Любители на котки - тема 42

• 48 512
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • In a surreal moment!
Fiama- браво, много се радвам..дано скоро се оправи напълно дитето! Ти пак я цункай от мен  Heart Eyes  Писанчо от къде извади тоз мерак да спи все на притера не знам, според мен хич не е удобен ,ама... на. Сега като го няма въобще не се качва на тази част от бюрото. А на Маша сладкото оплезено езиче видя ли? Те снимките с тоз телефон не са хич добри, ама няма др. за сега.

Теди - в твойта банда, гледам, има две машести , а ?

Дидитка - ех, американските работи у нас идват след 100г и манталитета най-баш, а до тогава кьораво животно няма да е останало...че и гори, като гледам репортажите от тази вечер..с поголовна сеч и т.н.

# 616
И аз много се радвам за Цингарела, тя е истински малък борец! Дано скоро всичко си бъде както преди  Hug

// Такааам, аз пък имам едно (може би глупаво) притеснение и се терзая и просто трябва да го споделя някъде  Embarassed
Котето ми не е ходило по голяма нужда от малко повече от 24 часа. Знам, че не много, но все пак се притеснявам и то основно защото се сещам за две причини (всъщност две мои грешки...), които може да са го предизвикали. Затова, моля ви, успокойте ме, че всичко ще е наред, защото и без това съм ужасно склонна към паранои!
Та, смених й пясъка снощи. Т.е. досега беше на бентонит, но реших да купя силиконче. (Преди сме взимали, но само два-три пъти, когато беше по-малка). Предполагам, че направих грешка като го смених рязко -- просто изхвърлих старата и сложих силикона. Маркира го на секундата и реших, че всичко ще е наред. На сутринта я заварих да го гледа вторачено. Когато я взимах при мен пък се отскубваше, за да се върне на наблюдателницата си -- пред тоалетната -- и да продължи да го зяпа вторачено!  Shocked После извади една... гранулка?... и се опита да си я хапне Simple Smile И това не ме притесни -- чела съм, че много котки го правят. Пък и скоро загуби интерес. Проблемът е, че оттогава насам не съм я виждала да ползва тоалетната по предназначение и особено ме притеснява "голямата нужда" -- вече са минали 26, 27 часа,  а тя по принцип има редовно стомахче  Embarassed Възможната ми грешка номер 2: смених й храната преди около седмица, и нямах възможност да я сменя плавно  Confused (закъсня ми една онлайн поръчка и т.н.) Но пък тя никога не е правила подобни проблеми, прие новата чудесно, а и мина доста време, не ми звучи много логично да се запича след толкова време? Не знам...

Дали си въобразявам/преувеличавам? Ако утре (неделя) не се изходи, ще я заведа моментално на вет, разбира се, но сега просто исках да споделя, защото се шашкам самичка вкъщи и не знам...  Rolling Eyes Cry Възможно ли е да не й харесва новата тоалетна и да я е страх да ходи там Sad

# 617
Емел, голям смях, трябва да го пратиш това на Пратчет да го добави към автентичната котка Mr. Green Даваш ли да го добавя към началото на темата?

Фиама,  Hug Hug Hug Чудесни новини!

ИКСИ, да ти изям на разбойниците нослетата! Влизам ти в положението за кърменето, днес Яйчицето реши че не съм достатъчно чиста и старателно ми облиза лицето Crazy

Mea_Culpa ако не й харесва тоалетната, ще постиска, постиска,, пък ще свърши работата другаде. Та ако е от това, ще разбереш скоро. Мен храната повече ми притеснява....Суха ли е? НО като цщло този период ми се струва кратък за сериозни тревоги Thinking

Да се похваля, или оплача, не съм сигурна...Децата хванаха мишка. Малките ловци на мама Heart Eyes Проведох спасителна акция и хем те си начесаха инстинктите, хем мишето е живо и на свобода. Надявам се е достатъчно умно да не повтори.

# 618
  • Варна
Mea_Culpa,
според мен не си харесва тоалетната, утре купи бенто и размеси силикона. С Кетя в чудо се бяхме видели с този силикон, не го ще и това е, изнерви се, само обикаляше саксиите ми и се чудеше в коя да се намести ooooh! А иначе и на нея и се е случвало да не ползва тоалетна дълго време, и аз съм се шашкала, но винаги е било инцидентно и после си е наваксвала.

# 619
Дааа... обмислям го съвсем сериозно. Жалко, че пост-фактум прочетох, че в такива случаи е добре да сложиш малко от стария, употребен пясък (тъкмо да си е с нейната миризма). А го изхвърлих :/

EDIT:
ИЗПОЛЗВАХМЕ ГОООО!!!
Чак на мен ми олекна Simple Smile но определено беше с някаква неохота :/ дано свикне бързо котето.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 02:31 от Mea_Culpa

# 620
  • София
Радвам се за малката Цингарела и продължавам да стискам палци да се оправи. Ще проверя да видя къде се намира вашият вет, защото си е цяло щастие някъде в БГ да ти поставят диагноза и да те лукуват адекватно.

Даваш ли да го добавя към началото на темата?

Разбира се, само дето не знам как ще се получи, тъй като е отговор на конкретен пост. Може би трябва да сложим и снимка на Джеската /както я нарича майка й  Grinning/, макар че аз този път щях да предложа да е Цинги, тъй като емоциите около нея бяха /и все още са/ много силни.

Хахха, сега видях, че Teri е писала за възглавници на столове, а аз - за дивани. Така че, май не е много "отговор на конкретен пост". Joy

MissNellie, тези двамката са такава радост за окото, особено на завивки с този десен.

Аз да ви споделя: днес взех Кьорчо в спалнята, гушнах го и легнахме да спим, мъркайки. Знаех, че до няколко часа ще получа пристъп и това ми беше целта. Когато настъпи моментът веднага го изведох, за да не го стряскам, отворих прозореца и започнах да прилагам наученото от курса по дишане. Е, не беше нито лесно, нито бързо, но го овладях. Само дето не знам дали съм успяла със собствени усилия или и без друго на организма му трябва толкова време да се справи сам, защото винаги до сега съм ползвала инхалатор още при поява на първите симптоми. Ще дерзаем, пък да видим.

ИКСИ
, всеки се е размазал де където свари. Представям си какво хорово мъркане пада у вас.

Моят Кьорчо, на когото му е забранено да влиза в моята спалня, като види, че се съм се насочила натам тегли един спринт, скача на леглото и моментално полага главица, докато дебелото дупе е още във въздуха, като се прави на заспал. По този начин си мисли, че на мен ще ми стане жал, че той вече спи дълбоко и няма да го преместя в неговата спалня.  Laughing
Безкрайно много се радвам, че търси близост. Вече бях почнала да се притеснявам с този гардероб.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 04:39 от Емел

# 621
  • София/Дружба
здравейте, дали някоя от вашите котета са имали проблеми с венците?
на моята от едната страна са й малко зачервени, доктора ни даде гранофорин да я мажа,
обаче ми е много трудно. ако може да ми дадете някакви съвети ще съм ви много благодарна.
 Hug

а ето това е моята Чокълет (на галено Чоки):
http://kachi-snimka.info/images/bwy1287308286i.jpg
http://kachi-snimka.info/images/cqs1287308378o.jpg

# 622
  • На небето
Fiama много се радвам са Цинги, успокоих се като прочетох добрите новини. Дано по бързо да се възстанови милото. Поне сега знаеш, че лечение има и е адекватно. Да не говорим некадърните и безчувствени лекари колко мъка щяха да и спестят, ако и бяха обърнали внимание навреме, но това вече няма значение, поне животинчето ще се оправи, ще е живо и здраво и ще можете да му се радвате. Браво на д-р Иванов.

MissNellie много са пораснали писаните, толкова са сладки на тази снимка. Като ги гледам все едно гледам Мърчо, но умножен по две. Въпреки, че моя е с няколко килца по дебел, като гледам. Явно и твоите са с много силни инстинкти, моя редовно хваща врабчета и лястовички, твърде често за да не мога да спася някои от тях.  ooooh! Но не мога да го отуча, сега се е научил като ги хваща да не ми ги носи, а да се крие някъде из покрива с тях. Понеже знае, че ще си изпати. Чудя се с какво да му заместя този инстинкт, та да остави бедните животинки на мира.

# 623
Рижко скочи в тавата с пилето и картофите. Добре, че бяха поизтинали. Иначе миене и килима по закона на Мърфи.
Много пяаляав и любопитуен. Сега спи. Дали да не го събудя, защото се буди в 4 сутринта.

# 624
Момичета тези гурелчета по очите на котьо не минават вече 7-ми ден капя с капки за очи  newsm78

# 625
  • на морето
Здравейте отново !
В опит да наваксам пропуснатите дни  правя едно бързо обобщение .

Къде спят вашите юнаци през ноща? Моите се завиват при нас, под завивките- още от септември

Ами , да , същата работа ,но само през по –студените месеци . През лятото обикновенно с приоритет са теракотените настилки ....

Момичета, обръщам се към тези от вас , които имат опит с кастрацията на женски котки,за съвет и предложения...

Става въпрос за Цингарелла, на fiama.

Докато вляза и прочета всичко , тя одисеята е стигнала развразка .Безкрайно се радвам , за положителния край – поне се знае какво . И стискам палци да се оправи  котето .
За над 15 г.стаж с котки , имам само една , единствена кастрация на женска . Наложи се , защото й течеше гной , а и имаше туморчета по цицките . Като капак  си беше и на годинки  ( 13 ) Мъчи се месец миличката и се спомина . Просто не се затвори раната . А беше тръгнала добре да се възстановява и в един момент даде назад. И отказа да яде Хранила съм я с пипета , ежедневно инжекции и т.н ...Излезе ,че бъблеците са отказали .Не се получи ...
И сега , с наличното женско домочадие също съм в размисъл , дали  .....Не ми се ще да подпиша сама „смъртна присъда „ само заради моята прищавка  и личен  рахатлък .

Вие знаете ли нещо за кастрацията при мъжките котки. И двете ли са така сложни? Имам спомен от детството си, че при мъжките нещата не са така, но не съм убедена.

Двете ми момчета  се наложи да ги кастрирам ,просто защото за първи път виждах такова настървено отношение между двама котараци .И друг път е имало по няколко , но караниците са били само ако има мацка  в „цикъл” .През другото време  ядяха и спяха на едно без проблем . Но миналата година се получиха силни размествания в изградената йерархия  Така в един момент тези двамата хубостници от първи дружки станаха непримирими врагове .Единия буквално трепереше  от хъс и непрестанно се търсеха да се сдавят .Бяха с наядени бузи от август до ноември  и строг пропускателен режим в помещенията . Накрая склоних и ги заведох и двамата . Оправиха се за нула време . Даже часове след интервенцията бяха така : Да слагам ли червена точка ? Wink Sunglasses Laughing Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Сега само от време на време си удрят лапи . Инъче "на Шипка всичко е спокойно !"НО  мерака на единия си седи , и определено си „оправя „ мацките –мераклийки .Но вече практикува „безопасен секс”. Обяснено  беше , че освен в „топките „ хормони се произвеждат и в надбъбречните жлези .Т.е. след кастрация хормоните не се пресичат , а намалят драстично .Просто при някои екземпляри ( като моя напр.) те са с по –високи нива по –принцип. Е, няма начин – след кастрацията докторите казаха ,че атрибутите на господина били подобрили всички рекорди по големина .... Wink Shocked hahaha hahaha hahaha

Включвам се в темата с новия челн на семейството. Това е Бри, почти на 4 месеца и е черна британка. Много мила и добричка. Търсихме я доста време, на точно за рождения ден на Алек я открихме. Ще се радвам да споделяме опит.

Страхотна е !!!!!Да сте живи и здрави !

Момичета нашето коте, доста хапе,  играе си , но понякога доста боли.
Сутринта мъркайки дойде при мен захапа ме  за бузата няколко пъти и след това ми облиза лицето Thinking, всичко това мъркайки, после обаче наостри ушички и започна яко хапане само да си мръдна малко ръката и веднага и се хвърля, вашите котета хапят ли така  newsm78

Описаната сутрешна случка ми звучи повече като единичен случай .
На мене за такава инцидентна проява на дрене и хапане , резултат от Коледните канонади преди две години ми върнаха (вместо да го изхвърлят на улицата )  едно подарено коте .Красавицата беше станала вече почти година . Но това е друга история .
В случая може би се касае за  :
1.   котето още е малко и определено като характер е игриво мааалко в повече .Принципно с времето котките улягат и спират с лудориите , но и 15 годишна кокта съм виждала да играе бясно като „бавачка „  с малки
2.   Зъбките на малките са като иглички  и е неприятно , но може да му растат му истинските зъби  и за това  
3.   Те приемат хапането като игра . Ако сте наблюдавали две малки да си играят – хапят се доста яко за ушите , шията и т.н. При тях чувствителността и дебелината на кожата са други .Просто то ви възприема като партньор в играта .(може да се ласкаете от това ) Добре е все пак да сложете границата  . Въпросният кастриран рекордьор също захапва и дере като се заиграе и отпусне повече , но веднага бива скастрян.

Относно хапането,Бекс е вече на повече от година,но продължава да си хапе,естествено боли повече от преди.С него имам проблем,защото се настървява.Започва да сумти,ръмжи,мяука,все едно се бие с друг мъжкар.Налага ми се да го затворя някъде за кратко,докато се успокои защото иначе рискувам да бъда изядена.

И мене това ми свучи на повече хормони .Ако стане нетърпимо се замисли за кастрация.Ще свърши работа – гаранция !

дами, нахлувам в темата ви
с едно питане
от маса време сънувам че си имам котка и се реших да си купя, явно ми е писано  Heart Eyes. Търся си персийче или британска синя, пола е без значение, важно ми е да е малко коте. Ако знаете за такава или предлагате, пишете на лични.

Скъпа , факта ,че си сънувала  не значи че е писано . Ако до сега не си гледала животинче в къщи  си  помисли първо  наясно ли си какво ще те очаква в следващите примерно десетина годин . Котето /кучето  и др. Не са плюшени възклавници , които при нужда де се вадят от шкафа  и да се гушнат ,а след това отново да с еприберат там и забравят до следващия път . Гледането на животнинче си е все едно едно постоянно непорасващо дете  - помислете за компромисите и промените ,които се НЕИЗБЕЖНИ в дома и ежедневието ви . Готови ли сте на такива жертви .....

......Аз така и месото отказах на даден етап.
И аз от 6 години съм отказала месото . От тази дадох крачка назад и „проядох риба „ .

Джеската ще я назначим за интериорен специалист вече...

На първо време ме посъветва да разкарам цветята от дневната.
Явно не и допада и десена на възглавничките по столовете, защото упорито ги маха в момента, в който ги сложа.
Определено има претенции и по разположението на малките килимчета пред вратата на банята и балкона...

Какво да се прави - коте с вкус!

За Джесика мога да кажа, че е привърженик на простотата и функционалността. Сега, кому е нужно да има възглавници по диваните, още повече и в контрастен на общия фон цвят. Имат ли те някакво предназначение - не, освен да ги гушка човек, докато гледа телевизия, но и това е излишно, като има котка в къщата.
Второ, цветята само заемат място. Отново нямат предназначение. Премахват се, за да се осигури простор в дневната, че да може, ако котката се засили откъм кухнята и спирачният път е малко по-дълъг от реално преценения /а при Джеси е/, да не си разбие главата в някоя керамична саксия.
Трето, килимчетата пред банята и балкона също са нещо напълно излишно. За какво служат, кой се задържа там задълго, че да му е топло на краката? Освен това, ако не са закрепени стабилно на пода /а те очевидно не са/, знаете ли колко е неприятно да хукнеш с 40 км/ч, да се подхлъзнеш заедно с кимичето и да се блъснеш в стъклото на балконската врата. Много боли.

Така лека-полека ще установите, че всякакви дрънкулки, мъниста и пайети по дрехите също са излишни. Гривни, гердани, включително разни фибички и ластици за коса, които няма да можете да ползвате - не за друго, а просто защото няма да успявате да ги намирате. Не се толерират пуснати коси, както и кокове и конски опашки - прическата трябва да бъде скромна - къса, пригладена, без скърчащи кичури коса.
Сега да минем на дрехите. Панталоните трябва да са от меки, удобни за катерене по тях материи /дънки не стават/. Всякакви връзки се премахват моментално. Пуловерите, по възможност 100% вълна, но не се толерира да се носят като дреха, а да се оставят на удобни места, за да бъдат използвани за лягане върху тях. Чорапите НЕ се простират на простор с останалото пране - грозно е. Ако случайно са простряни, то те за отрицателно време биват събирани и привеждани във вид, който позволява на краката да дишат.

Хранене и маниери - не бива да се храните на холната маса, първо, човек се изгърбва, второ, защото чиниите пречат на свободното придвижване от единия фотьойл до другия. Храним се без излишни движения на приборите, в противен случай може да се случи да посегнат да ни ги отнемат. Храната трябва да е здравословна, тоест да не мирише вкусно, да не изглежда вкусно, за да не дразни котката.

Tari, май всичко това трябваше да ти го кажа малко по-рано. Joy Шегувам се. Убедена съм, че ще подходите с много любов и ще намерите умно решение на всеки бъдещ проблем. Така е като са малки. Сега Кьорчо по цяло денонощие се излежава.

Цвилих  от смях  докато четях ! Сега ще разсмея и домочадието ! Това можа да го напише само някой с личен опит , непосредствени наблюдения , прекрасно чувство за хумор и талант  с писането !

здравейте, дали някоя от вашите котета са имали проблеми с венците?
на моята от едната страна са й малко зачервени, доктора ни даде гранофорин да я мажа,
обаче ми е много трудно. ако може да ми дадете някакви съвети ще съм ви много благодарна.
 Hug

а ето това е моята Чокълет (на галено Чоки):

Какъв точно й е проблема ? Аз имам две с проблеми на лигавицата която се разраства и вече е обхванала и венците .Ужасно е и поне тук ми се твърди ,че е нелечимо .Уж се мажем , ама ефект –никакъв . А мазането наистина е доста трудно занимание .Необходими са поне двама души .Един да държи лапите , а другия на отвори устата и да маже .С едната котарана успявам да се оправя  сама , като опирам лапите й на мене и като я държа за врата през леко отворената уста пъхам странично клечката с мазилото последователно в ляво и дясно .Но с другата – имаме редовно жертви ...

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 14:16 от asha

# 626
  • София
Почти месец сме вече заедно с нашата Бриджит. Осиновихме си я с това име и го запазихме. От седмица насам вече си познава името  Crazy Ползва си тоалетната/ със силикон/ от първия ден, но вчера откри че може да си свърши работата и в саксията с бенджамин. Взехме мрежичка, поставихме я върху саксията и загуби интерес. Купихме и драскалка, но почти не я забелязва. Точи нокти в килима. Най-обича да си играе с две изкуствени мишлета. Скоро става на 60 дни и ще се ваксинираме. Дадох и поредната доза за вътрешни паразити вече -четвъртинка  цестал. Основно  сме на гранули, но когато варим телешко или пилешки гърди и давам малко. Обича и кисело мляко, давам и по една супена лъжица на ден, нали няма проблем?

# 627
  • на морето
Почти месец сме вече заедно с нашата Бриджит. Осиновихме си я с това име и го запазихме. От седмица насам вече си познава името  Crazy Ползва си тоалетната/ със силикон/ от първия ден, но вчера откри че може да си свърши работата и в саксията с бенджамин. Взехме мрежичка, поставихме я върху саксията и загуби интерес. Купихме и драскалка, но почти не я забелязва. Точи нокти в килима. Най-обича да си играе с две изкуствени мишлета. Скоро става на 60 дни и ще се ваксинираме. Дадох и поредната доза за вътрешни паразити вече -четвъртинка  цестал. Основно  сме на гранули, но когато варим телешко или пилешки гърди и давам малко. Обича и кисело мляко, давам и по една супена лъжица на ден, нали няма проблем?

Здравей ! няма праблем да хапва и нещо друхо освен "изкуствена храна " .Поздравления за решението с мрежичката , но май с килима ще трябва да се примириш .... ПАк по -лесто с сменя от тапицерия на мебели . При мене за сега за тази цел  ползвам едно парче ленулеум обърнат с текстила отгоре . Върши работа , но лудетините не се отказват лесно от дивана ....

# 628
  • град-държава
"Изкуствена храна"...  newsm78

liebesbaer ,и телешкото и пилешкото са ОК,стига да нямат подправки...кисело мляко аз самата съм давал почти всеки ден по супена лъжица около година...сега от време на време пак му давам,ако се писетя или заквасена сметана-определено повече му се услажда. Laughing

Щом проявява повече интерес към килима,най-вероятно е удачен вариант подова драскала...просто всяка котка с номера си  Mr. Green ,аз преди да взема драскалка го наблюдавах как си точи ноктите и по този начин я избрах,в случая вертикална и си я ползва редовно.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 14:34 от ahasver

# 629
  • на морето
И да ви запозная сега малко по- обстойно с настоящото ми налично домочадие :
Това е леглото ми в " окупация " .Спим по подобен начин ......

В дъното ,бежавата е Маша - със заболяването в устата , едното бившо момче - Джони  е навирил една пухкава главица пред нея , а на преден план е мама Рошка с двете тримесечни калпазанки - Бубка и Пипи , дето вече са мнооого големи и никой не ги иска да ги вземе .....
А ето ги и двете бонбонки в ретроспекция - два дни след раждането .... и сега

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 15:39 от asha

Общи условия

Активация на акаунт