промени в приема за СМГ

• 91 965
  • 935
  •   1
Отговори
# 630
Ако не влезе в СМГ (което е доста вероятно), ще го запишем и него в ПЧМГ като сестра му.
Изключително висококачествено образование предлагат, срещу не много пари.

# 631
Цитат
Изключително висококачествено образование предлагат, срещу не много пари.

Laughing Laughing

ще ме прощавате, но за бългасрката действителност такса, равнозначна на  около 500 лв на месец, тоест, средната заплата на работещите в бюджетната сфера , не тоговаря на определението "срещу не много пари"...радвам се, че имате  възможност да е валидно за вас това определение...но това незначи, че е правилно определението !! Иначе за качеството на образованието- не се съмнявам...както казах по-нагоре, ако имах възможност и аз бих го записала там при неуспех в СМГ....но за жалост хората, които работим за заплати колкото едномесечната сума , сме многозинството...според мен Wink

# 632
звъънах сега в смг, на тел за курсовете, казаха,че ще затворят учлището в 14 часа, т.е вече са го затворили, и няма изнесени резултати....ако може да се вярва на лелката в книжарницата, разбира се....някой все пак отиде ли на място да провери ?

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 01:32 от te_dda

# 633
звъънах сега в смг, на тел за курсовете, казаха,че ще затворят учлището в 14 часа, т.е вече са го затворили, и няма изнесени резултати....ако може да се вярва на лелката в книжарницата, разбира се....някой все пак отиде ли на място да провери ?

какво ще кажете все пак утре, понеже все си мисля,че повечето от нас ще отидат, да измислим нещо ?
Аз ще мина утре чак към 17 ч ако преди това не се чуе друго...

# 634
 утре е неделя...надали в 17 ч ще е отворено... newsm78

# 635
  • София
Преди малко (след 14,30ч) си намерихме "случайно" работа към СМГ и минахме, беше отворено, вътре - само охраната, отново каза, че резултатите ще бъдат изнесени в понеделник сутринта, както било обявено. На таблото стояха само списъците с рейтинга. Това е! Май наистина ще трябва да чакаме до понеделник! Още малко търпение, мами и татковци!

# 636
te dda, не се ядосвай. И аз си мълча, когато заговорят за ПЧМГ, защото таксата не ни е по джоба. Зная, че преподавателите там са от СМГ, директорът(поне първия, ако е сменен) е бил преподавател на мъжа ми в СМГ и би трябвало нивото на образование наистина да е високо. Но пък и от друга гледна точка - така или иначе за висше образование ще трябва да шарим, освен ако не се преборят за някоя стипендия, та решихме, че ще бъде излишно да започнем да плащаме още от основно. Ясно е, че децата ни, независимо дали сега ще влязат или не, са достатъчно умни и способни и посещавайки курсове и работейки в посока изпит в СМГ след 7-ми клас, неминуемо ще успеят и без да плащаме по 3000 годишно. Защото не мога да се съглася, че извън СМГ децата не могат да получат образование на ниво. Всичко е въпрос на мобилизация и мотивация...

# 637
права си по принцип, но за който може да си го позволи- много добре .....коментарът ми беше по повод определението на сумата, не друго...училището е по-добре със сигурност от кварталните основни училища, дет се казва, далече съм от идеята за гроздето...на бялото няма как да кажеш черно.....но както казваш- ако са ни умни децата и в обикновенно училище  ще се справят ! дано ! а сумата е 1900 Е...поне по това,което е изнесено в сайта.. Wink

# 638
15:30 минах и аз през СМГ отворено си беше , но нямаше нищо по таблата - понеделник  Wink

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 16:58 от мушица

# 639
15:30 минах и аз през СМГ отворено си беше , но нямаше нищо по таблата - понеделник  Wink

Биеш ме с 15 минути. Аз минах в 15:15. Наистина май излиза, че ще ги кажат чак в понеделник сутринта. Въпреки това аз ще мина и утре по обяд - след обяд да хвърля едно око. Ей така за всеки случай.  Wink

Само да кажа по повод ПЧМГ. Първо - таксата е 335 лева на месец за 5-ти клас, ако плащаш месец за месец (1600 ЕУР годишно). Както според мен е най-изгодно да плащат хората на заплата. Второ - таксата наистина е нормална или достъпна. Разбира се не за семейства, които имат недостатъчен доход месечно. Но, само за пример ще ви дам, ако разгледата тази такса на фона на другите частни училища, където средата, в която ще попадне детето се предполага, че ще е по-нормална (без издевателства на "старите" ученици и т.н.), което всъщност е целта на всеки родител, таксата на ПЧМГ изобщо не е висока. Аз плащах до сега за моя 480 лева на месец + 100-ина лева за храна в печално известното ЧОУ "Иван Вазов" в Княжево. И това пак е по-нормална такса. "Света София" - 3900 ЕУР/год, "Дорис Тенеди" - 100-ина ЕУР по-евтино, Немското училище към посолството - пак 3900 ЕУР годишно.
Не ме разбирайте криво, но наистина на фона на 700-800 лева такса, която искат месечно масово частните училища, и срещу която дават съмнително образование, 335-тте лева на ПЧМГ звучат "срещу не много пари".

Така или иначе това е тема, която няма нищо общо със СМГ, освен, че ми се ще моят да влезе в СМГ, за да спестя някой лев...  Wink

# 640
кумчо, да е жив и здрав всеки, който може да си го позволи..прав си и за таксата, относно това,ч ее на половината на прехвалени други основни частни училища...това  еможе би така, защото децата, искащи да учат в езиково училище, ще са много повече от математиците, и една по-виско такса нямаше да осигури достатъчно деца.....както и да е, това наистина е тема, кяото има друго мто във форума.....така че нека не разбунваме духовете Simple Smile))
 Hug Hug

# 641
Хайде, беееее... Пуснете ги тия резултати!!! Не ви е срам! 

# 642
  • София
И аз цял ден си мисля дали някой от СМГ няма да хвърли око на нашия форум и да се смили над нас,  да ни пусне резултатите та да ни секнат тегобите!!!! Ха-ха-ха  Joy

# 643
  • София
babaadiiiii, ние ви водим с едно място  Laughing

Аз съм се заредил - лаптоп, фотоапарат, всичко е готово. Само ония мързели от СМГ дано наистина пуснат днес резултатите, а не чак мъндей.

Не разбирам защо нервничите, никой официално не е казал, че
резултатите ще излязат преди 04.07.
Не знам как е било на изпита в ПЧМГ, но моят младеж кандидатства
и в  трите други математически училища, и навсякъде резултатите ги изнесоха
на датата, обявена в заповедта за организиране на приема, не по-рано.
В 107 ОУ Еврика беше на 12.06., резултатите беше обявено, че ще
излязат на 20.06. - пуснаха ги чак в 18:00 ч. , след като мина срока
за разглеждане на работите от родителите.
Успокойте топката, тези "мързеливци" са същите онези, които
очакваме, надяваме се, молим се, да учат децата ни  Crossing Arms

И пиша това, не защото аз не съм притеснена и резултатът не ме интересува ... напротив.

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 20:13 от Carmela Biscuit

# 644
И аз цял ден си мисля дали някой от СМГ няма да хвърли око на нашия форум и да се смили над нас,  да ни пусне резултатите та да ни секнат тегобите!!!! Ха-ха-ха  Joy

е, то на някои ще им секнат, на други съвсем ще им потънат гемиите, ама поне присъдата ще е ясна Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт