Не обичам майка си

• 17 956
  • 189
  •   1
Отговори
# 120
...знам, че не може...просто си мислех, че с времето болката намалява...уви сгрешила съм. Предполагах, че с раждането на дете се променя статуса, "нещастно дете".
Напротив, може! Болката намалява. Накрая не е болка, а само спомен за нещо лошо, което обаче не предизвиква отрицателни емоции. То е просто факт от един живот, моят живот и е там, в миналото. Променя се статуса, когато се откъснеш от влиянието на чудовището. Защото три деца родих, но тя продължаваше да ме измъчва заедно с тях. Сега пък бях виновна, че мъжът ми ме обича и се грижи за мен, и за децата ни, че с цената почти на живота си родих три деца. Че аз имам свои деца, а тя дори това не е могла да има, а съпругът и просто съжителства с нея, без да и обръща внимание. Че не съм изцяло нейна, като предмет, с когото да прави каквото иска и от който да взема каквото иска, а давам част от себе си и на моето семейство.

# 121
  • Враца
Бягай далече от всичко , което връща отвратителните спомени от детството ти.
Бягай далече от тази жена.

# 122
По принцип всеки човек прави грешки, никой не е безгрешен. И нашите са правили много грешки, но такива са били техните разбирания, на този етап също, но тяхното разбиране е токаво и така смятат, че е правилно.
Само се надявам след време и воите деца да не мислят подобни неща за мен и да успея да им дам всичко необходимо и най-добро за тях.
Съжалявам,че сте преживяли такива неща и че сте ги усещали по този начин.

# 123
По принцип всеки човек прави грешки, никой не е безгрешен. И нашите са правили много грешки, но такива са били техните разбирания, на този етап също, но тяхното разбиране е токаво и така смятат, че е правилно.
Само се надявам след време и воите деца да не мислят подобни неща за мен и да успея да им дам всичко необходимо и най-добро за тях.
Човек,ако не ги е усетил някои неща на собствен гръб,не може и да си ги представи за възможни.
Темата за майките без майчин инстинкт е табу и повечето предпочитат да си затворят очите,неволно или нарочно.

# 124
  • София
Човек,ако не ги е усетил някои неща на собствен гръб,не може и да си ги представи за възможни.
Темата за майките без майчин инстинкт е табу и повечето предпочитат да си затворят очите,неволно или нарочно.

Точно така е!  202uu

# 125
А случайно питала ли си се някога,дали и е било леко,как се е оправяла сама с две деца,дали не е виждала във вас образа на мъжът си и по този начин да си отмъщава.
Много е тъжна цялата история,надявам се да се съвземете от този шок,но мисля че майка ти също има нужда от помощ.
Аз имам две деца,които обичам безкрайно,но не мисля че ще им робувам цял живот.
Много сложна ситуация,признавам.Аз самата се обърках.
Пожелавам ти успех въпреки всичко.

# 126
  • Враца
Цитат
А случайно питала ли си се някога,дали и е било леко,как се е оправяла сама с две деца,дали не е виждала във вас образа на мъжът си и по този начин да си отмъщава.

Дори да е така , те каква вина имат ???  newsm78

# 127
Какво значение има чий образ вижда. Чий образ трябва да виждаш в собствените си деца? На този от който е детето и себе си! Защо на детето си "трябва да отмъщаваш" за собствения си съсипан живот?

# 128
Какво значение има чий образ вижда. Чий образ трябва да виждаш в собствените си деца? На този от който е детето и себе си! Защо на детето си "трябва да отмъщаваш" за собствения си съсипан живот?

Защото има хора с по лабилна психика и самите те имат нужда от помощ.А че не е правилно нейното поведение е друг въпрос.Но на теория е по лесно от колкото на практика все пак.

# 129
Много е тъжна цялата история,надявам се да се съвземете от този шок,но мисля че майка ти също има нужда от помощ.
Аз имам две деца,които обичам безкрайно,но не мисля че ще им робувам цял живот.
Много сложна ситуация,признавам.Аз самата се обърках.
Пожелавам ти успех въпреки всичко.
Децата може и на баща си да приличат, но те са си деца и не са виновни за това, в крайна сметка ние сме го избрали за баща на децата ни.
Разведена съм и сама се справям с децата, но на първо място са мои деца. Не може отношението ми към тях да е такова като към баща им.

# 130
А случайно питала ли си се някога,дали и е било леко,как се е оправяла сама с две деца

Тя въобще не се е оправяла с децата. Въпросът е излишен.

# 131
  • София

Защото има хора с по лабилна психика и самите те имат нужда от помощ.А че не е правилно нейното поведение е друг въпрос.Но на теория е по лесно от колкото на практика все пак.

О, аз мога да й намеря хиляда оправдания. И на себе си мога да намеря оправдания, че не съм добре психически. Но съм длъжна да се боря заради детето си. Да бъда спокоен и уравновесен човек. Разликата между нея и мен, е, че тя не си признава нито една от грешките. Аз виждам грешките си и искам да ги променя!

# 132
Да питала съм се. Вероятно е ужасно тежко да вземеш бебе от дом и да го метнеш на бабата да го гледа, да не виждаш в него образът на нито един мъж, с който си била и въпреки това да се води твое дете по документи. Да се чудиш в този случай на кого си отмъщава... Thinking

# 133
Такива майки изобщо не са изключение, ТУК се бяхме събрали доста потърпевши  Hug

# 134
  • София
Хахаха, намерих случаен пост в темата:

Цитат
Да,изясни ми се вече каква е целта ви-помпате се един друг колко сте прави и колко сте нещастни,докато си повярвате,че наистина сте такива,и че роднините ви не заслужават и да ги погледнете. Приличате ми на глутница озлобени лаещи кучета. Загубили сте много от човешкия си облик. Що за абсурдна тема е това- хора,които са с голямо его и са си повярвали,е някой ги е лишил от нещо,което им принадлежи, пишат "драматичните" си истории, а другите ги насърчават никога повече да не потърсят контакт с родителите си,защото те наистина са злодеи. Това вашето си е живо самовнушение, последвано от внушение на други такива егоисти,които не виждат доброто у родителите си,а само лошото,забравят всичко хубаво заради един шамар или семее скандал. Жалко за вашите родители,не за вас- по едно куче да бяха отгледали по-благодарно щеше да им е.

Напомня ми на нещата, които говори майка ми. Че тя нищичко лошо не е направила и е напълно невинна и че аз съм "паталогичен случай" с фикс идея, че тя ми вреди...

Общи условия

Активация на акаунт