Боя за коса - blond 16, Приказни блондинки!

• 85 108
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, момичета.
Имам въпрос:
Тези, които използват перления балсам на престиж, ставали им лилава към розова косата?
Последните 3, 4 пъти така ми се получава, и направо ще се побъркам.
Имам чувството, че са го развалили.

Привет! От доста време го използвам, но не ми се е получавал такъв цвят. Даже съм много доволна от това,което се получава. Може би зависи и от времето, за което го държиш на косата си.Аз стоя не повече от 10 -15 минути и става наистина хубав цвят .

# 481
  • София
Слагате ли балсам в боята? Нали си взех боя от фризжора, та ми каза да сложа вътре балсам за коса.Ама не ми харесва много идеята  newsm78  . Днес ще се боядисвам с професионаланта на Шварцкоф и ще кача снимки после.
Наскоро четох, че не е препоръчително да се слага балсам в боята, цветът ставал неравномерен и не 'хващал' добре. Ако си се боядисала и си сложила пиши дали е така. Peace
На мен веднъж ми беше изгорял скалпа от блондора и си намазах корени със зехтин, без да отмивам. Наистина ми успокои кожата, но на следващия ден като сложих боята да матирам не ми хвана.

Елфичка, моята коса е по-принцип по-тъмна, така че при теб може и да се получи с Велатон. На мен освен, че рижавееха, ами и не ми ги изсветли добре. Ще пробвам боя в/у боя, но мисля, че за моята коса няма да е същият ефект като блондор с боя.

М/у другото покрай вас се замислих за процентите окислител, та сега в магазина отварям кутийките да надничам коя боя с какъв окислител е. Laughing Laughing Добре, че не се е налагало да обяснявам на охраната какво правя. hahaha Та - Арома е с 6%  Rolling Eyes, а Фарма с 12%, Велатон - 9%, Гарнието никъде не пише. newsm78

dachita, масло от карите ползвам няколко месеца. Аз също забелязах, че го има много често в масовата козметика, а и не само. Ползвам го и за крем за лице, също и за косата. Много е удобно, че не е в течна форма и не се разтича и по-лесно се дозира така.

Venisss, не мен сега последният път ми синее около ушите (винаги там хваща най-силно като матирам!) от перления на Престиж.

# 482
  • Варна
Снощи след като си измих косата, реших да си сложа кристали, но този път сложих 2 малки  капки. Не ми се утежни.
Явно преди количеството ми е било много.Странно, защото не съм слагала повече отколкото фризьорката ама пък де да знам.

# 483
Не сложих балсам,не ми се струва логично, нали за да не хване боя върху кожата около косата (челото, ушите) трябва да се намажем с нещо мазно,а балсама си е мазнина.

Ето от боядисването резултата:  Преди http://nakita.snimka.bg/other/kosa.533604.20890773  , След http://nakita.snimka.bg/other/kosa.533604.20890774

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 10:07 от nakita

# 484
  • София
Не сложих балсам,не ми се струва логично, нали за да не хване боя върху кожата около косата (челото, ушите) трябва да се намажем с нещо мазно,а балсама си е мазнина
bowuu

# 485
Не сложих балсам,не ми се струва логично, нали за да не хване боя върху кожата около косата (челото, ушите) трябва да се намажем с нещо мазно,а балсама си е мазнина.

Ето от боядисването резултата:  Преди http://nakita.snimka.bg/other/kosa.533604.20890773  , След http://nakita.snimka.bg/other/kosa.533604.20890774

Накита, правилно не си сложила балсам или каквото и да е друго в боята, нямаша да е ефективна и щеше да й се забави действието! Има продукти за подготовка преди боядисване. Единствената боя, която има в кутията си такъв продукт, е Лондата. Вчера боядисвах свекърва ми с Лонда 15+ тъмно русо и вътре има вместо балсам за след боядисване, балсам за подготовка.

Косата ти е станала много хубав цвят, жълтото се е убило. Това с Игора ли? Кой номер? Сега остава да видим, дали ще се измие ...

Да кажа аз за спрея Елвив Тотал Рипеър. Напръсках само краищата на косата, не по дължините, за да не ми се утежнява косата. Много съм доволна, краищата ми са меки и гъвкави. Пък аз нали съм богата, предпочитам да си купя няколко препарата с различно действие на стойност 20 лв., отколкото един за 50 лв. с едностранно действие.

Да похваля и друг продукт, който и майка ми ползва и всъщност покрай нея го изпробвах:

# 486
gardje ,  снимките са страхотни - направо за реклама за боя за коса. Аз не виждам разлика,много естествено стои косата , а и с тези 20% , направо ме  #2gunfire

Иначе за спрей-балсамите аз съм най-доволна от "Глис" има един с 9 съставки, нещо такова и той най-добре ми пасна на косата, другите нещо слаби ми се оказаха. Изобщо аз от масовата козметика ги предпочитам.

dachita, страхотен цвят и прическа, направо супер, благородно ти завиждам и ме запали да си поскъся косата... ти май нещо фризьорка си падаш  Sunglasses

Very Gery , аз също съм доволна от спрей-балсама на GLISS с 19 активни съставки -  не ми натоварва косата и й придава здрав вид.
А иначе ,че си падам,падам си....тръпка си ми е .....засега само хоби. Grinning

Аня♥♥ , как ти се отразява маслото от карите на косата? без отмиване ли го ползваш?

# 487
  • София
gardje ,  снимките са страхотни - направо за реклама за боя за коса. Аз не виждам разлика,много естествено стои косата , а и с тези 20% , направо ме  #2gunfire

....

Аня♥♥ , как ти се отразява маслото от карите на косата? без отмиване ли го ползваш?
мисля, че е имала предвид 20 vol. Wink
я ми припомнете - блондорът с какъв окислител беше добре да се смесва? newsm78 знам, че е силен и се коментираше, че не трябва да е 12%, т.е. 9% - за да изсветлява все пак добре?

Ший маслото (напоследък така го пишат и на бълг. от shea butter) - вместо кристали - бяха ми свършили, но и откакто разбрах, че имат само козметичен ефект, не мисля и да купувам. На влажна коса втривам в дланите да поомекне (то се и затопля) и слагам в краищата, сега последния път след боядисването сложих по целите дължини. Моята коса е ест. къдрава и сега е доста суха, такива 'тежки' терапии много добре и се отразяват. А дори и да сложа повече не й личи Wink - повече се навиват къдриците. Доволна съм, омекотява и подхранва според мен.

На Глис спрей-балсамите и аз съм ползвала почти всички - последно си взех жълтия с маслата (подобен на този с 9те съставки). И този най-ми допада; не че има кой знае какъв възстановяващ ефект, но омекотява малко, слагам и на влажна и на суха коса да я пооформя сутрин (за да не слагам всеки ден флуид за къдрици).

# 488
10 vol.= 3%
20 vol.= 6%
30 vol.= 9%
40 vol.= 12%
По мое мнение може и с 6 % да се смеси блондора и да ти изсветли ,ама ти си знаеш !

Относно цвета който е показала Люлякова ,аз съм получавала абсолютно същия със натурални цветове 9 ,10... без каквито и да е цифрички след номера. но е възможно и да е 9.31 /нямам снимка за съжаление с по-светлите цветове имам с тези:
Ето  7.31
http://miiaa.snimka.bg/family/kosa.533541.20891378
на тази снимка голямо дърпане падна ,една фризьорка се опитваше да ми изправи косата  
Ето с чисто 7 /натурално
http://miiaa.snimka.bg/family/kosa.533541.20891384

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 12:46 от Miia

# 489
  • София
10 vol.= 3%
20 vol.= 6%
30 vol.= 9%
40 vol.= 12%

По мое мнение може и с 6 % да се смеси блондора и да ти изсветли ,ама ти си знаеш !
  bouquet
Ами аз не знам, досега съм ползвала само това, което върви в кутийката на боята/блондора.
А да знаете магазинчето на Алабин (София) дали работи събота? Всяка вечер минавам от там, обаче паркирането е абсурд наоколо.  ooooh!

# 490
Аз съм ходила в събота и работеше ,но с паркирането е все същия проблем !

# 491
dachita, виждам, че и ти ползуваш термозащитния спрей на Вела, би ли споделила как го слагаш, защото аз го имам от известно време, но явно слагам неравномерно и косата ми е като с лак после, той вярно, че има фиксиращ ефект, но си мисля, че не го слагам правилно  Crazy опитах да разресвам след впръскване, май малко по-добре се получава...

# 492
Ех че бързо напредва темичката  Grinning

Видях, че сте коментирали спрейовете на Лореал, та да си изкажа и аз мнението.. Най съм доволна от

Но освен него ползвам още няколко продукта, които също са без отмиване..
Процедурата е следната - след като си измия косата слагам следните продукти:
1. Спрея на Лореал
2. http://www.matrix.com/products/matrix_essentials/solutionist/ins … in_treatment.aspx - ето този спрей
3. Течни кристали
4. http://www.glisskur.de/index.php?id=100 - и ето това кремче

Комбинацията от тези четири продукта ми влияе добре на косата.. по отделно също не са лоши, но не са достатъчни, поне не и за моята коса  Tired

# 493
  • Sandanski
Момичета този цвят, Естествено русо ли е?

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 15:35 от dea i ile

# 494
dachita, виждам, че и ти ползуваш термозащитния спрей на Вела, би ли споделила как го слагаш, защото аз го имам от известно време, но явно слагам неравномерно и косата ми е като с лак после, той вярно, че има фиксиращ ефект, но си мисля, че не го слагам правилно  Crazy опитах да разресвам след впръскване, май малко по-добре се получава...

Аз го ползвам от 4-5 години и съм много доволна.Може би слагаш повече и затова при теб се получава така.Продукта е силен и доста икономичен.
Може  да се използва и на леко подсушена коса .Впръсквам в цялата коса ,като повдигам пластовете на косата и пръскам и в близост до корените.След това издухвам с четка и сешоар.
Може също и на суха коса преди преса.Впръскам върху един кичур ,по дължините и към корените ,минавам с пресата и след това следващия кичур....и така цялата коса.Избягвам върховете , за да не се пресушат.
Косата ми е чуплива и аз я нося почти винаги права.Забелязала съм ,че когато косата ми е изправена и фиксирана добре в корените и дължините, върховете на косата не стърчат и не ми създават проблеми.
Слагам по малко и косата ми е фиксирана до следващото къпане.Ефекта му наистина е дълготраен и ми спестява всякакви други стилизиращи продукти и допълнителни преси.

P.S. Забравих да отбележа най-важното - предпазва от топлината.Косата ми никога не е цъфтяла, подстригвам я на 3-4 месеца.
Продукта наистина е добър,ще му свикнеш. Simple Smile 

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 14:59 от dachita

Общи условия

Активация на акаунт