СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 681
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Банкя
За първа градинска група. Peace

# 406
  • София
Благодаря ти Акси!   bouquet

# 407
Здравейте момичета. Класираха децата в новото ОДЗ 100 в Люлин. Аз обаче не съм сигурна в решението си да ги пусна или не. Сега идва сезона на грипове и настинки, пък те са две, едната разболее ли се, и друга ще  се хване. Не ни е много близо яслата и зимата, когато завали голям сняг ще ми е малко трудно да ги водя. Искаше ми се пролетта да ги пусна на ясла и сега не знам какво да правя  Rolling Eyes
Искам да попитам, ако сега се откажем от яслата и не ги запиша, после мога ли да кандидатстваме за друго ОДЗ и може ли да ползваме пак тези 3 точки за първо желание?
Толкова объркана досега не съм била  Confused

# 408
  • София
daniiella, ако сега не ги запишеш си запазвате трите точки и можеш да се пробваш в друга градина. Ако ги запишеш ви изгарят трите точки за първо желание /но ви остават 2 за второ и 1 за трето/ и пак можеш да кандидатстваш още сега за друга градина, но с по-малко точки.
Иначе трите точки ще ви бъдат възстановени догодина при кандидатстването за новата учебна година - някъде през март обикновено става това.
За боледуването - има го и този момент, на мен големият ми син е ходил много малко на градина през първата учебна година, защото го спирах за всяка хрема и покашляне. Сега е втора група и уж ходи повечко, но пък бебето е постоянно болно - за последните седмици прекара 2 ларингита, тежък стомашен вирус и бронхит.  Mr. Green При големият заболяването преминава като проста хрема примерно, но при малкия веднага се получават усложнения.

# 409
Ника благодаря   Heart Eyes

# 410
И нас ни приеха в ОДЗ 100, набор 2007 год, обаче доколкото разбирам все още нямат яснота кога ще започне да функционира градината, не са готови

# 411
  • София
Здравейте момичета. Имам следното питане - 2008г., от 12.11. ходим на чиста ясла. Критерия К5 - точка за посещаване на общинска ясла е за 6 месеца назад до записването.  Първото класиране м.г. беше на 24.04 и две седмици записване. Значи ли това, че ако в най-добрия случай ни приемат на ДГ, заради писана точка за посещение на ДЯ, после за записването - ако изтича преди 12.05., когато бихме навършили 6 м. посещения, няма да имаме пълни 6 м. и не можед да докажем посещение и съответно няма да можем да се ползваме от точката ooooh!

# 412
  • София
И ние сме сред класираните в ОДЗ 100 Simple Smile 2007 също.

# 413
И ние сме класирани в 100 ОДЗ набор 2009.
Но още не върви и не исках толкова рано , но по късно може да не успеем да се класираме , а сме много близо срещу градината живеем.
А някои знае ли ако сега го запиша кога ще трябва да тръгне на ясла.. newsm78

# 414
Здравейте момичета. Имам следното питане - 2008г., от 12.11. ходим на чиста ясла. Критерия К5 - точка за посещаване на общинска ясла е за 6 месеца назад до записването.  Първото класиране м.г. беше на 24.04 и две седмици записване. Значи ли това, че ако в най-добрия случай ни приемат на ДГ, заради писана точка за посещение на ДЯ, после за записването - ако изтича преди 12.05., когато бихме навършили 6 м. посещения, няма да имаме пълни 6 м. и не можед да докажем посещение и съответно няма да можем да се ползваме от точката ooooh!
И мен ме интересува този въпрос. Дъщеря ми е 2008 и е на чиста ясла от 10.11 Simple Smile

# 415
И ние сме класирани в 100 ОДЗ набор 2009.
Но още не върви и не исках толкова рано , но по късно може да не успеем да се класираме , а сме много близо срещу градината живеем.
А някои знае ли ако сега го запиша кога ще трябва да тръгне на ясла.. newsm78

Yanina Явно никой не знае  Rolling Eyes При мен е почти същото положение, хем не искам да ги пращам сега в грипния период, хем ако не ги пратя изпускат мястото и после не се знае кога. Ако наистина нямат акт 16 откриването може да се забави доста. Аз мисля първо да отида на място и да попитам как стоят нещата и тогава да реша дали да подавам документи или не. Ако разбереш нещо, моля те пиши  Peace

# 416
  • София
На място казват кога ще тръгнат децата, по принцип всички, които тръгват за пръв път на ДГ ги приемат поетапно - по няколко нови деца на седмица. Но все пак ще ви кажат най-точно на място.
Другото, което трябва да имате предвид е, че като тръгне детето, трябва да си подадете декларация за спиране на майчинството.  Peace

# 417
Еххх, честито на печелившите за ОДЗ 100.  Laughing
Ние не сме приети (набор 2009), изтеглили сме номер започващ със 7  Tired Не мога да го преживея вече два дни  Mr. Green...поне да беше малко по-малък. А за новата в Илинден изобщо изпуснах първото класиране, понеже не знаех, че са открили такова нещо.  baby_neutral За ОДЗ 100 разбрах понеже ми пратиха мейл от ИСОДГ - пращат мейли ако си кандидатствал за други градини в съответния Район (Люлин).  Peace В Илинден никъде не бях кандидатствала и съответно нямах мейл за нова ДГ.
daniiella вие как събирате 10 точки? Студенти ли сте с мъжа ти?

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 17:46 от jelly_ask

# 418
jelly_ask, daniiella е щастлива мама на две близначета! Peace

# 419
jelly_ask  аз най-вероятно няма да ги запиша и така ще освободим две места.  По-добре да ги гледам здрави вкъщи, от колкото 2 дни на ясла 5 дни болни  Hug Не одобрявам болни и сополиви да посещават ясли и градини и по този начин да разнасят заразите, така че при всеки сопол ще трябва да си стоят вкъщи. Живот и здраве да навършат 2 годинки пак ще го мислим  Heart Eyes

П.П. За близнаци дават 2 точки, затова сме събрали 10  Wink

Общи условия

Активация на акаунт