125 БГ Имигрантки и Христофор Колумб покоряват Америка (и Стиви Колбер!)

• 33 804
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Boston, MA
O, сакън, зависи къде. В Масачузетс средната заплата е около $60,000. И лятото се заплаща, със сигурност. Имах съседка, и то не учителка, а социален работник в училище, лятото си взимаше заплата, а допълнително й плащаха, ако има да води лятно училище/тренинг класове и т.н.

Бившият ни хазяин кара жълт училищен автобус, на него също му плащат ваканциите. На друга приятелка мъжът заряза добра кариера в ГЕ, за да преподава хай скул, специфично заради ваканциите и времето с децата си. Хората са ми волънтиарнали тази информация, хвалят се демек. Истина е.

# 376
Жълтите автобуси са само парт тайм ( мисля максимума, който могат да направят е 6 часа). Лятото ги използват за др цели ( карат групи работници например), но пак парт тайм.

Гледала съм обяви за държавни служители - шеф на полиция ( града е с население над 500К)- заплата 56К, митническите офицери са с 45-55К.

# 377
  • The QC to be!!!
едно рамо на ianajar. От първата до последната дума. Всъщност заплатата е много под 30К.
Niki1 сигурно говориш за преподаватели в elementary, middle & high school  newsm78 Защото имам лични познати преподаватели както в community college така и в state university, и там се говори за над 50К. Една позната преподава огранична биология в state university и нейната заплата е почти 80К. Имам познати които са clinical coordinators в community college и при тях е на час, обикновенно са или PT (до 30 часа/сед) или FT (35-40 часа/сед.) и се говори на час от $25+. Physics преподавател в community college е с малко над $60К. Това са цифри от лични познати (и то в южните щатити, с изключение на биоложката която е в събърбите на Чикаго), а не чути, пък не съвсем дочути от мен, и не са хора те първа завършили и започнали да преподават, повечето от тях имат поне 10 годишен опит. Моето инфо е от преди 1.5 години. Но определено заплащането на учителите в 'редовите' училища е много, много подценено и чак им се чудя как може така.  ooooh!

# 378
Да поясня тогава. За монтесори скуул - Чикаго имам информация. Лично им гледам заплатите и раб. време Simple Smile

Мислех, че шоф. на училищен автобус се наема. С други думи автобусът не е на училището, а на собственика. За това не съм 100% сигурна. Ще попитам.

# 379
  • Boston, MA
Явно много се различава по различните щати/градове. Полицаите при нас правят супер пари, но тук не можеш да станеш полицай, за юниъна има уейтинг лист. Пари правят, защото, единствени в целите щати, при нас охрана на всякакви строежи се извършва задължително от полицаи, на които частно им заплащат оувъртайм контракторите.

За учители в училище говоря, не университети. Мисля, че само с мастърс може тук. Дори си мисля, че в комюнити коледж примерно правят по-малко пари от училища. Университети бол тук, може би затова.

Ма те и данъците ни затова такива де.

За жълтият автобус полу-излъгах - парт тайм е наистина, но в останалото време може (легално е) да подава за ънемплоймънт бенефит. Който при нас е макс $700 на седмица. Т.е. една седмица работиш, една не, но събираш пари и двете. Тази схема ни обясни хазяина.  Rolling Eyes

# 380
Бубс, учителите (и университетските преподаватели също, обикновено) получават заплата по договор само за месеците, в които преподават. В почти всички училища заплатата вместо за 9 месеца се разпределя върху 12, тоест те получават чек всеки месец. Но технически на тях им се плаща само за 9 месеца годишно. Не знам дали го обясних като хората. Презумпцията е, че през лятната ваканция те не работят -  а всъщност тогава точно много от тях вършат куп работа за училището и учениците си, съвсем безплатно. Началната заплата в моя щат върви около 28 хиляди годишно. След петгодишен стаж става повече, но само около 20% от преподавателите в Охайо остават след третата година.  Peace

Бейби, университетските преподаватели са съвсем друга бира. Еле пък тези, които са стигнали до 10 годишен стаж, тоест минали мелачката на университетската tenure система. Те и адвокатите като станат партньори вземат големи пари с човешко работно
време, ама дотогава дупе им яко.  Wink

# 381
Бубка, този те е стегнал ( стана ми интересно и проверих):
http://www.massresources.org/pages.cfm?contentID=38&pageID=1 … amp;dynamicID=604

Не се квалифицира

# 382
  • Boston, MA
Значи лъже системата, ша му се невиди.  Rolling Eyes

За учителите, сигурно си права, янажар. Но определено при нас почват от 35 хиляди. И средно е 60, не знам дали за 9 или 12 месеца, т.е. не знам дали е 60 или 45? Това си е разлика, определено. Ще проуча.  Peace

# 383
Заплатата на учителите зависи от много неща, вкл. от щата, но и на каква възраст и какво преподават. $30,000 е по принцип малко, освен ако не говорите за прискулз, където всъщност повечето учители нямат висше образование, а 2 годишен сертификат.

Началните учители са най-слабо платени, но учител в хай скул по сайънс, например, ако е в добро държавно училище може да получава 75 гранд +.  Администратори получават повече.

Не съм съгласна, че учители стават задължително тези, които са идеалисти. Тренирахме кохорти по едно време и имах близък контакт тях. В момента и покрай детето ги виждам. Някои се интересуват наистина от учениците си, но много са там заради ваканция, тениър, и бенефити. Много от тях решават и че е по-"лесно" отколкото да работят за корпоративния свят. През лятото се налага да работят на самотните майки или ако нямат кой да помага с доходи. Тука не им плащат и учителки непрекъснато предлагат услуги като тютъри. Ако съпругът има доходи, си гледат децата през лятото. Оплакват се, че бюрокрацията е голяма тука, и наистина учителите имат много ежедневна пейпъруърк. Ако някой иска да става учител, по-добре да се класира за най-добрите квартали. Иначе не е пикник.  

Университетите са друга история.

Вие наистина ли се гласите за пенсия?  Кажете на кой евтин остров, за да дойда и аз Simple Smile   Като гледам, хората дори които вече са се пенсионирали, с добро портфолио при това, се връщат на работа...  Между другото, днес слушах интервю по радиото с мъж на 78, който е работил цял живот, и след като жена му преживява тежко заболяване, всичко спестено отива по безкрайни болнични сметки. В момента на 78 кара училищен автобус.

# 384
  • The QC to be!!!
Бубка бре, що не вземеш да познаеш този 78 годишен човечец с твоят хазяйн  Wink
Pixie - това е историята на много хора, само дето точна  статистика няма. Бивш наш съсед на 60 и малко години си загуби къщата, и то къща която той и жена му не бяха правили/копували, беше им наследство от нейните родители. Така и никога не споделиха защо и какво, но ние предположихме, че е било точно заради заеми поради здравословни причини.  ooooh!
А със заплатите в колиджите, че и в някой университети е много разтегливо да, има и така нареченото заплащане на lecture hour equivalents (LHE) basis. Което най-често се прилага за тези които са РТ.

# 385
Между другото, днес слушах интервю по радиото с мъж на 78, който е работил цял живот, и след като жена му преживява тежко заболяване, всичко спестено отива по безкрайни болнични сметки. В момента на 78 кара училищен автобус.

Тъжно.Хубавото е,че все пак са намерили начин да преживяват...за разлика от пенсионерите в Бг.

# 386
$30,000 е по принцип малко, освен ако не говорите за прискулз, където всъщност повечето учители нямат висше образование, а 2 годишен сертификат.

С това не съм съгласна.  Peace В нашия щат за прискул сертификат не е достатъчен, трябва бакалавър по начална педагогика. Охайо Стейт почти всеки месец пуска обяви за начални и прискул учители за университетската система, годишната заплата е 25 хил. В дейкеър могат да работят само със Associate degree, но там се плаща 18-22 хиляди за 12 - часов работен ден, започващ в 6 сутринта.

Ето средните заплати на учителите по щати: http://teacherportal.com/teacher-salaries-by-state. Това са много усреднени цифри, включват и щатски, и частни училища (естествено, в частните има разлика в заплащането, но пък има разлика и в стабилността и натоварването).

Бубка, не съм обяснила както трябва за заплатите. Не се намаляват пропорционално, ако е 60 хиляди по договор, значи си получават 60 хиляди за годината. Просто по договор тази заплата трябва да е не по 5,000 месечно, а по 6,667 (цялата сума върху девет месеца). Като се има предвид, че един справящ се учител работи средно по 60 часа седмично през учебната година, това не е лоша заплата. Но като се има предвид, че същият справящ се учител работи средно по 20 часа седмично през лятото без да му се плаща, нещата изглеждат по-другояче.   Simple Smile

# 387
Аз и др съм си мислила. Ако си работил цял живот и останеш в къщи след като се пенсионираш, ще се сринеш. Ще почне да те боли какво ли не. А на работа си между хората.

Съпругът ми имаше колега, около 80-те. Загубили си спестяванията и пак на работа. Но трябва да има някой да те вземе- погледнете колко възрастни има по магазините като обслужващ персонал

# 388
Е, впечатлена съм от Охайо!   За всички видове прискул искат начална педагогика (начална като от К до 5 клас)?   Тука изискват бечелърс само в някои скулз на това ниво, но повечето прискулз (от 3 до 5 години) се задоволяват с асосиейт титла. В киндъргартън (на 5) висше по начална педагогика е задължително. В прискула на детето имаше и хора с висше по социология, но то защото не можеха да си намерят работа та бяха взели и допълнителните педагогически курсове за тая възраст.

Титина, ще намеря какво да правя ако се пенсионирам някога!

# 389
Титина, ще намеря какво да правя ако се пенсионирам някога!

Абе и аз така си мислех, ама като гледам какво се случва с хората, като излязат в пенсия и взех да се замислям. Може би е от възрастта  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт