Любители на котки - тема 42

• 48 555
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Кокошинке, на много продукти съм виждала "Not tested on animals", ама сега ги виждам в списъка. newsm78 В темата беше спомената и фирмата, произвеждаща Марс, Сникърс и пр. Жалко, много ги обичам! Ама, честно казано, бих спряла да ги ям,ако е истина. Аз така и месото отказах на даден етап.

# 601
  • София
Джеската ще я назначим за интериорен специалист вече...

На първо време ме посъветва да разкарам цветята от дневната.
Явно не и допада и десена на възглавничките по столовете, защото упорито ги маха в момента, в който ги сложа.
Определено има претенции и по разположението на малките килимчета пред вратата на банята и балкона...

Какво да се прави - коте с вкус!

За Джесика мога да кажа, че е привърженик на простотата и функционалността. Сега, кому е нужно да има възглавници по диваните, още повече и в контрастен на общия фон цвят. Имат ли те някакво предназначение - не, освен да ги гушка човек, докато гледа телевизия, но и това е излишно, като има котка в къщата.
Второ, цветята само заемат място. Отново нямат предназначение. Премахват се, за да се осигури простор в дневната, че да може, ако котката се засили откъм кухнята и спирачният път е малко по-дълъг от реално преценения /а при Джеси е/, да не си разбие главата в някоя керамична саксия.
Трето, килимчетата пред банята и балкона също са нещо напълно излишно. За какво служат, кой се задържа там задълго, че да му е топло на краката? Освен това, ако не са закрепени стабилно на пода /а те очевидно не са/, знаете ли колко е неприятно да хукнеш с 40 км/ч, да се подхлъзнеш заедно с кимичето и да се блъснеш в стъклото на балконската врата. Много боли.

Така лека-полека ще установите, че всякакви дрънкулки, мъниста и пайети по дрехите също са излишни. Гривни, гердани, включително разни фибички и ластици за коса, които няма да можете да ползвате - не за друго, а просто защото няма да успявате да ги намирате. Не се толерират пуснати коси, както и кокове и конски опашки - прическата трябва да бъде скромна - къса, пригладена, без скърчащи кичури коса.
Сега да минем на дрехите. Панталоните трябва да са от меки, удобни за катерене по тях материи /дънки не стават/. Всякакви връзки се премахват моментално. Пуловерите, по възможност 100% вълна, но не се толерира да се носят като дреха, а да се оставят на удобни места, за да бъдат използвани за лягане върху тях. Чорапите НЕ се простират на простор с останалото пране - грозно е. Ако случайно са простряни, то те за отрицателно време биват събирани и привеждани във вид, който позволява на краката да дишат.

Хранене и маниери - не бива да се храните на холната маса, първо, човек се изгърбва, второ, защото чиниите пречат на свободното придвижване от единия фотьойл до другия. Храним се без излишни движения на приборите, в противен случай може да се случи да посегнат да ни ги отнемат. Храната трябва да е здравословна, тоест да не мирише вкусно, да не изглежда вкусно, за да не дразни котката.

Tari, май всичко това трябваше да ти го кажа малко по-рано. Joy Шегувам се. Убедена съм, че ще подходите с много любов и ще намерите умно решение на всеки бъдещ проблем. Така е като са малки. Сега Кьорчо по цяло денонощие се излежава.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 04:27 от Емел

# 602
  • In a surreal moment!
Хихихи...какви сладки нови и стари котанки!!!  Heart Eyes Hug
И аз отдавна не съм плащала такса вход. Ето ни, да не ни забравите
Маша

Писанчо (принтера му беше отнет, защото рискувах да го счупи, така жално скърцаше под тежестта му)

Стуен (вижте го до къде ми се е качил глезотията му ниедна, ама само когато го няма Писнчо, иначе прилежно си лежи в краката)

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 18:19 от ИКСИ

# 603
Джеската ще я назначим за интериорен специалист вече...

На първо време ме посъветва да разкарам цветята от дневната.
Явно не и допада и десена на възглавничките по столовете, защото упорито ги маха в момента, в който ги сложа.
Определено има претенции и по разположението на малките килимчета пред вратата на банята и балкона...

Какво да се прави - коте с вкус!

За Джесика мога да кажа, че е привърженик на простотата и функционалността. Сега кому е нужно да има възглавници по диваните, още повече и в контрастен на общия фон цвят. Имат ли те някакво предназначение - не, освен да ги гушка човек, докато гледа телевизия, но и това е излишно, като има котка в къщата.
Второ, цветята само заемат място. Отново нямат предназначение. Премахват се, за да се осигури простор в дневната, че да може, ако котката се засили откъм кухнята и спирачният път е малко по-дълаг от реално преценения /а при Джеси е/, да не си разбие главата в някоя керамична саксия.
Трето, килимчетата пред банята и балкона също са нещо напълно излишно. За какво служат, кой се задържа там задълго, че да му е топло на краката? Освен това, ако не са закрепени стабилно на пода /а те очевидно не са/, знаете ли колко е неприятно да хукнеш с 40 км/ч, да се подхлъзнеш заедно с кимичето и да се блъснеш в стъклото на балконската врата. Много боли.

Така лека полека ще установите, че всякакви дрънкулки, мъниста и пайети по дрехите също са излишни. Гривни, гердани, включително разни фибички и ластици за коса, които няма да можете да ползвате не за друго, а просто защото няма да успявате да ги намерите. Не се толерират пуснати коси, както и кокове и коски опашки - прическата трябва да бъде скромна - къса, пригладена, без скърчащи кичури коса.
Сега да минем на дрехите. Панталоните трябва да са от меки, удобни за катерене по тях материи /дънки не стават/. Всякакви връзки се премахват моментално. Пуловерите, по възможност 100% вълна, но не се толерира да се носят като дреха, а да се оставят на удобни места, за да бъдат използвани за лягане върху тях. Чорапите НЕ се простират на простор с останалото пране - грозно е. Ако случайно са простряни, то те за отрицателно време биват събирани и приведени във вид, който позволява на краката да дишат.

Хранене и маниери - не бива да се храните на холната маса, първо, човек се изгърбва, второ, защото чиниите пречат на свободното придвижване от единия фотьойл до другия. Храним се без излишни движения на приборите, в противен случай може да се случи да посегнат да ни ги отнемат. Храната трябва да е здравословна, тоест да не мирише вкусно, да не изглежда вкусно и да не дразни котката.

Tari, май всичко това трябваше да ти го кажа малко по-рано. Joy Шегувам се. Убедена съм, че ще подходите с много любов и ще намерите умно решение на всеки бъдещ проблем. Така е като са малки. Сега Кьорчо по цяло денонощие се излежава.

Охх много се смях, но и много истинни неща казваш, които никак не са изключение. Голяма фурия е малката Джес.
 Joy Joy Joy Joy Joy

# 604
Така лека полека ще установите, че всякакви дрънкулки, мъниста и пайети по дрехите също са излишни. Гривни, гердани, включително разни фибички и ластици за коса, които няма да можете да ползвате не за друго, а просто защото няма да успявате да ги намерите. Не се толерират пуснати коси, както и кокове и коски опашки - прическата трябва да бъде скромна - къса, пригладена, без скърчащи кичури коса.
Сега да минем на дрехите. Панталоните трябва да са от меки, удобни за катерене по тях материи /дънки не стават/. Всякакви връзки се премахват моментално. Пуловерите, по възможност 100% вълна, но не се толерира да се носят като дреха, а да се оставят на удобни места, за да бъдат използвани за лягане върху тях. Чорапите НЕ се простират на простор с останалото пране - грозно е. Ако случайно са простряни, то те за отрицателно време биват събирани и приведени във вид, който позволява на краката да дишат.

Хранене и маниери - не бива да се храните на холната маса, първо, човек се изгърбва, второ, защото чиниите пречат на свободното придвижване от единия фотьойл до другия. Храним се без излишни движения на приборите, в противен случай може да се случи да посегнат да ни ги отнемат. Храната трябва да е здравословна, тоест да не мирише вкусно, да не изглежда вкусно и да не дразни котката.
Joy Joy Голям смях! Ама за дънките не е вярно, моля, моля! Много са си удобни за катерене даже! Особено когато субектът тежи над 5 кг.! Twisted Evil

# 605
  • София
А ако временната ти стопанка ти е отрязала ноктите? Хм? Тогава дънките могат да ти се сторят като от бетон.

# 606
Мдааа подрязването на ноктите върши чудеса.
Поне при нас. Веднага самочувствието влиза в поносими граници.  Joy Joy Joy

# 607
  • Costa Rica
 Joy hahaha Joy hahaha
Хиля си се сама...
Намачкайте малкото бедствие Hug

# 608
  • In a surreal moment!
..ааааа, не си сама и аз съм тук + шоколад+кола+ печени орехчета и приятен филм за Ливан еееххх, какво му трябва повече на човек . Само Маша да не се опитваше пак да ме изсуче, Писанчо да се покетри и настани в скута ми , а Стуен да не се върдаляше върху краката ми под бюрото... Не, нее ,неее не се оплаквам...супер съм си и главоболието ми почти изчезна... Grinning

# 609
  • София и Морето от време на време
Не сте сами - и аз така на глас сама пред компа   nazemiata
Емелче, за пореден път се смея от сърце на остроумните ти коментари. Бих искала и аз да имам такова чувство за хумор като теб.
 Hug

# 610
  • Sofia
Емел,

ама абсолютно си права като се замисля. За какво са ни всички тези неща - дребнопредметие на фона на чистотата и функционализма.
Бреееей, колко нещо има да уча още...

Честно да си кажа, въобще не ме притеснява това, че нямам цветя в дневната или пък някоя и друга неразбория. Само като ми се отърка в краката и вече всичко съм простила.

Лори се вдъхнови от метода със спрея и сега е решила да дресира Джеси да не си точи ноктите на дивана. Вчера тича цяла вечер след нея да я пръска наказателно, докато най-накрая толкова се беше сгорещила, че реши да пробва върху себе си възпитателния метод  Mr. Green

# 611
  • In a surreal moment!
Хихихихи...и подейства ли?!?
Аз пак получих поредния апетайзер  Mr. Green  от Маша, ама нали съм великодушна майка - оставих и го тя да си го хапне  Grinning Мъчи се да ми угоди горкото, ама аз нали съм капризна и все пищя и се сърдя  hahaha

# 612
Kotkovo, много ти е хубав "данъкът"  Wink Писанчо Иксиев и той как сладко е забил нос.

Емел, разсмя ме с това полезно ръководство по минимализъм в дома!

Да споделя новини за Цингарела. Определено има подобрение - от днес започна да се храни, да ака ... радост голяма и за нас, и за доктора. Ако и утре е добре, може би ще спрат системите и ще ни дадат лекарства да й даваме орално вместо венозно. Вечер й вкарвам по една конска доза антибиотик в абоката - вчера като за пръв път голям страх брах и падна малко борба, но днес въобще и не се усети в полусън какво й се случва, та ми бяха спестени протестите. Много се бях отчаяла, момичета ... все едно се върнах осем години назад, когато загубих котката си Мелинда по доста мъчителен начин. Нямам думи за д-р Иванов, много хубав човек! Днес най-сетне се чувствам по-спокойна и с вяра, че ще се оправи детето.

# 613
Влизам да наваксам че съм ви изпуснала напоследък. Стискам палци за Цингарелчето, радвам се че се оправя милото Hug Понякога се разболяват без причина, и с Богданка така стана - неясно от какво, изведнъж разви гастрит, при положение че 2 години не сме й сменяли храната. Добрите лекари са безценни, радвам се че сте си намерили такъв!

Много се смях на разказите на Емел  hahaha Като си представя какво ме чака като се преместим след две седмици... Нов апартамент, повече пространство за бели, как ли ще го декорира? Намислила съм да й взема "помощни материали" - едни подложки, които се поставят върху забранени повърхности и при контакт пускат малко ток  Twisted Evil Направени специално за котки. Войната продължава и няма да се откажа. Богданка няма място върху масата или кухненските плотове, точка.

За разведряване след статията за опитните животни, не мога да се сдрържа да не ви покажа тази. Не е за котки и кучета, за елени е, но все пак, и те душа носят. Накратко, ловните състезания в Щатите започват да еволюират към дигитално-приспособени пушки, които вместо да стрелят, записват видео на лова и "изстрела" и най-добрият ловец се избира по кадрите от клипчето. Така хем си начесват крастата да дебнат истински елени в гората, хем елените остават невредими. Има надежда, светът отива към по-добро!

# 614
  • Варна
Дидитка,
ей на такъв лов и аз отивам Simple Smile
Браво на малкото Цинги, да се оправя съвсем Hug

Общи условия

Активация на акаунт