ЮЛСКОТО дете е вече голямо - за детска градина става рано!

• 20 778
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
  • USA
Той на български е записан по рождение  Laughing. Защо да не се купуват стари коли автоматик? На мен първата ми кола беше на старо, страхотна беше.  Mr. Green Аз само автоматик карам, не мога със скорости, за мен е страхотно изобретение това.

# 211
  • София
Велина,какво е за теб кола на старо,години? LaughingА и тук не се подържат колите както при вас,като не се сменя маслото в ав.кутия и филтъра и ден два след продажбата,олеле малеле. Joy Joy

# 212
  • sf
Аз автоматик не съм карала, но със скорости не ми пречи, нямам проблем с това. С паркирането още съм леко на Вие, ама не е толкоз зле.
Айде заминавам за Мързелград.  Joy Врънкам мъжо за един лаптоп-тоз компютър не можем да го разделим вече, кой за филми, кой за чатове  hahaha

# 213
  • USA
Старо е с навъртяни бая километри  Laughing. Права си, тук колите доста се поддържат и липсата на зима добре им се отразява, но се кара много, много повече (по хубави пътища, обаче). Интересно ми е защо точно с авотматични скорости не се купуват? Тези с ръчни също си искат поддръжката.

# 214
  • София
Ами купуват се ама,им е по скъпа подръжката,не ги правят всички майстори а в оторизирания сервиз е.......Ето примерно за крайслера едни накладки са 80 долара а в сервиза искат 400лв без работа която ще е на половината.Ето за това.Моя мъж си поръчва частите през фирма и сам се оправя или с майстора, в краен случай в оторизирания сервиз/да не се налага/там се чака и много,защото не поръчват за мен и за теб а цели контейнери ако е от америка а от европа тирове.Българска работа с две думи.
Уф Вики ние имаме два ама лаптопа го делими че аз лежа и пиша,а другия пък е в стаята-мързеливи истории ще видиш като вземете Joy

# 215
  • USA
Oo, разясни ми се сега. Големи са измекяри по сервизите.

# 216
Ами купуват се ама,им е по скъпа подръжката,не ги правят всички майстори а в оторизирания сервиз е.......Ето примерно за крайслера едни накладки са 80 долара а в сервиза искат 400лв без работа която ще е на половината.Ето за това.   
Ами за това си купувайте европейски коли, а не американски или японски  hahaha

# 217
  • Бургас
Европейски, европейски, колко да са европейски, като заводите им обикновено не са в бели страни. Има и друга уловка - дизеловият двигател на опел например е исузу, който е японски  Tired обаче пък върви  Wink

Вики, зарежи сериалите, или поне мини на онези от пинк тв и хващай самоучителя, ако има нещо мога да помагам.  Peace
Аз пък пощурях - сега ми щукна да изкарам магистратура дистанционно в испански университет, или поне специализация, ама пусто хем искам това, хем да си подобря английския и тъка на два стана, и накрая нищо  ooooh! Пък не мога да се оправя с техните образователни степени, цял ден вчера ги нищя   Embarassed

# 218
Добро утро!
Първо Дани,относно депресиите понякога човек трябва да се остави на това усещана,за няколко часа или ден,да не се съпротивлява.Ние не сме машини,много ти мина през главата.В такива моменти прави нещата по инерция и не взимай решения.Опитай само нещата от първа необходимост да мислиш и правиш,другите мисли и проблеми спри за ден да мислиш.Опитай за няколко часа докато спи малката,пусни си хубав амузика или някое филмче или говори с приятелка по телефона.Няма да решим нещата за два часа нито за ден,когато дойде момента се случват нещата.И ние не сме влезли в ритъм на лошото време и стоенето в къщи,на болестите,нашият организъм също има нужда от време и нагласа.Ще има и по-добри моменти,в живота се редуват хубаво и трудно!
Аз като чета Велина и ми става много положително,при нея е топло и празнично,не казвам че живота й е песен,но го няма този хаус който кипи при нас.
Мойте деца обожават да ходят сами и да си плащат и купуват.Никола е много изпълнителен,а Надина като иде и го няма тва дето иска все нещо купува.И тя като мене,казвам й отишла си за нещо като го няма си задръж парите просто,а тя ''хайде сега ще ги държа,парите са за харчене какво толкова''.  Shocked
Искре гледам и ти следиш Хейвън аз също,много ми допада атмосферата в сериалчето.Аз гледам само такива свръхествествени,но в Хейвън случеите са ми малко нелогични защото са измислица лично на фантазията на Стивън Кинг.Препоръчвам ти Портата,The Gates.Един сезон цял е засега,но пак за един квартал където живеят всякакви същества.Аз така се зарибих по него ще го глътнах за три дни целия.А Евриката нещо неможах да се зарибя по нея.Гледам също Свръхестествено и Дневниците на вампира и ей така покрай другите неща избутвам зимата,в алтернативната вселена е по-лесно.
Аз съм и днес с двамата защото искам д аим намаля тази седмица присъствието в градинаи сред децата малко,че да избегна нещо по-сериозно.Има ли някакво по-универсално за кашлица хомеопатично знаете ли,но не сироп а на гранули или капки?

# 219
  • София
Добро утро.

Снощи пропуснахме родителската среща. Аз водих Виктор на лекар, а таткото прибираше баткото. Ще разберем какво трябва да дадем.
За допълнителните занимания в градините не мисля да записвам Вики на нищо, поне първата година. Георги е от тези които не е посещавал нищо от предлаганото там. Всяка година питахме учителките - да го запишем ли и те ни казваха - по-добре да не го правим. Чак последната година ни попита защо не ходи на други занимания... Мнението на всички беше, че това допълнително товари детето, а при Гого всяка среща с нещо ново го изнервяше. И в училище - сега всичко вършим на стъпки, не залагам големи очаквания, радвам се на малките му победи. Учудва ме и ме изненадва, че се справя с "новото". Сякаш стана по-зрял и отговорен.
Виктор е много различен - контактен, общителен - ако желае следващата година може да опитаме с футбол. Другите занимания - латино танци, англ. език, философия, рисуване и т.н. не ми се виждат нито атрактивни, нито ще са му интересни. А да го записвам само защото всички ходели - няма нужда. Peace

Лек ден. Hug

# 220
Ами да зависи от детето,някой се натъжават като не ги вземат за мероприятия или театри в градината,други се чувстват по-добре и сигурни,че остават в групата.Трябва да се прецени детето,а и първата седица тия допълни са като на промоция.Водят всички деца за да се види дали ще им допадне и кое,стига то да сподели е добра идея.Поне в нашата градина е така.

# 221
И аз искам колаааааа!
Ама първо да си припомня как се караше! Embarassed По далечни спомени да сменям скоростите ми беше най-приятното от карането. На мен проблемът ми са правилата на движението, а да не говорим за кръговите кръстовища и паркирането ooooh!

Чета за детските градини - явно всички по една програма карат. И на нас на РС ни казаха, че целта им е до края на зимния сезон да са ги научили сами да се обличат и обуват, та тогава ще спрат и достъпа на родителите до шкафчетата - сега правили толеранс на първа група, че още децата не могат да се оправят сами, ще изчакат да мине и периода с дебелите якета и ботушките и после край - предаваме детето до външната врата и си го взимаме пак от там.
И на мен оня ден Коцето ми обясняваше коя му е дясната ръка и коя лява (пообърка се естествено), ама, след като уточнихме коя коя е, се сетих за историята на Били и го попитах за крачетата - правилно ги каза Wink

Вчера ми се връща ентусиазиран - рисували били дим върху коминчета на къщички. И аз му викам да ми нарисува и на мен - а той, "Ама тука нямаме къщичка!". Та нарисувах му криво ляво една и нашия взе да драска черти и нещо като кръгове - три пъти по големи от къщата Laughing Ама доволно бе омазан с боички - забавлявало се е детето.
В това време обаче, вуйчо му (той го взе от градината) ми разправя, че учителката се оплаквала, че бил голям инат, отказвал да се учи да се облича, хвърлял, тръшкал се, счупил една играчка, блъскал деца - направо не мога да повярвам, какво се случва - Коцето не е агресивен. Все си мисля, че бъркат нещо с подхода към него (от яслата как пък не чух едно оплакване от него!?). Че е инат, инат е - и на мен ми е идвало да го нашамаросам, ама по принцип съм търпелив човек, успявам да се овладявам и съм измисляла някаква алтернатива, която да ми помогне да свършим най-накрая това, което го карам да направи.
Четохме му конско вчера с мъжа ми, ама какво му влезе в главата?!
Днес го изпратих с думите, че довечера искам да чуя за него само похвали от госпожите! Ухили ми се и вика "Дообрее".

Аз записах Коцето на народни танци и минифутбол. Първото защото смятам, че ще му помогне за двигателната култура, координация на движението и ритмиката, второто, защото той пожела (и него го бяха водили така да види и си го хареса). Брат ми е завършил НСА, та и той ме посъветва за народните танци - точно такива му бяха доводите, а и каза, че това е подходящата възраст, защото по-късно ще почнат да го гонят стереотипите (като на мъжа на Яна). Добре е че таксите се плащат на няколко вноски, та ако загуби интерес в последствие от някое от тези занимания, ще го отпишем. А и точно тези не мисля, че ще го натоварят по някакъв начин - та те са си игра!

# 222
  • София
ДУ
Мимоза хич не е така,макар и на шега да си го казала,нашата е ам.в класа на бмв х5 е ако трябва да сравняваме частите по цена с него,нашата излиза в пъти по ефтина.Тук седи въпроса за цените на сервизите и частите предлагани от тях.
Това е като детските дрехи,слагат 200% надценка.
Май ни изгоряха изследванията за кръв и урина Twisted Evil а и какъв е смисъла да ги правя непосредствено след оздравяването всичко ще е разбутано Twisted Evil Утре била родителската среща.
Аз също почвам да сдухвам вчере не сме излизали,днес пак е студено а с това ухо май не е добре на студа,какво ще кажете?
Яна тази кашлица придружена ли е от секрети от носа,назад да не са?

# 223
Никола отвреме на време се изкашля все едно вади секрети,храчки едно такова и се чудя от какво се чисти и какво е,от време на време е.Незнам тая педиатърка уж го преглежда и докторите са едни,инъче и двамата са в добро здраве в къщи да чукна на дърво и утре мисля д аги пускам,но сега като се изкашля така сутринта няколко пъти и се чудя,а сироп просто абсурд да приеме,твърдо немога да му дам.
Да моежеш да записваш и отписваш от тези мероприятия,не е фатално но си е разнообразие някакво за децата,колкото повече занимания в студеното време толкова по-добре.Защото в лошото време не ги извеждат.

# 224
  • София
Елче, единствено народни танци исках да го запиша, но...всяка година предлагат и след това се запълват групите по модерен балет и латино танци и народни - няма. Общо взето - нищо момчешко няма. На худ. гимнастика ли да го запиша или пиано? Имат планински и ски училища - но те пък си изискват сезона...

Ива, не ги ли беше занесла изследванията за кръв и урина. Те ги искат една седмица преди датата за която си заявила тръгване. Ако не става - нашата лекарка презаверява изследването - удря му печат и не тормози излишно децата.

Общи условия

Активация на акаунт