Житен режим на Учителя Петър Дънов - 5 тема

• 106 870
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
kati4ka, не се отказвай, само първите три дни се изпитва глад, после не ти се яде дори и това, което ти се полага.
Не знаех  за първите 3 дни.Но вече е късно.Хапнах си друга храна.Явно не съм се настроила правилно! newsm12
Нищо другия път съм с вас  newsm10

# 211
И при нас го има този момент със съблазняването: снощи си причинихме да присъстваме на рожден ден и стоях повече от час на 15 см от една уникално изглеждаща торта, но издържах! Не ми е минало и през акъла дори да се откажа заради такъв тип изкушение, макар че съм луда по сладкото.
Още продължава да ми гладнее, но вече не е толкова непоносимо и смятам, че от утре вече всичко ще е различно и по-леко.
Пък и вие всичките сте ми такъв стимул, че няма предаване! С вас съм!

# 212
Здравейте и от мен, житни дами!  bouquet  Аз съм житно режимна от 24ти, както си му е редът, но досега само ви чета ли чета и реших да вдъхна и аз малко кураж в редиците. Да споделя, че предния месец пробвах, но издържах точно половин ден. Сега обаче удържам още фронта - можело значи... Така че никакво отказване, ще се поддържаме заедно и ще успеем да намъкнем тоалетите за Нова година  bowuu

# 213
  • софия
Добре ,направих житото сега го ям ,но немога да разбера така твърдо ли трябва да е няма този вкус като житото което се носи на гробищата или аз бъркам в направата му.

# 214
  • Universe
Добре ,направих житото сега го ям ,но немога да разбера така твърдо ли трябва да е няма този вкус като житото което се носи на гробищата или аз бъркам в направата му.

Ако го правиш с вода стайна температура си е твърдо, ако е грухано и го накиснеш с топла вода става по -меко, но със сигурност, не е като житото по гробищата. Не бъркаш Hug

ПРИГОТВЯНЕ НА ЖИТОТО /ПО УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ/ - http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=266

Сто грама жито се измива много добре от вечерта и с лъ­жица се слага в добре запаз­ващ топлината еднолитров термос. Залива се с вряла во­да почти догоре /водата да бъде от ня­кой чист извор, а не от водоп­ровода, защото последната е хлорирана и нечиста. Не се препоръчва и минерална вода, защото тя е по-наситена с някои минерални соли в съ­ответствие с нейния произ­ход. Идеалният случай би бил да разполагаме с рилска вода и най-вече от чешмичката „Ръцете, които дават“/и термосът се затваря добре, за да може житото да няма достъп до въздуха.
На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно, половин-един час пре­ди закуска, като се добавя мед и лимон по вкус. Необходимо е тази житена вода да се задържа малко в устата, като се "дъвче", а не да се изпива на едри глътки, защото фактически това е изключително силна и концентрирана Хра­на. Житената вода е също и много силно лекарство, което Учителят дава за лекуване на нерви, като в този случай тя е необходимо да се пие 40 дни. Така че тези, които ис­кат да се лекуват, биха могли след завършването на житния режим (10 дни) да продължат да пият житената вода. Горепосочената житена вода има тази лечебна сила само в случая, ако житото е ГРУХАНО. Ако житото е су­рово, водата не може да проникне през обвивката на житните зърна и да поеме жизнената им сила Искам изрич­но да подчертая, че Учителят е ползвал през житния режим само грухано жито от сорта бяло жито, а не сурово или покълнало такова. Това трябва да се има предвид от всички, които искат правилно да проведат житния режим. Употребата на сурово жито -това е друго упражнение, да­дено от Учителя в беседа, която обаче не се отнася за житния режим

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 12:07 от lenny_pld

# 215
  • софия
Аз взех жито за покълване  newsm78

# 216
  • Universe
Аз взех жито за покълване  newsm78

Купи ново, то поне е евтино Wink, а това си го остави за кълнове Peace

# 217
  • Universe
Готови ли сте за новите клетки newsm44

Тук е мястото да споделя един интересен случай, който ми разказа с. Йордан­ка. "На петия ден на обяд, след като си изядохме житото, Учителя каза. "Рекох, идат". Аз веднага погледнах през прозореца, мислейки, че някой ни идва на гости. Учителят се засмя и каза. "Не, рекох, новите клетки идват". Житният режим е даден за обновяване клетките на организма и както се вижда това става на петия ден. Именно на това се дъл­жи и тази лекота и хубаво чувство, което ние придоби­ваме от петия ден нататък и ни става значително по-леко и приятно. http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=266

# 218
Така, доста се обърках. Последно какво жито трябва да ползвам и трябва ли да е покълнало или само залято с вода? Последното ми жито беше по-прокиснало и от миналото и в крайна сметка изядох четири ябълки и 9 ореха за деня. Само втория ден успях да хапна леко намирисващото жито. В сряда и петък не съм яла никакво, а днес бях на рожден ден и нямаше как, прегреших с варени картофи и боб, но това прегрешение си го бях предвидила още преди да започна, че не мога да го избегна, тъй че си продължавам все едно нищо не е било.  Laughing

# 219
Аз ни в клин,ни в ръкав да попитам Joy-Дънов веганство ли "проповядва"....попаднах на това http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/hr_sedm.htm,та затова ми е лyuбопитно  newsm78

# 220
  • Universe
Аз ни в клин,ни в ръкав да попитам Joy-Дънов веганство ли "проповядва"....попаднах на това http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/hr_sedm.htm,та затова ми е лyuбопитно  newsm78

Да Peace и не само това проповядав Wink
Ако ти е интерсно - ето ти сайта на Бялото братство - http://www.beinsadouno.org/bg
И понеже в Бг вечно има разногласия и раздор - още един - http://www.beinsadouno.com/board/

Животът е притча - документален филм за Учителя Петър Дънов и Учението му - http://www.beinsadouno.com/board/index.php?app=downloads&showfile=10

# 221
Явно пак трябва да се намеся.Наистина, в нета има някои тълкувания за това ,какво трябва да бъде житото.Появиха се хора ,които се позовават на'' спомени''на някои възрастни хора от Братството.
  Истината е ,че трябва да се следват принципите на Учението.А то е против всякакво насилие.ЗАТОВА НЯМА КАК ЖИТОТО ДА Е ГРУХАНО.Губи се и потенциалът на покълването/съвсем в началото/.Просто си представете енергийна ракета ,която е в началото на излитането си.
  Но понеже част от хората  тук са като Тома Неверни ,пробваха и с грухано ,и с жито за покълване.Резултатите бяха много по-добри с житото за покълване.Естествено то трябва да се приготви както трябва.Лично аз харесвам накисването с вода около 37 градуса в рамките на 24 часа.Сменя се два пъти /на осмия и вестнадесетия час/.Последната/третата/ може да се изпие.Естествено ,зависи и от стайната температура.Ако е много студено,житото може да остане много твърдо.Ако е топло-да е малко по-кисело.Моите заключения се отнасят за температура в стаята около 20 градуса.
  Не забравяйте ,че водата трябва да не е нито много ,нито малко.Тя просто трябва да покрие житото.
  Познавам средите ,които правят режима повече от 20 г.Познавам и авторите на отделните теории.И още по-добре основните братски сайтове. Вече съм писал ,че има упражнение ,дадено от Учителя Петър Дънов ,свързано с храненето само  с жито в продължение на един месец.Всичко останало е ''облекчение'',а понякога и интерпретация на болни или хора ,които искат да ''минат''по-леко.
 Днешният режим е ного по-лек.Някои се опитват да го направят почти като ежедневно хранене.Но...със силно намален ефект.
  Ако имате въпроси ,пишете ми на лични.Не е проблем да се коментира режима и в скайп или фейсбук.

# 222
За да ме разберете по-добре ,ще ви разкажа какво е било преди 70-80 г.В зависимост от здравословното състояние /зъби,стомах/,Учителят Петър Дънов е разрешил  на някои свои ученици някои облекчения.Те ги запомнили.После ги предали на по-младите,но като общо правило.Въпреки че са били изключение. Ако ползвате грухано жито ,просто вие ще  ядете поредния десерт.Това учение си има принципи и те трябва да се спазват.Обяснения за провеждането на Житния режим в беседите му няма да намерите.Информация за него има  само в спомените и в предаденета традиция. Днес той е в такъв ''облекчен вариант'',че някои  ядат по цял буркан пчелен мед.А това не е здравословно.
  Вече много пъти подчертах ,че тук има много добре обоснована и най-вече -изпробвана система за подготовка,провеждане и захранване след Житния режим.
 Остава само да прочетете мненията. И който иска-да ги следва.
  Учителят Петър Дънов не е проповядвал суровоядството.Но е препоръчвал да се ядат много плодове ,зеленчуци и ''природна'' готвена храна/ да се запазват витамините/.
 Показаната информация от сайта http://www.bratstvoto.net e както за сурова ,така и за готвена храна/продуктите/.Има астрологични обяснения за връзката храна-планета.

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 22:03 от solej

# 223
А пшеница за покълване ще свълши ли работа newsm78
Извинявам се ако е коментирано

# 224
 Нали преди едно мнение е написано ,че е много по-добре да се използва пшеница за покълване/без да се оставя да направи кълнове/.Вече започвам да се чудя дали не трябва да въведем формата въпрос-отговор/по много пъти/.

Общи условия

Активация на акаунт