Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 443
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Хе-хе, Пчеличко, ама точно при тия галфони кандидатствах за работа  Crazy. Значи, добре, че не ме взеха. То и до интервю не се стигна де  Crazy ама аз вече го споделих това.

Като си починеш, ще ми е интересно да споделиш - как изкарахте в Египет?  Hug

Тереза, много се радвам, че нещата се развиват по ноти за вас  Wink аз се досещам какво може да е, но ще чакам да го споделиш "на ушенце"  Hug

Марги, доколкото разбрах, става на въпрос за студентско общежитие, където живеят чуждестранни студенти и някой от тях е подпалил общежитието.  
Като спомена за празник в училище, оня ден беше Санта Лучия. Това е шведски празник, но ние нали сме и шведскоговорящ град, та по този повод, 6 момичета, преоблечени като ангели, минаваха от стая на стая в училище да ни пеят със свещ в ръка. Ето нещо такова, но на шведски език, че не успях да намеря нещо подходящо на фински http://www.youtube.com/watch?v=i2-Q_ObdE-4&feature=related

# 511
Мимот, добре,че не са те назначили. Финеър, както стана очевидно през изминалите 2 години е един от най-лошите работодатели във Финландия. За мен нестихващите стачки са показателни, а и имам и други наблюдения (техническата поддръжка на самолетите им е под голям въпрос  Sad , а за качество на сериза да не говориме)  newsm11  За сметка на това обаче от следващата пролет самолетите на Финеър ще минат на еко-гориво. Ако не се лъжа това е първата компания в Европа, ако не и в света, която ползва еко-гориво с комерсиални цели (това го казаха по сутрешните новини на Yle). Дано с това да си понамалят и цените на свободните билети,че иначе съвсем ще я закъсат  Wink

Дънди, и аз съм много внимателна към зъбите си. Въпроса е,че заради една стара пломба, под която се развил кариес се наложи да ми сложат коронка, та сега проблема беше,че коронката се отлепи. Болеше самото залепяне Simple Smile Сега съм си екстра Wink

# 512
Здравейте, момичета! Прибрах се от работа и сега сядам да си дочета какво сте писали.

Гледам, че наДядоКоледаСнежанка излиза в отпуска от 17.12 и се чудя защо точно сега ... кой ще раздава подаръците, няма ли да помага на Дядо си Коледа?  Thinking

Честита дъщеричка и на нашето Валенце   bouquet Да са живи и здрави цялото семейство Hug

Мимота, какво са давали за циганите по Tv2? Едва ли ще е нещо хубаво, де. Има ли много във Финландия, създават ли проблеми? Иначе аз лично отдааавна се гордея с теб, да знаеш!   bouquet

Гледам Дулз е сервирала едни вкусни сладки и се чудя останали ли са, че съм им фенка  Flutter Blush

Снежанке, и аз питах едно детенце дали е писал писмо на Дядо Коледа с това какво иска за Коледа и той отговори: Неее, какво писмо? Казвам на мама и тати и го получавам  Rolling Eyes Посърнах значи, очаквах детето със светнал поглед да каже, че са написали писмо, ама ... То май във Финландия и в Норвегия има специален пощенски клон, който събира писма до Дядо Коледа, и им отговаря даже  Crazy Така поне четох миналата година. Честит роден ден и на баща ти със закъснение!

МагиК, свиквате ли вече във Финландия, как се чувствате, добре ли ви е? Simple Smile

Хепи, зъболекар ли каза? Толкова са ми неприятни  Rolling Eyes Май обаче скоро ми идва време за профилактичния годишен преглед и дано няма проблеми, че хич не ми се занимава ...

Иначе непланираното ми отиване в Осло е непряко свързано с това, за което си говорихме в неделя Simple Smile Ще ви кажа, как няма да ви кажа  Laughing

Стига толкова четене засега, по-късно ще си дочета, че сме изгладнели и двамата   chef

# 513
Не мога да се сдържа да не се похваля с нашето джудже ...  Wink Преди малко се прибрахме от Коледното тържество на училището и още се вълнувам. На Джуджо (който е почти колкото мен на височна, ама карай  Joy) класа представяха пиеса и той беше Дядото. Така се беше вживял човека в ролята и се справи просто страхотно... ама не само защото си е наше де. Wink Изобщо цялата им група бяха страхотни и беше много забавно! bowuu
Много им се радвам на ентусиазма и на организацията на финландците - залата беше пълна с родители, баби и дядовци, братя, сестри и дори хора, които нямат деца-ученици, но просто им е приятно...

Терес, ама моля ти се - аз излизам във ваканция от училище, иначе с Дядо ти Коледа няма почивка точно по това време на годината  Joy
Ще чакам с нетърпение да разказваш какво е станало с вашите планове и стискам палци всикчо да е ОК! Hug
А, да не забравя - за зъболекарите, както съм казвала - или добро или  Naughty, че съм лично пристрастна.  Joy

Пчелииии, дойде си значи!  Hug И казваш отново закъснения... Нищо де, важното е да сте си починали и да сте събрали сили и слънце, другото ще го забравите.

# 514

А, да не забравя - за зъболекарите, както съм казвала - или добро или  Naughty, че съм лично пристрастна.  Joy

СнежИнке, аз както и преди съм казвала да са живи и здрави зъболекарите,че без тях сме за никъде  Peace Аз примерно съм много доволна от зъболекаря си в България, работи с хубави уреди и материали, кабинета му винаги е чистичък и спретнат (за мен това е част от отношението му към работата и към пациентите си). Не мога да се похваля със същото за финските зъболекари и лекари. Тук апаратурата им е на ниво, но....нещичко все липсва. Радвам се,че започнаха да търсят наши специалисти,за да привлекат във Финландия  newsm10

# 515
Добро утро   madnoel

Днес черпя с чай, направен и сервиран от дъщеря ми  Heart Eyes Grinning

Милото ми дете настоява винаги да ми налива кафето сутрин, а днес реши, че е ден за чай  Grinning Майчина душа, трогна ме до сълзи! Хем се смях, хем плаках.

Марги!   bouquet Поздравления! Много се радвам, сигурно сте изключително горди  Hug Била съм и аз на училищно тържество, да, наистина хубаво организирано беше и имаше всякакви хора - от бебета до възрастни  Peace
Нали ще наминете с Дядо ти Коледа и към наше село, за да раздадете подаръците, а?  People Santa  hahaha

Зъболечението тук ми е болна тема и съм съгласна напълно с Рали - тук нещо липсва и това е отношението! Колкото съм очарована от акушерките и лекарите в Лохя, където раждах, толкова съм огорчена от зъболекарката в детската поликлиника на нашия район  Confused Изгаври се с мен и с детето ми, държа се безобразно, некултурно и дори расистки...не искам да си спомням! Исках да се оплача, но мъжът ми ме спря...не знам, вече мисля, че може и да е бил прав  Rolling Eyes
Споменавах ви май, че лятото се наложи мъжът ми да си оперира спешно зъб в Бг. Намерихме веднага хирург, който свърши брилянтна работа, нямаше абсолютно никакви усложнения и чак след като се увери, че сме се прибрали по живо-по здраво и без проблеми, тогава чак позволи да му платим за работата  Peace Описа подробно на английски какво точно е правил и какво лечение е припожил, ако се наложи тук да се продължава с манипулации някакви. За щастие всичко мина и го забравихме вече  Peace За финасово изражение на работата няма какво да споменавам, тук трябваше да взимаме заем, за да платим такава операция с 3 часа пълна анестезия и присаждане на кост  Crazy Сега Юкка не иска и да чуе за друг зъбар  Grinning

Тереза, разбирам, че нещо голямо се готви и стискам силно всички палци, дето ги имам!  Hug Heart Eyes  Flutter

Пчели, добре дошли обратно в Матрицата  Grinning  bouquet Ще чакам с интерес разказ, защо не и фото-разказ за египетската ваканция!  Hug Надявам се сте успели да се разсеете и релаксирате  Peace

Момотка, още веднъж поздравления!   bouquet Това е супер новина, важното е, че са оценили реално възможностите ти и не искат да ти губят времето с неща под твоето ниво  Peace Важна е оценката в дипломата, разбира се, че е важна, но по-важно е какво показваш на практика. За теб не се съмнявам и ти желая успех!!!  Heart Eyes

Днес е ветровито, но джуджето вече се облече само и ме чака на вратата, тъй че приключвам  Grinning Хубав ден, Снежанки и Снежинки   bouquet  bouquet

# 516
Здравейте дами   bouquet

Дулзз, да нацелуваш София от мен. По-хубав и нестандартен чай, аз не съм опитвала  Heart Eyes Изглежда ми леко мътен, какво още е добавила майсторката?  Laughing

Снежанка, браво на Ангелчо  Hug Мисля си, че дядо Коледа трябва да го възнагради подобаващо  Flutter Аз не ставам за сцена, но в училище съм играла второстепенна роля. И понеже бях доста срамежливо дете, много се притеснявах дали ще объркам текста. По този повод, не само си казах текста, ами не знайно защо го повторих цели 2 пъти. Така де, да бъда сигурна, че публиката е чула това, което говоря  hahaha

Колкото до бг зъболекарите, поне в малкия град, /макар че Снежанка помоли за + или нищо - предварително да ме извини, че ще се изкажа  Heart Eyes/ имам горчив опит с тях. Като малка имах много проблемни зъби и смених доста зъболекари, докато накрая преди 5 години попаднах на много добра зъболекарка в София /и не търговка, защото повечето се чудиха как да ми одерат бедната кожица/. За мое огромно съжаление тя се ожени за канадец и вече не живее в БГ  Cry  Сега трябва да търся друг свестен доктор, ама аз мисля, че го намерих вече  Wink
Със сигурност и зъбите ми бяха гадни, но е имало изказвания от следващи зъболекари, че колегата преди него си е оставил пръстите  Joy Затова и смених доста пломби по няколко пъти. А веднъж се наложи да ми правят операция на зъб, защото точно си бяха оставили пръстите.

Тереза, включих се в края на филма, затова и не мога много да разкажа. Направи ми впечатление обаче, че повечето цигани, от които взимаха интервю говориха доста нормално и не със специфичния цигански акцент. Всъщност не говориха крайно против БГ, макар че имаше изказвания, че държавата нищо не им давала, а едно бабе се провикна, че искала да се гръмне, щото живее в гадна страна. Не пропуснаха да покажат мизерията в циганския квартал, всъщност тези кадри течаха през цялото време.  
Даваха и една майка на 5 деца, но всички деца бяха от различен баща. Питаха я - защо ги ражда, когато няма пари да ги храни .... ох, не помня какво отговори, само си спомням, че отговорът беше такъв абсурд. Нещо от сорта, че като я зарязвали мъжете, поне с дете да се сдобие.   Thinking
Говореха и че не ходят на училище, защото нямали пари. И така ...

На всички  Hug и   bouquet

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 14:09 от mimota

# 517
Мимот, то това за зъбъболекарите беше шега бре! Wink Естествено, че и при тях, както и във всяка една професия си има хора и хора... Аз да не казвам, че имам на предните зъби една гадна пломба, резултат от тъпата зъболекарта в училище, която реши, че има кариес и чак след като ми изпили една огромна дупка, видя, че било просто някакво петънце на емайла...  #Cussing outЧе и беше толкова глупава да го кажа дори, без да й мигне окото, че ми съсипа два съвсем здрави и при това - предни зъба  Twisted Evil

А по повод отношението на финските зъболекари към пациентите - наистина има такова нещо. Когато Дядо ви Коледа започна работа тука,  беше много притеснен как ще го приемат пациентите и дали няма да се отказват от часове при него. Обаче тъй като той е много спокоен като работи и съветсно се стреми да направи всичко възможно до последно, се оказа ,че в определени моменти има почти два пъти повече пациенти от колегата му финландец.  Crazy

Дулз, да нацелуваш много майсторката на чая от мен!  Hug Вижда се, че много се е старало детето, защото те обича  Heart Eyes И може да бъде сигурна - при такова добро и златно дете, просто няма начин да не дойде Дядо Коледа! Peace
Чакате ли вече баба и дядо? Сигурно вълнението е на мах... Живи и здрави да пристигнат и леко да им мине пътуването! Praynig

От мен толкова, че до одеве съм правила сърмички (лозови и зелеви), руска салата, хумус, мариновах пилешки пържолки, прах и още един куп дреболии ... Остана ми само една торта да направя, но утре сутрин, че вече така ме боли гърба, че не мога да седя просто Crazy
Много  Hug за всички и лека вечер!

# 518

Снежанка, а ти защо си се старала така? Гости ли чакаш? Само не ми казвай,че това ви е обичайната вечеря  Grinning  Към предишния ти пост, исках да ти пожелая още  мноооого поводи за радост и гордост по отношение на малкия Ангелчо  Hug

Дулз, много е грижовна дъщеричката ти, как да не му се прииска на дядо Коледа да й подари най-хубавите подаръци  santa2

Мимот, за зъболекарите си права. Тъй като съм попаднала на добър специалист не бих искала да го сменя и се надявам моя да си остане женен за настоящата си съпруга и да не се мести никъде другъде  Mr. Green
А за циганите и филма, хмммм. знаеш ми отношение към тях като цяло  Laughing Нямали пари,за да ходят на училище  #Cussing out Аз доколкото си спомням основното,че и средното образование в БГ е безплатно (в средното се плащат учебниците само). Да не би пък нещо да са променили откакто не живея в България  newsm78  Гадни маймуни.......все си търсят оправдания. Поне като откраднат да отидат да си купят книжки,а не цигари и алкохол  Rage
Няма да си развалям настроението с циганите обаче, защото днес ми е много хубав ден и съм в страхотно настроение,така че ви черпя с едно парче. Дано да ви хареса  Party

http://www.youtube.com/watch?v=G5nlpUEeqPw&feature=related 

# 519
мили мои снежинки  Hug
Стоплихте ми душицата, като ви слушам за Ангел и после с чая на  София Joy смях се от сърце и ви се радвах - много гуш от мен  bouquet

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 22:19 от Dundy Sladurska

# 520
Здравейте, мили мои!   bouquet

Пчеличко, добре сте се завърнали. Как изкарахте, нещо по-интересно?  Hug

Ние току що се прибираме, най-после купихме и последните подаръци и сега вече с чиста съвест мога да си отдъхна   bath1
Правили тук изследване, според което повечето жени рано-рано са готови с коледните подаръци, а мъжете в последния възможен момент. Но пък жените давали по-малко пари за подаръци (повече подбирали и сравнявали цените), докато мъжете в отчаянието си, че не е останало време, взимат само скъпи неща  Laughing Бяха споменали и че мъжете по правило получават по-евтини подаръци от половинките си, на които те (мъжете) купуват много по-скъпи неща. Жените пък купували най-скъпите подаръци за ... децата! Няма за мъжете си, я  Laughing

Хепи, то образованието за тях не е ценност. Разбира се, че ще си измислят оправдания и извинения защо са останали неграмотни, неуки и необразовани.

За зъболекарите тук не съм ползвала още, в България съм предимно разочарована с едно-единствено изключение. Почти всеки път (преди години) е имало проблем - некачествена пломба, недоизчистен корен, незапълнен добре корен - абе глупости, които са ми създавали главоболия! Некадърна работа.
Едно изключение има в София, една добра зъболекарка, при която ходя на прегледи като ходим до България. Обикновено нищо ми няма, де, просто ей така за здравей-здрасти  Laughing

# 521
Набързо се включвам да ви поздравя и  Hug на всички.Като ми поостане време ще ви разкажа кое как мина.В общи линии съм доволна от "почивката".От египетска страна..всичко беше почти перфектно.От финландска страна...имам много забележки..като се почне от FINNAIR и се мине през   Tjäreborg и се завърши пак с FINNAIR.....пълна нула,провал от всякъде. Angry
Даа,ще напиша аз отзиви,чакам да ми дойде от Tjäreborg Asiakastyytyväisyyskysely-то и такива ще им ги насвяткам,че свят ще им се завие. Twisted EvilТо няма да съм само аз,а и много други на които и едните и другите им са черни. Mr. Green
Ще разправям тия дни по..обстойно,но засега  Hug

# 522
И нас ни затрупа сняг!
И разбира се, никой не го чисти, все едно сме в Гана и не са виждали сняг и не знаят какво да го правят Grinning

# 523
Здравейте,момичета!Първо да кажа на всички :Даниел,Даниела-Честит имен ден и да почерпят!!!  bouquet Да ви се похваля-оправиха ми компютъра и много съм щастлива,защото без него нямам връзка с вас Heart Eyes Bee,добре си дошла и не се ядосвай,важно е да сте си починали! HugАз отивам в някакъв емиграндски клуб,където ще се запиша за езиков курс.Момичета,разбрахте ли ,кое е най-тъжното място за живеене?За съжаление нашата мила България!!! #Cussing outЦелувки и хубав ден!Днес тук,в Пори е топло -5 Grinning

# 524
...Момичета,разбрахте ли ,кое е най-тъжното място за живеене?За съжаление нашата мила България!!!

Това пък отде го видя или чу??? Shocked
Аз съм на мнение,че най-тъжното място за живеене е сегашната ни родина(без голяма буква),голямата я оставям за България,която ми липсва и в която ще се завръщам винаги,без значение какво казва този или онзи! Crazy
Аз съм взела решение,че когато вече и родителите на съпруга ми починат(ако съм жива и здрава)ще напусна тая страна веднага и ще забием с малкия определено на юг...
Желая ви приятен ден,бъдете здрави!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт