промени в приема за СМГ

• 92 468
  • 935
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте и от мен!
Не съм се включвала отдавна, но след като заведох девойката на изпита се наложи да замина и пропуснах форумските вълнения върху решенията на задачите.
Включвам се за вълненията около рейтинга.
Аз не успях да завърша моя поради наложилото се пътуване. Но подходът ми е друг. Взех файловете с точки от четирите състезания, обединих ги и ги сравних с тези в СМГ.
Освен пропуските на точките на някои деца, открих едно дете с по-висок резултат от едно състезание в списъка на СМГ  newsm78
Дали родителите са се обадили за корекция?

Спокойно изчакване на резултатите и от мен!

# 496
 smile3501  Браво! Ако е по-висок резултата от реалния, може и да не се обадят... smile3505

# 497
  • София
Цитат
Освен пропуските на точките на някои деца, открих едно дете с по-висок резултат от едно състезание в списъка на СМГ

Така е, и аз съм го открила това. В рейтинга, които пуснахте точките на около 30 деца се разминават с направения от мен рейтинг. По-късно тази вечер ще проверя в официалните списъци, кое е вярното и ще изпратя разликите на майката, която пусна таблицата.

# 498
вие сте страшни !!! Hug Hug Hug
 знаех,че ще има пипане по точките от състезанията !!!!! ако успеем групово да открием разликите преди да излязат официалните резултати би било добре.....би било добре и някой да се обади анонимно още утре, последният работен ден преди изнасяне на резутатите, и да внесе някакво притеснение, в смисъл, да са наясно,че имаме протоколите още откакто са били състезанията, и че няма как да избудалкат нагло 500 човека.....иначе най-нахално ще си попроменят тук таме по някое сътезание на някое дете !!! после иди доказвай,че не е така....най-много да изкарат пак някой ученик виновен( ако има кой да им  повярва Simple Smile)), това миналата година беше егати скалъпената глупост)

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 17:25 от te_dda

# 499
  • sofia
Няма проблем да се обадим и както ми обясняваше, че ние трябва да предложим начин на оценяване - направо бих и казала на директорката, че ако не се аргументират с доказателства за толкова много разлики, тази година може отново да дава обяснения и не само на прокуратурата.

# 500
да, нот трябва да е ясен този списък с разликите......и да го имаме всички, тое ясно,че ще претендират тези, чиито деца не са приети......тези с приетите деца няма за какво да рискуват със скандали......но трябва да имаме раликите, да видим в крайното калсиране за прием има ли ги същите деца , с изнесени същи разминаващи се резулати, благодарение на които са над чертата, а не да ровим наново 112 деца.....
затова: нека наистина който има възможност и може да работи с екселски таблици, защото аз например не мога, има желание и време, да има разликите...ако поне 2-3ма от вас намерят такива, на лични да ги сравнят.....ех,...м...му....все се надявах,че тая годиан заради миналогодишния гаф няма да си позволят игрички.... Whistling ooooh!

междудругото, не съм сигурна,че тези 2-3 деца, приети от състезанията,влизат в бройката 112...по-скоро мисля,че са над приема.....

# 501
  • София
ех,...м...му....все се надявах,че тая годиан заради миналогодишния гаф няма да си позволят игрички.... Whistling ooooh!

Напротив, аз очаквах и също мислех да  проверя рейтинга на децата, които ще приемат. Нещо май нямам абсолютно доверие за приема, още повече, че в училището на сина ми една мама още на 15-16.06 е поискала отпускно на детето си, с думите че е прието в СМГ. Въпросното дете изобщо дори не е ходило на състезания, както каза моя син и самият той беше изненадан от този факт. Информацията ми е от дежурната учителка, която е била, и която знаеше, че ние ще кандидатстваме в СМГ !

# 502
Удивително е колко лесно тръгва мълвата за далавери. Ако СМГ иска да мами, няма да оставят няколко седмици грешния рейтинг на таблото при положение, че със сигурност поне неколцина родителя ще го проверят. Пък и нали всъщност това е идеята на изнасянето - който иска да проверява. За мен много по-вероятно е да има случайни грешки. Хубаво е първо да се провери дали наистина има грешки и кой ги е направил (т.е. в СМГ ли е грешката или в родителя). После да се види всички грешки ли водят рейтинга нагоре, или ефектът е двупосочен. После да се информира СМГ и чак накрая да се търси конспирация.

Пък това ЕЖК, дето мамата знаела, че детето и е прието в СМГ, кой го знае какво е било наистина. Не се връзвайте толкова лесно. Ама както ви харесва де.

# 503
Удивително е колко лесно тръгва мълвата за далавери. Ако СМГ иска да мами, няма да оставят няколко седмици грешния рейтинг на таблото при положение, че със сигурност поне неколцина родителя ще го проверят. Пък и нали всъщност това е идеята на изнасянето - който иска да проверява. За мен много по-вероятно е да има случайни грешки. Хубаво е първо да се провери дали наистина има грешки и кой ги е направил (т.е. в СМГ ли е грешката или в родителя). После да се види всички грешки ли водят рейтинга нагоре, или ефектът е двупосочен. После да се информира СМГ и чак накрая да се търси конспирация.

Пък това ЕЖК, дето мамата знаела, че детето и е прието в СМГ, кой го знае какво е било наистина. Не се връзвайте толкова лесно. Ама както ви харесва де.

Така е, и аз си мисля, че ще има разминавания по-скоро от грешки. Освен това нямаме информация за корекциите подадени в СМГ. Но ако имаме приблизителен рейтинг и особено ако милостиво ни дадат ексел таблица в неделя ще имаме класиране много по-рано а и ще може да предотвратим грешки.
Ако пък го сложат само разпечатано пак трябват работни мами които ще го въвеждат Simple Smile

# 504
Освен мами, и колежки. Не забравяйте колежката на Kumchovalcho, на която бяха "метнали списъците". Още ми е жал за нея...

# 505
Цитат
Удивително е колко лесно тръгва мълвата за далавери.

няма никаква мълва. и ти го знаеш. има съмнения, и то не от днес. просто хората нямат доверие, какво странно има в това?
ако твоето дете имаше шанс да е сред ощетените( волно или неволно заради грешки), мисля че постингите ти щяха да имат съвсем друга посока.

# 506

Така е, и аз си мисля, че ще има разминавания по-скоро от грешки. Освен това нямаме информация за корекциите подадени в СМГ. Но ако имаме приблизителен рейтинг и особено ако милостиво ни дадат ексел таблица в неделя ще имаме класиране много по-рано а и ще може да предотвратим грешки.
Ако пък го сложат само разпечатано пак трябват работни мами които ще го въвеждат Simple Smile

вижте, естесвено,че първо трябва да видим в класирането дали са поправени  грешките, т.е приема се ,че това е първоначалният списък без поправките.....въпросът е,че като се знаят имената на децата с несъответстващи резултати предварително от нас, е по-лесно после да се проверяват само 20 имена да речем....ако същите грешни резултати ги има  и според класирането, тогава работата ще е друга.....
и да, важно е също да се види дали грешките водят само в посока нагоре.....

# 507
Тези мами, които откриха 20-30 "разминавания", защо не кажат завишени ли са оценките или различно...

# 508
  • София

Дано да сте права. Аз също искам да вярвам, че няма да има далавери, но някак си след миналогодишната случка ..............
Съмнение поражда и факта, че рейтингът не е качен на сайта им. На всичкото отгоре е  по азбучен ред. Но добре, че има сръчни мами, татковци и ...........колежки, които полагат усилия за повече яснота, за което сме абсолютно благодарни, въпреки че това трябваше да бъде работа на СМГ. Не искам да ме разбирате погрешно и да смятате, че оплювам училището. Напротив, това е възможно най-доброто за децата ни.
Но какво им костваше една екселска табличка в нета.......

# 509
  • Sofia
Прави сте да следите изкъсо рейтинга  Peace.
 За съжаление  там , където веднъж е имало нещо съмнително , то винаги има вероятност да се повтори. По принцип ,в приема след 4 клас винаги се получават аномалии. Дано тази година докажат, че наистина са безпристрастни и случайни деца няма да влязат!
 Пожелавам успех на всички Вас, които тръпнете да дойде 04.07.  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт