промени в приема за СМГ

• 91 088
  • 935
  •   1
Отговори
# 795
  • у дома
Желая късмет на тези около чертата!
Една интересна констатация - съотношението приети момчета : момичета е 8:3. Май момиченцата ни са само за цвят. Преди години беше обратното...
Аз констатирах същото и много се учудих-имам наблюдения над деца 7-ми клас(не от СМГ,а по принцип) и там като цяло момичетата са по-добри  newsm78

# 796
Това с тъмно синьото значи, че и трети е преглеждал работата. По тази на сина ми имаше само червени и зелени отметки и те бяха идентични. На мен преподавателят ми каза, че със сигурност ще ни приемат, но аз още си се притеснявам.

# 797
Малко спам и от мен (нали така и така темата ще бъде заключена Simple Smile):

Поздравления за всички, постигнали целта си да влезат в СМГ. Поздравления и за другите деца, които успешно преминаха през този тежък математически маратон. Нека ги (се) успокоим, че има много пътища да се постигне една цел.  Въобще за децата трудните битки и сладките победи тепърва предстоят.

Да използвам "включването" си и да ви дам една идея - защо не систематизирате плюсовете и минусите на сегашния регламент и не дадете обратна връзка към СМГ? Струва ми се, че системата може да бъде подобрявана не само след  издънки, а  и при наличие на регулярна обратна информация от родителите (разбира се, ако някой отсреща иска да чуе).

Поздравления още веднъж.

# 798
  • у дома
Аз нямам нищо общо със СМГ,а и съм в провинцията,но на първо четене се сещам за следното предложение-нека състезанията през годината да са 4 ,но да се взимат точките само от три от тях,като да отпадат най-малкото точки.Просто децата не са роботи и представете си,че някое е болно и какво-веднага му намалява шанса да влезе...не знам,може и да не съм права-да кажат родителите на децата,които тази година минаха през новия регламент.

# 799
Аз нямам нищо общо със СМГ,а и съм в провинцията,но на първо четене се сещам за следното предложение-нека състезанията през годината да са 4 ,но да се взимат точките само от три от тях,като да отпадат най-малкото точки.Просто децата не са роботи и представете си,че някое е болно и какво-веднага му намалява шанса да влезе...не знам,може и да не съм права-да кажат родителите на децата,които тази година минаха през новия регламент.

Взе ми думата от устата. Моето дете в момента е на ръба точно по тази причина - на Черноризец Храбър не можа да се яви, защото беше с висока температура, и това сега може да му струва влизането в СМГ. На останалите състезания той се представи доста добре, сега на изпита (ако гледаме резултатите само от изпита) е 54-ти, но поради това неявяване на едно състезание има нисък предварителен рейтинг... Като изключим обаче този минус, смятам, че този метод на класиране  е доста добър.

# 800
  • София
И ние сме вътре - детенце, не и аз, разбира се. Кумчо Вълчо, благодаря ти за класирането. Аз, както предполагам и много други мами, на които ти стана любимец с неизменното си чувство за хумор и отдаденост, се надяваме искрено детенцето ти да влезе. Дано 4-те деца първенци не влизат в общата бройка! Стискам палци.

# 801
Аз мисля утре да се разходя до директорката, ама май ще е малко безсмислено. Че рейтинг актуален няма да ми дадат е повече от ясно. Мъгла до края... Поне ако разбера колко деца ще приемат - пак е нещо.

Ето ви крайно класиране, направено вече с всички деца и според рейтинга, който ние си направихме преди това (т.е. очаквайте изненади  Laughing ):

http://dox.bg/files/dw?a=94b4740ec9

Понеже и ние сме около чертата, да те попитам. Има ли сериозни разминавания между форумския и семегейския рейтинг и как това може да се отрази на общото класиране, което си положил усилия да направиш. Второ, приетите като победители в състезания по регламент трябва да подадат молба до 30 май. Колко от тях са го направили? Трето - може ли да има някакви размествания от преоценки на работите? На тези въпроси и аз сам бих потърсил отговор, но за съжаление не съм в София. Предполагам разбираш, че за мен е по-добре да влязат в СМГ 112-те деца от твоя списък. Поздрави.

# 802
  • София
И все пак след записването как ще разберем, ако децата ни са под чертата и се освободят места? Изобщо дали има шанс някой да не се запише?

# 803
Има вероятност, разбира се. Сума ти родители се чудят дали да не предпочетат ПЧМГ (включително и аз).

# 804
Тъй като ние отпаднахме от класирането, имам молба, който има възможност да ми изпрати копие от тест за изпит в ПЧМГ. Имаме синия сборник, но не зная как протича изпита.
ernestinap@abv.bg

# 805
Тъй като ние отпаднахме от класирането, имам молба, който има възможност да ми изпрати копие от тест за изпит в ПЧМГ. Имаме синия сборник, но не зная как протича изпита.
ernestinap@abv.bg
Много съжалявам.
Първо попитай дали в ПЧМГ можете да кандидатствате с рейтинга от състезанията, или с резултати от изпита в СМГ.
Доколкото разбрах, изпитът там бил... цитирам: фасулски. Така, че детето ти ще се справи!
Успех!

# 806
  • София
Вава, почти съм сигурна, че може да се кандидатства с рейтинга от СМГ, звънни им.
Иначе задачите на изпитите не им ги даваха и ги нямам, но действително бяха фасулски - като стил тестът е като СМГ-йския, но като сложност е по-скоро около матурата  Peace

# 807
ernestinap@abv.bg

Изпит има на 07.07.2011. Той е последен в ПЧМГ. Записването става по телефона с името на детето, таксата е 10 лева и се носи на място в деня на теста.
Теста е фасулски и няма никакъв смисъл да се готвите специално за него. Моят син изкара 80 от 80 точки, при положение, че на пробните тестове в СМГ не е минавал над 33-34 точки.
Като гледах имената на тези деца, които са изкарали там изпита и ги сравнявах с резултатите им от СМГ... според мен са единици тези, които ще влязат в СМГ. Наистина изпита е много по-лесен.
И още нещо - трябва ви оценка над 5, което прави ... май че 58-59 точки от 80. Може да го видиш на предишните класирания.
Това от мен за сега.

# 808
Има вероятност, разбира се. Сума ти родители се чудят дали да не предпочетат ПЧМГ (включително и аз).

Еми аз освен да се моля да има повече такива родители... Дет се вика - после ще почерпя...  newsm62

# 809
  • София
Кумчо Вълчо, децата от олимпиадите и състезанията са приети отделно от тези 112. Поне вчера така ни казаха от СМГ.

Общи условия

Активация на акаунт