Отговори
# 165
Имам стачкуващо кърмаче.  smile3518 През деня е истинско геройство да я накърмя, вечер, през нощта и сутрин е по-лесно, защото е сънена. Така е втори ден, започна с отказ от едната гърда, сега и при двете е мъка.  Sad Пробвах всякакви пози.

Може ли да се дължи на скорошно никнене на зъби? Рано ли е още? Много се плюнчи напоследък. Това признак ли е, че скоро ще растат и зъбите?

И моята мома беше така, само сутрин все още успявам да я кърмя на гърда. Иначе се изцеждам и давам от шише, нямах друг избор, борбата беше голяма.

# 166
  • Пазарджик
Не минава ли тази стачка  ooooh! аз все се надявам да отмине и се боря упорито. А ако много пригладнеят не искат ли да сучат? Аз не съм пробвала така, жал ми е и все й предлагам докато я прилъжа.

# 167
моята мацка 1 седмица ми стачкува Outta Joint в момента в който и приближавах гърдата изпадаше в неистов рев Crazy оставях е да се нареве и засукваше Grinning иначе я лъжех редовно докато е сънена дори в спящо състояние я кърмех Flutter

# 168
  • Пазарджик
Морска, а при вас мина ли вече? А цеди ли се през това време, докато тя отказваше?

# 169
  • София
Много старнно явление "стачкуващо кърмаче" .Не ми се е случвало, но съм забелязала , че има подобно поведение когато се опитвам да го накърмя и съм неспокойна нещо , бързам или съм просто нервна. В тези случаи детето не яде нормално , пуска се от гърдата криви се и т.н. Когато се успокоя всичко си идва на място  Peace

# 170
Морска, а при вас мина ли вече? А цеди ли се през това време, докато тя отказваше?

цедях се да,иначе щях да гръмна,но не давах от шише,само гърда предлагах Crazy мина този период много е гадно ,дано скоро и при вас мине Praynig

# 171
  • Варна
Добър вечер!
Влизам да се похваля, че ми спряха антибиотика. По този повод пих една ракийка със салатка.  Mr. Green Хирурга каза да кърмя утре, т.е. след 24 часа. Педито каза след 3-4 дни. Чудя се кого да послушам... Имам замразена кърма най-много за 3 дни. Може би ще изчакам 2, че ми омръзна - шишета, цедене...  Tired

Днес не стигнах до морската, че Павел спа до 14ч. от там нататък хранене, обличане....свекито докато дойде(тя стои при Павел в колата, докато аз съм в кабинета)... свърших в 16ч., а в 17 трябваше да сме у дома.Утре не съм на зъболекар. Ако времето е ок ще излезем за 2-3 часа.  Peace

Павел от онзи ден е с подсечен врат. Дали е от лигавничетата или кърма е стигнала до там въпреки тях и се е задържала, не знам, но беше доста червено. Мажа с Бочко и има подобрение.

Днес забелязах, че има крусти най-отгоре на главичката, точно на фонтанелата и около нея. 3-4 люспички. За сега мисля да не ги правя нищо.  Peace

Аз май питах, но пак да питам: Има ли други като нас, които са им бити само ваксините в родилния дом?
Нашата педиатърка все няма...

Роси, да не си я претоплила? На нас Калциев глюконат ни дадоха в родилния точно защото Павел имаше пъпчици по гърдичките. Оказаха се от претопляне.  Peace

# 172
  • Пазарджик
Дано  Praynig Морска, благодаря ти за пожеланията! И аз не давам от шише, а кърмата ми сама се регулира и засега не съм се цедила. а поведението й е точно както го описваш - само при доближаване на гърдата - рев, извиване на тялото и като дъга назад ..... сменям много пози, легнали я прилъгвам, също и като е сънена. Дано утре е по-леко, още отсега го мисля. Дано не се повтаря и при вас  Praynig

# 173
Моята голямата беба ми отказва шишето днес я излъгах да яде от шише защото не беше в моите ръце. Изтласка 2-3 пъти биберона и като разбра, че наблизо не мирише на кърма и прояде, че и изяде 200мл . Пък другите двама днес на два пъти не си изядоха млякото, оставяха по около 50 мл . Вие не ги ли изкарвате всеки ден? В неделята беше дъждовно и вземах Виктор и Габи по отделно  , опаковах ги с пелени и ги изкарах под козирката на входа за няколко минути на ръце, но после пекна слънце и ги изкарах с количките. За да са здрави е важно да излизат навън независимо какво е времето :

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 23:42 от мама по три

# 174
Марчела, ние имаме сложена само първата противохепатитна ваксина. Т.е. само една ваксина, освен тези в болницата. Май сега пак ще отложим пентаксим и синфлорикс (ако така се пише).

Лека нощ от нас  smile3524

# 175
Дано  Praynig Морска, благодаря ти за пожеланията! И аз не давам от шише, а кърмата ми сама се регулира и засега не съм се цедила. а поведението й е точно както го описваш - само при доближаване на гърдата - рев, извиване на тялото и като дъга назад ..... сменям много пози, легнали я прилъгвам, също и като е сънена. Дано утре е по-леко, още отсега го мисля. Дано не се повтаря и при вас  Praynig

абсолютно по същия начин,освен да пробваш, не да сменяш позите ами просто и дръж в ръце докато се успокои и засучи Grinning при действаше,но що рев изрева,но аз съм по голямо магаре Mr. Green

# 176
Наде страхотни новини:) HugОт тук нататък какво следва ще ви се налага ли пак да ходите до Истамбул?

Натали, варвам, че ще е само на екскурзия  и почивка  Grinning

# 177
мама по три, видях ти снимките във Фейса, уникални сте. Само се чудя как се оправяш, аз с едно бебе и една кака съм изпаднала в "нервна криза"!
Да са ти живи и здрави!  Hug

# 178
  • по света и у нас
Набързо да се включа и аз.

СмиляноваHug ,знаех си!Само такива хубави новини за в бъдеще да носиш!

Мама по три,добре дошла!Прекланям се пред теб,да са ти живи здрави мъниците! Heart Eyes

Морска,Джиджи,много неприятно,надявам се бързо да забравите стачките и да не се повтарят вече! Praynig Джиджи,ще се справиш със ситуацията,сигурна съм,бъди търпелива и упорита! Hug

Фифи,и ние сме от яшните бебета,дето обаче не наддават. Sad Преди две седмици Рая тежеше 4.950 кг,беше качила за месец и 17 дни само 830 гр,педито се усъмни,че кърмата не ми стига,въпреки убежденията ми и ни каза да почваме АМ.Аз обаче се прибрах у дома и предприех строги "мерки"–от втория месец бях давала водичка заради жълтеницата,която карахме и веднага я спрях,с биберон така и не свикна кой знае колко,та ми беше лесно премахването му,увеличих честотата на кърменията през час и половина,дори и през ноща,взех си кантарче и я меря всяка вечер гола преди къпането.Като резултат засега имаме 330 грама за две седмици почти.Но как да качва това дете като на ден ака поне 4–5 пъти и то нормално по цвят и консистенция?Просто си го обяснявам с по добър обмен на веществата  Joy
Потърси и ти евентуални проблеми–премахни биберона,не давай водичка,убеди се че захапва правилно зърното,защото за бебето е все едно да се опитва да изпразни басейн със сламка,ако не е засукало добре.Ти усещаш ли как преглъща?Защо не се обърнеш към консултант по кърмене за съвет?

За цикъла–незная какво става,лохии имах 40 дни,след това на 1 и 2 септември ми зацапа,после нищо,онзи ден пак ми зацапа,така два–три дни и пак нищо. newsm78

за кг–не ми се говори и на мен,но не мога да си позволя диета на този етап,да са ни живи и здрави рожбите,след кърменето ще му мислим.Сега няма сила която да ме накара да се откажа от удоволствието и удовлетворението да си кърмя детето. Naughty

Да ви питам сега като застудява на каква температура в стаята къпете бебоците?

# 179
Аз спазвам чутото от мен преди време от 20 до 22 стоят и на 25 се къпе и досега не съм имала проблем, дори мисля, че не винаги е било такива температури

Общи условия

Активация на акаунт