Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

• 106 364
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
# 46
Груханата пшеница също може да покълва, освен това от нея се прави и ашуре....едва ли е кой знае колко по-различна от обикновенната...термина грухана ме навежда на мислълта , че вероятно е чистена от нещо???

# 47
Solei, благодаря за обяснението. Във втория си пост от днес си дал и колко пъти може да се прави режима. Лекар съм и това може да послужи и за доброто и на други.

# 48
  Не знам кой ви е казал,че грухана пшеница може да покълне ,но това е все едно човек с натрошени кости  да проходи нормално или въобще да може да ходи.''Грухана'' буквално означава ''бита'' или ''натрошена''.Това е просто начупена пшеница.Аз не съм виждал такава да покълва .И тук пише същото:
   http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=5ee19af689822345a944 … g105641#msg105641
 Няма проблем ,ако в годината се направят четири режима.Още повече ,че калориите,които се приемат за един ден ,не са малко.Естествено, всичко е индивидуално.Зависи не само от здравословното състояние ,но и от работата ,психическите  особености ,близките ни и някои духовни условия.До този момент не знам този режим да е навредил на някого.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 00:24 от solej

# 49
Добро утро момичета, как сте? Аз не съм се чувствала толкова добре, бодра и енергийна, откакто съм родила. Просто имам чувството, че "летя". Ни изпитвам никакъв, ама никакъв глад, вчера успях да изям само 2 ябълки, 5 ореха и около 30 гр. жито.
Чета, че обсъждате с какво жито го правите режима - ми аз го правя с пшеница за покълване, от толкова четене стигах до извода, че е най-правилно да се прави с такава, заради витамините и минералите, които се съдържат в самия кълн. Но всеки сам преценява с кое жито му е по-вусно.
А относно захранването, аз нямам никакъв опит, та тепърва ще чета линковете, които Солей е дала, както и ще потърся повече информация за захранването. Защото според мен то е много по-важно от самата диета.

п.с. само за протокола, днес сутринта се изтеглих и резултата е -5 кг., но имам още 5 за сваляне, да да успея да ги сваля задържа после  Peace
Успех на всички житенки   bouquet

# 50
Здравейте,днес ми е 4 ден и все още съм на режима.Аз живея в малък град и колкото и да се опитвах да си намеря жито за покълване не успях да намеря.Карам на грохана пшеница ,но като чета какво пишете и малко се чудя има и смисъл въобще от това ,което правя след като не е с пшеницата от която трябва....Тази нощ главоболието ми беше нечовешко и си казах ,че ако го има и днес спирам,но........днес няма главоболие.Надявам се да е добър знак това.Има ли смисъл ,ако пшеницата е грухана

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 21:27 от nefertali

# 51
Съжалявам, че ще разочаровам някои от вас, но аз използвам диетата точно за такава и някак си не ме вълнуваше никак покълваемостта на пшеницата понеже дори не бях разбрала за тоя етап понеже както вече бях писала видях диетата в едно списание и там пишеше, че могат да се смъкнат 3 килца(че точно толкова са ми нужни до желаните кг.), което много ме ентосиазира и затова започнах-явно съм останала с грешно впечатление за темата(въпреки, че все си мисля, че никой не се подлага на глад, ако не е заради кг???)
nefertali , ако целта ти е да отслабваш е все едно дали ще ползващ груханата пшеница- да, има ефект, ако искаш да се пречистваш явно ще трябва да следваш оказанията стриктно и да не се отклоняваш

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 23:55 от gundie

# 52
  • София
Добро утро, житенки!  Hug
Как върви? Пропуснах 2 дни, но сега наваксах с четенето.
Солей е отговорил на въпросите.   bouquet
nefertali,  gundie, мога да ви отговоря по следния начин: от февруари правя режима, пробвала съм и двата вида пшеница. Резултат като отслабване има и с двата вида. Преди бях споделила, че не харесвах житото за покълване и затова бях пробвала с другото. Но след като премислих, реших да съчетая отслабването с пречистването и започнах да ям от житото за покълване. Дъвченето при него е доста повече, засищането също. Но... като няма в града, разбира се, че е по-добре с каквото има, отколкото изобщо да не се прави. Сами ще видите резултата, ако го направите и втори път.
ice Hug браво за чудесния резултат!!!   bouquet
Пожелавам на всички лека седмица и вече започвам да чакам захранването.  Hug

# 53
Snow4eva Hug
Аз тоя път съм доволна от резултата, но ще те послушам и др. път ще взема това, което казваш.Благодаря! Wink

# 54
  • София
хубава и усмихната седмица, мили житенки - въпреки мрачното време Simple Smile))

засега режимът ми минава леко, за да не ми дойде байгън, не слагам много мед

успех Hug

# 55
  • София
Радвам се, gundie! Пробвай, може да ти хареса повече, ако не - поне ще знаеш...  Laughing
solima  Hug и аз слагам сравнително малко - по 1 суп. лъж. за целия ден горе-долу...

# 56
Здравейте,момичета!
Приключих на шестия ден с режима-толкова издържах  Embarassed.Проблемът беше,че никак не можех да ям жито-много ми беше неприятен вкусът и  никак не влизаше  Confused.Карах го само на 2 ябълки и 4-5 ореха.Равносметката е следната-2 кг. надолу,чувство на лекота след първия ден,излекуван гастрит/поне до момента/.Много зверски ме болеше стомахът преди да започна режима,даже си мислех,че още ще го закъсам с това сурово жито/първите 2-3 дена все още го прекарвах/,но стомахът ми се успокои тотално.Странното е ,че криза получих вечерта след захранването с "ангелската " супа.Събудих се със зверско главоболие и гадно разстройство,а ядох само сварено картофче с половин морковче и чорбата от вареното с малко сол и магданоз.Другият ден ми беше замаяно и това е.Вече съм ОК  Simple SmileПродължавам със стария хранителен режим-вегетарианка съм  Simple Smile.
Много ми е странно,защо мъжът ми не отслабна и грам за шесте дена-спазваше всичко точно,ядеше си и житото,а не свали килограми?Единствено си позволяваше малко сол/хванал се с теорията на Батманджелидж за лековитата сила на солената вода/,дали това е причината?А иначе беше много доволен как се чувства по време на режима.

# 57
добро утро момичета, аз съм тук и продължавам на режима. Трябва да ви кажа, че се чувствам перфектно, имам чувството, че мога да изкара на този режим още 10 дни, нямам проблем с глада, изобщо не чувствам глад, и за това мисля да захраня чак в събота на обяд с ангелската супа. и два дена да захранвам само с нея, и чак в понеделник на обяд да включа и суровите зелевчуци. Не бързам със захранването, защото сутринта кантарът отчете още 1 кг. надолу, - общо до сега -6 кг. Незнам за вас, но аз съм страшно доволна от този режим. Февруари месец пак ще го повторя  Peace
Успех на всички които продължават   bouquet

# 58
Здравейте и от мен!
Аз приключих тоя път на 6(и него ден до вечерта бях на диетата) ден, по начало бях решила 5 дни да тествам, а и си мислех, че не мога повече време и  по ред други причини. Резултатът: Въпреки, че първите два дни подкарах грешно нещата и пих мляко, а не ядох орехи, въпреки че 3-4(но на 5 ден почти не ядох) дни ядох между 40 и 50 гр на ядене, въпреки че ядох грухана пшеница и въпреки,че съм пред МЦ- се чувствам много добре, не ме боли корема(гастрит), отслабнах с 2 кг(е исках 3, но...) и пак ще пробвам по натам с жито
Успех на всички  bouquet

# 59
  • София
Здравейте житенки, сутринта кантарът показа - 5,1 кг. Това е третият ми режим и за първи път свалям толкова килограми, въпреки че спазвам режима еднакво всеки път. Надявам се да издържа до петък, когато на обяд ще си хапна ангелска супичка. Проблемът при мен е че след захранването си връщам доста килограми, а иначе внимавам какво и колко ям.

Общи условия

Активация на акаунт