Есента е вече тука, зима на вратата чука!Суоми - 22 тема

• 33 428
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Мимотче, ама то е била жега при вас, глобалното затопляне е факт  Joy Joy Joy И при нас днес е много приятно и се разхождах по коженото яке, което ми е предназначено за късно лято-ранна есен  Mr. Green

Като споменах разходка се сетих за намаленията в Сокос. Божее, тези хора пазаруват като луди  Crazy Имаше доста намалени стоки, така,че ако има някой заинтересуван може да прегледа сайта им.

Марги, и мен малко ме е яд на тези рускини като започнат да се изказват некомпетентно. Аз съм писала и преди, че веднъж една рускиня, която учи славянска филология в Хелзингския университет ме попита дали е вярно,че сме решили да се отказваме да пишем на кирилица  ooooh! И аз бях направо...  Shocked Тя обесни,че някаква преподавателка го била споменала, при което не се сдържах и прихнах. То бива некомпетентност бива, ама пък и преподавателката да е на такова ниво....

Дулз, сега пробуди и моето любопитство, как изглежда новата прическа  Grinning Направи една малка снимка и в неделя може да ни покажеш  Wink

Приятен следобед на всички!!!

# 31
Марги, тук е Нуммела, не Сицилия   Laughing Joy  Скайпът го уговорихме, ще гледам да успея, вечер ми е малко напечено. Днес по изключение съм будна толкова късно, обикновенно се трупирам малко след детето  smile3524

Ако не духаше така гадно, щеше да е топло и тук, Мимотка   Simple Smile Днес слънцето беше ослепително, но без яке, шапка и ръкавици със сигурност щях вече да съм хремава и с премръзнали пръсти.

Преди години на една хижа до Сандански имахме грозна разправия с ножове, оттогава македонци трудно понасям. Докато следвах имах обаче колега македонец, Никола. Доста късоглед, но сядаше винаги без очила някъде по задните маси и подвикваше на асистентката по конструиране - 'Чекай, чекай, мацо, че не моем да нацъртам!'  Joy  Накрая  ревахме на дипломирането групово, защото Никола си тръгваше на следващата сутрин. Много си го заобичахме  Heart Eyes

Рали, форумите са пълни с изказвания от сорта на  'ne na vseki komputar menuto e na kirilica ,s4itam 4e trqbva da se yvagav vsi4ki komentari nezavisimo kak sa napisani' ...кое меню не е на кирилица, това да не е пицария?!  Laughing Може и да е забранено да се качва кирилица по работните машини в някои държави, но хората имат и домашни компютри...отдавна мина времето, когато кирилицата създаваше проблеми, поне аз така мисля. И не си обяснявам тоя масов непукизъм и дращене на шльокавица  Crazy 4E AZ HODIH TAM DA PI6A I MNOGU OBI4UM BYLGARI1  - копирах го от Фейсбук, разплака ме направо  newsm78  И това е толкова масово, че нищо чудно и такива легенди да се носят за нас.

Лека нощ!  Heart Eyes

# 32
  • Финландия
Здравейте, момичета!

Бях се зарекла да спя тази сутрин дългоооо, ама не. В 7:15 започна да се тресе всичко- започват да трамбоват за асфалтиране. И така- до девет- спряха- сигурно беше време за кафе.

Много се ядосах. Имам почивен ден днес и така да ми тръгне. Нищо- и аз ще ходя в Сокос-а да видя с какво ще ни изненадат 3+1 дните (хмммм, защо не ги променят- нали работят и в неделя- май трябва да бъде 4+1).

Имали сме нова тема....А и толкова сте писали в нея. Май трябва да си взема поука и да започна да влизам по-честичко.

Бъдете здрави и се усмихвайте в тези разкошни есенни дни!

# 33
Здравейте .    bouquet

Рали , наистина преди 5-6 години имаше някакви спекулации около кирилицата в България.
подхвърляше се ,че целия ЕС пише на латинеца и видиш ли и ние трябва  (за да ни приемат ).

а да знаете какво слънце и вятър е в БГ, и едни бели облачета препускат ...

# 34
Dulzz, съгласна съм с теб,че липсата на "меню" не оправдава неграмотността  Mr. Green

Чехълчо, определено не съм чувала за подобно нещо, но не се учудвам изобщо,че има хора, които не мислят с главите си. От една страна се радвам на руснаците,че имат високо самочувствие. Само руснак може да направи многократни забележки на чужденец, който се мъчи да говори езика им,че не изговаря думите правилно Mr. Green

Viiviia, аз колкото не обичам да пазарувам в навалицата ми се наложи вече 2 пъти да ходя в Сокос като и двата пъти напълних торбичката  Sunglasses Парфюмите-моята слабост са намалени също, но аз като си купувам парфюм искам да ми е спокойно и да няма много хора, които да се блъскат, настъпват и т.н. Ще изчакам да минат тези 3+1  дни и ще отида на спокойствие да огледам.

Приятен следобед на всички!!!  bouquet

# 35
Ооо, ние си нямаме Сокос.

Виви, крайно време е да започнеш да ставаш редовна тук  Mr. Green

Нашите руснаци не са кой знае колко нафукани. В нашата група просто турчинът и македонецът няма кой да ги бие по критерий "нафуканост"  Mr. Green
Но имаме само една рускиня, 2 естонци, които са си направо руснаци, защото са рускоговорящи, а и корените им са от Русийско и един чеченец, който мрази Русия  Mr. Green

Днес пък какво ми се случи - отивам в почивката в кафето и за първи път не си купих нищо. Реших да седна на масата, където бяха руснаците  Mr. Green По едно време точно до мен се настанява някаква възрастна дама, а вляво от мен имаше още 8 свободни стола. В момента, в който си задавам въпроса "защо една финландка ще седне до мен, при условие че има толкова свободни стола" и тя ми каза "ние сме голяма група". Аз тогава мислено си отговорих "ааа, извинява ми се, че е седнала толкова близо до мен"  Joy Да, ама не. Имала е предвид да се преместя, защото са голяма група, ама не ми обяснява защо, ами очаква аз да се досетя. Аз само й се усмихнах и се обърнах към рускините. В този момент тази като ми изрева, ама доста грубо "Моляяяяяя", след което вече се усетих, че иска да се преместя. Директно отидох на масата на поляците  Mr. Green Рускините, обаче бяха много възмутени и една от тях отишла и се оплакала на нашата учителка. Влизам аз в час, нищо не подозираща, а имахме урок при друг преподавател, при което нашата учителка влиза по време на урока с една от лелките, но не беше тази, която ми изрева. И тази жена започна да ми говори на фински, ама доста бързо и явно емоционално, при което аз нищо не разбрах Crazy От това, което нареждаше разбрах /ако правилно съм разбрала де/, че не са направили нищо нередно, но все пак се извинявала  Rolling Eyes Аз съответно никак не реагирах, защото не я разбрах Joy   

Отивам да пиша домашно сега  #Cussing out

Лека нощ!

# 36
Mimot, никога не ми се е случвало подобно грубо отношение, но и на мен ми се струва,че  не е нормално още повече във Финландия да ти реагират така  Shocked  Това би се случило в България, но не и тук и ми е странно,че са си позволили. Важното е,че поне ти не си го приела лично  Simple Smile

# 37
Ама че странно, мимота  newsm78 Но поне се е извинила. Явно принудена, де  Mr. Green

# 38
Дубрутрууууу  Mr. Green

# 39
Добро да е .
или добър ден вече  newsm78
 eat

# 40
Добро /късно съботно/ утро   bouquet

Току-що разгледах един каталог, който са ни изпратили по пощата - пълен с играчки  Crazy Искам да съм дете! Вече започнах да мисля на кого мога да купя подарък  Flutter

Дънди, ти се появи  Hug Вчера си говорихме в училище за твоя остров. Казаха, че вашия остров не е към ЕС?  newsm78

Рали, да, странно е наистина, обаче явно съм дала пълен игнор на такива личности/за моя изненада/, защото дори вътрешно изобщо не се развълнувах  Party

Приятен ден, момичета и момчета   bouquet

# 41
Момичета ето ме и мен отново.

Аз май тотално пропаднах,но имах доста неща за вършене.

Доста ми липсвахте. Надявам се да имам повече време сега зимата да поглеждам във форума.

Мимотка изучи ли финския?

# 42
Добро утро и ето едно понеделнишко кафенце и от мен  Mr. Green

Мимотче острова е в ЕС - явно сериозна неграмотност се шири в това училище  hahaha макето си мисли че са създали всичко,дори иракията, а учителката казва, че острова не е ЕС - питай я дали знае, че на острова също има парламент - и че Финландия е двупарламента и кога се е подписало, че Оланд е демитализирана и автономна област на Финландия  Joy

Сладурки - цункам ви по ред на номерата Heart Eyes

# 43
Здравейте  Hug

Мама Севи, този език има дъъъълго време още да го уча. Ти да не би вече да го научи?  Wink Този език според мен е ненаучаем  ooooh!

Днес имахме голям тест - 3 часа  Whistling Аз не очаквах да е толкова сериозен, пък и не се бях подготвила, ама то и за 1-2 дни нямаше да науча повече от това, което вече знам. В крайна сметка съм доволна от това, което направих, защото по принцип съм доста зле откъм разбиране. А половината от теста представляваше - слушане на финландска реч и после отговаряне на въпроси относно това, което сме чули. А на самото аудио се говореше доста бързо като при нормален разговор между финландци. След като свършихме теста, учителката ни каза отговорите и мисля, че имам доста малко грешки - може би 2. Ама да видим накрая как ще ме оцени учителката все пак  Crazy

Дънди, учителката ни по принцип е доста начетена жена и наистина знае много за света и в частност за България, но явно има пропуски в познанията си за вашия остров  Crazy Ще я информирам утре, за да се коригира  Wink Но тя много хвали този ваш остров, така че не й се сърди  Hug Нали ти казвам, че такава реклама му направи, че ми се прииска да те посетя  Heart Eyes
Мерси за кафенцето  Hug

Успешна нова седмица на всички   bouquet

# 44
Мимотче сигурно мило има познания, ама по отношение на острова очевидно и куца - дори острова има изключение по отношение на таксовия режив в ЕС - именно поради тази причина оцелява и корабите спират тук  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт