества и характер знаят какво точно търсят и чакат дълго докато го намерят. Мисля, че в този случай вероятността приятелстовто да не проработи е по-малка. Но това е въпрос на възприятие за околната среда и връзките, които създаваме  Peace

# 50
  • На земята, която е всъщност звезда.

...

Тежко и горко на онези, дето живеят в държавите без пукната бездомна твар - обречени са никога да нямат истински четириног приятел.  Mr. Green

Не са обречени. Обикновено осиновяват дом. любимци от приюти в по-изостанали страни като България.

# 51
Не са обречени. Обикновено осиновяват дом. любимци от приюти в по-изостанали страни като България

Или пък си купуват руска хрътка за 2000 евро  Mr. Green

# 52
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не са обречени. Обикновено осиновяват дом. любимци от приюти в по-изостанали страни като България

Или пък си купуват руска хрътка за 2000 евро  Mr. Green

Или си вземат от съседката. Сега си ти.

# 53

Хората, които търсят приятел със определени качества и характер знаят какво точно търсят и чакат дълго докато го намерят. Мисля, че в този случай вероятността приятелстовто да не проработи е по-малка. Но това е въпрос на възприятие за околната среда и връзките, които създаваме  Peace

Искаш да кажеш, че по-вероятно е да си намеря гадже, което да ми е на сърце в Salsa, отколкото в реалния живот?

# 54
Не знам какво е Salsa..

Но е по вероятно да си намериш "гадже", с което да си щастлив дълги години, ако познаваш себе си и знаеш какъв човек търсиш- особено като характер и виждания за света.
Романтично е да вярваме, че от небето ще ни падне идеалния партньор за нас, но в реалния живот в повечето случай не е така. За едно съжителство, а за едно животинче това е за цял живот, има значение нрава и качествата.
Спортните натури обичат човека или животното до тях да ги придружава по планини, на палатка и къмпинги.
Спокойните домашни натури, колкото и да си "падат" по човека или животното с течение на времето се изнервят, ако са хиперактивни и обичат на вънка.
Някой хора се притесняват от шумни и по агресивни хора и животни, други точно това търсят.

Светът е шарен, ако не знаем какво търсим, как ще разберем, че сме го намерили?

# 55
Искаш да кажеш, че по-вероятно е да си намеря гадже, което да ми е на сърце в Salsa, отколкото в реалния живот?

Не вярвам дори и в реалния живот да нямаш някакви изисквания или очаквания към човека, с когото се сприятеляваш. Ако не обичаш котки например, колкото и да ти се отърква бездомно писанче в нозете, колкото и жално да мяучи то, надали ще си го вземеш вкъщи. Или бездомна тарантула, или бездомен лемур. Всички хора притежават вътрешен локатор за твари, които са им по сърце, и срещнат ли ги, чудото става. Някои животни мен чисто визуално ме пленяват и нямам нищо против да ги осиновя или намеря, ама на, досега бездомен кон или британец не съм срещала. Колко жалко.  Sad

# 56
crazy за британец не знам, но коне има. Наскоро търсиха осиновител за прекрасна ездатна кобила.Семейството заминава, коня остава...

Преди известно време- жребец- купили го, ама след половин година никой не иска да язди- животното се превръща в излишен разход. Ако искаш конче, поглеждай обявите в "без дом". Нямаш представа какви животни се изоставят, може да си загубиш сърцето по някое  Hug

# 57
Не знам какво е Salsa..

Но е по вероятно да си намериш "гадже", с което да си щастлив дълги години, ако познаваш себе си и знаеш какъв човек търсиш- особено като характер и виждания за света.
Романтично е да вярваме, че от небето ще ни падне идеалния партньор за нас, но в реалния живот в повечето случай не е така. За едно съжителство, а за едно животинче това е за цял живот, има значение нрава и качествата.
Да бе, да, а не си чувала за салса. Както търсиш куче от развъдник, така търсиш и човек - завинаги, докато смъртта ви раздели http://www.salsa.bg/index.php?page=main
Разбира се, че имам изисквания към приятелите си, но реалното общуване съдържа милион пъти повече информация то сиви със снимка.

# 58
Ами аз човека съм си го намерила и кучешки приятел също  Blush
Не не съм чувала, сори.

Мисля, че тези страници при животните функционират по добре, отколкото при хората. Едно животно ако е игриво и хиперактивно, то това е. Не се представя за гушкаво с цел да си намери семейство. Ако е на 7 години и с проблеми с очите, не се представя за 2 годишен/-а.

Ако козината му е кафява, не си я боядисва руса, не може да опружи кълки и да заметне уши, защото го снимат за сайт за запознанства и т.н.  Wink

# 59
vesi792007, това 792007 само с една цифричка се различава от факултетния ми номер. Бивши колеги ли сме? 

Общи условия

Активация на акаунт