промени в приема за СМГ

• 91 063
  • 935
  •   1
Отговори
# 915
Покрай жегите днес ми хрумна една идея да разгледам откъде идват бъдещите СМГ-ейци. Като страничен наблюдател, който ви четеше редовно, защото имам дете на същата възраст, ми беше много любопитно.
Ето какво систематизирах от вашите класации и от снимките на Кумчо (Благодаря!):

1. 7 деца от 107-мо
2. 6 деца от 32-ро
3. 5 деца от 138-мо
4. 4 деца от: 119-то и от 96-то
...

Влизат 6 деца от частни училища и 2 от страната - Враца и Дупница.
Общо учениците идват от 57 училища. 23 училища имат по повече от един "представител".

Посъбрах още статистика в блога си - ако ви се чете http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/07/blog-post_10.html
Ако имам неточности - неволно е (по-скоро заради жегата) и мога да редактирам.

И аз покрай вас - големи вълнения! То все едно и ние кандидатствахме. Simple Smile
Благодаря за емоциите! Дано да ви е полезна или поне интересна статистиката.

Danybon, една поправка и от мен  Peace:
От 102 ОУ има 3 деца приети в СМГ, т.е. в класацията, която си направила трябва да сме на 5 място.
 Държа да отбележа, че децата са дори от един клас. Тук е момента  да изкажа специалната си благодарност и признателност към класната им учителка - г-жа Крис Николова, която допринесе на децата страшно много като знания, амбиция, мотивация и вяра в себе си през тези 4 години!   bouquet 
 А иначе училището си е съвсем обикновено квартално школо, но си е гордост да се нареди из между най-добрите в такива моменти.   Hug

# 916
Доста години вече го учат английския, то зависи и от детето - доколко му се учи, дали му се налага да използва езика. Граматиката може да не е усвоена кой знае колко добре, съгласна съм, но вече имат основна езикова култура и се справят сносно с езика - и разбират като се говори английски, и говорят, колкото да се разберат.
Дъщеря ми през лятото след 4-ти клас изчете всичките томове на Хари Потър на английски (умишлено не им го купих на български). 7-ми том  ни го разказа, защото филма по него още не беше излязъл. Тоест на базово ниво са поусвоили английския дотолкова че да четат художествена литература с не много висока сложност - при това с добра скорост.

Това ако добре си спомням се учеше цялата година в Подгответо(+past perfect). Според мен думата за знанията на времената от училище до 4ти клас е "поназнайват". Единствено за сегашно и минало (simple vs continuous) съм сигурна че са ги упражнявали сериозно.

# 917
Здравейте,
искам само да добавя към статистиката - 3 деца от 142 ОУ - "нашето училище" в Борово.
Успех на всички дечица и на родителите, разбира се!

PS - Ние сме в паралелката с руски език и си "издирваме" съучениците, най-вече девойките, защото са кът ...

# 918
Статистиката по училища беше добра идея. Но мисля, че не по-малко интересна би била статистика с разпределение на приетите деца по преподавател на курсовете в СМГ. Тук е мястото да кажа няколко хубави думи за нашата г-жа Елза Тодорова - много сериозен и отговорен човек, на когото в най-голяма степен дължим нашия успех. (Благодарим !!!) Какво би значело кварталното училище без подготовката в СМГ?

# 919
Статистиката по училища беше добра идея. Но мисля, че не по-малко интересна би била статистика с разпределение на приетите деца по преподавател на курсовете в СМГ. Тук е мястото да кажа няколко хубави думи за нашата г-жа Елза Тодорова - много сериозен и отговорен човек, на когото в най-голяма степен дължим нашия успех. (Благодарим !!!) Какво би значело кварталното училище без подготовката в СМГ?
Съгласна! Да сложим една анкета по преподавател(преди да са ни затворили), ще е полезна за следващите..

# 920
  • гр. София
Искам и аз да благодаря на г-н Стоянов (100янов-така се подписа на гипса на крака му)!!! Без подготовката в курса при него, едва ли синът ми щеше да постигне такъв резултат!!! Той обичаше математиката, но г-н Стоянов го накара да я обича още повече, направи го борец, научи го да побеждава!!!!

# 921
  • София
Какво би значело кварталното училище без подготовката в СМГ?

Напълно съм съгласна! Нашето 55-то тази година дава трима СМГ-ци, миналата не знам
колко са, най-малко двама, които познавам, за по-миналата година знам със сигурност за 5.
И със сигурност постиженията им в математиката не се дължат на училището,
просто езиковите школи в него (Шилер и Послушковци) привличат кадърни деца на
амбициозни родители.
Благодарности обаче за г-жа Илиана Цветкова, и трите деца, които познавам от курса на
сина ми от 8:00 ч., + моето хлапе, вече са от СМГ.

# 922
Какво би значело кварталното училище без подготовката в СМГ?

Така е! И в този момент искам да изкажа искрените си благодарности и към нашата учителка от СМГ, при която ходеха и 3-те дечица от 102-ро -  г-жа Елена Станчева, много позитивен човек, прекрасен преподавател и добър педагог.    bouquet  Hug
Но все пак мисля, че си е от голямо значение и класния ръководител  от кварталното училище...  Rolling Eyes
Все пак, ако не е той ежедневно да обучава, да насърчава и подкрепя децата, успехите няма да са същите. Това от опит го казвам, пък и нашите деца са доказателство за това.  Simple Smile
И в заключение искам само да кажа, че  умни и талантливи деца, в комбинация от двама прекрасни преподаватели от двете страни, е гаранция за максимален и сигурен успех! Peace

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 19:38 от Lady N

# 923
Благодаря ви много за коментарите!   bouquet Ще внеса днес корекциите и ще ви пиша да прегледате дали всичко е точно!  Hug

Благодаря и за коментарите под статията http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/07/blog-post_10.html ! Simple Smile
Ще систематизирам всичко, за да ни е полезно.

# 924
Моето дете не е ходило на курсове по английски. Учиха в училище по система Blue Sky и освен неправилните глаголи за взели две сегашни и две минали времена. Със сигурност ще има деца много напреднали по английски, но мисля , че и ние останалите не нужно да се притесняваме. Ще има входно ниво и предполагам, че преподавателят ще се съобрази със средното ниво - е ако сме много под - ще наваксваме  Wink

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 15:33 от мушица

# 925
Да прокоментирам и аз за преподавателите - няма съмнение, че всички те са от изключително значение. Аз смея да кажа, че моят син, който си има математически заложби и е далеч пред децата в нашето училище, нямаше да бъде в СМГ, ако не бяха неговата класна - г-жа Зоя Костова (138 СОУ), госпожата от курса му в СМГ и още една учителка и моя приятелка. Защото само талант не стига. Класната ни четири години се грижи за всички деца да постигнат максимума в техните умения и непрекъснато беше в контакт с родителите. С нейните и моите усилия го насочвахме да проявява последователност и постоянство в работата си. БЛАГОДАРЯ мили преподаватели!  bouquet Hug

# 926
  • Sofia
Покрай жегите днес ми хрумна една идея да разгледам откъде идват бъдещите СМГ-ейци. Като страничен наблюдател, който ви четеше редовно, защото имам дете на същата възраст, ми беше много любопитно.
Ето какво систематизирах от вашите класации и от снимките на Кумчо (Благодаря!):

1. 7 деца от 107-мо
2. 6 деца от 32-ро
3. 5 деца от 138-мо
4. 4 деца от: 119-то и от 96-то
...

Влизат 6 деца от частни училища и 2 от страната - Враца и Дупница.
Общо учениците идват от 57 училища. 23 училища имат по повече от един "представител".

Посъбрах още статистика в блога си - ако ви се чете http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/07/blog-post_10.html
Ако имам неточности - неволно е (по-скоро заради жегата) и мога да редактирам.

И аз покрай вас - големи вълнения! То все едно и ние кандидатствахме. Simple Smile
Благодаря за емоциите! Дано да ви е полезна или поне интересна статистиката.

Третото дете от НУКК, което традиционно се представя добре не участва в изпита, защото е на първо място на състезание, което му дава право да се запише в СМГ без изпит.

# 927

Третото дете от НУКК, което традиционно се представя добре не участва в изпита, защото е на първо място на състезание, което му дава право да се запише в СМГ без изпит.

Супер! Видях тази информация и в блога ми и ще я добавя новите редакции!
А аз пък се зачудих защо го няма това детенце от НУКК, такъв добър ориентир ми е бил винаги къде долу-горе би бил синът ми, ако не сме се явявали. Simple Smile С най-добри чувства - желаем му много успех! Simple Smile

Верно! СМГ "обра" доста математици. Но ако ви кажа синът ми как се е нахъсал за състезанията догодина  Laughing Laughing Laughing Няма да ви се даваме лесно! Simple Smile

Мога да добавя и преподавателите от курсовете в тази статистика. Не мога да измисля обаче как да обхвана всички деца, които са приети, но не пишат в тази тема. Единствено се сещам, че можете да вписвате в коментар под статията в блога ми - преподавател, училище, номер в класирането (ако искате последното), а аз ще ги добавям тези данни.

Когато съм готова с поправките, ще ви ги представя и тук.  Hug

Междудругото получи се страхотно, че СМГ така организира изпита тази година. Малко или много си е някакъв ориентир и за подготовката до 4 клас.

На мен лично ми е много интересен и примерният рейтинг, който бяха правили майки доста преди състезанието в СМГ. Така може да се извлече и още информация за училищата и обучението до 4 клас.

Благодаря отново на Кумчо и на всички родители, които предоставяха информация тук!  bouquet

# 928
Дано да ви е полезна или поне интересна статистиката.
Статистиката е по-скоро любопитна, отколкото полезна.  Peace
В никакъв случай не бива да се правят генерални заключения за нивото на преподаване в основното училище, нито за самото училище. Считам, че децата ни биха имали същият успех, независимо от училището, в което учеха до момента.

Изброявате учители, преподаватели и педагози и им благодарите. Аз обаче мисля, че в тази крехка възраст основна роля за успеха на децата ни имахме ние, родителите.
Ние избрахме подходящ преподавател за тях в СМГ. Ние ги водихме и взимахме от курсове, състезания и пробни изпити. Ние събирахме задачи и решавахме с тях. Ние ги подкрепяхме, бършехме сълзите им и ги окуражавахме при разочарование и пак ние ги аплодирахме при успех.
Ние, родителите!

Май темата е изчерпана.
Аз лично ще следя с голям интерес вълненията на кандидатстващите през следващата учебна година.
Успех на децата ви!!!

# 929
  • София
Ох, аз от няколко страници насам не питам, че сигурно сте го коментирали и не искам да се повтаряме, обаче ... откъде ви е информацията кои от приетите деца от кои училища са?  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт