Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 3

• 62 071
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
  • у дома
от литературният форум, ме препратиха в тази тема, дори не знаех че има такава тема и започнах да я следя редовно.
по препоръка от тук, вече прочетох на малкия, Големият Крокодил на Роалд Дал и сега си поръчах още една-за жирафа и пеликана. Детето много хареса тази за крокодила и в момента, в който я прочетох, поиска пак да я чета. Така че благодаря за идеята.
Искам да ви попитам дали Приключенията на Лукчо е подходяща за 5 годишен. Един ден се бях сетила за книгата и започнах да му разказвам за героите и детето слушаше с интерес. Хрумна ми че е добра идея да четеме за зеленчуци и плодове, но от друга страна ми се струва малко дьлгичка за тази възраст. Самата аз имам спомени, че сьм я чела сама, така че явно сьм била доста по-голяма.

Не сте в България,нали? Поне тук не знам да са преведени Огромен крокодил и Жираф и пеликан и мен на Роалд Дал  newsm78
Иначе големият това лято сам си прочете Лукчо,ние имаме и филмчето и го беше гледал,но пак си му беше интересна и книгата.Няма кка да разбереш,ако не пробваш -четеш една глава и ако успява да си задържи вниманието,на следващия ден другата,ако не,оставяш книгата за по-късен етап.

# 31

Прочетохме първите две. Разочарована съм - много красиви илюстрации, но прекалено оскъден текст. Детето е щастливо, обаче.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 18:19 от LaValetta

# 32
от литературният форум, ме препратиха в тази тема, дори не знаех че има такава тема и започнах да я следя редовно.
по препоръка от тук, вече прочетох на малкия, Големият Крокодил на Роалд Дал и сега си поръчах още една-за жирафа и пеликана. Детето много хареса тази за крокодила и в момента, в който я прочетох, поиска пак да я чета. Така че благодаря за идеята.
Искам да ви попитам дали Приключенията на Лукчо е подходяща за 5 годишен. Един ден се бях сетила за книгата и започнах да му разказвам за героите и детето слушаше с интерес. Хрумна ми че е добра идея да четеме за зеленчуци и плодове, но от друга страна ми се струва малко дьлгичка за тази възраст. Самата аз имам спомени, че сьм я чела сама, така че явно сьм била доста по-голяма.

Не сте в България,нали? Поне тук не знам да са преведени Огромен крокодил и Жираф и пеликан и мен на Роалд Дал  newsm78
Иначе големият това лято сам си прочете Лукчо,ние имаме и филмчето и го беше гледал,но пак си му беше интересна и книгата.Няма кка да разбереш,ако не пробваш -четеш една глава и ако успява да си задържи вниманието,на следващия ден другата,ако не,оставяш книгата за по-късен етап.

да, не сме в България. Аз погледнах сайт на Пеликани и имаха доста книги на Роалд Дал, но мисля че повечето са за по-голями деца. Аз не открих Лукчо или поне не под това име,  и за това питам, за да помоля да ми я пратят.

# 33
  • у дома
А,ние имаме повечето,само Дани -шампион на света се изпуснали и е с изчерпана наличност, ама тези двете ,посочени от теб не са издавани.
Приключенията на Лукчо

# 34
вместо запис   bouquet

# 35
  • Варна
Chrisimommy мисля че "Фантастичният г-н Фокс" (моя син иска за 4ти път вече да я четем) също ще се хареса на детето. Иначе на сина ми му беше по-интересна "Пипи Дългото Чорапче" и "Матилда"(пак на Дал), отколкото "Приключенията на Лукчо". Всъщност тои и "ТОрта в небето" не хареса, нея даже не я допрочетохме.
Това е най-новата книга за детската библиотека, по препоръка от тук Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 15:15 от Solar Wind

# 36
  • у дома
За любителите на Роалд Дал - от днес трябва да е на пазара ето тази книжка:
http://www.booktrading.bg/index.php?c=1&s=&product=100005975

# 37
За любителите на Роалд Дал - от днес трябва да е на пазара ето тази книжка:
http://www.booktrading.bg/index.php?c=1&s=&product=100005975

Ex, че хубава новина!  Grinning

# 38
  • Варна
Тъй като прочете две от поредицата и много му харесаха днес взех и 

Няма да пропуснем и поредната книжка от Роалд Дал. Вече няколко пъти когато ходим на рождени дни на приятелчета купуваме като допълнение и Фантастичния господин Фокс. Децата му благодарят след като прочетат книжката, харесва им.

# 39
  • Там, където ме обичат
При нас Роалд Дал е низвергнат, не се хареса никак, не знам защо Shocked

# 40
Chrisimommy мисля че "Фантастичният г-н Фокс" (моя син иска за 4ти път вече да я четем) също ще се хареса на детето. Иначе на сина ми му беше по-интересна "Пипи Дългото Чорапче" и "Матилда"(пак на Дал), отколкото "Приключенията на Лукчо". Всъщност тои и "ТОрта в небето" не хареса, нея даже не я допрочетохме.
Това е най-новата книга за детската библиотека, по препоръка от тук Simple Smile

има филм Фантастичният г-н Фокс, предполагам, че е по книгата, но на детето хич не му хареса. Може би книгата е доста по-добра.
иначе ние сега сме на динозавьрска вьлна. Купих една книга, в която има описание на различните видове динозаври и всяка вечер четеме от нея. На стари години, доста се образовах на тази тема  Grinning

# 41
Ето тази е последната, много забавна, с чудни илюстрации :
http://www.helikon.bg/books/11/901612_risto-rapa-i-makaronenata-glava.html

Засега я прочетох само аз, че девойката чете друго,  но пък се забавлявах искрено. Grinning

# 42
  • ГОре на черешата...
За малкия:

За големия поръчах "Изгубеният свят" на Конан Дойл - обещаха ми в понеделник да я доставят.

# 43
Последната е от поредицата Бен 10 Романи - Съюзът и тайни -  http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=37156
Голяма радост е, прочете половината за нула време!

# 44
Току-що поръчах ето това:
http://www.zlatnoto-pate.com/?viewID=1&bd_id=11
Четох добри отзиви. Просто учебникът по ЧО ме ужаси и разбрах, че наново трябва да преподавам историята, та си взех и за мен помагало.

Общи условия

Активация на акаунт