Вземи приятел- откъде?

• 25 534
  • 211
  •   1
Отговори
# 60
Учила съм в математическия в СУ и после Германия. Цифричнике не са свързани с факлутетен номер, но от СУ не си го спомням вече...

# 61
crazy за британец не знам, но коне има. Наскоро търсиха осиновител за прекрасна ездатна кобила.Семейството заминава, коня остава...

Преди известно време- жребец- купили го, ама след половин година никой не иска да язди- животното се превръща в излишен разход. Ако искаш конче, поглеждай обявите в "без дом". Нямаш представа какви животни се изоставят, може да си загубиш сърцето по някое  Hug
Място не мога да си намеря след тоя постинг. Ако знаех това, нашата магарица Марта навярно щеше да е жива и да вози деца. Така ме работиха мангалите - ами оре ли, ами държи ли реда в царевицата - сякаш съм виждал мангал да оре лозе или царевица. Дори като отказаха да закупят каруцата, ритлите и окопвачката, пак не се светнахме с майка ми за какво иде реч. До вечерта вече е била разфасована и окачена на пръти.

# 62
  • Варна
Котарачката ни е взета от обява пусната в без дом. Кученце бих си взела или от улицата, или от приют, само остава да убедя мъжа ми, че ни трябва куче Grinning.
Аз пък не разбирам хората, които нямат домашни любимци... колко много любов пропускат.

# 63
Котето  ни е  от храстите до блока. Имал е късмет ,че майка ми е била без очила когато го е взела - бълхите който паднаха от него бяха почти равни на теглото му.

# 64
Котето  ни е  от храстите до блока. Имал е късмет ,че майка ми е била без очила когато го е взела - бълхите който паднаха от него бяха почти равни на теглото му.

Joy Душичка  Joy

# 65
  • Пловдив
Чудесна инициатива, дано има повече задомени животинки  Simple Smile
Ето няколко от десетките кандидати за дом и стопани Tired
лабрадор

http://forum.dog.bg/topic/36941-%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%B0-% … &#entry866366

кокерче
http://forum.dog.bg/topic/37019-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D … &#entry866349

Джеси
http://forum.dog.bg/topic/37018-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%81%D0%B8-% … &#entry866347
котенца
http://forum.dog.bg/topic/36645-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD%D … &#entry860520

прекраната Мери
http://forum.dog.bg/topic/36950-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE%D … &#entry866213

# 66
  • Costa Rica

Joy Душичка  Joy
И нашето беше така. След като за 2 седмици трябваше да се справим с армия бълхи, топки глисти и 2 огромни цирея, решихме, че многобройните му проблеми не могат да се разберат кой да го умори и ще го бъде Mr. Green Сега е най-мекичката и глезена маца и не си я давам за нищо.

# 67
За животни ли става дума?
Аз приятели имам само хора.
А клипчета не мога да гледам от такива линкове.

Добре де, толкова ли трябва да си малоумен, че да не ти хриумне, че не всеки има регистрация там, където и ти имаш.
Това какво беше сега? Аз дали имам регистрация там, а? И ако не познаеш да те нарека малоумна? Но май няма да има нужда да изчакам да познаеш...

# 68
Котката взехме от приют, кучето ще е от лицензиран развъдчик. Настоявам на определена порода, но държа да подчертая че породата е много повече от един външен вид, въпреки че повечето хора се захласват по визията и се влюбват в нея. Мен не ме интересува как изглежда и дали е аристократично. Това, което ме интересува, е темпераментът. Там породите варират ужасно много, а с улично/приютено куче играеш на тото - дали ще е агресивно, или мързеливо, или енергично, дали ще обича деца, доколко ще се поддава на възпитание, нямаш представа. Тези неща не се постигат само с правилен подход, трябва си и малко ген. Моята мечтана порода е спокойно, улегнало умно куче, което се дресира лесно, изключително предано е, става за пазач но обожава деца. Искам това, а не лотария... Не мисля че това е снобизъм. Пък ако ще и лилаво на зелени точки да е.

# 69
Дидитка, както по напред казах, не мисля, че това е снобизъм. Особено, когато семейство търси приятел за децата, мисля, че характера е на 1-во място.

Междудругото, това харесвам на Богоров- там хората се опитват да направят нещата както трябва. Куче се осиновява минимум след 2-3 разходки и срещи с животното. Стараят се и да помогнат в избора, защото си познават подопечените (за разлика от Сеславци  Sad )

Много ми прилича на процедурата, както я познавам от Германия- грабваш цялото семейство и отивате да разгледате кученцата. Там хората ти казват кое е с хигиенни навици, кое е по буйно, кое по срамежливо и така. Като си харесате някое заедно с човек от приюта отивате на разходка. Така можеш да видиш как се държи кучето към децата, как реагира на заиграване и прочие. Прибирате се и умувате заедно. Следващия уикенд отивате пак да си видите избранника. Децата обикновенно много се вълнуват и цяла седмица броят дните  Grinning

Когато сте сигурни, че сте намерили кучето за вас, което пасва на семейството и децата се преминава към осиновяване. Хората помагат много със съвети и прочие.

При нас беше малко на тото, но ние не предвиждахме деца в следващите 2-3 години (които скоро изтичат  Blush ) и имахме достатъчно време да опознаем характера на куч и да се възпитаме.

# 70
  • На земята, която е всъщност звезда.
Котката взехме от приют, кучето ще е от лицензиран развъдчик. Настоявам на определена порода, но държа да подчертая че породата е много повече от един външен вид, въпреки че повечето хора се захласват по визията и се влюбват в нея. Мен не ме интересува как изглежда и дали е аристократично. Това, което ме интересува, е темпераментът. Там породите варират ужасно много, а с улично/приютено куче играеш на тото - дали ще е агресивно, или мързеливо, или енергично, дали ще обича деца, доколко ще се поддава на възпитание, нямаш представа. Тези неща не се постигат само с правилен подход, трябва си и малко ген. Моята мечтана порода е спокойно, улегнало умно куче, което се дресира лесно, изключително предано е, става за пазач но обожава деца. Искам това, а не лотария... Не мисля че това е снобизъм. Пък ако ще и лилаво на зелени точки да е.

В Анимал Рескю се работи както в приютите в Холандия, защото работят с приют оттам, а и са преминали обучение. Т.е. не се предлага куче наслука, а се подбира според изискванията на бъдещия стопанин и характерите на питомците там.  Веси е разказала как стават срещите. Между другото, един от хората работещи там и предлагащи приемен дом, е Стела Райчева, която освен това има развъдник за пудели и кучетата й са много елитни. Ако наистина не се интересуваш от порода и изложби, можеш да поговориш с нея и да споделиш притесненията си относно характера на непородистите кучета. Сигурна съм, че ще ти даде добър съвет.

# 71
  • Варна
И аз също съм възхитена от приюта в Богров, толкова много, че чак не можах да повярвам, че се намира в България. Хората са невероятно отзивчиви, макар че съм контактувала с тях само по имейл. Направили са чудесен блог http://arsofia.com/bg/items/blog-bg

# 72

Австрийчета с куче от Богров, но българчетата - те трябва да имат куче от лицензиран кучкарник от Австрия. Извинете ме, не се сдържах.
Само на мен ли ми е смешно?

# 73
Въпреки, че имам точно определена порода, която ми е любима, всичките ми кучета, които съм имала и имам са от улицата. Последното куче баща ми донесе и върза в двора, защото е сладка. С котките е почти същото- имам 2 постоянни котки, а другите идват и си отиват. Насила не задържам, но и не гоня. Има попарка за всяко. Естествено, до което се добера се обезпаразитява. Обичам си ги. След работа си галя котаците и се успокоявам. Може и да си въобразявам, но много успокояващо ми действа да галя котка.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 18:24 от EVE_

# 74
ЕВЕ, не си въобразяваш, или поне не само ти си въобразяваш  Hug

Вълк, смешно не е точната дума, иначе те разбирам   Peace

Общи условия

Активация на акаунт