Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

• 106 856
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм почти веган от две години насам и съм изключително доволна. Казвам почти, защото последния месец хапвах кисело мляко. Иначе преди това стриктно веганство. Без захар и бяло брашно. Горещо го препоръчвам на всеки, на който му е писнало от диети и болести и т.н. Месото е абсолютно забравено и изключено от нуждите на организма ми. За мен то е отровно просто.

# 151
  • София
На 21.11.2010 е пълнолуние, не трябва ли на 22 - понеделник да се започне диетата?

# 152
   За предпочитене е да не се започва един ден след пълнолуние. През ноември срядата е близо до пълнолунието. Добрите условия са налице.

# 153

Нека по-вещите да се изкажат,но неделя срещу понеделник е пълнолуние .
В такъв случай в понеделник ли да  започна или в сряда  newsm78

# 154
  Аз не знам защо се получи този дебат.Може би защото не са четени добре някои от старите ми мнения.Режимът наистина може да  започне  в сряда/по-често/ и в понеделник.Започва се в понеделник ,когато срядата е много далеч от пълнолунието /то е в четвъртък или петък предната седмица/.Тогава захранването трябва да започне в по-неблагоприятен период/фаза/ на Луната.И рискът да се върнат част от килограмите /когато Луната нараства/е по-голям.Важен е и първият ден на захранването.Петък е един от най-подходящите.Затова мъничка част от захранването започва тогава/с ангелска супа /.От голямо значение е и че пълнолунието влияе негативно и на околните дни/поне един преди и един -след/
  Тези факти са проверени /като въздействие/от доста хора ,които се включиха с мнения във форума.
 Коментарът ми се отнася за Житен  режим ,който цели сваляне на килограми и изчистване на организма.Ако имате други цели-фазите на Луната и началото на режима ще бъдат други.
Ако искате, потърсете по-експертно мнение.Но ,за жалост, експертите по този режим са много малко/като богата практика с повече хора/ и не пишат /поне до този момент/тук.
  Но всеки е свободен да започне режима си ,когато той иска.Нали преди доста години е казано''Не вярвайте!Опитайте и вижте!''.

# 155
здравейте, момичета
чета от известно време за житената диета и имам желание след детокса (който провеждам в момента) да продължа с нея. Но, ако позволите, имам няколко въпроса - може ли да се заменят например 2 ябълки с 3 киви-та, като целта е почистване на червата ежедневно. В случай, че не е желателно, може ли да да се ползват разслабващи чайове? Също така - позволено ли е кафето?
Не схванах много добре причината да се стартира в сряда, а и не мога да чета по много на екрана поради проблеми с очите, но се надявам полека-лека всичко да разбера

# 156
  Много ясно е написано защо трябва да се започне режимът в сряда.Има астрономически/влияние на Луната/,астрологически и духовни причини.Това не е поредната диета,както някои мислят.
  Пиенето на кафе може да се отрази негативно на стомаха.Но ,ако не можете без него,пийте едно/ сутрин,след храненето/.
  Някои пият без проблем билкови чайове.Имаше добри примери и с ройбос.Аз препоръчвам лайка,мащерка...
  Не се сменят плодовете.От значение са не само хранителните им качества ,но и духовният им смисъл.Ябълката има връзка с Любовта и със сърцето.Орехите са за ума и мозъка.
 Но...всеки е свободен.И...отговорен за крайния резултат.

# 157
благодаря за информацията, всъщност през това време осмислих нещата и разбрах смисъла срядата.  Доста ми дойде информацията за двете диети една след друга - детокса и житената и явно бях пропуснала.

# 158
  • София
   За предпочитене е да не се започва един ден след пълнолуние. През ноември срядата е близо до пълнолунието. Добрите условия са налице.
Благодаря, това го разбрах. Не разбирам защо тогава през декември режимът започва на 22.12 , след като пълнолунието е на 21, т.е. само един ден. Много искам да схвана логиката затова задълбавам толкова във въпроса, моля да ме извините.

# 159
  • София
Здравейте, дружина!  Hug
Строй се, преброй се! Кои започваме в сряда?
Аз - със сигурност! Grinning
violetkatana, за съжаление не мога да ти отговоря на въпроса. Винаги питам няколко месеца предварително Solеj кои са предстоящите дати и ги поствам в подписа си. Знам че ден-два отклонение не е фатално. Въобще - когато и да се започне - винаги дава резултат, но наистина като че ли това са най-благоприятните дни! Затова вярвам и се доверявам.
Забелязах в последните 2 месеца лоша тенденция към качване непосредствено преди пълнолуние. И преди го е имало, но някак си овладявах нещата. Последния месец ми беше много трудно. Просто... качваш се сутринта на кантара и се чудиш и маеш откъде е дошъл този плюс!  Shocked
Кои сме в групата?
Хубав ден на всички и приятна подготовка!  Hug

# 160
violetkatana Hugза 22 декември дори аз мога да ти отговоря Laughingа ми защото е мноооого далече срядата 29 декември!
Snow4eva Hug Hug Hugаз,както винаги,само 2-3 дни(не искам да си усложнявам живота със захранване Joy)

# 161
През декември ситуацията е малко сложна.Дните след Коледа са много сложни като енергии/до 6 януари/.Борят се Доброто и Злото.Затова не е удачно да се започне на 27.Още повече ,че на  тази дата  си е заминал от този свят Учителя Петър Дънов. Но формално погледнато най-добре е режимът ви да е разположен в дванадесетте благоприятни дни/от края на пълнолунието до началото на новолунието/.В краен случай 13-14. Ако започнем чак в понеделник,то няколко дни от началото на захранването ще бъдат в неблагоприятен период. Затова избираме по-малкото зло. А то е малко по-тежък първи ден. Но един от най-важните дни е десетият.Много е важно в този слаб за организма период захранването да започне в добри условия и по-леко.
  За януари проблемът е най-сложен.Но не толкова за януарския режим ,а за ''класическия национален режим''Обикновено той се прави през февруари.Но трябва да бъде и във ВОДОЛЕЙ.
В такива моменти трябва да има национално тълкуване.и решение.Понякога се появяват две школи и от там-две мнения.Ако питате мен-аз съм на мнение дори краят на режима да не влиза в Риби.И съм за начало през януари.Твърде е вероятно началото му да е в понеделник.Но понякога дори националните решения са спорни.Затова е имало случаи някои да започват през януари,а други-през февруари.

# 162
Колко грама орехови ядки са 9 цели ореха newsm78

# 163
Адаш, като ги счукам, ще ги премеря на електронни везни и ще докладвам Laughing
Всички продукти съм запасила вече и съм с вас от сряда. За интересуващите се  - на Женския пазар има негрухано жито, което със сигурност излиза по-евтино от диетичните магазини.

# 164
  • София

За януари проблемът е най-сложен.Но не толкова за януарския режим ,а за ''класическия национален режим''Обикновено той се прави през февруари.Но трябва да бъде и във ВОДОЛЕЙ.
В такива моменти трябва да има национално тълкуване.и решение.Понякога се появяват две школи и от там-две мнения.Ако питате мен-аз съм на мнение дори краят на режима да не влиза в Риби.И съм за начало през януари.Твърде е вероятно началото му да е в понеделник.Но понякога дори националните решения са спорни.Затова е имало случаи някои да започват през януари,а други-през февруари.

solej , благодаря, ще разчитаме на теб да ни кажеш датите на следващите режими през 2011 г. bowuu

Общи условия

Активация на акаунт