За моя радост най-голяма през АПРИЛ ще стана мама!!!

• 30 837
  • 713
  •   1
Отговори
# 420
Сори, сега видях на линийката ти, че всъшност 2-те години вече са изтекли при теб....Сега в неплатена ли се водиш???

# 421
  • София
Здравейте, дами,
Аз съм в болнични вече втори месец. Бях ентусиазирана да тръгна на работа. Щом док. видя бебето веднага се засилих, макар всички да бяха против. За протокола-правих инвитро. На четвъртия ден прокървих и с това приключи ходенето на работа. Сега съм добре   Praynig  , но въпреки това повече няма да се върна на работа. Скучно ми е, гузно ми е, но май така е най-добре. Вече не знам това ще се отрази ли на майчинството. Нашите човешки ресурси казаха, че да!!! Гадно, но ....
За витамините - аз пия Прегнакеър и отделно фолиева киселина.
Времето е ужасно, но дано поне ние се чувстваме добре   Hug   Hug

# 422
Здравейте, дами,
Аз съм в болнични вече втори месец. Бях ентусиазирана да тръгна на работа. Щом док. видя бебето веднага се засилих, макар всички да бяха против. За протокола-правих инвитро. На четвъртия ден прокървих и с това приключи ходенето на работа. Сега съм добре   Praynig  , но въпреки това повече няма да се върна на работа. Скучно ми е, гузно ми е, но май така е най-добре. Вече не знам това ще се отрази ли на майчинството. Нашите човешки ресурси казаха, че да!!! Гадно, но ....
За витамините - аз пия Прегнакеър и отделно фолиева киселина.
Времето е ужасно, но дано поне ние се чувстваме добре   Hug   Hug

Pregnacare съдържат фолиева киселина, не е необходимо допълнително да пиеш.  Peace

# 423
Пратиха ми този линк за познаване на пола http://www.moetodete.bg/calculator/baby-gender.html копвам ви го и на вас.За сега,на който го направя излиза верен.Който знае пола на бъдещото бебче може да сподели дали е истина.На мен ми излезе момиче ще видим живот и здраве Praynig
На мен ми дава момиче, но не виждам логика, всички 25 годишни, заченали през юли ще имаме момиче, не вярвам Simple Smile, а ми се ще Simple Smile

То този калкулатор е на база на китайския календар. За моята възраст - скромните 30 години хахаха - цяла година дава момче и само март и май - момиче. Луда работа!

# 424
Vadada благодаря ти!И аз стискам палци с две ръце!дано този път и е на късмет,пък нали е с чужда яйцеклетка.

Може би не е точно този форум мястото, но защо да се намаляват майчинските ако ползваш болнични по време на бременност? До колкото съм наясно базата върху, която се изчислява майчинството е брутното възнаграждение, а то не се изменя докато се ползват болнични.
И аз знам,че точно по този начин се изчисляват болничните.И chorlamata го е доказала с извадките от НОИ.А междудругото и аз с предната бременност взимах към 150-200лв над колежките ми,които работеха.Това е така,защото върху заплатата се начислява данък,а върху боничните не,макра и били 90% от самата заплата чисто излизат повоче.Особено шефката много се ядосваше на този факт и ми отвяаряше фишовете,които все пак са лични и запечатани.Хора всякакви,какво да ви кажа.

И аз изчислих пола на бебето с този калкулатор-момче излиза.Проверих и за Вероника-ами момиче си ми излезе.Ако е вярно мъжо ще се побърка от кеф  Mr. Green

А за витамините-миналия път пих Матерна. Сега също мислих да взема от тях,ноооо.....с тези ГМО.Ще му мисля след седмица какво ще взимама.Като цяло ще прегледам вие какво пиете и ще взема най-купуваното Mr. GreenНа готово Laughing

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 12:47 от petia47

# 425
Здравейте, аз преди малко се събудих добре поспах, днес почивам.
Гледам, че коментирате витамините и това, че ядете много плодове и зеленчуци. Но не разчитайте на това, плодовете не са това, което бяха, а и мисля доказано беше, че човек трябва да яде минимум 5 кг плодове на ден, за да си набави необходимите витамини, в нашето положение може и повече да са даже.
Аз незнам дали ще пия витамини, но фолиевата я спрях, минаха трите месеца, а и много я забравям Embarassed

# 426
Здравейте, аз преди малко се събудих добре поспах, днес почивам.
Гледам, че коментирате витамините и това, че ядете много плодове и зеленчуци. Но не разчитайте на това, плодовете не са това, което бяха, а и мисля доказано беше, че човек трябва да яде минимум 5 кг плодове на ден, за да си набави необходимите витамини, в нашето положение може и повече да са даже.
Аз незнам дали ще пия витамини, но фолиевата я спрях, минаха трите месеца, а и много я забравям Embarassed
Така е наистина с плодовете. Както и с всякакъв вид храна, която уж ти доставя необходимите витамини и минерали. Просто трябва някакви промишлени количества, иначе няма начин. Аз пия витамини и съм доволна, че всичко в изследванията ми е в граници. Всеки решава за себе си.  А фолиевата киселина не е излишна да се приема през цялата бременност Peace

# 427
Онзи ден при Гала, доктора каза, че фолиевата трябвало да се пие до 16 седмица. И аз мислх, че до 3-я месец, сефте чувам до 16 седмица... Но то не пречи, не се натрупва в организма.

За календара - до сега е познал, за 2-те ми момчета, за третото пак показва момче, а и честно казано, аз също си мисля, че пак ще е момче. Ако имам момиче ще се чудя какво да го правя  newsm78

# 428
Ако имам момиче ще се чудя какво да го правя  newsm78
Хахахаха аз така си мисля,ако имам момче.Да се занимавам с пишка и тем подобни. Mr. GreenПри момиченцето всичко е по-лесно.Поне така си мисля аз,гледайки приятелките с момчета какви проблеми имат.

# 429

Искам да попитам майките, на които се застъпват майчинството и сегашната бременност. Аз до 29 август бях в майчинство, а съм забременяла през юли, което според мен означава, че при изчисляването на сегашното майчинство ще ми се вземат доста месеци от предното , нали така? ЗНачи при всички месеци част от базата ще се образува върху 240лв нали?

Ани и аз съм като теб-сина ми е на 2 г и 3 мес, четох какво ли не и още повече се обърках защото пишеше, че майчинските се изчисляват на база осигурителния доход. А мисля, че осигуровките са ни вървели според заплатата, а не на 240 лв през втората година. Както и да е, включих се в счетоводния форум с въпрос и ми казаха категорично, че тези месеци ще се смятат на 240 лв  Sad  До последно се надявах да не е така, но уви. Сега остава да удължат срока на 15 мес назад..., но все някак ще изкараме.

# 430
Освен да ви кажа едно голямо здравей и нямам търпение сряда да видя бебочето, че и поля евентуалноо.... ехеееййй:), но искам и да споделя, че вчера се обадих на една колежка, която роди преди 5 месеца и ползваше болнични през голяма част от бременността си, и тя каза, че сега й се отразяват на майчинството!!!! Достоверна, реална информация + прочетеното от по компетентни мами от мен, ме накара да не се възплозвам от почивчица сега, дано не ми се и налага!
Много прегръдки и скорошно усещане... аз съм за, за, за предлженото заглавие на нова тема   bouquet

# 431

А фолиевата киселина не е излишна да се приема през цялата бременност Peace
[/quote]

На мен наблюдаващият ме лекар по ЖК ми каза, че се взема ФК до 16 г.с. (не ми каза защо), но друг лекар ми обясни, че ако се приемат след това има риск от алергии и астма на детето...

# 432
за фк и на мен ми казаха да я пия до 16 седмица и...... да пращам ли адреса за леща или сама да си сготвя, май това  по-скоро, че виртуално няма да ми стигне:)

# 433
а имате ли някаква идея за среща....докато не сме със супер големи тумбаци  Laughing

# 434
Здравейте, момичета  Hug

Да се отчета - вече сме добре, след като всички се бяхме натръшкали вкъщи миналата седмица, слава богу без особени лекарства, само 2 пъти Панадол за Ели и веднъж аналгин за таткото, се оправихме  Wink
Видях много нови мами, добре сте ни дошли  Hug и още едни близначета, дано са ни живи и здрави, пък може и да ни станат талисманчета на темата  Wink
За витамините да кажа, че още от първата бременност пия Пренатал и съм доволна, кръвните ми картини са чудесни и аз се чувствам добре, хемоглобина ми е 140 Simple Smile За мазането против стрии - мажех се със серията за бременни на Palmer's, качих 13кг., стрии ми излязоха в 8мия месец и до края си растяха... Но аз съм си предразположена, от пубертета имам и на други места..
И аз да кажа, че сте много гадни с това споменаване на храни, добре, че не обичам леща Simple Smile Иначе сигурно и аз щях да сложа  Wink

Момичета, защо се доверявате на достоверна или недостоверна информация от когото и да е? На първата страничка съм сложила линк към Майчинството-счетоводно. Освен че можете да си задавате въпросите там, можете да прочетете първия пост и ще разберете много добре как се изчислява майчинството и кога болничните имат значение и кога не за бъдещото майчинство. Няма нищо да рискувате, ако прочетете по темата, разберете как се изчислява майчинството, сметнете си го с и без болничен и видите наистина каква е разликата. Всеки може да си го сметне сам. Всеки случай е индивидуален, затова на някои им се отразява, на други не. Смятайте, не е толкова сложно, колкото си представяте. Готова съм да съдействам на някого, ако има желание да си сметне сумите.

Другото, за което исках да пиша, е усещането на бебето. Там също има толкова условности, че изобщо не е вярно правилото - с първа бременност се усеща еди кога си, с втора еди кога си, с трета не знам кога си. Основна роля играе това дали сте с предно или задно разположена плацента, чувствителността ви като цяло и също така поредността на бременността. Аз лично си мисля, че с втората бременност ще усетя по-късно бебето, защото с миналата го усетих в 17г.с., което е сравнително рано (нормално е да се усети дори и около 20-22г.с, така че хич не се и притеснявайте дотогава, ако не го усещате), но тогава бях със задно разположена плацента, а сега съм с предно и вече съм в 15г.с., а бебето не съм усетила.

На среща идвам, ако се организираме, но на мен ще ми е удобно през седмицата, а пък много мами работят, та не знам как ще стане  Rolling Eyes

Хубав ден от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт