Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 436
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Няли знаеш,няма защо да се извиняваш... Hug
Явно аз се изказах неправилно... Peace

# 541
Мимотка, на коя група беше концертът Sunglasses

# 542
Мимотка, на коя група беше концертът Sunglasses

Аморфис  Sunglasses
Eо, поздравявам те специално теб с това парче http://www.youtube.com/watch?v=g2cGF11ceNA  , което аз обожавам.
В края на клипа е не кое да е знаме, а българското  Heart Eyes на което е изписано - Bulgarialaiset Suomi Fani.

Снощи попитах моя приятел, дали иска да си вземем вкъщи солиста на Аморфис. Той ме изгледа учудено и каза категорично НЕ. И аз му казах, че хубаво би било, с тази дълга коса като я размята и направи 2 кръга на къщата и няма да има нужда от почистване Crazy

МагиК, кога започваш курсовете?

Тереза, имаш голям късмет, че комшията ти свири добре. Скоро едни хора ми се оплакваха, че имат певица за комшийка, която пеела ужасно фалшиво и се налагало всеки ден да я слушат  Mr. Green

# 543
Аз нещо не виждам много голяма разлика между случаите на самоубийства в Норвегия, Швеция, Дания и България, според тази таблица newsm78 Както и личи, че в западноевропейски държави като Австрия, Швейцария, Белгия, Франция, цифрите твърде се доближават до тези на Финландия и източноевропейските страни. Но каквото и да показват цифрите, щастието е много субективно понятие, както и причините един човек да посегне на живота си. Аз лично много не вярвам на статистики, защото и те са методи за сугестиране и насаждане на настроения и определен начин на мислене...ако някой ти повтори 50 пъти, че си нещастен, може и наистина да се превърнеш в такъв  Thinking  Хората в България (поне тези, които аз срещнах, разбира се, не мога да говоря за цялата държава) на мен пък ми се сториха много усмихнати, доволни, позитивни, въпреки проблеми, криза и тнт. Но и това е твърде субективно, зависи от моята собствена настройка и моментно състояние и тнт и тнт. Не говоря само за близкото ми обкръжение, а и за хората по улиците  Peace Докато тук не е така, тук народа марширува като армия роботи по улиците, с безизразни физиономии, затворен в собствения си малък свят. Да, сигурно са много щастливи, но аз например не го усещам точно така.

Все едно, просто пътьом споделих мнение, отивам да изчистя тялото и душата в сауната  Mr. Green  Hug

Лека съботна вечер, мили мои!   bouquet  bouquet  bouquet

# 544
Aaa, Мимот, тях не съм ги гледала на живо.
Той така на расти ли е и сега? Това хич няма да спомогне за чистенето  Naughty  Laughing
Ето една, която харесвам тяхна  - http://www.youtube.com/watch?v=FxG5pjI8wLk

Аз сега в понеделник ще снимам концерт на едни приятели, готик метъл.
И веднага ми се развихри въображението как ще ида в ПроРок и Ролинг Стоунс България, как ще ми дадат прескарта и ще ме пратят да снимам Найтуиш  Joy И милото вика: "Моля ти се само не ги осиновявай Найтуиш да си ги гледаме вкъщи. "  hahaha

# 545

Добро утро  Hug

Поствам малко слънце и топло, че при нас доста липсва.

Ео, все още е на расти. Ама този си върти главата като на цинтрофуга. Мисля си, че добри резултати ще постигне в почистването  Wink
Ще ти стискам палци да ти се обадят от всички възможни места, които си изброила  Hug

Аз трескаво подготвям менюто за Коледа и Нова година. Някой приготвял ли е финландската шунка? Ако да - как я правите? Искам да се пробвам и аз. Мога да питам "свеки", ама тя не е особено добра готвачка и гледам да работя на сигурно.  Mr. Green

Приятен ден   bouquet

# 546
Добър ви ден на всички!Мимотка много хубав изглед,ах,само преди няма и седмица се радвах малко на истински подобен изглед. HugЗапочнах да се оглеждам за нова ваканция...за февруари/март..живот и здраве Peace
Ние вчера направихме елхата с малкия.Обикновено аз слагам навсякъде много светлини,но тази година няма да слагам навън и по прозорците,няма да правя и Joulukranssi...не ми е весело,не.Както винаги ще сме със родителите на съпруга ми и свекър ми пак ще е Joulupukki.Спирам дотук,че се разплаках,мили мои....

# 547
Здравейте и от мен!

Пчеличке, не се притеснявай - никой не очаква от теб да ти е весело, както обикновено. Траурът и тъгата отнемат време и точно на празниците най-силно се усеща липсата на любимия човек, когото сме изгубили. И на мен не ми беше много весело първата Коледа след като изгубих баща ми, че и втората ... Така че, не се усмихвах много. Бяхме заедно с роднините на мъжа ми и май най-вече заради другите се стараех да не изглеждам тъжно през цялото време, но пък те проявиха разбиране и не ме караха насила да се веселя, когато отвътре ми се плачеше. Беше ми доста "прясно" още и ... мдам. Втората Коледа си бяхме в България и тогава беше още по-тъжно като гледах празния стол на масата ... Но с времето болката утихва лека-полека и животът пак си навлиза в коловоз. Та просто изживей си чувствата и емоциите, които сега те връхлитат, за да можеш да оставиш този период зад гърба си и да започнеш оздравителен процес, който да ти донесе мир и спокойствие, когато се чувстваш готова Hug Плачи, ако ти се плаче, крещи, ако ти се крещи, но не забравяй, че имаш един чудесен син, който също минава своя процес на приспособяване към новото положение, и който те обича и има нужда от теб. Заедно ще се справите!   bouquet А ако ти се плаче, ние сме тук и предлагаме няколко рамена  Hug

Следобед ще ходим в ИКЕА да огледаме асортимента там, че май не сме я посещавали от почти година. Сега декември е отворено и неделя, както и много други магазини, което е чудесно! Де всеки месец да беше като декември  Laughing

# 548
Мимот, благодаря за кафето  Hug

ПчелиHug

Щастлива, приятна и успешна разходка  newsm10 Ще те чакам после да се похвалиш.

На всички желая спокоен ден !

# 549
Мимотка, хубаво напомняш, че някъде по света хората се радват и на други пейзажи около Коледа  madnoel  Малко по-късно ще ти напиша как се прави  прасето в нашата къща, ако ти звучи интересно, може да опиташ  Peace
Пчели, различен е тази година празникът за всички ви и чувствата на всички ви са важни, но май малкият човек има нужда най-много от разбиране и подкрепа Hug  Hug
Да, ИКЕА и аз се каня да посетя поне от един месец вече, не знам дали до края на годината ще успея  Crazy Нищо, нова година - нов късмет!

Приятна неделна вечер и от мен!

# 550
Здравейте мили мои снежинчета  Hug

Чета ви, ама не ми се пише  Hug Blush
Пчеличко мила плачи си мило, няма как да ти е весело, но знай че сме тук и винаги можеш да излееш чувствата си Cry и на мен ми се доплака сега като те чета Hug говори и споменавай човека, който си обичала и продължаваш да обичаш и винаги ще обичаш, защото детето което сте създали има нужда да усеща любовта ти, която продължаваш да изипитваш. не сдържай сълзите си, защото най-вероятно и на него му се плаче. говорете непрекъснато за тати, който не е с вас на Коледа, така и за двама ви ще е малко по-леко, защото със сигурност той е с вас, макар и духом. надявам се да не съм те натъжила още повече, но всичко това ти казвам с най-голямата си любов и към двама ви Hug
Мимотче шунката, тъй като на мен ми е твърде солена както е в мрежата я накисвам в чиста вода за няколко часа да стане по-мако солена и става невероятна. Слагам я в тава с малко вино на дъното 1 с.л бяло, покривам с фолио, както е с мрежата и забождам теммометър, пека по 1 час на кило или когато темрометъра покаже 60 градуса е готова. После забъркваш облицовката ама не знам как Blush пък и аз не я харесвам много, но другите момичета ще ти кажат.

сладурки хубава вечер  bouquet

# 551
ИКЕА, ИКЕА ... три часа и имам чувството, че и половината магазин не разгледах. Определено има нови продукти, сравнено с последния път, когато отидох.

# 552
Дубрутруууу снежинчета  Hug

Хубава седмица и ето заповядайте чаша ароматно кафе   bouquet

# 553
Добро утро   Hug

ИКЕА, ИКЕА ... три часа и имам чувството, че и половината магазин не разгледах.

Тереза, много ме развесели  Laughing Прозвуча ми като 'О, Шипка! Три деня младите дружини...'  hahaha Последното ми ходене беше точно преди една година, исках да купя пердета за кухнята. Без успех, всичко, което харесах беше свършило, все още си седят старите пердета  Crazy Помня, че за детенце открих интересни неща, взех и две големи квадратни възглавници за дивана в хола. Чак когато ги разопаковах в къщи видях етикета Made in Bulgaria  Laughing  Peace

Мимотка, за шунката - за да стане сочно месото, е добре да се размрази постепенно, първо в хладилника, после на стайна температура, докато стане около +10 градуса. Измива се, подсушава се и се слага на решетката във фурната, а отдолу се подлага тава, с около 1 пръст вода, която да събира мазнината. Термометърът се забива в най-дебелата част, като е добре да не допира до кокала.

Фурната се загрява предварително на 200 и се пече така около половин час (ако е по-голямо парчето почти един час). После температурата се намалява на 110 градуса и се пече около час на килограм( за 8кг парче 8-10часа) или докато термометърът не покаже минимум 75 градуса, 78-80 е най-добре! За свинското месо е много важно да е добре опечено, защото може да има всякакви гадни бактерии   Crazy Когато термометърът се извади изтича сок, който трябва да е бистър( а не червеникав!!), ако шунката е опечена добре. Завива се с фолио и се оставя за около половин час да отлежи.

Свалят се мрежата и кожата със слоя сланина под нея. Цялата повърхност се намазва с горчица и после се поръсва с галета. Запича се на 200 градуса. Това е   chef

А Юкка прави и сос, на мен ми е много любим!  Peace Ето рецептата:

300мл от бульона, който се получава в тавичката при печенето
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
200мл ябълков сок
1 супена лъжица мед
горчица
щипка бял пипер

Маслото се разтопява в тенджерка и към него се прибавят последователно брашното, бульонът от шунката, ябълковият сок и горчицата. Разбърква се добре и се задушава за около 5 мин, след което се подправя с белия пипер.

Много вкусно е в комбинация с месото, мммммммммм  Crazy

Преди малко една баба от съседния вход ме изненада много приятно  Hug Донесе ни малки пакетчета и коледна картичка   bouquet Не съм очаквала, че тук ще ми се случи такова нещо, но ето, и чудеса стават  bouquet Даже попита кога ще дойде майка ми, за да се запознае с нея  Hug

Много се увлякох в писане, спирам. Хубава седмица ви желая   bouquet

# 554
Здравейте на Игнажден!  bouquet
Започна една прекрасна седмица изпълнена с чудеса! Hug
От сърце ви желая само хубави неща да ви се случват!  love001
Dundi,благодаря за ароматното кафе! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт