? към младите шофьори(КИ) - 7

• 50 278
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Снощи в предаването на Иван и Андрей (не че са сигурен източник,но показаха изрезка от вестник) казаха,че за лепенки по стъклата ,като дете в колата,господ ми е навигато,дишай ми прахта и други подобни,глобата е 10 лв.Някой знае ли откога е това и вярно ли е  newsm78 Ако да,да слизам да сТръжа  Rolling Eyes

# 76
Ето статия в 24часа по повод лепенките на задното стъкло.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=630224

То пък като са си залепили "бебе в колата" все едно ги карат в столчета. Повечето изобщо не са. Разкарват си ги децата като багаж, постояно гледам как стоят между двете седалки. Едно рязко набиване на спирачка и това дете се е залепило на предното стъкло.

# 77
То пък като са си залепили "бебе в колата" все едно ги карат в столчета. Повечето изобщо не са. Разкарват си ги децата като багаж, постояно гледам как стоят между двете седалки. Едно рязко набиване на спирачка и това дете се е залепило на предното стъкло.

За това не глоба,а направо затвор трябва да е наказанието  Naughty Не виждам какво обаче им пречи лепенката бебе в колата.Друг е въпроса,че никой от участниците в движението не се впечатлява от нея  Crossing Arms

# 78
Ами да кажа и аз къде се учат начинаещите - на пътя разбира се  Peace Като направиш грешка се извиняваш, не показваш среден пръст  Crazy Онзи ден пред магазина при маневра назад, за да си обърна колата (тясно е), я загасих, защото се зазяпах, а идваше кола и трябваше да спре, за да ме изчака, докато запаля  Tired Махна ми нещо с ръка, но аз му махнах в знак на извинение, не му показах среден пръст... Ако сбъркаш лентата (очевадно сбъркване!) пускаш мигач и се молиш някой да те пусне, не се ръгаш от ляво за дясно  Shocked Нито пък се силиш от лява лента, за да застанеш най-отпред, камо ли пък ако си знаеш хала, да не си вържеш детето (то и да го знаеш е редно да го вържеш, ама айде  Tired). Не се учи така! Ако си тооолкова зле, ами не се качвай на кола сам в час пик, на хлъзгаво и т.н. Аз като току що-пусната на улицата не си позволявах да излизам в час пик, защото реакциите ми бяха забавени, още мисълта ми беше съсредоточена в педалите, та на коя скорост сега и тем подобни. Как да се пусна в трафика, като там очите не са ми 2, а поне 4 в момента  Crossing Arms Или да се пусна на сняг, пък до сега да съм карала само на сухо... Пък за госпожата с локвата, явно ѝ беше куха лейката, защото пред нея минаха 2 коли, та не видя ли колко е дълбоко "езерото"? Нямаше да затъне, локвата беше 1 см дълбока.....

# 79
Ами да кажа и аз къде се учат начинаещите - на пътя разбира се  Peace Като направиш грешка се извиняваш, не показваш среден пръст  Crazy ...

Абсолютно подкрепям!
Нищо няма да й стане на младата шофьорка, ако ще и по 10 или 20 пъти на ден да каже "Извинете" на останалите водачи. Като обърка лентата, пуска мигач, отваря прозореца и казва "ще ме пуснете ли" и в 99 на сто от случаите я пускат. Това са елементарни социални умения, нищо чак толкова невъзможно за осъществяване. Няколко пъти на ден ще стрещнете и водачи, с които комуникацията няма да ви потръгне, тогава също както в разговор между двама души или го пускате да прави каквото иска, или му давате игнор, по преценка на ситуацията.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 12:21 от argun

# 80
  • о`майна лунна нощ е
Моля ви вземете ми книжката ... МОЛЯ ВИ! Може ли да съм толкова загубена  ooooh!
Ще разправям довечера, като ми мине срамът.

# 81
В нашият малък град не съм си позволявала в началото да карам без придружител. А в София пък абсурд, трябва да си супер смел, за да се пуснеш сам, а да си взел книжка онзи ден, дето се вика. И хайде, на теб като ти е малко акъла, ок, но не мисля че е необходимо да се застрашават и другите участници в движението, когато си толкова бос в шофирането.

# 82
  • при него
Моля ви вземете ми книжката ... МОЛЯ ВИ! Може ли да съм толкова загубена  ooooh!
Ще разправям довечера, като ми мине срамът.
Кажи си на другарския съд  Hug Няма страшно!  Hug

# 83
  • София
В нашият малък град не съм си позволявала в началото да карам без придружител. А в София пък абсурд, трябва да си супер смел, за да се пуснеш сам, а да си взел книжка онзи ден, дето се вика. И хайде, на теб като ти е малко акъла, ок, но не мисля че е необходимо да се застрашават и другите участници в движението, когато си толкова бос в шофирането.

Това за придружителя си е много вярно. Мъжът ми е закачен за мен в близките месеци, да не кажа година. Колкото до средните пръсти и различни жестове, си мисля, че се определя от възпитанието на човек, а не от степента на майсторство в шофирането.

# 84
Отделно искам да ви кажа, че в хаос като нашия, грешки правят и най-опитните.И ще ви разкажа и мой гаф, и то от скоро.Минавам през място, което направиха път без предимство/преди една от улиците липсваше и нямаше нужда/Т.е.-аз трябва да спра, да пропусна онези, с предимство.Правя ляв завой.Стоя, пуснала съм мигач и чакам.От ляво обаче, колите, които трябва да завият на дясно-Ни Една не дава мигач.....т.е.- аз предполагам, че колата ще продължи направо , а няма да завива и си стоя...и си чакам...а колите си завиват без мигач и отзад започнаха да свиркат.И си казах-еми-явно Всички са за надясно, ама като са без мигачи-аз няма как да знам и тръгвам.Е, точно в този момент се появи една кола , която почти не се виждаше, защото все пак е в колона и аз нямам добра видимост там, ама тя пък си била за направо.Т.е.-Отнех предимството.Човека ме понапсува и направи характерен жест.Извиних се.И беше прав-свиркат не свиркат-нервничат отзад-аз, докато не съм убедена, че е моят ред-не биваше да тръгвам.Мястото не е добре замислено според мен, кръстовище е, без светофари, с указан път с предимство, на места без видимост-от едната страна пречат самите коли да се вижда кой на къде е като посока, от другата-завой-т.е. виждаш колата късно.

# 85

В София се кара много лесно. Много по-лесно отколкото в други градове, напр. във Варна. Това е според мен и разни познати.

# 86
аз се качих без придружител-много по-спокойна и уверена се чувствах сама, събирах мислите си, а не чаках да ми диктуват какво да правя.Като шофираща достатъчно и в Сф и В, споделям мнението за Варна. Thinking

# 87
Аз също съветвам хората да тръгват сами още в началото, но пък ако човек много се притеснява, сигурно е по-добре да е с придружител.  Както казах на пътя са нужни елементарни социални умения, не е нищо сложно.

# 88

Те не всички са боси в шофирането след като са взели книжка. И друг път съм казвала, че ако не ти идва отвътре, колкото и да караш - истински шофьор няма да станеш. Лошото е, когато дребни гъзарчета се правят на големи идиоти. Аз с придружител никога не съм карала. Е, разбира се, понякога е имало човек в колата, но определено не като придружител.
vesi_vas, сподели с нас! Ние няма да те порицаваме Hug
Трейс, ама верно има жени, дето не са за книжка, със сигурност. Ама и те в кюпа. Тъпото е, че объркват хората и създрават ситуации. В Хасково примерно, ако застанеш на завой от ляво или дясно на друга кола, и искаш да завиеш в същата посока - еми останалите ще спрат и ще почакат докато се изнеса. Плашат се хората. Или пък на ляв завой - някои жени идея си нямат кога , как и колко бързо да потеглят, седят в кръстовището и чакат да светне 8-мо зелено.
Абе не, че аз съм перфектния шофьор, ама ... Mr. Green

# 89
Аз съм казвала и преди, когато съм с мъжа ми се изнервям много. Това го реших лесно, не го возя, когато сме заедно - той кара. Вчера обаче возих приятелка, в час пик, което не бих си го позволила толкова скоро, но се замотахме и хванахме задръстването. Еми притесних се допълнително и правих глупости от сорта на придърпвания на колата, несигурно тръгване, карах нервно общо взето. Не са ми свиркали де, по това решавам, че не съм застрашила никой.
Та на мен специално ми е много по-спокойно и съм по-съсредоточена, преценявам ситуации и внимавам като карам сама.
За по-лесното каране в София и на мен са ми го споделяли шофьори.

Общи условия

Активация на акаунт