Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

• 106 368
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
момичета как сте? Държите ли се? Аз минах на ден по 50 гр. жито, защото 100 ми е много и не успявам да го изям. Не чувствам никакъв глад, което е добре, и се чувствам много бодра. За сега нямам странични ефекти  Peace

# 31
  • София
здравейте момичета:)
ice и аз не чувствам глад , но съм забелязала, че колкото повече си изяждам нормата за деня, толкова повече ефект има, така че пробвай се да си хапваш житото, независимо дали ти се яде. аз лично гледам да е в активната част на деня, а вечер да имам останала 1 ябълка и орехи-като се прибера си хапвам лубимото-орехи с мед, а по-късничко и ябълката:)така ми е и по-лесно да издържа, като знам че имам нещо за хапване:)
забравям си водата, но ще гледам да си наложа:)А главата и при мен се обади вече:))))))
gundie  верочтно ще има някакъв ефект, но аз по-скоро на твое място бих си следвала режима на дънов, макар само за 5 дни.ябълки и орехи според мен са доста по добър вариант , отколкото мляко:)))))))) Но сама прецени, от кое ще се чувстваш добре:)
Останалите, как сте? Моите ябълки изчезнаха мистериозно и се отправям да ги издирвам........Simple Smile))))))

# 32
момичета как сте? Държите ли се? Аз минах на ден по 50 гр. жито, защото 100 ми е много и не успявам да го изям. Не чувствам никакъв глад, което е добре, и се чувствам много бодра. За сега нямам странични ефекти  Peace
аз хич не съм ящна и принципно ям по малко, но вече трети ден съм на тая диета и пукам от глад- а ям по повече от 100 грама на ден??? newsm78 Как не ви се яде наистина незнам newsm78 И на мен ми се струва, че е по-добре да си хапвате поне дозата за деня, че иначе може да не е много добре за стомаха

# 33
  • София
Здравейте, момичета!  Hug
Добре съм, държа се, всичко е ок при мен, нямам главоболие.
gundie  Hug съветвам те да се придържаш към този вариант, който е на Дънов. Другият ми се струва просто някаква диета. Ефект сигурно ще има, за 5 дни също. И при другата диета предполагам също, но моят съвет е все пак жито, орехи, мед и ябълки. /Сега видях, че съм дублирала съвета на ni4iq, но вече го написах  Laughing / Пий повече вода, така няма да чувстваш глад. Моята порция си я изяждам за деня. При мен са проблем ябълките, които вече не обичам /от много диети с плодове и ябълки, така се получава/  Sunglasses
Предполагам, че проблемите с главоболието ще отшумят съвсем скоро! Стискам палци!
На всички успех и внимавайте с изкушенията на приближаващия уикенд!  Laughing

# 34
Здравейте,от вчера съм на режима ,днес ми е 2 ден.От снощи съм с жестоко главоболие,усещам пулсираща болка,лошо ми е,повръща ми се ..............какво да правя,това ще спре ли.............

# 35
Благодаря ви за съветите- аз бях изкарала първия си ден когато видях тая и др. теми и въобще научих за идеята на Дънов- на диета съм за пръв път и хич не са ми ясни нещата- млякото ми свърши и то доста бързо, имам орехи и сега ще карам няколко дни така...после ще ви пиша какъв е резултата
Успех на всички Hug

# 36
  • София
nefertali  Hug разбира се, че ще спре, надявам се съвсем скоро. Понякога се случва в първите ден-два, след това отшумява. Пий повече вода и да се надяваме утре да си свежа и да няма следа от главоболието.
gundie Hug успех и споделяй. Дори и нещо да не ти е ясно, питай ни, все някой ще знае.

# 37
Здравейте,от вчера съм на режима ,днес ми е 2 ден.От снощи съм с жестоко главоболие,усещам пулсираща болка,лошо ми е,повръща ми се ..............какво да правя,това ще спре ли.............
Да, наистина и при мен беше така- първия ден и всичко си дойде на мястото имоят съвет е за повече вода, дори и когато не си на диета за главоболие се препоръчва пиене на вода

gundie Hug успех и споделяй. Дори и нещо да не ти е ясно, питай ни, все някой ще знае.
Peace Wink

# 38
  • София
луднала от работа и разни емоции - само минавам да кажа "тук съм. засега удържам фронта."
поздрави   bouquet

# 39
Здравейте всички, имам първо питане към Solei или Snow4eva и ще съм благодарна ако ми пояснят. В обясненията за режима пише: "......Този режим е съобразен с фазите на Луната и с енергиите, които ''носят''отделните дни.Най-добре е да го започне в сряда или понеделник, след пълнолуние." По моя календар пълнолуние БЕШЕ на 23-09. Първия понеделник е на 27-09, а ние започнахме режима на 29-09 в сряда. Питам защото СЪМ МНОООГО доволна от режима и искам да го правя през месец /АКО ТОВА Е ПОЗВОЛЕНО - не съм запозната добре както Вас/ и да си отбележа в графика за да "се настройвам" Искам да Ви благодаря от цялата си душа за този режим - НАЙ-ПОСЛЕ НАМЕРИХ ТОВА, КОЕТО МИ ТРЯБВА.
Сега да дам отчет: на 28-09 бях 93 кг, при височина 151 см. /МНОЖКО Е НАЛИ? /. Снощи на 01-10 след ТРИ дни диета бях 89 кг - newsm44 newsm44 - цели ЧЕТИРИ КИЛА. Без глад, без главоболие, без световъртежи и 2-3 пъти във ВЦ. Дори вчера с малко труд изядох житото но.... вечерта ми дойде добре. Като че ли изтеглих яденето по-късно. Но аз имам да свалям ЦЕЛИ 40 кг, и може би организма има много запаси та затова свалих толкова много.
Желая успешен ден на всички и пак благодаря за подкрепата   bouquet

# 40
здравейте момичета, преди малко си хапнах житото, но трябва да ви кажа, че хич не ми върви нещо. Предпочитам ако може без житото, глад изобщо нечувствам. Чувствам се отлично, някак си съм по-бодра, въпреки ограниченото хранене  Peace

# 41
А вие какво си купувате- жито или грухана пшеница, аз не съм много наясно , но май са едно и също??? Аз понеже както вече казах, видях рецептата в едно списание и там пишеше да се купи грухана пшеница, но в магазина вчера видях и някакво си жито(парено май беше?? newsm78) и се чудех какава е разликата?
Освен това си бях купила от Пикадили една пшеница- тябеше твърдичка и с люспа май...абе имаше гъгрици и тая сутрин си взех от Халите насипна гр. пшен.- ами съвсем различна ми се вижда- малко по-мека, сякаш няма люспички???? newsm78

# 42
Житният режим се прави с пшеница за покълване или обикновена пшеница /без надпис/ ,която не е грухана.Просто трябва да си намерите пшеница ,която като я засеете,ще поникне.Използва се енергията на покълването.Затова е по-добре да е във фазата малко преди да покълне.Макар че някои използват пшеница  и когато тя  вече има кълнове.
   Датата на пълнолунието наистина е 23.09.Един ден преди и един ден след този ден/общо три/ са  тежки дни за доста дейностти.Дори през нощите по-трудно се спи.Режимът можеше да започне следващия понеделник или следващата сряда.От гледна точка на последните дни /осми,девети и десети/,малко по-добре беше да се започне на 27.Но и така няма проблем.Просто трябва да бъдете малко по-внимателни  при захранването.
  И така -десетте дни трябва да бъдат разположени в рамките на 14 /след пълнолунието/.Когато то е в четвъртък или петък .може да се започне и в понеделник.Тези дни се избират ,защото основната ви цел е сваляне на килограми и изхвърляне на токсини/т.е махане на нещо от вас/.

# 43
здравейте аз започнах житния режим на 23.09 за съжаление не знам точно колко килограма съм била защото нямам електронен кантар но на моя бях 76кг. Днес е 10-ти ден от началото и през цялото време не съм прегрешавала с нищо, но преди малко изядох една препечена чушка, боли ме гърлото от вчера, а това жито направо го дразни яко. Тази сутрин кантарът показва 72кл. не съм смъкнала много ,но и на това се радва. Дано да успея да ги задържа. Сега се чудя дали може по да започна захранването не с варени картофи ,а задушени зеленчуци с малко ориз? Моля ви за малко повече ясното за това захранване аз си купих зеле, но прочетох ,че първите дни не може. newsm78

# 44
Захранването се започва с много лека храна.И повече течности.При по-чуствителна лигавица на стомаха след десетия ден с по-твърда храна можете да имате проблеми.А конкретно за зелето-знаете ,че то дори се изключва при някои от заболяванията на стомаха и червата.
   Много пъти сме писали ,че тук е единственото място в нета, където е написана пробвана схема за захранване/без много ограничения,на границите на разумните изисквания/ /А и сега има достатъчно зеленчуци и плодове.Сигурно много неща му се ядат на всеки от вас след такъв режим.Но по-добре е да не качите килограми и най-вече -да не си навредите.Аз 25 години не ям месо.И още съм жив.Макар че покрай мен хората си се хранят с различни меса.Просто за всяка успешна дейност се изисква поне малко воля.
   Режимът може да се прави и всеки месец.Макар че по-хубаво е през лятото да бъдете на плодове и зеленчуци.А който яде и месо-да хапне и малко риба.Може да редувате и къси режими /5 дни/с дълги/10/.Постепенно ще се научите да познавате тялото си и да се храните по-правилно.
 Препоръчвам ви да не прескачате февруарския режим .Той е най-масов и най-полезен.
 Удачна формула е и три режима в годината: февруари-юни-октомври.
  А ако искате четири: февруари-юни-септември -ноември.Декември и януари не са подходящи заради повечето празници.
  Месеците са съобразени и с някои допълнителни условия като начин на хранене,отпуск и др.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 00:30 от solej

Общи условия

Активация на акаунт