80 ОДЗ Калина Малина

• 18 303
  • 111
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Изисква се. Имат учебна програма и учебни тетрадки, одобрени от МОН.  ooooh! Което за мен е безумно, но го има.

# 61
според мен има и друго безумие.незнам как е при вас в яслата,но моят син е в същото ОДЗ и събират разни пари за незнайни неща,което за мен не е редно.
Мисля че родителите си плащат всички данъци и това което се прави там не е справедливо.

# 62
  • Sofia
Пари събират навсякъде не само там. Няма градина в която да не се събират допълнителни пари. Друг е въпросът за какво се харчат.

# 63
Не на всякъде искат допълнителни пари.Аз имам колежки,които си водят децата в други райони на София и там не дават и една стотинка допълнително.А,това което става тук е възмутително.

# 64
В яслата пари не събират, но всеки месец се носят консумативи.
Мокри кърпички, вода, тоалетна хартия, препарат за съдове и т.н.
Все пак ми се струва по-хигиенично да почистят детето с мокри кърпички, отколкото да му измият дупето с вода и да го избършат с общата кърпа Mr. Green

Яслата е просто суупер!Поне от моята гледна точка.
А като гледам и детето, явно и от негова страна е така.Отива с голямо желание.

# 65
според мен има и друго безумие.незнам как е при вас в яслата,но моят син е в същото ОДЗ и събират разни пари за незнайни неща,което за мен не е редно.
Мисля че родителите си плащат всички данъци и това което се прави там не е справедливо.

Градината няма право да събира пари от родителите освен за такси и официални дарения. Още по-малко за незнайни неща.

Но някои неща са си ангажимент на родителите, защото просто не са включени и не се покриват от субсидията за детската градина. Примерно учебните помагала, които само за предучилищна са безплатни, т.е. ако детето е на ДГ си ги купуваш за останалите групи. Както и в училище, но в горните класове. Материали за работа - също. Както в училище. Госпожата дава списък с необходимото и родителите или осигуряват самостоятелно нещата или се организират и купуват заедно.

# 66
Като чета темата съм щастлива, че отписах миналата година моите деца от въпросната ясла. ooooh!

# 67
  • Sofia
Не е вярно, че в яслата на 80 ОДЗ не събират пари. В началото на годината събраха по 30 лв. на дете за играчки, защото групата беше нова и нямаше нито една играчка. И печки им купихме, защото децата мръзнеха. И всеки месец искат санитарни материали на стойност по около 10-15 лв. на дете.

# 68
VERA,защо казваш че си отписала твоите деца?Има ли причина?

# 69
Носенето на разни неща,които ще се използват е съвсем различно от даването на сухи пари.Едно е да дадеш нещо,което ще се използва и съвсем различно е даването на пари на ръка на учителките.В градината аз също нося,но не винаги.Когато синът ми отцъства понякога не нося салфетки и други неща и няма никакви проблеми.Обаче тези 30 лева докато не ги дадох не ме оставиха на мира,а уж не били задължителни.Дадох ги на ръка на учителката ,за да си купуват каквото им е необходимо в групата и отделно дадох други пари за театър и учебници и тетрадки.Почти 100 лева.В държавна детска градина.В другите райони на софия защо не е така?????

# 70
Възмутена съм много от практиката в това ОДЗ да се събират пари за театър предварително и след това да не ти ги връщат при отцъствие на детето .Моето дете непрекъснато  е болно и до сега дали е гледал 1-2 постановки,но съм си платила всички театри.Когато поставих въпроса че искам да си ми върнат парите за театъра понеже детето ми не го е гледало,казаха ми че не може.
Защо,питам аз.това са си лично мои пари и само аз мога да се разполагам с тях.Къде ми отидоха парите за театъра.ДА,предполагам,че учителката си ги е сложила в джоба.Мили мами ,мислите ли че всичките тези безобразия стават без знанието на ръководството на това ОДЗ 80?
Предполагам,че не само моето дете не посещава театъра,а си плаща.Нали се сещате за какви суми вече става въпрос.В яслата как е,незнам.Може и на бебетата да искат пари за театър,но понеже са малки няма да го гледат,но и пари не се връщат.Така ли е ?Не бих се учудила ако е така.

# 71
В яслата пари за театър не са събирали.А и на малките би им било интересно.
Коледното им тържество беше много хубаво.Имаши подаръци и лакомства осигурени от градината.
За тях пари не са събирани и когато попитах дали трябва нещо да се даде, ми отговорха, че в началото на годината са събирали по 20лв и от тях били останали Shocked

# 72
Възмутена съм много от практиката в това ОДЗ да се събират пари за театър предварително и след това да не ти ги връщат при отцъствие на детето .Моето дете непрекъснато  е болно и до сега дали е гледал 1-2 постановки,но съм си платила всички театри.Когато поставих въпроса че искам да си ми върнат парите за театъра понеже детето ми не го е гледало,казаха ми че не може.
Защо,питам аз.това са си лично мои пари и само аз мога да се разполагам с тях.Къде ми отидоха парите за театъра.ДА,предполагам,че учителката си ги е сложила в джоба.Мили мами ,мислите ли че всичките тези безобразия стават без знанието на ръководството на това ОДЗ 80?
Предполагам,че не само моето дете не посещава театъра,а си плаща.Нали се сещате за какви суми вече става въпрос.В яслата как е,незнам.Може и на бебетата да искат пари за театър,но понеже са малки няма да го гледат,но и пари не се връщат.Така ли е ?Не бих се учудила ако е така.

Чудно ми е как може да се обвиняват хората с такава лекота, без да си наясно и да си разпитал за всичко?
Аз пък, бих се радвала, че на децата им се организират толкова забавление по време на престоя в детската. И да, бих давала пари за всичко, което разнообразява денят на децата в градината, защото тогава и децата ще ходят с по-голямо желание.
Отделно чух, че от това ОДЗ водят децата на безплатни представления в културния дом на Красно село. Това също е положително, според мен.
И, mamamonako, моля те, пиши по-грамотно

# 73
  • Sofia
Сиси, ти от къде знаеш, че коледното тържество е било хубаво като там родители не се допускаха? За коледното тържество мога да кажа, че точно когато в две от групите имаше скарлатина те събраха всички деца от ОДЗ-то и яслата включително накуп.  ooooh! А въпросните "лакомства" извинявай, но бяха възможно най-долнокачествените и евтини вафлички, половината от тях с изтекъл срок на годност.

# 74
Ей, ама няма угодия. Ако нямаше коледно тържество, щяхте да мрънкате, защо няма, като има, защо има, лакомствата били евтини, ако няма лакомства, защо няма, не можаха ли поне една вафличка да им дадат на децата и т.н. То човек, ако иска да се оплаква от нещо все ще намери за какво.
Според мен желанието на детето да посещава градината трябва да е водещо - ако иска значи там е хубаво, ако не иска - може да е хубаво, но самото дете да не е подходящо за градина, а може и да ги тормозят.
Всичко друго е търсене под вола теле.
Трябва да сте доволни, че са ви приели в държавно ОДЗ, защото за моето дете няма място, а много иска да ходи.

Общи условия

Активация на акаунт