За моя радост най-голяма през АПРИЛ ще стана мама!!!

• 30 816
  • 713
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Мимико,Надиту прегръщам ви момичета и стискам палци всичко да се нареди.Мислете позитивно и непозволявайте на лошите мисли да вземат превес.
Аз съм в голяма дилема с това БХС и мъжа ми ме обяви за луда,но то на мен ми е от зодията винаги трябва да съм информирана до най-малката подробност.Четох,четох и стигнах до извода,че смисъл от БХС-то няма,защото това изследване дава някакъв вероятен резултат за синдром на Даун,защото резултата може да е 1:50 и твоето дете да е 50-то здраво,но може резултата да 1;20000 и твоето да е 20000 болно от Даун.Освен това синдрома на Даун е една от малкото тризомии има още много,които не се откриват с това изследване.Единствено точен резултат дава аминоцитезата,но там пък съществува не малък риск от спонтанен аборт.
Много е трудно да си майка и да вземаш такива решения.
Аз се старая да мисля позитивно и съм убедена,че всичко ще е наред.
За стриите да се включа,аз качих 35кг с предната бременност много съм немърлива в мазането,но за щастие нямам нито една стрия.Сега не съм качила още кг.,но гледам нещо целулит започна да ми се появява,но така ще е хубавите неща искат жертви.После ще отслабваме и ще ваем фигура сега най-важното е бебоците да са ОК.
Целувки и хубав ден на всички.

# 316
Добро утро и от мен  Hug.  Получих си резултатите от БХС-то и всичко е в норма. Почувствах се по-спокойна. Искрено съчувствам на двете мами с лоши резултати - дано всичко се окаже наред.

vadada, -6кг са много. Особено на твоите 48. Не знам в коя седмица си, но по-добре отиди на лекар. Много майки от темата пиеха деган и други лекарства против повръщане. Ако и това не помогне може да те приемат в болница. Там ти вливат лекарства със системи и глюкоза /не съм много сигурна за нея/. Свалянето на кг в самото начало не пречи на бебето, защото то се храни от жълтото тяло, а след това още е прекалено малко, но след 2-3 месец вече не е добре.

dru4ka, лошо че оставяш баткото тук, но все пак понякога се налагат такива решения. Може след време и той да дойде при вас - например за да учи. Със сигурност ще има обаче по-добра перспектива за семейството ти там. Що се отнася до гледането на бебето - там сигурно ще ти е по-лесно. Не знам какъв човек си, но на някои хора много добре им се отразяват промените. Дано да си от тях.

Лек ден!

# 317
ами аз съм точно от тези,на които промените ги мобилизират и естествено,се надявам да и повлияе положително.ама нали съм си дева и трябва да има драма и много ме стресира цялата тази ситуация,но естествено смятам,че нещата ще се наредят.баткото даже вече си е харесал университет в един град близо до Ротердам(там е нашия татко). Rolling Eyesточно в момента при Гала е един доктор,за нас е.гледайте

# 318
добро утро мами ,
гледам Гала в момента го дават доктора как обяснява за БХС,и за ФМ,
след 2 часа тръгвам и аз днес имам час за ФМ ,много ми е свито ,притеснено ,е мисля ,че е нормално да ми е така .
като се върна ,ще пиша.
Моминko ,Надито,всичко ще бъде на ред ,си горна съм ,милички ,ще видите накрая  Praynig Praynig Praynig .
толкова от мен за сега .
лек и хубав ден на всички . Hug

# 319
Надиту кураж мила  Hug и не забравяй, че това е просто една прогноза.

Момичета пишете после какво са казали при Гала, че съм на работа и нямам възможност да гледам предаването.

# 320
  • Свиленград
Момичета изписаха ми Деган и витамини-Прегнакер.Но тези витамини са толкова големи, че въобще не мога да ги преглътна.Няма ли нещо разтворимо като за нас?Според докторите вече съм  в 13г.с.Трябва да раждам на 11.04.Стискам палци на момичетата с лоши резултати дано просто да е било фалшива тревога.Много мислих за това изследване но на мен ми отказаха,защото са двечки.Така че ми остава да се надявам всичко да е наред.Аз пък въобще не искам мъжа ми да е около мен.Ужасно съм нервна а той ме довършва( а иначе е толкова мил) сигурно аз се побърквам.Понякога дори аз не мога да се понасям.Е излях си пак душата пред вас, аз не мога да помогна със съвети защото ми е за първи път но следя всичко което напишете.

# 321
  • Бургас/Пз
Добро утро, надявам се че всички денс сте по-добре от вчера. Grinning Дано вече гадните симптоми да отминават и да се наслаждавате на бременността.
Ние сме добре , казахме на каката, че пак ще имаме бебе и за съжаление не е много очарована от този факт  Sad Мъчно ми е , че са такива реакциите й, но пък и тя си е дете все още. Има достатъчно време да възприеме идеята до април месец. Брат си милата го чака 4 години, а сега й дойде като гръм от ясно небе , /ама то и на нас де/.

За настроенията - с дъщеря ми нямам спомени как беше, но с втората бременност бях просто ужасна. Сега просто не ми остава време да се поддавам на емоционалните си състояния.  Mr. Green Mr. Green

Още не съм се записала на ЖК, но тази седмица ще трябва да го направя. БХС май няма да правя, направо ФМ. Предния път ходих пр д-р Марков в София, в момента някой има ли наблюдения за него и дали още работи.

# 322
Добро утро  Grinning,

Днес останах в къщи да се наспя и поизчистя лекичко, но досега само четох.
Стискам палци с всички нещата да вървят добре, гаденето по-малко и настроението по-добро.
Аз вчера щях да получа удар. Моя мъж се обърна с колата, която е буквално смазана, но добре, че той е само в шок..... май всички сме. Не си говорим, а само се гледаме и се чудим какво ли би било..ужас.... доста се поуплаших. Той се радвал, че бил сам в колата, защото аз в последния момент се отказах да пътувам с него.... късмет.... Съжалявам, ако развалям на някой настроението, но просто ми се искаше да споделя с вас, защото и той не иска да говорим за това и да казваме на родителското тяло.
Трябва да ценим това, което имаме и ще имаме и да гледаме напред, но е много трудно, особено с тези хормони да сме само позитивни. Преди 2 вечери беше спрял тока за повече от 2 часа....поредната авария и ни е изгоряла фурната, немога да намеря гаранцията..... побърквам сееее

# 323
в началото на темата има негови координати(на д-р Марков).имаше в темата отзиви,че е много добър и са доволни

# 324
Момичета изписаха ми Деган и витамини-Прегнакер.Но тези витамини са толкова големи, че въобще не мога да ги преглътна.Няма ли нещо разтворимо като за нас?Според докторите вече съм  в 13г.с.Трябва да раждам на 11.04.Стискам палци на момичетата с лоши резултати дано просто да е било фалшива тревога.Много мислих за това изследване но на мен ми отказаха,защото са двечки.Така че ми остава да се надявам всичко да е наред.Аз пък въобще не искам мъжа ми да е около мен.Ужасно съм нервна а той ме довършва( а иначе е толкова мил) сигурно аз се побърквам.Понякога дори аз не мога да се понасям.Е излях си пак душата пред вас, аз не мога да помогна със съвети защото ми е за първи път но следя всичко което напишете.

Пия същите витамини, ще свикнеш с размера Simple Smile Успех с двете бебчета, искрено завиждам! Баща ми е близнак и много се надявах за двечки, но явно сме измайсторили само едно, следващият път повече  smile3502

Кураж на всички майчета относно БХС, винаги има надежда!  Hug

А как не ми се излиза в този дъжд... а трябва, уффф!  Ще гледам положително и пожелавам на всички да ни върви като по вода   bouquet Лек ден, мамчета!

# 325
Здравейте и от мен

Успявам чак сега да се включа, радвам се, че сте толкова активни в темичката, много полезна информация споделяте, особено за тези от нас, които им е за първи път.
blumence, успкой се, важното е, че всичко е наред и мъжа ти е жив и здрав. Има сили, които ни пазят и бдят над нас.

И аз съм много любопитна какво са казали в предаването на Гала. Ако някой е свободен може да сподели тук с няколко реда.

dru4ka, убедена съм, че всяко предизвикателство е за добро! Не се тревожи, сигурна съм, че бързо ще свикнеш там.

Мимико,Надиту, стискам ви палчета, момичета. Не се тревожете прекалено, мислете за хубави неща, дано по-скоро ви зарадват с добри резултати и нямате повече притеснения до края.

Sussann, благодаря  Hug Една огромна прегръдка и за теб  Heart Eyes Сподели малко повечко, как сте с бебче?

Да си кажа, че и аз съм към отбора на разкопчаните дънки и панталони  Grinning Crazy Само дето аз разкопчавам и ципа, докато съм седнала. Добре че нося по-дълги блузки, които прикриват цялата тази лудетина, иначе много ме стягат като са в нормалното си състояние и единствено като ходя са така, може би защото съм права и не усещам натиск.

За стриите съм си взела маслото на Икаров, но на опаковката пише да се използва след 4-ти месец, смятам да се подчиня. Мисля да си взема и кремчето на Дева. По принцип съм предлазположена към образуването им, така че каквото стане.

Това е за сега от мен, покрай многото работа нямам време да пиша, но си ви следя  Hug Прекрасен и спокоен ден на всички   bouquet

# 326
Ani d, Марков работи. Аз ходих при него за ранната ФМ и съм много доволна. Всъщност ранната я прави Петър Марков, а късната Димитър Марков, двама братя са. Ранната ми струваше 80 лв, а за късната мисля, че споменаха 100-120 лв. Съветвам те да си запишеш час възможно най-бързо за късната, защото е трудно да се добереш до Д. Марков. За ранната мисля, че няма проблем да се обадиш седмица преди това.

На момичетата с проблемни резултати от БХС искам да кажа, че грешки стават изключително често. Една моя приятелка, така я държаха в напрежение 2 месеца милата и после се оказа, че основания за съмнение за Даун няма никакви. Бяха и измерели грешно гънката на вратлето. И за много други случаи знам, затова и реших да не се подлагам на това изследване. Така че момичета заредете се с търпение и позитивни мисли, колкото и банално да звучи. Всички сме с вас, прегръщаме ви и стискаме палци!

За килограмите, аз качих 6 кг. първите 2 месеца най-вече от спирането на цигарите ми се струва, а и значително намалих тренировките (по принцип съм активен спортист), но като че ли от около почти месец задържам положението и не качвам. Всичко е много индивидуално, до колкото знам някои качват най-много в началото, други в последните месеци.

Добре дошли на всички нови попълнения!

Някой ако има информация за читав лекар който да води ЖК в Св.София (Тина Киркова), ще му бъда много благодарна да ми пише на лични.

Успешен и усмихнат ден!

# 327
Аз записах час за д-р Марков, но ме предупредиха, че часове почти няма за месец напред. Възможно най-бързо си запазвайте, ако сте решили при него.

# 328
  • София
Накратко в предаването на Гала беше проф. Кременски от Националната генетична лаборатория. Той каза, че Феталната морфология изследва структурите на плода, а БХС е кръвно изследване, което представя вероятността от раждане на бебе с болест на Даун или други хромозомни аномалии. Подчерта, че това е само вероятност. Обясни и за амниоцентезата. Нямаше нищо, което ние тук да не знаем и да не сме обсъдили вече Peace

# 329
Да, при Гала общо взето повториха всичко, което знаем. Самата Гала, каза че познава жени, над 35г, на които резултатите от БХС са били ужасяващи, но после на амниоцентезата се оказало, че нямало никакъв проблем. Доктора, малко неохотно, потвърди, че наистина възрастта има голяма тежест при резултатите... което ме кара да настръхвам, защото вече съм на 35 и умирам от срах какво ще се получи при мен.

Ani d, и ние вчера казахме на големия, че пак ще става батко  ooooh! засега реакцията е положителна, дано не се окаже скрита лимонка. Предния път имахме проблеми с поведението в училище - беше станал доста агресивен, биеше се.... е, оправи се, но дано вече да е претръпнал  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт