промени в приема за СМГ

• 92 492
  • 935
  •   1
Отговори
# 450

Приемат 112 , от тях има около 5-10 деца приети от олимпиади ,

Да бе, 5 - 10. Да беше казала 2-3 щеше да си по-близо до истината.
2 са децата  - 1 от ЕК и 1 от Роман Хайнацки, на другите две състезания мисля че 1то място не беше от София (зимни и Шумен, поправете ме ако греша).

В Шумен победител е едно дете от София, мисля
Значи 3 (както каза Черна Станция Peace). Остават ни 109  Joy Изрично е писано първо място в наредбата. И 5 да са ... те едва ли биха показали резултати по-ниски от 100то място тъй че няма значение..

# 451
babaadi, хайде не ми разваляй спокойния уикенд, дето мислех да карам. Моят вагабонтин ще е с бал 79.53, ако нещо не бъркам. Гадно ще е да е първи ... ПОД чертата...  Weary

# 452
Мисля , че приемат не само 1-то място , а под първенци рабират 1-3 място .
Знам за едно дете дето е прието без изпит , което е 2-ро на олимпиада.
На коя олимпиада? newsm78

Ето цитат от регламента за прием:

Чл. 4. Ученици класирани на първо място на следните математически състезания: Зимни математически празници, Пролетен турнир в гр. Шумен, Пролетно състезание гр. Ямбол и Национален кръг на математическо състезание “Европейско Кенгуру”се приемат и ако не са участвали в изброените в чл. 3 състезания.

# 453

Приемат 112 , от тях има около 5-10 деца приети от олимпиади ,

Да бе, 5 - 10. Да беше казала 2-3 щеше да си по-близо до истината.
2 са децата  - 1 от ЕК и 1 от Роман Хайнацки, на другите две състезания мисля че 1то място не беше от София (зимни и Шумен, поправете ме ако греша).

В Шумен победител е едно дете от София, мисля
Значи 3 (както каза Черна Станция Peace). Остават ни 109  Joy Изрично е писано първо място в наредбата. И 5 да са ... те едва ли биха показали резултати по-ниски от 100то място тъй че няма значение..
ок . явно съм сгрешил. Това дете дето имах впредвид , че е прието смятах , че е заради второто място на олимпиадата , а то е било защото е първо в Шумен.
ОК. Значи окончателно 3 деца приети без изпит Simple Smile

# 454

ОК. Значи окончателно 3 деца приети без изпит Simple Smile

И това, ако СМГ им е първо желание.

# 455
Аз все пак мисля, че няма да падне под 80, защото  при рейтинг 27-28 точки и резултат на теста 16-18 точки означава, че само 3-4 точки от описателните ще е достатъчен за достигане на 80-82 бал...пък който е успял да направи 18 на теста, все си мисля, че ще е написал нещичко вярно и на втори модул... Confused
Подкрепям мнението ти.  Peace
Даже си мисля, че не би паднал балът дори и под 83 точки. Тук включвам двата варианта - по-висок резултат около 30 т. и нагоре на изпита и минимум рейтинг 23 т. Както и обратното - средно 17 т. на теста, 10 т. на модул 2, равнващо се на 27 т., и рейтинг от 29 т. нагоре.  newsm78
Но дано да греша.  Whistling
Освен това мисля, че са отделени повече места за т.нар. талантливи деца, включващи и деца с връзки - общо  около 10 броя.

# 456
Казвате, че през 2009 г. последните приети деца са били с 24 т. Thinking Аз лично не знаех за това.
В такъв случай не е лошо да се сравнят тестовете и задачите по трудност от 2009 г. и 2011 г.

Иначе, преди време бях заложила на минимален бал около 85 т.
Сега, следейки темата, виждам, че децата масово не са се справили/ако може да се направи някаква преценка от тук списващите/, та идея си нямам с колко точки ще са последните приети деца.

# 457
kumchowalcho, не забравяй, че комисията вижда понякога верни неща там, където ние не виждаме. На пробния от февруари аз мислех, че моя има 28 точки, а се оказаха 30...това са си ехееее...2 точки. Пък това за рейтинга само го гадаем...добре, нека прогнозата ми да е 79! Мир!!!  Grinning

# 458
  • София
Ох, мили мами, ще се поболеем. И затова ще са виновни СМГ!!! #2gunfire
А колко време има до 04................

# 459
В никакъв случай! Ако имате афинитет към математиката и все пак не стане- има и други алтернативи. Недейте да се тормозите, така изнервяте и децата. И разпуснете някъде в събота и неделя.
Не смятайте балове- напълно излишно се навивате.

# 460
В  Шумен има две деца от София на 1 място
едното е момиче от 107 понеже е съученичка на сина ми и още едно момче пак от София него не го познавам. Та дефакто децата са 2 на  Шумерското на 100%.

# 461
Е, че те какво са виновни?
Карайте го по-спокойно. И без това всичко вече свърши.Моята девойка е при баба си и си почива активно.  А ние се намираме на приказка и чакаме просто някакви си резултати. Mr. Green

# 462
Аз много се надявам че ще излязат по-рано Simple Smile От друга страна две години сме се мъчили и ние и децата, да се радваме на един от първите уикенди без курс Joy

# 463
  • София
В  Шумен има две деца от София на 1 място
едното е момиче от 107 понеже е съученичка на сина ми и още едно момче пак от София него не го познавам. Та дефакто децата са 2 на  Шумерското на 100%.

Да, права сте! Гледала съм друга година - последно 2 са.

# 464
Казвате, че през 2009 г. последните приети деца са били с 24 т. Thinking Аз лично не знаех за това.
В такъв случай не е лошо да се сравнят тестовете и задачите по трудност от 2009 г. и 2011 г.

Иначе, преди време бях заложила на минимален бал около 85 т.
Сега, следейки темата, виждам, че децата масово не са се справили/ако може да се направи някаква преценка от тук списващите/, та идея си нямам с колко точки ще са последните приети деца.

Наскоро четох темата от 2009 г. Кандидатствали са общо 500 деца и минималния брой точки е бил 23.
Тестовете от двете години горе-долу са на едно ниво по трудност. Разликата обаче е, че тази година има рейтинг. Така че деца с еднакъв минимален брой точки на изпита (да речем 25 т.) имат различен шанс за приемане, в зависимост от рейтинга и за съжаление не могат да бъдат равнопоставени (дори могат да се почувстват ощетени)... Whistling Но всичко ще се разбере на 4-ти, а дотогава можем само взаимно да се успокояваме и подкрепяме виртуално...

Общи условия

Активация на акаунт