Тежка раница!Редно ли е детето да я носи?

• 35 318
  • 522
  •   1
Отговори
# 390
И аз не мога да си обясня защо го правят това родителите.
Защото ги водят и си ги взимат все още. Децата са в една стая и не се налага да се мъкнат по коридори и етажи с раницата.

Водят ги до училището, а децата мъкнат три етажа нагоре и надолу. Какво общо има това обаче при положение, че двата комплекта учебници така или иначе са осигурени?

# 391
Хм.Тази година при нас е като миналата.Втори комплект учебници няма, за първи път чувам за това.Гардероби за 1 клас долу винаги е имало-по проект с тях е построено училището преди 100 години и са вградени, не заемат от площта на коридора, но са заковани с пирони.По мое време си ги ползвахме-палта, ботуши, физическо, а и бяхме целодневно.Към днешна дата, детето вече втори клас, сутрин е на 1 етаж за занималня, после се местят в друга стая на 2 етаж за часовете.Излишни и огромни чудеса в чантата си няма, измерих я онзи ден-почти 4 кила, при нейни килограми 23 и ръст 122 см.Някои родители слагат учебниците с тетрадките в папки, за да не се мачкат и да не търсят всичко по предмета-да е комплектовано в папка.Ако и папки сложа-не знам колко ще тежи.Реално, при нас развитие в посока олекотяване-няма.Много от учебниците са ползвани преди нас и са позахабени, в някои е писано, не са нови.Не знам от къде се взима втория комплект, след като и по един нов няма. Rolling Eyes

# 392
  • София
Jizzlobber, безплатните учебници са със срок на годност 3 гг. (с изключение на тези за I кл.).  Peace Идеята беше вторият комплект да се вземе от такива, к. могат да се ползват 4 и повече гг. Иначе нови учебници се дават през 3 гг. Междудр.-то това с учебниците беше само една от предложените мерки, но медиите обърнаха вним. най-мн. на нея. А за онези родители, к. държат вс. ден децата им да си носят учебниците, направо нямам думи. Как може в белите страни (вкл. и в Русия, и Филипините, за Китай не съм сигурна  Laughing ) да не се прави така, само тук да сме "на терсене"?!  ooooh!

# 393
  • у дома
Ние явно сме от щастливците-от понеделник госпожата е казала да не си носят новите учебници(по абсолютно всички предмети са чисто нови учебници-трети клас е) ,защото в клас ще работят с подбрани от нея стари...Понеже няма за всеки чин по два комплекта,а по един,тя е помолила децата,които седят на един чин да носи едното само математиката,а другото само учебника по български език (явно по тези двата предмета ще е неудобно да се работи с един учебник на чин)-ама на фона на 5 предмета в понеделник и то по всичките си има учебници един учебник да се носи ми звучи доста по-добре от 5  Hug

# 394
svetlaem  Party браво!

_Nadinka_, аз бих повдигнала въпроса на род среща, ако до тогава не получат тия странните родители някакво просветление.

# 395
За 6 клас няма 2 комплект! Не само че няма, а и от помагалата нищо не ни е спестено. Изискват се тетрадки по рисуване! музика: учебна и за раб в клас! ДТИ: учебна и работа в клас!
Аз не си спомням, дали имахме изобщо учебник по рисуване newsm78
Но, както винаги става в БГ! Кучето си лае, керванът си върви.
Този път и проглушихме  медиите, че нещо е направено, а всъщност нищо не се променя.
Защото промяната винаги трябва да започне от съзнанието, а не от другаде!
Когато учителите проумеят, че е едно и също да си занесеш домашната на лист и на тетрадка, но и за двете страни е по-удачно първото, то тогава, и без реформи и медии ще стават нещата!

# 396
  • Там, където ме обичат
...Понеже няма за всеки чин по два комплекта,а по един,тя е помолила децата,които седят на един чин да носи едното само математиката,а другото само учебника по български език (явно по тези двата предмета ще е неудобно да се работи с един учебник на чин)-ама на фона на 5 предмета в понеделник и то по всичките си има учебници един учебник да се носи ми звучи доста по-добре от 5  Hug
И при нас има такова предложение. На мен ми звучи много разумно, но не знам как ще се получи на практика newsm78

# 397
  • софия
Ние явно сме от щастливците-от понеделник госпожата е казала да не си носят новите учебници(по абсолютно всички предмети са чисто нови учебници-трети клас е) ,защото в клас ще работят с подбрани от нея стари...Понеже няма за всеки чин по два комплекта,а по един,тя е помолила децата,които седят на един чин да носи едното само математиката,а другото само учебника по български език (явно по тези двата предмета ще е неудобно да се работи с един учебник на чин)-ама на фона на 5 предмета в понеделник и то по всичките си има учебници един учебник да се носи ми звучи доста по-добре от 5  Hug
Светле хваща ме яд , че детето ми  се налага да учи в София, а не в моето любимо училище. Cry

# 398
  • у дома
Ние явно сме от щастливците-от понеделник госпожата е казала да не си носят новите учебници(по абсолютно всички предмети са чисто нови учебници-трети клас е) ,защото в клас ще работят с подбрани от нея стари...Понеже няма за всеки чин по два комплекта,а по един,тя е помолила децата,които седят на един чин да носи едното само математиката,а другото само учебника по български език (явно по тези двата предмета ще е неудобно да се работи с един учебник на чин)-ама на фона на 5 предмета в понеделник и то по всичките си има учебници един учебник да се носи ми звучи доста по-добре от 5  Hug
Светле хваща ме яд , че детето ми  се налага да учи в София, а не в моето любимо училище. Cry

Ами замисляй се ,докато е време  Hug
Моето е утре втора смяна,така че ще имам време и ще премеря чантата с необходимите тетрадки,закуска и вода,но без учебници и съответно с учебници и ще ви кажа каква е разликата  Peace

# 399
  • най-шареното място
Nadinka_ странна работа, но аз веднга бих говорила с г-жата.
Ако тя си върши работата и им раздава 2-рия комплект няма да има такава ситуация за спазващите реда. Най-,алкото не е трябвало да дава на дъщеря ти нейния екземпляр, а оът учебниците за вклас. Смеха не го коментира, - чиста глупост. НИе имаме втори комплект - дежурните мисля ще раздават.

ПП когато аз бях ученичка си носихме литература и математика по един брой на чин. Никакви разказвателни. Ние започнахме, учителите не са възразили. И не става въпрос смао за гимназията. Голямо превземане е да има за всеки от моя гледна точка, след като още навремето е можело....

# 400
  • у дома
Премерих го-без раницата е 30кг(доскоро беше 29),а със раницата 33кг,като се има в предвид ,че самата раница е ортопедична и тежи само тя 900грама и водата му е 0,5л,от мокрите кърпи съм сложила съвсем малък пакет,несесера му е от този вид  http://www.bestshopbg.com/product.php?productid=25122&cat=710&page=3 и не тежи,направо съм повече от доволна-теглото на раницата е точно 10% от неговото тегло  Peace

# 401
  • София
Това за по-леки раници е поредната провалена инициатива на министерството. Както това да няма вредна храна в бюфета, да се засили контролът по дисциплината и др. Дано дочакаме мамента когато ще ходят с една флашка на училище и всичко ще е в електронен вариант. А дано дотогава направят компютрите "по-полезни"!!!

# 402
  • София
Дано дочакаме мамента когато ще ходят с една флашка на училище и всичко ще е в електронен вариант. А дано дотогава направят компютрите "по-полезни"!!!

Чакайте и разчитайте да ви направяТ и само си викайте "Дано"

# 403
Nadinka_ странна работа, но аз веднга бих говорила с г-жата.
Ако тя си върши работата и им раздава 2-рия комплект няма да има такава ситуация за спазващите реда. Най-,алкото не е трябвало да дава на дъщеря ти нейния екземпляр, а оът учебниците за вклас.

Ами госпожата на 15 септември съвсем ясно каза, че учебниците които им раздава са само за в къщи. Дори коментирахме, че са чисто нови, а тези които ще използват в училище са стари. Каза да се носи само читанката, защото още не са намерили друг екземпляр. Да, обаче родителите на другите деца слагат в чантите всички учебници, те си ги вадят на чиновете и става така, че само дъщеря ми пита "Може ли един учебник за мен?".
Ще повдигна въпроса на родителска среща, но още няма предвидена такава.

# 404
  • най-шареното място
Надинка, да не го обръщаме на диалог, но това е работа на учителката. Тя би следвало да дава. Мен ако питаш даже на всички. Може да има неудобства, но спестявайки си усилия обезмисля цялата инициатива. Родителите не са за коментар изобщо...

Има ли ред, правила и т.н. и защо тя не ги налага е основното нещо, което ме впечатлява мен...

Общи условия

Активация на акаунт