? към младите шофьори(КИ) - 7

• 50 420
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
А, разбира се че всеки прави грешки, няма как да е иначе Peace Абе мен най-тегаво ми е шофирането в Бургас. Там са по някакви собствени вътрешни правила, които аз няма да разбера, щото не съм "лееека" (ако ме разбират бургазлии  Mr. Green)

Пък в неделя един как щеше да ме отнесе  Tired Тъкмо беше разлигавило по пътя, аз съм за наляво, като изчаквам насрещното. Давам мигач не в последния момент, а доста преди самата маневра, че там се кара бързо, хлъзгаво е, а аз ще спирам, за да изчакам (без светофар е  Peace). В момента в който вече спирам, при положение, че спирах малко по малко чуквайки стоповете постоянно, чувам зверските спирачки зад мен, видях един с Авенсис, който не знам къде блееше, че мигача ми мигаше от кога още  Tired Щеше да си ме отнесе, а в колата бяхме 4 човека  ooooh! Добре че един в средна лента му е светнало какво става, защото уби скоростта рязко, за да може тоя зад мен да се вмъкне пред него. Абе на педя сигурно беше от удар. А той караше доста бързо  Stop И освен че щеше да ме блъсне доста отзад, а пред мен беше спряла още една кола, която чакаше и най-вероятно щеше да бъде избутана в насрещното  Naughty

# 91
  • о`майна лунна нощ е
Хайде да видя кой от вас е успявал да се вмъкне между две коли, които се теглят с въже, по правилата.
Русото в главата ми идва в повече. Ще се боядисам лилава и ще пея с цяло гърло "Аз съм само цвят лилааав, люляк съм, люляк съм.....".
Подробности ще пиша довечера. Наистина съм под ужасно напрежение в момента и има работа за китайския и индийския народ взети заедно.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 13:32 от vesi_vas

# 92
argun, сигурно е така, ама като знаеш къде отиваш в София. )
Макар че на последното ни ходене щях да се оправя и аз, но все пак предпочитам мъжа ми да кара.

DiDika, не е съвсем така. Никой не може да ми каже, че след 30часа кормуване като си вземе книжката (която е чакал да речем месец, без да е шофирал през това време) и ще е супер шофьор и няма да е "бос". И времето за реакция е повече и доста други неща не са като да си бил шофьор няколко години.

vesi_vas, това си е верно майсторлък. ))) не му ли светеха аварийните на този отзад? или просто не си видяла, че се теглят с въже

# 93
  • о`майна лунна нощ е
ПП - всичко си им светеше на хората. Аз излизах от Мак драйва /от май непозволено ръкавче въпреки че срещу ми нямаше знак за това/, а те хората си правеха десен завой - за излизане от бензиностанцията на Шел на гърба на Мак драйва. Получава ще се така, че двата ръкава за излизане са успоредни, но много близо един до друг.
В един момент на главия път се оказваме пред мен теглещата кола, аз залепена за нея, а за мен отзад залепена теглената кола, все още на завоя.

ooooh!  ooooh!  ooooh!
Спряхме на по една боя естествено, викам си ей сега стана мазало, както бързах. Похилиха ми се на акъла, разкачиха си въжето, изтеглих се да направя място, за да се захванат пак, и всеки по пътя си. Добре, че не тръгнаха в моята посока после.

В мое опрадвание ще кажа, че изобщо не бях видяла въжето за теглене. Последното, за което се огледах, беше дали от ляво по главния път не идва кола, после се озовах между тия двамата.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 13:49 от vesi_vas

# 94
argun, сигурно е така, ама като знаеш къде отиваш в София. )
...

В София няма как да знаеш винаги къде отиваш. Най-много да познаваш добре два-три квартала и пътя до работа. По останалите маршрути тепърва гледаш, мъчиш се да се ориентираш без указателни табели, спираш, питаш, пак тръгваш... по някое време разбираш, че точно на това кръстовище трябва да направиш ляв или десен завой, да обаче както споменахме няма указателни табели и ти си поне през едно платно от правилното, значи пускаш мигач, ръкомахаш на съседната колона да те пуснат, промушваш се, благодариш и т.н. Или пък си караш направо, обаче изведнъж се оказваш в платно със секция за надясно... След още две-три кръстовища пак ти се налага същото и т.н. После влизаш в еднопосочна улица, която няма знак от твоята страна, срещаш изненадващо таксиджия, той ти ръкомаха с обяснения да се върнеш назад, ти тръгваш назад, колите по улицата, от която си завила, спират, за да ти дадат място... Това в София си е ежедневие. Просто го караш по-спокойно, даваш предимство на някого, след това друг ти дава на теб и така... Може и да отнесеш няколко псувни, но не ги взимаш навътре.

# 95
освен това се случва да е затворен даден участък-и ти, ако не живееш в квартала-не знаеш, та попадаш в обстановка, предполагаща лутане от къде да минеш точно, а и често се променят други неща.

# 96
Момичета, не разчитайте винаги на познати маршрути, защото често се случва да променят предимства по кръстовищата, особено по малки улици. Ще ви дам пример - тези от Варна ще разберат за какво говоря: Кръстовището е на сладкарница "Синчец" - преди бяха с предимство, движещите се откъм ВИНС-а за спортна зала и обратно. От Чаталджа и улицата срещу нея бяха на стоп.
От лятото обаче( м. август) това кръстовище е променено - вече с предимство са идващите откъм Чаталджа и завиващи наляво към спортна зала, а тези, идващи откъм ВИНС-а са на стоп. Да де, ама тези, които не минават често оттам ( но по принцип си го знаят кръстовището), въобще не поглеждат знаците и през ден има ПТП-та. Другите пък, които са вече с предимство по новите знаци, спират, защото преди са били на стоп  ooooh! Абе въобще там е невероятна бъркотия и то, защото никой не гледа знака.

# 97
Знам го мястото и това лято отбелязах разликата.Така ще е, докато не решат да върнат старото положение и пак-свиквай наново... Laughing

# 98
  • София
Хей, шофьорки ,много сте писали  Laughing
Аз бързам да се похваля,че успях да си взема листовките  Sunglasses
Сега остава най-тегавата част...кормуването!
Има ли някоя от Вас ,която да е на моето дередже Simple Smile
Споделете как мина кормуването ???

# 99
stefa, има специална тема за кандидат шофьорки, които карат курсовете в момента. ) Там сигурно ще са ти по-полезни. )
На някой момичета тук кормуването им отдавна е минало..)

# 100
.И беше прав-свиркат не свиркат-нервничат отзад-аз, докато не съм убедена, че е моят ред-не биваше да тръгвам.Мястото не е добре замислено според мен, кръстовище е, без светофари, с указан път с предимство, на места без видимост-от едната страна пречат самите коли да се вижда кой на къде е като посока, от другата-завой-т.е. виждаш колата късно.

И аз днес отнесох караница от скъпия, че се поддадох на изнудването на един джип зад мен при десен завой.
Ами като все си мисля, че съм сгрешила нещо.  Sad

Според мен е добре да не се хвърляш сам да шофираш в началото - даже инспекторът ни го каза на изпита. Моят съпруг направо е готов за инструктор вече. Само няма нерви да ме учи да паркирам.

Не намирам, че в София е лесно за шофиране - доста е натоварено. Е, поне повечето шофьори знаят Закона и са изпадали в какви ли не ситуации, та имат адекватни реакции. Е, някои се правят на тарикати и могат да ти изкарат акъла. Свиква се. С адреналина! Simple Smile

# 101
  • ПЛОВДИВ
Хей, шофьорки ,много сте писали  Laughing
Аз бързам да се похваля,че успях да си взема листовките  Sunglasses
Сега остава най-тегавата част...кормуването!
Има ли някоя от Вас ,която да е на моето дередже Simple Smile
Споделете как мина кормуването ???
Честито и от мен. Само мога да ти пожелая да ти се падне инструктор като моя.
При мен си струваше чакането и попаднах на точния човек.
Даже след изпита ми липсваха часовете и сега все още се оглеждам да си видя учебната кола.

# 102
  • Sofia
Argun,  много хубави постове. И аз съм на мнението ,че в Сф се кара по лесно,много ми хареса как си го описала шфирането тук. Наистина тук повече се спазват правилата, има повече толерантност. Много от вас ще скочат че не съм права, но като се има предвид интензивността на движнието, тук си е ОК. Мен почти винаги ме пускат, не ми се случва често да се сблъскмвам с дебили, та сигурно затова го казвам, но и аз гледам да съм масимално толерантна и колегиална, а на идиотите и тарикатите пращам по една усмивка и гледам да не се товаря излишно с простотията им.

# 103
  • област Варна
Ох, какъв хубав дъжд. И ние днес си имаме малко задръствания, но то в града не вали много. Обаче на магистралата има една "локвичка", където става доста готин аквапланинг.
Да се оплача, че резервната ми гума е по-високопрофилна от останалите и леко ми понадрусва. Дано довечера майстора ни да си е на линия, че вчера не ни остана време да минем да оправим проблема.

# 104
Тия дни ще гледам да не карам, защото имам чувството, че все се опитва да стане нещо, та да се ударя  ooooh! Снощи отивам да прибирам брат ми, има един мост преди кв. Обеля (оттам влизам), който е точно с две платна. Като в моето има 2 огромни трапа, дето 100 пъти съм казвала, че който попадне в тях, там ще си остане. Та се минава максимално близо до мантинелата, за да не удариш в тях. Както и да е де... Карам си, коли зад мен няма, задава се кола в насрещното и както си караше така влезе в моето платно  Shocked и там си продължи - челно срещу мен! 100% беше я пиян, я друсан, това нормален човек не може да го направи. Та аз трябваше да вляза в насрещното, след което рязко да се върна в моето (това на тесния мост, хлъзгаво, защото валеше...  Tired) и се ударих с едната гума в един от въпросните трапове (едно време се виждаше арматурата и какво има под моста...после ги запълниха, сега пак са се изкопали). Не влязох изцяло в него, защото там и щях да си остана, а по-скоро странично. Гумата не беше сцепена, пък ако беше спукана щеше да се разбере едва на сутринта евентуално, че те издържат около 80 км. спукани, при скорост 80км/ч. Сутринта са излезели с колата, явно не е спукана, ама си залагам главата, че джантата е изкривена, като ги сваляме за смяна със зимни ще се изправя. Аман от идиоти вече. Нямаше как да му видя номера, не знам и на къде продължи после, макар че сигурно е излизал от София, а малко по-надолу има караулка. Даже и модел кола не видях, само червен цвят, че беше.

пп - незаменими са ми тези гуми, защото съм усещала как се губи управление при спукана гума и то при ниска скорост (мисля около 40 км/ч беше), а не искам да знам при 100км/ч какво ми се случва, най-вероятно ще се сприятеля с мантинелата  Tired Пукали сме вече едната гума от тези, никой не беше разбрал какво се е случило, докато на сутринта видяхме, че е спаднала  Peace Жалко, че зимните ми не са така.

Общи условия

Активация на акаунт