Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 437
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Е този филм за нашите цигани го гледах снощи и ми скапа хубавото настроение от Монк (който гледах точно преди това Wink)! Ама няма по-безполезни, тъпи и за нищо свястно неставащо хора от циганите и това си е! #Cussing out Бясна съм просто! Как все на тях не им стигат парите, все на тях не дават работа, все те са онеправдани... Моята баба, бог да я прости, имамше една приказка - Нямала булка вретено! В смисъл, че човек като не иска да свърши нещо, все ще си намери оправдание. А най-много ме е яд, че веднъж не показаха едно нормално училище, с нормални деца и родители и жилищата, в които живеят... само тези цигански гета, с мръсните циганчета по калните улици и размъкнати циганки с по 100 деца и постоянно бременни! Twisted Evil
Пфууу, няма да се ядосвам повече!

Хепи, чакам, чакам! Wink Днес ги чакам да пристигнат от Пори. Дано да пътуват нормално, че тук са големи студове и ледове към нас... Peace
И за допълнение направих joulutortut и солени пръчици с пармезан - за кафето после.  Wink Мислиш ли, че обикновенно имам сили за подобна "ежедневна вечеря",  Joy

Пчели, ще чакам с нетърпение да разказваш като си починеш и влезеш в ритъм! Hug

Магик, да нямаш предвид Monikkokulturi?   Wink

Момиченца, много  Hug за всички и най-вероятно - до понеделник, че сме планирали доста "уплътнена" програма и не знам ще имам ли време за компютъра. Да прекарате много хубави почивни дни!  bouquet

# 526
Здравейте  Hug

Днес ще дам първите подаръци, а неделя вече ще пътуват с един приятел за България, както и картичките за дечицата от детския дом в Добрич  Peace  Heart Eyes

Пчели, това е статия на The Economist, отново някаква дълбокомислена статистика за връзката между парите и щастието  Thinking http://www.bnr.bg/sites/horizont/News/Business/Pages/1217economist.aspx

Аз лично съм на мнение, че няма толкова голямо значение къде живееш, а какво правиш, с какви хора си се заобиколил и как си организирал живота си. Идеалният вариант, разбира се е, ако човек може да избира  Peace

Маги, хубаво е, че си открила такъв клуб, това е едно добро начало  Hug

Бързам, за да се приготвя, довечера ще посрещаме гости и не знам как ще успея с всичко, ужасно ми е напрегнато  Crazy  #Crazy

Приятни почивни дни на всички   bouquet  bouquet

# 527
МагиК, виждам, че вече добре се адаптираш към метереологичните условия тук  Wink Четох тази статия, че България е най-тъжното място за живеене. Аз не бих се съгласила с това, но всичко е индивидуално. Сега прочетох коментара на Дулзз, с който съм на 100% съгласна.  Peace

Ео, сигурно снегът е бил отново голяма изненада за общината. Четох, че на Цариградско шосе се извила 8 километрова колона от коли.

Снежанке, напълни ми душата с тези пациенти.  Hug Много ви се радвам на цялото семейство  Hug
Така и така сме подхванали темата за зъболекари, искам да ви питам. Някой знае ли дали в действителност коронките се сменят на 7 години? Така ми каза една от омразните ми зъболекари, но тя беше и голяма търговка. Та, следващата година ми изтича седмата година на коронката, ама честно казано, при условие че нямам проблем, хич и не мисля да я сменям. Не ми е заради парите, ами заради ужаса, който трябва да изживея отново при свалянето й, а едва ли ще забравя скоро измъченото й поставяне.

Рали, във филма циганите коментираха, че нямали пари за транспорта до училище и обратно, както и за храна. Сякаш те си плащат  за транспорт Mr. Green ама това е дълга тема.

Пчели, радвам се, че сте си изкарали добре, въпреки перипетиите с въпросните компании. Ще чакаме да разказваш, когато намериш време за това.

Тереза, това проучване в  Норвегия ли е правено? Иначе има голяма логика в това.

Дулзз, весело посрещане на гостите  Hug Няма за какво да ти е напрегнато, все пак посрещаш свои хора  Hug

Приятен ден   bouquet

П.П. Чак сега забелязах последното писмото на Снежанка. Искам само да й кажа, че такива вкусотии прави, че трябва да даде някоя рецепта насам  Hug Иначе за манговците си напълно права. Само, че на мен ми направи впечатление, че интервюираха една двойка, която ми се стори по-нормална. Но честно казано в същото време си пишех и домашното, така че не слушах на 100%.

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 14:10 от mimota

# 528
Пускам оригинала на статията:http://www.economist.com/node/17722557?story_id=17722557&CFI … ;CFTOKEN=28470409
Картата,поместена в статията показва,че твърдението че България е най-тъжното място за живеене,просто НЕ Е ВЯРНО.
Смятам,че ние българите сме хора с много високи цели и очаквания съответно,които за съжаление не могат да се осъществят не само в България,но в повечето случаи и извън нея.Когато реално започнем да преценяваме собствените си възможности и спрем да надскачаме себе си,тогава всичко ще си дойде на мястото.Разбира се има много проблеми за разрешаване в България,не отричам,но твърдението че България е най-тъжното място за живеене..е просто АБСУРДНО! #Cussing out

P.S.Прочетете коментарите след статията...те са интересни,а не самата статия,чиито автори никога не са били в България.

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 14:48 от Bee.

# 529
Ами, хм, аз също не смятам, че българите са най-тъжните. Просто все за нещо хленчим  Joy То е като...хм, обща тема за разговор. Като темата за времето в Англия.  Crazy

# 530
 Не може да има страни лидери по самоубийства и да си говориме за щастие. Ако са щастливи, защо се самоубиват? Ами,че аз и в най-тежката си депресия не съм мислела за такива глупости. България е на 48-мо място, а Финландия е на 3-то. Не е трудно да отгатне човек къде са по-щастливи хората  Mr. Green С други думи тази статия отговаря за финансовата стабилност на дадените страни, а не за това колко са щастливи хората. Разбира се,че има връзка между парите и щастието, но тя не е толкова тясна, колко се мъчат да докажат.

Ео, много точно си го казала   hahaha 

Пчели,  съгласна съм с това за надскачането  Peace 

# 531
Искам да ви поздравя със снежния Пловдив Simple Smile

# 532
Ео, страхотна е снимката!  Hug Твоя ли е? 

# 533
Да, вчера случайно я щракнах на спирката  Grinning

# 534
Ео, страхотна снимка  Hug

Рали, хайде не ми припомняй и ти, че Финландия е страната на самоубийците. Тия дни всеки ми говори за Финландия разни ужасни неща, ами започвам да се депресирам от тия коментари, честно ooooh! Хайде да говорим нещо по-ведро, а?  Hug а през това време да отида да си взема витамин Д-то  Mr. Green

П.П. Раличка, надявам се, не се обиди  Hug Знаеш, че те обичам.  Heart Eyes Просто, тия коментари точно последните 2 дни нещо ми разклатиха нервата, а аз по принцип не се давам лесно  Laughing

Ние отиваме на концерт сега ... финландски метъл  Twisted Evil

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 22:02 от mimota

# 535
Мимотче, ама няма как да ти се обидя   Hug
Един специален поздрав за теб  Mr. Green Hug   http://www.youtube.com/watch?v=cLf0DDt3Xiw&feature=related
Коледа е все пак, трябва и настроението да е подобаващо  Party

# 536
Добро утро   bouquet

Рали, много ти благодаря за песничката  Hug много сладка.
Вчера не знам какво ми стана, че ми стана така тъпо, като прочетох думата - самоубийства. Сега се чувствам прекрасно, може и да е заради витамин Д-то  Hug а и съм пред ПМС  Crazy

Концертът беше, ама наистина здрав метъл, а чак "уаааааа" не ми харесва. Отидох заради 2 песни, издържах стоически до край и те взеха, че не ги свириха  Mr. Green

# 537
Здравейте   bouquet Брей, много се изписали  Grinning

Мимота, благодарности за вкусната закуска   chef Щом си издържала целия концерт ... браво, заслужаваш медал! Аз не бих издържала  Wink

Относно самоубийствата - човек не се самоубива, (само) защото е нещастен. Според вас как се връзват тогава резултатите от класациите за държавите, които са най-добро място за живеене и за най-доволните от живота си хора? Защото точно скандинавските са начело там. Това, че заради географското положение на тези страни, климатичните особености, и т.н., има висок процент самоубийства, не значи, че хората тук са много нещастни. Не знам при вас дали го има това явление, но тук е едно от най-първите неща, които човек научава е да се глези и да си го прави хубаво (густо, както казват в Пловдив). Тоест как сам да си създаваш положителни емоции и да се радваш на живота. Това, че в България например може би има по-малко самоубийства на глава от населението, отколкото например тук, не значи, че българите като цяло са по-щастливи, отколкото норвежците. Според мен е точно обратното. И това го виждам всеки път, когато съм в България - смачканите и унили физиономии на хората, увесили нос като ходят по улиците, тъжните им очи, докато броят монетите и смачканите левчета на касата в магазините, просто е потискащо. Тук хората изглеждат щастливи, доволни, усмихват се, сякаш сияят. Не че тук няма хора, които имат финансови трудности, но депресията не е така всеобхватна като в България или поне изобщо не се вижда, ако я има.
Също и според официални данни, най-много самоубийства се извършват точно в Източна Европа! http://www.who.int/mental_health/prevention/suicide_rates/en/index.html
Като гледам цифрите, тук има по-малко самоубийства от България (както и предполагах), вие определено сте доста "напред", а цифрите за Дания и Швеция са като българските като Швеция и Дания са дори по-ниски от България.

По темата за циганите ... дразня се, че тук все ги представят като едва ли не жертва, ама не на собствените си действия и бездействия, а все някой друг им е виновен. Все пак това са филми, правени от хора, които изобщо нямат опит с тези неща и статии, писани от хора, за които това е екзотичен и далечен проблем. Не е политкоректно да се напише истината, а именно, че 90% от проблемите на този етнос, са в резултат от собствените им решения и тяхното собствено поведение. Но аз съм оптимист, че някой ден истината ще надделее над удобната лъжа.

Пчеличке, ако си решила да се връщаш един ден за постоянно в България с детето, това ще е твой избор и знам, че ще е обмислен и премислен от всички страни! Важното е да се чувствате добре там, където сте  Hug

МагиК, много хубаво за емигрантския клуб и за курса - като научиш езика, ще ти е още по-лесено да живееш и да се справяш сама в новата страна   bouquet Тук казват, че научаването на норвежки е като отключване на вратата към Норвегия и че без езика си като заключен отвън и май са прави  Peace Може би в този емигрантски клуб ще намериш и приятели?

Аз днес и утре чистя ли чистя предколедно, защото другата седмица заминаваме за празниците. Толкова неща изхвърлих - стари дрехи, обувки, абе изпразних мазето  Laughing Хубав ден на всички!

П.П. Комшията над нас само изчака да стане 9 часа и започна със сутрешния концерт на китарата. Поне пее хубаво и свири добре, та си имам музикален съпровод за чистенето  Laughing

# 538
Не съм казала,че ще се местя в БГ за постоянно. HugДа,винаги ще се връщам в БГ при първа възможност,но няма да живея там за постоянно(живи и здрави да сме само.Имам предвид по..на юг.Западно или източно..в момента обмислям и един ден,ще осъществим мечтата на съпруга ми:Да се махне от тая скапана страна и да заживее на брега на океана.На юг,на юг....
 АНТИГУА или ФИДЖИ 

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 13:08 от Bee.

# 539
Ах, извинявай, пчеличке. Аз реших, че под "юг" имаш предвид да се върнете в България   bouquet Където и да изберете, важното е да сте заедно и да ви е хубаво  Hug Пък ние ще идваме на гости да сгряваме старите кокали  Flutter Joy
И моят мъж го влече по-южното и топлото, нещо не гледа в посока север като говорим за местене  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт